- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.321
Gecen hafta benimde solda vardı ıkı gün işkence gibiydi sonra kendiliğinden geçti. Aynı anda sırtımada vuruyordu hatta. Ayaga kalkınca ekstra artıyordu. Haftaya göre normal yazıyordu takip ettiğim gebelik takvimindeKızlar bir iki kişi da sormuş da cevap göremedim, sağ kasığım yani bacağımla karnımın birleşiminin az üstünde bir ağrı var dinlensem de geçmiyor, sancı gibi değil ama ağrıyor, normalde dinlensem geçerdi bu tarz ağrılar. Sizce normal mi?
Bir kova suya bir damla bulaşık deterjanı damlatıyorum süngerle camı temizleyim çekçek le çekiyorum. Kuru bir bezlede çekçek ve camın ıslak yerlerini siliyorum hem daha kolay hem daha az yorucu oluyor. Eskiden sil sil kolum kopardı. Bu daha pratikKızlar hamileniniz boyunca hiç cam sildiniz mi? Ben resmen 5 aydır silmiyorum ilk defa bugün sildim biraz korktum tabi bebeğe bir zarar veririm diye ama fazla zorlamadan uzanmadan silmeye çalıştım. Benim evim tam yolun yanında önünden hem şehir ici hem şehirler arası yol geçiyorzaten artık her ay cam silmeyi bırakmıştım çünkü 1 gün sonra hiç silinmemiş gibi oluyor ama artık dayanamadım inşallah bir şey olmaz.
Bendede oluyor bazen sabaha kadar sürüyor uyuyorum ama hissediyorum da. Son zamanlarda yok sürekli olmuyor ama oluncada uzun süre kalabiliyor. Bazen oturduğum yerden yada uzandığım yataktan kalkamıyordum geçen ay çok şiddetliydi eşimden destek alıyordum öyle kalkıyordum ayağa . Öyle sert bir ağrı,sancı değil,kramp gibi bi ağrı . Kasıktan biraz yukarda önemsemedim sonuçta bebek büyüyor yada bağırsaklarda sorun oluyordur diye düşündüm. Yani sıkıntı olsa doktor söylerdi demek herşey yolunda.Kızlar bir iki kişi da sormuş da cevap göremedim, sağ kasığım yani bacağımla karnımın birleşiminin az üstünde bir ağrı var dinlensem de geçmiyor, sancı gibi değil ama ağrıyor, normalde dinlensem geçerdi bu tarz ağrılar. Sizce normal mi?
PerinatolojiKızlar bir şey soracaktım acaba ayrıntılı ultrason için hangi bölümden randevu alınması lazım ??
Aklında kakacağına keşke yaptırmasaydın kuzum.şimdi için içini kemirecek ama korkma.kötüyü aklına getirip kötüyü çağırma. Kısmetinde varsa herşekilde gelecek bebiş.Demek daha önceden yapıyorlarmış ki sanada yapmışlar. Çok tehlikeli bir zaman olsa yapmazlardı.20. Haftaya kadar dikkat et kendine.Sağlıkla gelcek inşallah bebiş.Kızlar bu sabah ilk tetenoz aşımı yaptırdım 18+3 deyim. Aile hekimligi cok ilgisiz olduğu icin gecen hafta ben aramıştım ne zaman geliyim diye onlar da haftaya gelebilirsin demişti. Kendi doktoruma da dedim genelde 20. Haftada yapiyolar ama yaptırabilirsin dedi. Bugun gittigimde hemsire beni sinir etti düşük riski oluyo o yüzden 20. Haftada yapiyoruz falan ama istersen yine de yaparım dedi. Gelmisken yaptırdım ben de. 20. Haftadan önce yaptıran varmı bu aşıyı? Sorun yasayan oldu mu 1 hafta yüzünden?
Doktora geldim cok sukur bir sorun yok bebegim asagidaydi yukari cikmis. Bulundugu yer suyu kilosu her seyi iyi bir sorun yok ama bir daha böyle olursa hemen acile gel dedi.Ağrı bu kadar şiddetliyse yerinde olsam acile giderdim
Yok hayır gittiğim hastane de sürekli doktor değişikliği oluyor ve bazen randevu bulamadığım zaman başka bir doktora almak zorunda kalıyorum malesef kiDüzenli gittiğiniz doktorunuz varsa o yönlendirir diye düşünüyorum. kendi bakan doktorlar da var, perinataloglara yönlendiren de.
Özellikle devlet hastanesinde direkt perinatalojiden randevu alınamıyor da doktorlar sevk ediyor diye forumda okuduğumu hatırlıyorum.
Normal olmama ihtimali var. Benim de öyle bir ağrım vardı dr idrar yollarından tahlil istedi enfeksiyon çıktı ilaç başladımKızlar bir iki kişi da sormuş da cevap göremedim, sağ kasığım yani bacağımla karnımın birleşiminin az üstünde bir ağrı var dinlensem de geçmiyor, sancı gibi değil ama ağrıyor, normalde dinlensem geçerdi bu tarz ağrılar. Sizce normal mi?
Çok gecmıs olsun iyi olmanıza sevindim, dün aklıma takılmıştınız.Doktora geldim cok sukur bir sorun yok bebegim asagidaydi yukari cikmis. Bulundugu yer suyu kilosu her seyi iyi bir sorun yok ama bir daha böyle olursa hemen acile gel dedi.
Tesekkur ederim canim ben de çok korkmustum erken dogum belirtileri gibiydi. Bir daha olursa hemen acile gel dedi insallah bir daha olmaz.Çok gecmıs olsun iyi olmanıza sevindim, dün aklıma takılmıştınız.
