- 21 Aralık 2015
- 7.428
- 5.390
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.241
ben alışkanlık oldu herseye zeytin yag kullanıyorum.kaşıntı kızarıklık çatlak. kız pişik olur zeytinyag. düşer bir yeri acır zeytin yagTeşekkür ederim deneyeyim bende
İnşallah canım. Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü. Bende ne olur ne olmaz diye yanımda götürmeyi düşünüyorum bunlar hassas konular bir şekilde sütün gelip gelmediğini de kontrol etmek gerek. Inşallah bu bebeğinizde hiç sorun yasamazsınız.
yani biliyorum desem yalan olur. zeytinyagını eşimin arkadaşından alıyoruz. manisadan kargoyla yolluyor. asit oranı çok düşük. önceki sene mersinde pazarda kantaron otu satılıyordu onu aldım kuruttum bittikçe onunla yaptım. zeytinyagına otu ekleyip 6 ay bekletiyorum. son otumu kullandım hatta bitince napıcam bilmiyorum. ama kokusundan belli olur bence. sahtekarlar ayçiçek yagıyla yapıyormuş zeytinyag kokusuyla ayçiçek yagı kokusu baya farklıYa bur şey sormak istiyorum. Gerçek kantaron yağını nasıl ayırt edebiliriz bende aktardan almak istiyorum da.
Nolcak bu gobekler ilerdeBenim de çok çıktı ben de 18+3 teyim
Evet ilk hamileligimden az da olsa gobegim kalmisti ama birden cikiverdi dedim bendemi anormallik var iyi bari tek degilmisim.Beenn, 9. Ayda benim halim n'olacak diye her doktora gittiğimde söyleniyorum hattaikinci hamileliklerde karin kasları sıkılıgını yitirdiği için normal diyor kesinlikle 7 aylık gibiyim bende
Senmi benmi bide bende boy da yok 9 ayımı düsünemiyorum top gibi olucam anladimbenimkide öyle.ilk gebeliğimde 6. aydan sonra büyümeye başlamıştım. ilk gebeliğimde doguma gittigim göbege 2. gebelikte 21. haftada sahibim. Allah sonumu hayır ede. doguma yuvarlanarak gidicem sanırım
boyum var birazda. yani 62 ile hamile kaldım suan 63.5 kiloyum karın dokuz aylık. bebek beni yıyor sanırımSenmi benmi bide bende boy da yok 9 ayımı düsünemiyorum top gibi olucam anladim
Son adete göre geri yada ileri olması önemli değil yani rapor değilde bir yazı veriyorlar 24. Gebelik haftasındadır diye kaşe imza oluyor 32. Haftaya geldiğinde o tarihe göre çalışamaz raporu alman gerekir
Her bebek farklıdır dogduktan sonra bile oturup duran kıpırdamayan bebekler oluyor keyfine düşkündür belki aiden salih biolog doktor onun kitabında okumuştum bebekler aç kalınca hareketlendiğini daha çok oksijen gittiğini ve kaslarının geliştiği yazıyordu bebeğe hep besin göndermişsin bebek keyfi yerindeyse kendinden hareketli değilse kıpırdamaz ben oruç tutuyorum diğer gebeliklerimde hep bu aylarda ramazana gelmişti ramazan geldiğinden beri çok iyi hissediyorum hatta bazı bebekler görmüştüm anne karnında nöbet geçiren o kadar hareketli olması beni korkutuyor diyorum öyle bir durum mu oluyor ama bebek besin için hareket ediyor olması bende çıkıyor çünkü açken daha hareketli
Masallah sen kilo almamissinboyum var birazda. yani 62 ile hamile kaldım suan 63.5 kiloyum karın dokuz aylık. bebek beni yıyor sanırım
Anladım çok teşekkür ederim inşallah bende ayırt edebilirim.yani biliyorum desem yalan olur. zeytinyagını eşimin arkadaşından alıyoruz. manisadan kargoyla yolluyor. asit oranı çok düşük. önceki sene mersinde pazarda kantaron otu satılıyordu onu aldım kuruttum bittikçe onunla yaptım. zeytinyagına otu ekleyip 6 ay bekletiyorum. son otumu kullandım hatta bitince napıcam bilmiyorum. ama kokusundan belli olur bence. sahtekarlar ayçiçek yagıyla yapıyormuş zeytinyag kokusuyla ayçiçek yagı kokusu baya farklı
Ya inşallah ben de ozamanları görürüm. Kendimi en kötüsüne hazırlayıp iyisi olursa sürpriz olsun diyorum. 30ları aşarsak benim içinde iyi olur. Benim tedaviyle oldu ve doktor, hastane çok önemli. Bulunduğum ilçede özel hastaneler dahi iyi değil. Devletten kötü. Eğer doktorum derse son 1 ay riskli o sırada gider bir otele falan yerleşir yaşarım. Riske atmak istemiyorum hiçbirşeyi.Benim kızım 34+1 de doğdu. Hiç küvöze gerek kalmadı hatta benden önce odaya indirmişler. Öncesi işte kanamam vs oldu hep yattım. Çok erken olursa durdurmaya çalışıyorlar. İçin rahat olsun ama kötü düşünürsen sıkıntıya sokarsan kendini problem yaşayabilirsin iyi düşün iyi olsun. Ama 2 saat uzun bulunduğun yerde alternatif bir de olsa her şeyi önceden bilen daha iyi olur.
