2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Neyseki sağlıkla atlatmışsnz çok şükür Rabbim yaşatmasın birahane,bende alt tarafta hep baskı hissedince korkuyorum bazen

Ayrıntılı ultrason çeken dr 30 dk da nasıl karar vermis hareketsiz bir bebek olduğuna acaba merak ettim. Yavas yavas hissedersin artık hem zaten bu haftalarda düzensiz oluyor bi hissedersin 1 hafta hic hissetmezsin normaldir bu. Kilodan degildir çünkü benim de göbeğim hep vardı yagliydi zaten ama bu ic karının dar yada geniş olmasiyla alakali olabilir, her hamilelik farklıdır hic strese girme, sen hissetmiyosun diye bebek hareket etmiyo değil

Doktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.

Benim de ikinci gebeliğim düşükle sonuçlandı maalesef. Hamileliğimi öğrendiğim gün düşük başladı. Benim tavsiyem ağır iş yapmayın ,hatta çok yormayın ilk üç ay kendinizi. Olabildiğince uzanmaya bakın. Ben genelde uzanarak geçirdim. İlk gebeliğin için konuşacağım özellikle. Ikisinde de doktorum progesterona başlatmadı. Çok yormadım kendimi. 5 kg fazla hiç birşey taşımadım. Yürüyüş yaparken bile aralıklarla dinlendim. Çok dikkat ettim. Belki daha da dayanırdı ama o sene 15 temmuzda darbe korkusundan sancılarım başladı. 1 ay sonra kadar da evimizin yan tarafında ki parkta şüpheli paket görmüşlerdi fünye ile patlattılar,korkudan bebek karnımda kasıldı meğerse amniyon kesesini delmiş. Sızıntı halinde geliyormuş başta akıntı sandım ama meğerse suyummuş. Doğum sancılarım falan başladı sonra. Doktorum çok ümitliydi benden vaktini doldurursun diye. Yanı çok dikkatli olursan kritik seviyeyi aşarsın. O konu da korkma Bizim ki aslında dayanacaktı da ,şanssızlığımıza denk geldi.

Doktor kontrolüne gitmeden hemen yarim saat önce çikolata yiyin, hareketleniyor o zaman bebekler

Doktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.
Ya öyle deme daha zaten kucucukler en hızlı kilo aldıkları dönem son dönemler. Daha yarısında bile değiliz hamileliğin, bos yere stres yapiyosun, bebek de hissediyo. O doktor biraz değişik sanırım cok da dikkate almazdım ben olsam

Alttaki bilgilere göre çok normal. Ben de 18. Haftayı doldurdum. Bu haftanın sonunda 280 olması gerekiyormuş. Bence doktorun biraz abartmış. O kadar üzme kendini.

Benimde 18 haftada 230 gramdi bana doktorum gayet iyi dedi bozmayin moralinizi son aylarda zaten kilo aliyorlar

Anladım. Sizinki biraz ters olaylara denk gelmiş ama olsun sağlık olduktan sonra.. Doktor yasakladı zaten çoğu şeyi, ayağını uzatıp dinleneceksin oturmak dinlenmek sayılmaz dedi. Tiksinmelerim biter de beslenmem de düzene girerse başka kaygım kalmaz İnşaAllah

İnşallah Bi de heyecandan ,stresten, korkudan uzak durun. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Son adete göre geri yada ileri olması önemli değil yani rapor değilde bir yazı veriyorlar 24. Gebelik haftasındadır diye kaşe imza oluyor 32. Haftaya geldiğinde o tarihe göre çalışamaz raporu alman gerekir
Her bebek farklıdır dogduktan sonra bile oturup duran kıpırdamayan bebekler oluyor keyfine düşkündür belki aiden salih biolog doktor onun kitabında okumuştum bebekler aç kalınca hareketlendiğini daha çok oksijen gittiğini ve kaslarının geliştiği yazıyordu bebeğe hep besin göndermişsin bebek keyfi yerindeyse kendinden hareketli değilse kıpırdamaz ben oruç tutuyorum diğer gebeliklerimde hep bu aylarda ramazana gelmişti ramazan geldiğinden beri çok iyi hissediyorum hatta bazı bebekler görmüştüm anne karnında nöbet geçiren o kadar hareketli olması beni korkutuyor diyorum öyle bir durum mu oluyor ama bebek besin için hareket ediyor olması bende çıkıyor çünkü açken daha hareketli

Merak ettim bebek mi yapışık o konuda ne dedi o zaman bebek hareketi kısıtlı olur o zaman

çok geçmiş olsun Rabbim yaşatmasın birdaha kaçıncı haftanzdaydınız ozaman?

Canım kenarları süpür seçeceğiz seçiyorsun haritayı anımsa diyorsun ayarlardan o tüm evi tarıyor benimki mop pro

Ben
Ben elimden geldiğince besliyorum gerisi Allahın takdiri artık napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…