- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.181
Benim dogum on eylül gözüküyor bilmem ağustos annelerini takip etmeyi düşünmedimDoğum tarihimiz aynı, ben böyle konularda ağustos annelerini takip ediyorum, öneririmşu an 10 yaş altı çocuktan dolayı idari izin kullanamıyor musunuz? O da mı inisiyatife bağlı?
Ayy cok geçmiş olsun birdaha yaşatmasın peki 24 de doğumun başladığını nasıl anladınız ve nasıl durdurdular yeminle tırsıyorum yaaİnşallah hepimizinki güzel geçer. Çok şükür bu hamileliğim de diğerine göre daha iyi geçiyor. Diğerinde hep hastanede yattım 24. Hafta doğum başladı durdular 34 te doğum yaptım bebek çok şükür hiç küvözde kalmadı ama son hafta beni zehirlemişti yüzüm gözüm şiş girdim doğuma. Onların etkisi oldu diye düşünüyorum.
İlk başta ne tepki vereceğini oda bilemeyecek hafiften kıskançlık felanİkinci çocuk annelerine de 3. Çocuk annesinden tecrübe isterizkızım tam 4 yaşında olacak ve kardeşi nasıl karşılayacak bilemiyorum
Kuzularim benim yaİlk başta ne tepki vereceğini oda bilemeyecek hafiften kıskançlık felanbenim kızım sürekli benim bebeğim ben kucağıma alacağım ben taşıyacağım diye bebeği sahiplenmeye çalışıyordu. Oğluşum oğluşum diye dolanıyordu etrafta
Yoğun kanamam başladı dr kontrol ettiğinde 2 cm açılmam vardı dikiş attılar bir müddet hastanede kaldım. İşte 10 hafta daha dayanabildik şükür kızım sorunsuz dünyaya geldi. Plasenta previa denildi plasenta Alt yerleşimli baskı yapıyormuş ondan olmuş öncesinde rahim ağzına yakın olduğu söyleniyordu zaten hamileliğin ilk gününden sonuna kadar hep kanamam olduAyy cok geçmiş olsun birdaha yaşatmasın peki 24 de doğumun başladığını nasıl anladınız ve nasıl durdurdular yeminle tırsıyorum yaa
Yaaa benim de ilk hamileligimde plesanta previa totalis vardı. O günler geldi aklımaYoğun kanamam başladı dr kontrol ettiğinde 2 cm açılmam vardı dikiş attılar bir müddet hastanede kaldım. İşte 10 hafta daha dayanabildik şükür kızım sorunsuz dünyaya geldi. Plasenta previa denildi plasenta Alt yerleşimli baskı yapıyormuş ondan olmuş öncesinde rahim ağzına yakın olduğu söyleniyordu zaten hamileliğin ilk gününden sonuna kadar hep kanamam oldu
Ben öğretmenim, ilçe zümre grubunda genelde hamilelik izninin sorunsuz kullandırıldığı (hamileler aşı olamadıkları için idareciler risk almak istemiyor sanırım) ancak idarelerin 10 yaş altı çocuk için idari izin başvuru dilekçelerini kabul etmediği söyleniyor.24. Haftada idari iznini kullanmayan amirleri vermeyen var mı cevrenizde valiliğin yazısı çok netti görmüştüm ama bende bir şüphe oluştu bayramdan sonra bir hafta işe gidip 24. Haftaya giriyorum ve önümüzdeki hafta işe gideceğim ancak bu kadar izin verdiler o da iki yaş çocuğumdan dolayı gebeliğimi amirler biliyor iş arkadaşlarıma söylemedim bu yerde yeniyim tayin ile geldim buraya kimse hamilemisin diye de sormadı .ama yogun yerde çslışıyorum amirler vermez diye endişeliyim
Canım benim oğlum mama ile büyüdü. 2 aylıkken bıraktı memeyi. O bile soruyor buradan mı süt iç-icek diye. Evet diyorum. İçmese olmaz mı , biberonla ver sen diyor.Kuzularim benim yaOnlar icinde çok zor bir durum. memeye çok bağlı bir bebekti sütten zor kestim, memeye dokunarak uyumayı yeni bıraktı. Şimdi o meme emmesin anne ben kardeşime biberonla süt veririm havalarında ama bakalım sanırım en zorlanacağı konu bu olacak. Tabi bı de kardeşim de benim odamda yatsın diyor
Ah yavrum nasıl içine atmışsa rüyasına bile girmiş sayıklamisCanım benim oğlum mama ile büyüdü. 2 aylıkken bıraktı memeyi. O bile soruyor buradan mı süt iç-icek diye. Evet diyorum. İçmese olmaz mı , biberonla ver sen diyor.Yanı memeyle bağlantısı olmayan çocuk bile memeyi paylaşamıyor. Aynen bizimki de benim odamda yatsın diyor. Bizimki arada kıskandığını belli ediyor. Geçen ay ıyicene içine kapandı , hastalanacak diye korkuyordum. Yüzüme beni sevmeyecek misin? diye kaç kez sordu. Anne beni sev diye sayıklıyordu gece. Olabildiğince gece sarılıp öpmeye gidiyorum yanına. Sürekli sevdiğimi söylüyorum artık. Daha mutlu bu günlerde ,şükür
Amin canımAh yavrum nasıl içine atmışsa rüyasına bile girmiş sayıklamisben memeye ilk arkadaşları diyorum paylaşmak zor geliyor Onların tarafından bakınca çok hak veriyorum. Allah bize ikisini de idare etme mutlu etme gücü versin
Bos bos emiyo cocuk iste hic dusunme bunlari ya insan beyni o kadar guclu ki neye sartlarsa onu yapiyor hic korkmaCok tesekkur ederimpeki sütün aktığını hissediyor musunuz yani emiyor ama süt geliyor mu nasıl anlayacağım?
