- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.261
5 kilo aldım 6 ya doğru gidiyorum 50 kilo ile başladı hamileliğimMaşallah sizekaç kilo aldın peki bnde henüz böyle bi göbek oluşmuş değil 6 kilo oldu
Bi arkadaşım göğüs içinde Hindistan cevizi yağı iyi geliyormuş demişti ama ucundaki acı içindi galibaBen hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Ama bu aralar özellikle sağ göğsüm aşırı kaşınıyor ona bir çözüm bulamadım.
Aslında hamilelikte öngörülemeyen o kadar şey var ki. Her zaman bir olumsuzluk çıkabiliyor. 9 ay diken üstündeyiz. Hiçbirşey olmayabilir her an bir risk gelişebilir. Doktor olası riskleri söyledi, sanırım en kötüsünü söyleyip herşey hazırlıklı olmamızı bekliyorlar. 22. Haftada bir kez daha detaylı ultrason yaptıracağım. Bakalım ne olacak ne diyecekEvet bazen kese ile bebeğin bir bölümü yapışık oluyor benimde anlamadığım durumlar bana bir gebeliğimde öyle denildi bebek için plasenta için değil ama çokta anlaşılmadı kurtaj neden olabiliyor bu duruma korkmana gerek yoko zaman bebek dogduktan sonra eşi gelmeyince plasentası doktorlar onu kurtaj ile alırlar beklemezler gelsin diye kanama olmaması için çok endişeli bir durum olmuş olsa doktorlar sıkı uyarı yapardı sonrasındaki bir durum en azından bebekle ilgili değil
gaz işi çok kötü yaa.gebelikten öncede vardı dediğn gibi ama şuanda çok kötü. bazen eşime diyorum kızla sen uyu yoksa ben zehirlerim sabaha kadarErkek bebek mi daha göbek sıvri oluyor kızlarda yandan genişleme bel kalınlaşması çok oluyor belki öyledir yada gazdır gazlar şişiriyor benüm hamillelik öncesi bile beş aylık duran karnım oluyordu gazdan sabah inmiş oluyorgün içinde su içsen bile şişiyor
Kız bebek bekliyorum ama karnım sivrilmeye basladi yayvandi normalde gaz oluyo evet onun siskinligide varErkek bebek mi daha göbek sıvri oluyor kızlarda yandan genişleme bel kalınlaşması çok oluyor belki öyledir yada gazdır gazlar şişiriyor benüm hamillelik öncesi bile beş aylık duran karnım oluyordu gazdan sabah inmiş oluyorgün içinde su içsen bile şişiyor
Ben biraz ekmegi fazla tuketiyorum ondan kilo yapti sanırım hamurisi de cok tukettim biara dikkat etmeye calisiyorum smdi ama aldim bikere kiloyubenimde aynı şekilde yiyemiyordum. yediğim çogu şeyide çıkartıyordum. suanda yine aynı acıkmamaya çalışıyorum. tok olursam idare eder durumdayım. sabah geç kalkıyorum 12 gibi kahvaltı yapıyorum 4 gibi atıştırıyorum akşam eşimle iftar yemegi yiyorum. 9-10 gibi portakal yiyorum. nedense portakal çok iyi geliyor. bir ay öncesine kadar su içemiyordum.
