- 23 Aralık 2017
- 265
- 238
- 103
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.221
İnşallah öyle olurBenimde 18 haftada 230 gramdi bana doktorum gayet iyi dedi bozmayin moralinizi son aylarda zaten kilo aliyorlar
Aslında her ultrasonda hareketsizdi kıpır kıpır değil. Elini kolunu oynatıyor sadece. Kendi doktorum hiç böyle olumsuz konuşmamıştı. Peki neden doktorlar detaylıdan önce tok gelin diyorlar acaba? Hatta o gün de doktor tok musunuz diye sordu. Ama bende sakin bir bebeğim olacağını düşünüyorum. Çünkü bir arkadaşımın aynı durumda olan bir kızı var doğumdan sonrada sakin bir çocukmuş.Son adete göre geri yada ileri olması önemli değil yani rapor değilde bir yazı veriyorlar 24. Gebelik haftasındadır diye kaşe imza oluyor 32. Haftaya geldiğinde o tarihe göre çalışamaz raporu alman gerekir
Her bebek farklıdır dogduktan sonra bile oturup duran kıpırdamayan bebekler oluyor keyfine düşkündür belki aiden salih biolog doktor onun kitabında okumuştum bebekler aç kalınca hareketlendiğini daha çok oksijen gittiğini ve kaslarının geliştiği yazıyordu bebeğe hep besin göndermişsin bebek keyfi yerindeyse kendinden hareketli değilse kıpırdamaz ben oruç tutuyorum diğer gebeliklerimde hep bu aylarda ramazana gelmişti ramazan geldiğinden beri çok iyi hissediyorum hatta bazı bebekler görmüştüm anne karnında nöbet geçiren o kadar hareketli olması beni korkutuyor diyorum öyle bir durum mu oluyor ama bebek besin için hareket ediyor olması bende çıkıyor çünkü açken daha hareketli
Plesanta rahme yapışıkmış. Hareketsizliği onla ilgili değil. Yapışıklık daha önce rahmin işlem görmesi kaynaklı olabilirmişMerak ettim bebek mi yapışık o konuda ne dedi o zaman bebek hareketi kısıtlı olur o zaman
Çünkü tansiyon düşüklüğü olabiliyor , benim detaylı ultrason sırasında çok fena midem bulandı ve kulaklarım tikandi , ac da değildim, ama ara verdik hemen ultrasona, ayaklarımı havaya kaldırıp yan yatırdılar, öyle geçti, bir de limonlu soda icirdiler. normal ultrasonlarda bisey olmuyordu ama detaylı ultrasonda düz yatırdılar sanırım basim aşağıda kaldığı için, bir de bastırarak bakıyor biraz, hepsi bir araya geldi galiba.Aslında her ultrasonda hareketsizdi kıpır kıpır değil. Elini kolunu oynatıyor sadece. Kendi doktorum hiç böyle olumsuz konuşmamıştı. Peki neden doktorlar detaylıdan önce tok gelin diyorlar acaba? Hatta o gün de doktor tok musunuz diye sordu. Ama bende sakin bir bebeğim olacağını düşünüyorum. Çünkü bir arkadaşımın aynı durumda olan bir kızı var doğumdan sonrada sakin bir çocukmuş.
Benim kızım 34+1 de doğdu. Hiç küvöze gerek kalmadı hatta benden önce odaya indirmişler. Öncesi işte kanamam vs oldu hep yattım. Çok erken olursa durdurmaya çalışıyorlar. İçin rahat olsun ama kötü düşünürsen sıkıntıya sokarsan kendini problem yaşayabilirsin iyi düşün iyi olsun. Ama 2 saat uzun bulunduğun yerde alternatif bir de olsa her şeyi önceden bilen daha iyi olur.Benim de plesanta yapışıklığım varmış. 18.hafta ayrıntılı ultrasonda gördüm doktor. Daha önce kürtajlarım ve düşüğüm vardı. Ondan mı oluştu bilemiyorum. Riskli bir hamilelik dedi. Erken doğum riskim varmış. Suyum gelebilir plesanta erken ayrılabilirmiş. Tüm bunlar korkutuyor beni. Doktorum 2 saat uzaklıkta. Öyle bir durum olduğunda yolda bişey olur mu diyorum. Doğumda kanama olup sıkıntı olur mu? Ya da ne kadar erken gelebilir bebek acaba ciğerleri gelişmiş olur mu? Doktor bunu söylediğinden beri sürekli düşünüyorum. Sizin ne zaman doğdu peki kaçıncı haftada? Yoğun bakımda kaldı kı?
Benim de çok çıktı ben de 18+3 teyimYaa 21 haftaya giricem yarın bu 2.gebeligim ama göbeğim cok cikti sanki 6 7 aylık gibi duruyor toplamda 5 kilo aldim neden koca obegim oldu anlamadm varmj benim gibi
Beenn, 9. Ayda benim halim n'olacak diye her doktora gittiğimde söyleniyorum hattaYaa 21 haftaya giricem yarın bu 2.gebeligim ama göbeğim cok cikti sanki 6 7 aylık gibi duruyor toplamda 5 kilo aldim neden koca obegim oldu anlamadm varmj benim gibi
"Özellikle sırt üstü pozisyonda yatışta bu basınç artar. Annenin kalbe kanı geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur." Bende detaylı ultrasonda yaşamıştımÇünkü tansiyon düşüklüğü olabiliyor , benim detaylı ultrason sırasında çok fena midem bulandı ve kulaklarım tikandi , ac da değildim, ama ara verdik hemen ultrasona, ayaklarımı havaya kaldırıp yan yatırdılar, öyle geçti, bir de limonlu soda icirdiler. normal ultrasonlarda bisey olmuyordu ama detaylı ultrasonda düz yatırdılar sanırım basim aşağıda kaldığı için, bir de bastırarak bakıyor biraz, hepsi bir araya geldi galiba.
