2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Maşallah size kaç kilo aldın peki bnde henüz böyle bi göbek oluşmuş değil 6 kilo oldu
5 kilo aldım 6 ya doğru gidiyorum 50 kilo ile başladı hamileliğim Bugün 5. ayın fotosunu da çektik Senin iç karnın geniştir belki

Eklentiler

• IMG-20210425-WA0025.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20210425_233748.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 97
Aslında hamilelikte öngörülemeyen o kadar şey var ki. Her zaman bir olumsuzluk çıkabiliyor. 9 ay diken üstündeyiz. Hiçbirşey olmayabilir her an bir risk gelişebilir. Doktor olası riskleri söyledi, sanırım en kötüsünü söyleyip herşey hazırlıklı olmamızı bekliyorlar. 22. Haftada bir kez daha detaylı ultrason yaptıracağım. Bakalım ne olacak ne diyecek

gaz işi çok kötü yaa.gebelikten öncede vardı dediğn gibi ama şuanda çok kötü. bazen eşime diyorum kızla sen uyu yoksa ben zehirlerim sabaha kadar kızım bile dalga geçiyor artık benle.

Kız bebek bekliyorum ama karnım sivrilmeye basladi yayvandi normalde gaz oluyo evet onun siskinligide var

Ben biraz ekmegi fazla tuketiyorum ondan kilo yapti sanırım hamurisi de cok tukettim biara dikkat etmeye calisiyorum smdi ama aldim bikere kiloyu

Oyy maşallah Başlarda zor oluyor ama kardeş çok güzel ya pandemi de hiç sıkılmadı çocuklar evde birgün kavga ettilerse diğer günler çok güzel oynadılar. Zorlukları oluyor ama kardeş bambaşka

Ben tam cahil düzen ben dogumdan sonra uyurken eşime mama ile biberon aldırmışlar ben iki takım üst ile gitmiştim ilk zaman çok sıvı kaka yapıyorlar üstüne çıkmıştı uzun süre kalsam kıyafet gerekecekti kıyafet bile az almışım hemen eşim gidip almıştı komik durumlar şimdiki anneler düşünüyor ben öyle şeyleri hiç düşğnmemiştim bebeğin sağ salim doğmasına odaklanmıştım zannımca inş bu sefer bu durumlar olmaz herçocuk farklı bünyeside öyle belki hiç sarılık olmazlar

Bi arkadaşım göğüs içinde Hindistan cevizi yağı iyi geliyormuş demişti ama ucundaki acı içindi galiba
Ben göğsüme de sürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor hemen emiliyor. Kendime güzel bir yağ karışımı hazırlamayı düşünüyorum karnıma da dönüşümlü sürmek için.

Doktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.
18 haftalık 200 gr az değil ki. 17. Hafta da benim bebeğim 170 gr dı. Dr um gelişimi çok iyi dedi ki tecrübesine çok güvendiğim bir dr. Asla üstünkörü bakmıyor. Her gittiğim de yaklaşık yarım saat bilgilendiriyor

kıyafet hatasına bende düştüm. 3 takım koydum. daha çok koyacaktım eşim ne gerek var dedi. ilk kakada kıyafetin biri battı zaten. kendime bile tek gecelik koyduğuma pişman oldum. sırtımızda taşıyoruz sanki. bunda kimseyi dinlemeyip Allah ne verdiyse koymayı düşünüyorum

Doktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.
Benim 19. Haftada kilosu 270 Gr dedi ve gelişimi güzel dedi doktor bence 18. Haftada 200 gr normal canım burda birsürü kişi normal dedi boşuna kiloyu takma kafana hareketler de ben ilk hissettikten sonra bir hafta falan geçti sonra tekrar hissettim sonra ara sıra hissettim üç dört gündür hergün hissediyorum haftana bakmadan bu şekilde bir rutin takip edebilirsin çünkü herkesin ilk hissetiği hafta farklıdır hatta hissetiğimiz saatler farklıdır mesela burda gece yatınca hissedenler vardı ben hiç gece yatınca hissetmedim hep öğleden sonra 4 gibi falan başlıyor ara ara gece 11 e kadar falan sürüyor her bebeğin uyku saati hareket saati farklıdır ve her bebeğin gelişimi farklıdır kimi çocuk sakin olur kimi hareketli büyüdüklerinde de öyle değil mi önemli olan şu sen hergün hissetmeye başladıktan sonra o rutin bozulursa o zaman bir sorundan şüphe edilebilir bunu takip etmek lazım

Eğer yapışık olduğu anlsşılırsa muhtemelen seni sezeryan ederler kendine iyi bir doktor bul ve dikkat et inş bu durmlar bebek için sıkıntı olmaz kilo işini bence sıkıntı etme derim bu ultrason ölçümleri hep farklı özellikle özeller bebek kilısunu abartıyor annneleri bildikleri için çünkü bizler kafaya takıyoruz emin ol bu sayfada kilosu senin bebeğinin kilısundan az anneler vardır doktorlar sallıyor çünkü ama dogumda ortaya çıkıyor benim doktor yazmıştım buraya daha önce bebeğin kilosunu azalttı doguma yakın başta hep çok söylüyordu dedim ne oluyor dört kiloya gidiyor nasıl doğuracam 3600 den 3190 düşürdü bebek 3290 mı ne doğdu tam hatırlıyamadım şimdi yani doktora ve ultrasona doktorun o anki haline göre değişiyor ama bazı şeyler kilo yaparfiyorlar bebekte muz felan birde limon tüket kan inceleceği için kan akışı daha iyi olur ve besin daha iyigider

Ben göğsüme de sürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor hemen emiliyor. Kendime güzel bir yağ karışımı hazırlamayı düşünüyorum karnıma da dönüşümlü sürmek için.
Gögüs ucu garmastan galiba buna yakın yazılıyor en iyisi o onu kullanın hem iyleştirici ve nemlendirici içeriği kuyruk yağı oluyor eskiler kuyruk yağı sürermiş kremini yapmışlar zaten gögüs ucu yaraları için bunu veriyorlar bebek emsede silinmeden sıkıntı olmuyor

Çok teşekkür ederim bakacağım mutlaka buna

Kuzum benim sürekli ağrı oluyor göğüslerimde ve aşırı bi şişme var canım yanıyor bazen sıkıyorum damla damla geliyor doğumdaki gibi inşallah göğüslerimiz sütlerle dolar taşar

Benim de yaşadığım yerde iyi değildi bir de bana seyehat her türlü şehir içi bile yasaklanmıştı. Oyüzden evime gitmedim. Kayınvalidemde kaldım o dönem. Yaklaşık 10 hafta kadar. Eşim 15-20 güne bir hafta sonu geliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…