ekmeksiz yeyincede mide yemek yediğini anlamıyor ki canımBen biraz ekmegi fazla tuketiyorum ondan kilo yapti sanırım hamurisi de cok tukettim biara dikkat etmeye calisiyorum smdi ama aldim bikere kiloyu
Oyy maşallahKuzularim benim yaOnlar icinde çok zor bir durum. memeye çok bağlı bir bebekti sütten zor kestim, memeye dokunarak uyumayı yeni bıraktı. Şimdi o meme emmesin anne ben kardeşime biberonla süt veririm havalarında ama bakalım sanırım en zorlanacağı konu bu olacak. Tabi bı de kardeşim de benim odamda yatsın diyor
Ben tam cahil düzen ben dogumdan sonra uyurken eşime mama ile biberon aldırmışlar ben iki takım üst ile gitmiştim ilk zaman çok sıvı kaka yapıyorlar üstüne çıkmıştı uzun süre kalsam kıyafet gerekecekti kıyafet bile az almışım hemen eşim gidip almıştı komik durumlar şimdiki anneler düşünüyor ben öyle şeyleri hiç düşğnmemiştim bebeğin sağ salim doğmasına odaklanmıştım zannımca inş bu sefer bu durumlar olmaz herçocuk farklı bünyeside öyle belki hiç sarılık olmazlarSiz ve bebeğiniz sansliymis. Ben kendi ağzımla hemsireden mama istememe rağmen gerek yok sütun geliyordur diye vermediler. Göğsü sıkıyorum süt yoktu. Süt gelince zaten çocuğun durumu belli oldu ama o 2 3 gün sarıligi ilerleyince kuzum atlatamadı. Çok şükür ki tedaviyle düzeldi. Bu gebeligimde daha tecrübeli oluyor tabi insan.
Ben göğsüme de sürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor hemen emiliyor. Kendime güzel bir yağ karışımı hazırlamayı düşünüyorum karnıma da dönüşümlü sürmek için.Bi arkadaşım göğüs içinde Hindistan cevizi yağı iyi geliyormuş demişti ama ucundaki acı içindi galiba
18 haftalık 200 gr az değil ki. 17. Hafta da benim bebeğim 170 gr dı. Dr um gelişimi çok iyi dedi ki tecrübesine çok güvendiğim bir dr. Asla üstünkörü bakmıyor. Her gittiğim de yaklaşık yarım saat bilgilendiriyorDoktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.
kıyafet hatasına bende düştüm. 3 takım koydum. daha çok koyacaktım eşim ne gerek var dedi. ilk kakada kıyafetin biri battı zaten. kendime bile tek gecelik koyduğuma pişman oldum. sırtımızda taşıyoruz sanki. bunda kimseyi dinlemeyip Allah ne verdiyse koymayı düşünüyorumBen tam cahil düzen ben dogumdan sonra uyurken eşime mama ile biberon aldırmışlar ben iki takım üst ile gitmiştim ilk zaman çok sıvı kaka yapıyorlar üstüne çıkmıştı uzun süre kalsam kıyafet gerekecekti kıyafet bile az almışım hemen eşim gidip almıştı komik durumlar şimdiki anneler düşünüyor ben öyle şeyleri hiç düşğnmemiştim bebeğin sağ salim doğmasına odaklanmıştım zannımca inş bu sefer bu durumlar olmaz herçocuk farklı bünyeside öyle belki hiç sarılık olmazlar
Benim 19. Haftada kilosu 270 Gr dedi ve gelişimi güzel dedi doktor bence 18. Haftada 200 gr normal canım burda birsürü kişi normal dedi boşuna kiloyu takma kafana hareketler de ben ilk hissettikten sonra bir hafta falan geçti sonra tekrar hissettim sonra ara sıra hissettim üç dört gündür hergün hissediyorum haftana bakmadan bu şekilde bir rutin takip edebilirsin çünkü herkesin ilk hissetiği hafta farklıdır hatta hissetiğimiz saatler farklıdır mesela burda gece yatınca hissedenler vardı ben hiç gece yatınca hissetmedim hep öğleden sonra 4 gibi falan başlıyor ara ara gece 11 e kadar falan sürüyor her bebeğin uyku saati hareket saati farklıdır ve her bebeğin gelişimi farklıdır kimi çocuk sakin olur kimi hareketli büyüdüklerinde de öyle değil mi önemli olan şu sen hergün hissetmeye başladıktan sonra o rutin bozulursa o zaman bir sorundan şüphe edilebilir bunu takip etmek lazımDoktor hem hareketsiz hem de küçük diye moralimizi bozdu. 18.haftalıkken 200 gr. Dı. Yediklerim hep boşa gidiyor gibi hissediyorum o günden beri.
