- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.161
Haklisiniz doğduktan sonraki duruma göre hareket etmekte fayda var. Zaten heveslenip minik olan alıştırma biberonundan almıştım hem delikli başlığı var hem normal biberon ucu zaten o işimi görür ilk birkaç gün. Süt konusunda da emin olmak istediğim için kesin sağarak kontrol ederim ben rahat edememBence dogduktan sonra al derim bilemezsin belki böyle sorunların olmaz emme refklesleri güçlü bebekler ultrasonda bile belli oluyoranne karnında bile parmaklarını emiyor atta kızımı kucağıma veriklerinde eli ağzının ordaydı cocuk doktoru ölçüp kontrolünü yaparken genelde parmaklarını verip kontrol ediyorlar eşimde duymuş bunu bebek odaya gelince akıllı parmağını vermiş ağzına çok kızmıştım pis parmağını niye sokuyorsun diye çok nadiren bebeklerde olmuyor sütün anlamak için hastanede olduğun sürece sağ bak derim hatta evdeysen çalışmıyorsan sağma makinesine çok ihtiyacın olmaz ama hastaneye gidip sağarak kontrol edebilirsin sütünü ebeler sıkıntı yapmıyor ilk haftalarda emzirme hususunda zaten yardımcı oluyorlar ama korona var istersen sağma makinesi al için rahat eder bana ebeler mama biberon aldırmışlardı ilk üç gün kullandım ama biberon sıkkntısı yaşamadım. Sağıyordum biryere gidince veriyordum birde gögüslerimde sıkıntı yaşadığım için asla biryerde süt veremezdim gögsü kalkanı kullanıyırdum krem kullanıyordum birde sonrası çok ağrılı olduğu için ben dışarı çıkınca veriyordum sağdığımı brde gögsümde süt kalmasın ağrı ondanda oluyor demişlerdi çocuk emdikten sonrada sağıyordum ama her çocuk farklı oluyor eğer biberon kullanacaksan loshion düzgün yazmsmış olabilirim anne memesine en yakın biberon bu benim makinem bu markaydı knun biberonun kullandım kimileri emil gücü gerektirmeden süt geliyor ve bebek hep öyke olsun istiyor ve meme zor geliyor
Evet onunki biraz etkilendiği içindi heralde. Umarim sorunsuz gecer bu surec ve Inşallah bol bol sütümüz olur hepimizinAblanınki sonradan olmuş herşey etkiliyor zannımca ama çok doktordan okudum Rabbim bebeğin sonraki rızkını ayarlıyor zannımca doğumdan sonra anne besin almasada oluşan yağları kullanarak sütü oluşturuyor vucut
Kızlar az yiyip sık yiyin günde 5 öğünden az yemeğin... daha rahat edersiniz birde çok şişerseniz sade soda içmeyi deneyin rahatlatıyor...Aynen oyle o yuzden aksam yemek yemegi birakacagim.onceki gun yemedim cok iyiydim dun yedim yine rahatsiz oldum
Bebekler tüm gün anne hareket ederken o sallantı hoşuma gidip uyuyorlarmış,, ne zaman anne oturduğunda, ya da yattığında bebek uyanıyormuş hareket ediyormuş. Iki gündür bunu test ettim gerçekten de hareket edip oturduğumda kıpırtı hissettim, ya da akşam yattığımdaDün akşam o kadar tatlı yedim hareket etsin diye bana mısın demedi bazen hiç ummadığım anda pıt diye atıp duruyor bide derler ki ikinci gebelikte daha erken hissedersin yok anam nerde kızımda da aynıydı 19 haftalık olduk çok çok nadir hissediyorum
Ben 21. Haftada gittim .Kızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
Çok çok geçmiş olsun içinizi ferah tutun uyuyordurArkdaslar korona geçirdim karantina yeni bıttı şükür ben ıyıyım ama sankı bebek hıc kıpırdamıyor gıvı muayene ıcın pazartesı gıtcem yasak oldugu için bana dert oldu
20 haftalık olduk hâlâ o pıt pıtları hissedemedikHareketleri daha hissetmeyen anneler vardir dimi. Bize ne zaman nasip olur ya
20.haftada gittim benKızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
Çok haklısın ben 6 ay hiç durmadan ağlamıştım mesela. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Belki onun patlamasıydı ama hormonlar seni öyle bir ele geçiriyor ki biri bebeğe maşallah dese bile ağlıyordum.Muhakkak canım ama lohusa depresyonu çok farklı birşey. İstersen psikolojin çok iyi olsun , dünyanın en güzel hamileliğini yaşa yine de olabiliyor. Allah'ım yaşatmasın diyelim hiçbir anneye.