Maşallah size5. ayı daha çekmedik 21. haftada çekeceğiz
Benim de plesanta yapışıklığım varmış. 18.hafta ayrıntılı ultrasonda gördüm doktor. Daha önce kürtajlarım ve düşüğüm vardı. Ondan mı oluştu bilemiyorum. Riskli bir hamilelik dedi. Erken doğum riskim varmış. Suyum gelebilir plesanta erken ayrılabilirmiş. Tüm bunlar korkutuyor beni. Doktorum 2 saat uzaklıkta. Öyle bir durum olduğunda yolda bişey olur mu diyorum. Doğumda kanama olup sıkıntı olur mu? Ya da ne kadar erken gelebilir bebek acaba ciğerleri gelişmiş olur mu? Doktor bunu söylediğinden beri sürekli düşünüyorum. Sizin ne zaman doğdu peki kaçıncı haftada? Yoğun bakımda kaldı kı?Yoğun kanamam başladı dr kontrol ettiğinde 2 cm açılmam vardı dikiş attılar bir müddet hastanede kaldım. İşte 10 hafta daha dayanabildik şükür kızım sorunsuz dünyaya geldi. Plasenta previa denildi plasenta Alt yerleşimli baskı yapıyormuş ondan olmuş öncesinde rahim ağzına yakın olduğu söyleniyordu zaten hamileliğin ilk gününden sonuna kadar hep kanamam oldu
Merhaba, evet doktora gidip son adet tarihine göre 24. haftada (veya 24+2, 24+5 hangi gündeyseniz) olduğunuza dair bir yazı alıyorsunuz. Doktor sizin beyanınıza göre vermeyi de tercih edebilir, ultrasonda da bakmak isteyebilir belki. O yazıyla okula dilekçe vereceksiniz. Son idari izin genelgesi Dilekçenizde Resmi Gazete'de yayınlanan son genelgeye atıfta bulunabilirsiniz.Herkese merhabaİdari izin 24. Haftada başlıyor , peki 24. Hafta olduğu neye göre belirleniyor? Son adet tarihine göre mi yoksa doktor muayenesinde bebeğin son durumuna göre mi ? Yani doktor bir iki gün için insiyatif kullanıp erken rapor verebilir mi ? Bilgisi olan var mı
Merhabalar öncelikle tebrik ederim Rabb'im hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bende de arkuat uterus var 10haftalik bebiş. Günde iki defa progestan içiyorum. İlk üç ayı özellikle nasıl geçirdiniz merak ettim, benim ilk gebeliğim düşükle sonuçlandığı için kaygılıyım maalesef bu defa da. Tıbben normal sayılsa da rahim büyüdükçe kalp şeklini aldı iyicene, bu durumda olanların yorumlarına ihtiyacım var sanırımGeçmiş olsun canım. Muhakkak vardır etkisi. Ben de oğlumu 34. Haftada doğurdum. Arkuat uterustan dolayı. 5 gün küvözde kaldı. O gün doktorla konuşunca bunda da aynı durumu yaşayabilirsin dedi. Hayırlısı sağlıkla doğsun da kızım bu fikre kendimi alıştırıyorum. Ha erken doğmazsa da çok mutlu olurum. Herşeyin hayırlısı.
Merhaba, evet doktora gidip son adet tarihine göre 24. haftada (veya 24+2, 24+5 hangi gündeyseniz) olduğunuza dair bir yazı alıyorsunuz. Doktor sizin beyanınıza göre vermeyi de tercih edebilir, ultrasonda da bakmak isteyebilir belki. O yazıyla okula dilekçe vereceksiniz. Son idari izin genelgesi Dilekçenizde Resmi Gazete'de yayınlanan son genelgeye atıfta bulunabilirsiniz.
23+5, 23+6 da alınmış doktor yazısı kabul edilir mi? Orası biraz tartışmalı, kabul edenler de var, etmeyenler de var. Ben risk almayacağım sanırım.
Ben 4 gundur hissetmiyorum her gun hissedilmez diye önce pek önemsemedim ama artik endiselenmeye basladim yarin doktora gidecegim.Bebek hareketini hissedemeyenler anneler; ben de sizin gibiyim. Bir kez net hissettim geçen hafta. Sonrasında da minik kıpırtı hissedersem bebektir diyorum kendimce. Bağırsak hareketidir diye düşünmek istemediğimden belki. Bu haftalarda artık hissetmem gerektiği söyleniyor hep. Ama ben çok hissedemiyorum. 18.haftada doktor detaylıda zaten hareketsiz bir bebek deyip moralimizi bozmuştu.Umarım hareketsiz bir bebek olması bir sorun teşkil etmez. Bu konuda bir bilgim yok. Okuduğum bazı anneler yatay duruşunu dikey duruşunu herşeyi hissediyor. Benim karnım kocaman toplamda 5 ayda 8 kilo aldım. O yüzden mi hissedemiyorum diyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?