Eğer yapışık olduğu anlsşılırsa muhtemelen seni sezeryan ederler kendine iyi bir doktor bul ve dikkat et inş bu durmlar bebek için sıkıntı olmaz kilo işini bence sıkıntı etme derim bu ultrason ölçümleri hep farklı özellikle özeller bebek kilısunu abartıyor annneleri bildikleri için çünkü bizler kafaya takıyoruz emin ol bu sayfada kilosu senin bebeğinin kilısundan az anneler vardır doktorlar sallıyor çünkü ama dogumda ortaya çıkıyor benim doktor yazmıştım buraya daha önce bebeğin kilosunu azalttı doguma yakın başta hep çok söylüyordu dedim ne oluyor dört kiloya gidiyor nasıl doğuracam 3600 den 3190 düşürdü bebek 3290 mı ne doğdu tam hatırlıyamadım şimdi yani doktora ve ultrasona doktorun o anki haline göre değişiyor ama bazı şeyler kilo yaparfiyorlar bebekte muz felan birde limon tüket kan inceleceği için kan akışı daha iyi olur ve besin daha iyigiderAslında hamilelikte öngörülemeyen o kadar şey var ki. Her zaman bir olumsuzluk çıkabiliyor. 9 ay diken üstündeyiz. Hiçbirşey olmayabilir her an bir risk gelişebilir. Doktor olası riskleri söyledi, sanırım en kötüsünü söyleyip herşey hazırlıklı olmamızı bekliyorlar. 22. Haftada bir kez daha detaylı ultrason yaptıracağım. Bakalım ne olacak ne diyecek
Gögüs ucu garmastan galiba buna yakın yazılıyor en iyisi o onu kullanın hem iyleştirici ve nemlendirici içeriği kuyruk yağı oluyor eskiler kuyruk yağı sürermiş kremini yapmışlar zaten gögüs ucu yaraları için bunu veriyorlar bebek emsede silinmeden sıkıntı olmuyorBen göğsüme de sürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor hemen emiliyor. Kendime güzel bir yağ karışımı hazırlamayı düşünüyorum karnıma da dönüşümlü sürmek için.
Çok teşekkür ederim bakacağım mutlaka bunaGögüs ucu garmastan galiba buna yakın yazılıyor en iyisi o onu kullanın hem iyleştirici ve nemlendirici içeriği kuyruk yağı oluyor eskiler kuyruk yağı sürermiş kremini yapmışlar zaten gögüs ucu yaraları için bunu veriyorlar bebek emsede silinmeden sıkıntı olmuyor
Kuzum benim sürekli ağrı oluyor göğüslerimde ve aşırı bi şişme var canım yanıyor bazen sıkıyorum damla damla geliyor doğumdaki gibi inşallah göğüslerimiz sütlerle dolar taşarCanım benim anne psikolojisi gerçekten çok önemli. Hem hamilelikte hem doğum sonrası. İnşallah bende kendimi hiç kötü düşünmeden olacak diyorum. Bebisler doyacak. Göğüste ince sızı falan oluyor simdi
Çok şükür açılıyor süt damarları
Valla hiç bilmiyorumama ilk hamileliğimin fotolarına bakıyorum 6-7 aylıkken bile bu kadar değilmiş. Zaten ilkine göre daha hızlı da kilo alıyorumNolcak bu gobekler ilerde
Benim de yaşadığım yerde iyi değildi bir de bana seyehat her türlü şehir içi bile yasaklanmıştı. Oyüzden evime gitmedim. Kayınvalidemde kaldım o dönem. Yaklaşık 10 hafta kadar. Eşim 15-20 güne bir hafta sonu geliyordu.Ya inşallah ben de ozamanları görürüm. Kendimi en kötüsüne hazırlayıp iyisi olursa sürpriz olsun diyorum. 30ları aşarsak benim içinde iyi olur. Benim tedaviyle oldu ve doktor, hastane çok önemli. Bulunduğum ilçede özel hastaneler dahi iyi değil. Devletten kötü. Eğer doktorum derse son 1 ay riskli o sırada gider bir otele falan yerleşir yaşarım. Riske atmak istemiyorum hiçbirşeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?