benim ilk dört ayım çok kötü geçiyor. dönemde kilo veriyorum. bulantım azalıyor ama doguma kadar asla geçmiyor.kilo almama nedenım bu.Masallah sen kilo almamissin
Benim o. Göbeğim göğüs altımdan başlıyor hemen. bazı arkadaşlarım vardı 9 aylıkken ben kadar göbeği olmayan. Benim kabızlıktan dolayı hamile kalmadan bile 3-4 aylık gibi göbeğim vardı.Yaa 21 haftaya giricem yarın bu 2.gebeligim ama göbeğim cok cikti sanki 6 7 aylık gibi duruyor toplamda 5 kilo aldim neden koca obegim oldu anlamadm varmj benim gibi
Aslinda benimde cok bulantilarim oldu 3 ay yemek yiyemedim sonrada yemek yemezsem bulantilarim daha da cogaliyordu bende her bulantida hep bisiler yedim bulantilarim hala var ve benim cok tuhaf biseyler yiyince bulantim azaliyor bisey anlamadim bu istenbenim ilk dört ayım çok kötü geçiyor. dönemde kilo veriyorum. bulantım azalıyor ama doguma kadar asla geçmiyor.kilo almama nedenım bu.
Kan şekerini ani yükselten besinler tatlı kana karışıp bebeğe gittiği için hemen hareketlendiriyor diyorlar ama bebek hareketlerinin hissedilmemesini karın çevresi ile alakalı bence bebek geride arkaya yaslanıyor birde yatar pozisyonda da geriye gittiği için hissedilmiyor bana göre 20. Hafta sınrası gün içinde daha çok harrket hissediliyor ama bebek büyüdükçe hareketleti azalıyor bende öyle olmuştu sedece hareket kuvvetli oluyor yer dar olduğu için az oluyor şu dönem hafif olsada daha çok harekethissediliyor ama bebek hareketetmeye niyeti yoksa öyle devam eder ama büyüdüğünde hissedersiniz günde bir iki karnınz sönmüyorsa aşağı doğru yıgılmıyorsa bebek orda keyfide yerindedir hiç kafanıza takmayın derim belli ki seslerden ışıklardanda etkileniyor olabilir çok gürültülü durumlardan kaçının öylede hareketsiz kalabiliyorlarmış etkilenipAslında her ultrasonda hareketsizdi kıpır kıpır değil. Elini kolunu oynatıyor sadece. Kendi doktorum hiç böyle olumsuz konuşmamıştı. Peki neden doktorlar detaylıdan önce tok gelin diyorlar acaba? Hatta o gün de doktor tok musunuz diye sordu. Ama bende sakin bir bebeğim olacağını düşünüyorum. Çünkü bir arkadaşımın aynı durumda olan bir kızı var doğumdan sonrada sakin bir çocukmuş.
Evet bazen kese ile bebeğin bir bölümü yapışık oluyor benimde anlamadığım durumlar bana bir gebeliğimde öyle denildi bebek için plasenta için değil ama çokta anlaşılmadı kurtaj neden olabiliyor bu duruma korkmana gerek yoko zaman bebek dogduktan sonra eşi gelmeyince plasentası doktorlar onu kurtaj ile alırlar beklemezler gelsin diye kanama olmaması için çok endişeli bir durum olmuş olsa doktorlar sıkı uyarı yapardı sonrasındaki bir durum en azından bebekle ilgili değilPlesanta rahme yapışıkmış. Hareketsizliği onla ilgili değil. Yapışıklık daha önce rahmin işlem görmesi kaynaklı olabilirmiş
Evet bazen kese ile bebeğin bir bölümü yapışık oluyor benimde anlamadığım durumlar bana bir gebeliğimde öyle denildi bebek için plasenta için değil ama çokta anlaşılmadı kurtaj neden olabiliyor bu duruma korkmana gerek yoko zaman bebek dogduktan sonra eşi gelmeyince plasentası doktorlar onu kurtaj ile alırlar beklemezler gelsin diye kanama olmaması için çok endişeli bir durum olmuş olsa doktorlar sıkı uyarı yapardı sonrasındaki bir durum en azından bebekle ilgili değil
Erkek bebek mi daha göbek sıvri oluyor kızlarda yandan genişleme bel kalınlaşması çok oluyor belki öyledir yada gazdır gazlar şişiriyor benüm hamillelik öncesi bile beş aylık duran karnım oluyordu gazdan sabah inmiş oluyorgün içinde su içsen bile şişiyorYaa 21 haftaya giricem yarın bu 2.gebeligim ama göbeğim cok cikti sanki 6 7 aylık gibi duruyor toplamda 5 kilo aldim neden koca obegim oldu anlamadm varmj benim gibi
benimde aynı şekilde yiyemiyordum. yediğim çogu şeyide çıkartıyordum. suanda yine aynı acıkmamaya çalışıyorum. tok olursam idare eder durumdayım. sabah geç kalkıyorum 12 gibi kahvaltı yapıyorum 4 gibi atıştırıyorum akşam eşimle iftar yemegi yiyorum. 9-10 gibi portakal yiyorum. nedense portakal çok iyi geliyor. bir ay öncesine kadar su içemiyordum.Aslinda benimde cok bulantilarim oldu 3 ay yemek yiyemedim sonrada yemek yemezsem bulantilarim daha da cogaliyordu bende her bulantida hep bisiler yedim bulantilarim hala var ve benim cok tuhaf biseyler yiyince bulantim azaliyor bisey anlamadim
Teşekkürler kantaron yağını duymuştumBen 12. Haftadan beri aktardan aldığım kremi kullanıyorum, içinde karışık yağlar var, harems diye bir marka. Bir de kantaron yağı öneriliyor, biraz daha ilerleyen haftalarda birisini sabah, birisini akşam sürerek devam etmeyi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?