Evet çok doğru, normalde sırt üstü yattığımda rahatsız oluyorum. Başına gelenler varmış demek ki , çok tuhaf bisey gerçekten."Özellikle sırt üstü pozisyonda yatışta bu basınç artar. Annenin kalbe kanı geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur." Bende detaylı ultrasonda yaşamıştımtekrar başınıza gelirse hissettiğinizde hemen yan dönün.
Ben 12. Haftadan beri aktardan aldığım kremi kullanıyorum, içinde karışık yağlar var, harems diye bir marka. Bir de kantaron yağı öneriliyor, biraz daha ilerleyen haftalarda birisini sabah, birisini akşam sürerek devam etmeyi düşünüyorum.Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Çatlak yada kaşıntı için yaptığınız bi şeyler var mı
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Ama bu aralar özellikle sağ göğsüm aşırı kaşınıyor ona bir çözüm bulamadım.Hayırlı akşamlar arkadaşlar
benimkide öyle.ilk gebeliğimde 6. aydan sonra büyümeye başlamıştım. ilk gebeliğimde doguma gittigim göbege 2. gebelikte 21. haftada sahibim. Allah sonumu hayır ede. doguma yuvarlanarak gidicem sanırımYaa 21 haftaya giricem yarın bu 2.gebeligim ama göbeğim cok cikti sanki 6 7 aylık gibi duruyor toplamda 5 kilo aldim neden koca obegim oldu anlamadm varmj benim gibi
evde zeytin yagı var aradaonu sürüyorum. kendi yaptıgım kantaron yagı var onu falan sürerim. farklı bişey yapmayı düşünmüyorum.Hayırlı akşamlar arkadaşlar
benimde görüslerim çok kaşınıyordu zeytinyag sürünce geçti.Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Ama bu aralar özellikle sağ göğsüm aşırı kaşınıyor ona bir çözüm bulamadım.
Teşekkür ederim deneyeyim bendebenimde görüslerim çok kaşınıyordu zeytinyag sürünce geçti.
Ya bur şey sormak istiyorum. Gerçek kantaron yağını nasıl ayırt edebiliriz bende aktardan almak istiyorum da.evde zeytin yagı var aradaonu sürüyorum. kendi yaptıgım kantaron yagı var onu falan sürerim. farklı bişey yapmayı düşünmüyorum.
Siz ve bebeğiniz sansliymis. Ben kendi ağzımla hemsireden mama istememe rağmen gerek yok sütun geliyordur diye vermediler. Göğsü sıkıyorum süt yoktu. Süt gelince zaten çocuğun durumu belli oldu ama o 2 3 gün sarıligi ilerleyince kuzum atlatamadı. Çok şükür ki tedaviyle düzeldi. Bu gebeligimde daha tecrübeli oluyor tabi insan.Yanlış yönlendirilmişsin ben dogum yaptığımda süt gelmemişti ama mama verdiler bebek aç kalmadı hatta çıkmadan önce bile sağdım baktık 30ml bırak beş ml felan geliyordu ben bir gece kalmıştım hastanede üçüncü gün akşama dogru sütüm geldi ama ben hep kontrol ettim sağma makinesiyle sonra baktım 20ml geliyor mamayı bıraktık ama kotrol etmeyip devam etseydim benimde sütüm artmazdı bence kontrol ederek ilerleyin bu gebeliğinizde belki erkenden sütünüz gelir geçenki grubumda sezeryan olup sütü hemen gelenler oldu bdn normal dogum olmama ragmen ilk üç gün gelen yetersiz gibiydi belki on ml beş ml de doyururdu bilemiyorum ama ebeler mama aldırmıştı zaten kullandım ama sonra kesin bıraktım
Canım benim anne psikolojisi gerçekten çok önemli. Hem hamilelikte hem doğum sonrası. İnşallah bende kendimi hiç kötü düşünmeden olacak diyorum. Bebisler doyacak. Göğüste ince sızı falan oluyor simdiCanım bende sezeryan ile doğum yaptım başımda okadar kalabalık vardı ki ay sütün gelmiyor mu ay gelmedi mi diye hemşire baktı çok az damla damla geliyordu hiç mama takviyesi vermedim yeter sütün dedi sürekli emzirdim hastane kaldığım süre boyunca emmeside iyiydi ama eve çıktığım gece çocuk çığlık çığlığa ağlamaya başladı o gün üzüntü yapmıştım sütüm komple kesildi mamayla büyüttüm kızımı şuan 7 aylık maşallah kilosu boyu gayet iyi demem o ki hiç üzüntü yapmayın acaba sütüm gelecek mi yetecek mi diye ben şuan 19 haftalık hamileyim ama kafamda ya yine sütüm gelmezse diye düşünce oluşturmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?