Allah'ım esirgesin zor birşeydir muhakkak. Ben yaşamadım çok şükür ama yaşayanı çok duydum. Kolay bi durum değil maalesef. Bu lohusaliğın çok güzel geçer inşallahÇok haklısın ben 6 ay hiç durmadan ağlamıştım mesela. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Belki onun patlamasıydı ama hormonlar seni öyle bir ele geçiriyor ki biri bebeğe maşallah dese bile ağlıyordum.
İnşallah hepimizinki güzel geçer. Çok şükür bu hamileliğim de diğerine göre daha iyi geçiyor. Diğerinde hep hastanede yattım 24. Hafta doğum başladı durdular 34 te doğum yaptım bebek çok şükür hiç küvözde kalmadı ama son hafta beni zehirlemişti yüzüm gözüm şiş girdim doğuma. Onların etkisi oldu diye düşünüyorum.Allah'ım esirgesin zor birşeydir muhakkak. Ben yaşamadım çok şükür ama yaşayanı çok duydum. Kolay bi durum değil maalesef. Bu lohusaliğın çok güzel geçer inşallah
Geçmiş olsun canım. Muhakkak vardır etkisi. Ben de oğlumu 34. Haftada doğurdum. Arkuat uterustan dolayı. 5 gün küvözde kaldı. O gün doktorla konuşunca bunda da aynı durumu yaşayabilirsin dedi. Hayırlısı sağlıkla doğsun da kızım bu fikre kendimi alıştırıyorum. Ha erken doğmazsa da çok mutlu olurum. Herşeyin hayırlısı.İnşallah hepimizinki güzel geçer. Çok şükür bu hamileliğim de diğerine göre daha iyi geçiyor. Diğerinde hep hastanede yattım 24. Hafta doğum başladı durdular 34 te doğum yaptım bebek çok şükür hiç küvözde kalmadı ama son hafta beni zehirlemişti yüzüm gözüm şiş girdim doğuma. Onların etkisi oldu diye düşünüyorum.
İnşallah öyle olmaz ama hazırlamak önemli ben de ne olur ne olmaz diye temmuzda tüm hazırlığı bitireyim her an gelebilir diyorum herkeseGeçmiş olsun canım. Muhakkak vardır etkisi. Ben de oğlumu 34. Haftada doğurdum. Arkuat uterustan dolayı. 5 gün küvözde kaldı. O gün doktorla konuşunca bunda da aynı durumu yaşayabilirsin dedi. Hayırlısı sağlıkla doğsun da kızım bu fikre kendimi alıştırıyorum. Ha erken doğmazsa da çok mutlu olurum. Herşeyin hayırlısı.
Aynen canım ben de Ağustosa girmeden herşeyini hazırlarım.İnşallah öyle olmaz ama hazırlamak önemli ben de ne olur ne olmaz diye temmuzda tüm hazırlığı bitireyim her an gelebilir diyorum herkese
Ya en son ne zaman gittiniz doktora acaba20 haftalık olduk hâlâ o pıt pıtları hissedemedik
Ya cok farkli bi surec maalesef yonetilmiyor o zaman mantikli düşünemiyorum zor bi durum lohusa bunalımı kimse yaşamasın insCok zor bir seydir mutlaka ama insanin kendisini buna hazirlamasi da gerek. Psikoloji bizim elimizde olan bir şey iyi yönetmek lazım yine de Allah esirgesin tabi.
Amin inşallah tabiYa cok farkli bi surec maalesef yonetilmiyor o zaman mantikli düşünemiyorum zor bi durum lohusa bunalımı kimse yaşamasın ins
Doğum tarihimiz aynı, ben böyle konularda ağustos annelerini takip ediyorum, öneririm24. Haftada idari iznini kullanmayan amirleri vermeyen var mı cevrenizde valiliğin yazısı çok netti görmüştüm ama bende bir şüphe oluştu bayramdan sonra bir hafta işe gidip 24. Haftaya giriyorum ve önümüzdeki hafta işe gideceğim ancak bu kadar izin verdiler o da iki yaş çocuğumdan dolayı gebeliğimi amirler biliyor iş arkadaşlarıma söylemedim bu yerde yeniyim tayin ile geldim buraya kimse hamilemisin diye de sormadı .ama yogun yerde çslışıyorum amirler vermez diye endişeliyim
Öyle yani bayrama kadar ekstre dört gün verdiler birde dönüşümlü diğerlerinden farklı olan oDoğum tarihimiz aynı, ben böyle konularda ağustos annelerini takip ediyorum, öneririmşu an 10 yaş altı çocuktan dolayı idari izin kullanamıyor musunuz? O da mı inisiyatife bağlı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?