Merhaba ben de bu sabah oldum 20+5 teyim. Aşıyı olmadan önce internetteki tüm kaynakları taradım. hem gerekli mi diye hem de tam ne zaman yapılmalı diye. Aşı aslında çok gerekli değilmiş çünkü kimse evde dopum yapmıyor artık herkes steril ortamda. Ben sırf bebeğe antikor geçsin doğumdan sonra onu korusun diye oldum. Zamanı konusuna gelince ne zaman olduğumuzun bir önemi yok o hemşire atmış kafadan. Bazı doktorlar bloglarında yazmışlar zamanının bir önemi yok diye sen de bakabilirsin. Takma kafana yani derim.Kızlar bu sabah ilk tetenoz aşımı yaptırdım 18+3 deyim. Aile hekimligi cok ilgisiz olduğu icin gecen hafta ben aramıştım ne zaman geliyim diye onlar da haftaya gelebilirsin demişti. Kendi doktoruma da dedim genelde 20. Haftada yapiyolar ama yaptırabilirsin dedi. Bugun gittigimde hemsire beni sinir etti düşük riski oluyo o yüzden 20. Haftada yapiyoruz falan ama istersen yine de yaparım dedi. Gelmisken yaptırdım ben de. 20. Haftadan önce yaptıran varmı bu aşıyı? Sorun yasayan oldu mu 1 hafta yüzünden?
Aşağı yukarı aynıyız. Bana da sağlık ocağı 7 mayıstan sonra gel dedi tetanoz için. Kendi doktorum daha bir şey demedi.Kızlar bu sabah ilk tetenoz aşımı yaptırdım 18+3 deyim. Aile hekimligi cok ilgisiz olduğu icin gecen hafta ben aramıştım ne zaman geliyim diye onlar da haftaya gelebilirsin demişti. Kendi doktoruma da dedim genelde 20. Haftada yapiyolar ama yaptırabilirsin dedi. Bugun gittigimde hemsire beni sinir etti düşük riski oluyo o yüzden 20. Haftada yapiyoruz falan ama istersen yine de yaparım dedi. Gelmisken yaptırdım ben de. 20. Haftadan önce yaptıran varmı bu aşıyı? Sorun yasayan oldu mu 1 hafta yüzünden?
Evet böyle daha pratik olmuş bir dahaki sefer böyle deneyeyim bende çok teşekkür ederimBir kova suya bir damla bulaşık deterjanı damlatıyorum süngerle camı temizleyim çekçek le çekiyorum. Kuru bir bezlede çekçek ve camın ıslak yerlerini siliyorum hem daha kolay hem daha az yorucu oluyor. Eskiden sil sil kolum kopardı. Bu daha pratik
Hem dediki 16. Haftadan sonra yapiyoruz sana da doktorun onay vermis yapabiliriz dedi hem de öyle dedi, nette de hep ilk 3 ay bittikten sonra yapilir yazıyo, doktor da yaptırabilirsin deyince haftaya da köyde olma ihtimalimiz vardı yaptırdım artık bisey olmaz inşallahAklında kakacağına keşke yaptırmasaydın kuzum.şimdi için içini kemirecek ama korkma.kötüyü aklına getirip kötüyü çağırma. Kısmetinde varsa herşekilde gelecek bebiş.Demek daha önceden yapıyorlarmış ki sanada yapmışlar. Çok tehlikeli bir zaman olsa yapmazlardı.20. Haftaya kadar dikkat et kendine.Sağlıkla gelcek inşallah bebiş.
Ya cok teşekkür ederim gereği konusunda evde dogum olmadığı icin cok gerekli olmadığına dair seyleri ben de okudum ama açıkçası hastanin içinde türlü ameliyat malzemeleri unutan sağlık personellerinin oldugu bir ulkedeyiz özel hastane de olsa tam bir güven vermediği icin yaptırdımMerhaba ben de bu sabah oldum 20+5 teyim. Aşıyı olmadan önce internetteki tüm kaynakları taradım. hem gerekli mi diye hem de tam ne zaman yapılmalı diye. Aşı aslında çok gerekli değilmiş çünkü kimse evde dopum yapmıyor artık herkes steril ortamda. Ben sırf bebeğe antikor geçsin doğumdan sonra onu korusun diye oldum. Zamanı konusuna gelince ne zaman olduğumuzun bir önemi yok o hemşire atmış kafadan. Bazı doktorlar bloglarında yazmışlar zamanının bir önemi yok diye sen de bakabilirsin. Takma kafana yani derim.
Bana da 24 mayısta gel demişlerdi hem kontrol hem aşı için. Benimde 23. Haftama falan denk geliyor heralde. Bir sorun olacağını düşünmüyorum içini ferah tut doktor da onay vermiş zatenHem dediki 16. Haftadan sonra yapiyoruz sana da doktorun onay vermis yapabiliriz dedi hem de öyle dedi, nette de hep ilk 3 ay bittikten sonra yapilir yazıyo, doktor da yaptırabilirsin deyince haftaya da köyde olma ihtimalimiz vardı yaptırdım artık bisey olmaz inşallah
Doktorun onay vermişse çok bilmiş hemşire biye canını sıkıyor. Herbokolog bunlar ya sıkma sen canını.Hem dediki 16. Haftadan sonra yapiyoruz sana da doktorun onay vermis yapabiliriz dedi hem de öyle dedi, nette de hep ilk 3 ay bittikten sonra yapilir yazıyo, doktor da yaptırabilirsin deyince haftaya da köyde olma ihtimalimiz vardı yaptırdım artık bisey olmaz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?