- 1 Aralık 2019
- 5.728
- 23.398
- 348
- 31
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.421
burda biri yazmıştı bunu ama kimdi hatırlamıyorum. Ya kalbinde ya bağırsağında parlaklık var demişti. Perinatologa gidin bence. Eğer o da riskli derse burda çoğumuz fetal DNA yaptırdık. Basit bir test tek sıkıntısı pahalıkızlar bebeğim 17 haftalık bu hafta ayrıntılı ultrasona gittim kendi doktorum inceli kalbinde parlak odak var dedi down sendromu ihtimali artıyor fetal dna testi yaptır dedi böyle bişey yaşayan varmı
Kesinlikle başka doktora git ikili test nasldı? Yaptırmışmıydın ?kızlar bebeğim 17 haftalık bu hafta ayrıntılı ultrasona gittim kendi doktorum inceli kalbinde parlak odak var dedi down sendromu ihtimali artıyor fetal dna testi yaptır dedi böyle bişey yaşayan varmı
İkili test yaptırdım ense burun fln herşey normal sadece kalbinde iki taraflı parlaklık görüldü. 20. Haftada perinatologa git dedi doktorum 17deyim şuan bekliyorum ama içim içimi yiyorKesinlikle başka doktora git ikili test nasldı? Yaptırmışmıydın ?
Ben 20'de oldum, 2.yi de bayramdan sonra 25'te olacağım. Ama telefonumdaki hamilelik takibi uygulamasının forumunda 18'de olan çok gördüm. Mesela bazı kişilere "bebek hareketleri hissedildikten sonra" denmiş. Böyle bir kriter var mı bilmiyorum gerçekten.Ya cok teşekkür ederim gereği konusunda evde dogum olmadığı icin cok gerekli olmadığına dair seyleri ben de okudum ama açıkçası hastanin içinde türlü ameliyat malzemeleri unutan sağlık personellerinin oldugu bir ulkedeyiz özel hastane de olsa tam bir güven vermediği icin yaptırdım
20'de kan ve idrar tahlili için gittiğimde beni bulunca aç-tok sormadan bastı ebe.Tok olmak gerekiyormuş sabah aç olduğum için yapmamışti ebem.
Ben 18+5te hissetmeye başladım, o günden beri de her gün hissediyorum, 3 haftadır yani. Özellikle yemeklerden sonra, bol su içtiğimde, yorulduktan sonra oturunca ve gece yatmadan önce. Ama eşim dışardan elini koyduğunda daha dün hissetmeye başladı.Kızlar merhaba bebeklerinizin hareketlerini kaçıncı haftada hissettiniz? Birde sürekli mi hissediyorsunuz yoksa bir gün hissedip 4.5 gün sonra mı hissettiniz? Birde n zaman sürekli hissediliyor?
Ben hafta olarak önde gidenlerdenim (Ağustos sonu-Eylül başı olabilir), 20+6'da yaptırdım, sabredemediğim için. İdeali 21-22 arası, diğer arkadaşların yaptırma zamanı da yavaş yavaş geliyor.Kizlar ayrıntılı ultrason doppler yaptıran var mı?
Sağlık ocağı yürüme mesafesi olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Ya da internette MHRS'den aile hekiminize randevu alın.Haklısın işte kanıtlaması zor olabilir sağlık ocağının randevu olmadığından ama koca karnım kanıt olabilir
Pıt pıtlar kalp atışı olamaz, kalpleri çok hızlı atıyor. Bebek hıçkırıklarını biz kalp atışı olarak hissediyormuşuz( ya da zannediyormuşuz)Pıt pıt diye atışlar oluyor sırt üstü yatıp biraz bekleyin, ben tombiş olduğum halde hissettim
Biz doldurduğumuz haftayı söylüyoruz aslında. Sizde var mı bilmiyorum ama bazı üyelerin mesajlarının altındaki hamilelik takibi var. O bölüme bakarsanız mesela o doldurduğumuz haftayı değil, girdiğimiz haftayı yazıyor-doktorlar gibi.Ben doktoruma aynı soruyu sordum, Son adet tarihime göre hesaplayıp hangi tarihte verebileceğini söyledi. Benim hesabımdan daha erken verecek raporu mesela. Açıklayıcı olması için yazayım sat 8 aralik, raporu vereceği tarih 17 mayıs
Mesajı düzenle seçeneği olmadığı için (ya da ben bulamadım) kendi mesajımı alıntılıyorum. Bazı sağlık ocakları sadece aşısı olanları alacakmış, bazıları rutin şekilde devam edecekmiş. Sağlık ocağına gitmesi gerekenler kendi sağlık ocağını arayıp bilgi alabilir.Henüz teyit etmediğim bir bilgiye göre sağlık ocakları tam kapanmada kapalı olacakmış. Kesin bilgiye ulaştığımda kaynağı da eklerim.
Sıkma canını ablamın ikilisi düzgün çıkmadı ama doktoru çok tecrübeliydi. Başka doktor olsa çocuğu alırdı kesin. Ama maaşallah yiğenimde hiçbirşey yok. İstersen sende başka bi doktora daha görün. Birde Yaş kaç acaba?İkili test yaptırdım ense burun fln herşey normal sadece kalbinde iki taraflı parlaklık görüldü. 20. Haftada perinatologa git dedi doktorum 17deyim şuan bekliyorum ama içim içimi yiyor
Bebişler büyüdü artık, 12. haftada tahmin yürütüyordu doktorlar ama 19. haftada doğru olacağını tahmin ediyorum. Ancak forumda malesef son aylarda bile değişen cinsiyetleri okudum.Arkadaşlar 19 + 3 um doktor net kiz dedi acaba cinsiyet değişir mi böyle bişey yaşadınız mi bu haftalarda kiz deyip erkek çıktığı oldu mu lütfen yardımcı olur musunuz
28 yaşındayım çok var böyle down sendromlu denip sağlıklı olan bebeklerSıkma canını ablamın ikilisi düzgün çıkmadı ama doktoru çok tecrübeliydi. Başka doktor olsa çocuğu alırdı kesin. Ama maaşallah yiğenimde hiçbirşey yok. İstersen sende başka bi doktora daha görün. Birde Yaş kaç acaba?
Evet bende buna benzer yorumlar duyduğum için emin olamıyorumBebişler büyüdü artık, 12. haftada tahmin yürütüyordu doktorlar ama 19. haftada doğru olacağını tahmin ediyorum. Ancak forumda malesef son aylarda bile değişen cinsiyetleri okudum.
Baya uğraşmıştık Demekki doğru yeri bilamadkSen dinleyememis olabilirsin canim doktor cok zor duyuldugunu ve dogru yerden dinlemeyi bilmedigimizi sòyluyor
MaaşAllah canım inşaallah benimde her gün hissettiğim günler gelirBen 18+5te hissetmeye başladım, o günden beri de her gün hissediyorum, 3 haftadır yani. Özellikle yemeklerden sonra, bol su içtiğimde, yorulduktan sonra oturunca ve gece yatmadan önce. Ama eşim dışardan elini koyduğunda daha dün hissetmeye başladı.
Merhaba ben 13+0 fetal DNA yaptırmıştım çok şükür sonucum temiz çıktı, Bugün 17+0 doktoruma kontrole gittim bebeğin kalbinde parlaklık var fakat fetal DNA temiz çıkmış tek başına bir şey ifade etmiyor sonradan kayboluyor bu yüzden sıkıntı yok dedikızlar bebeğim 17 haftalık bu hafta ayrıntılı ultrasona gittim kendi doktorum inceli kalbinde parlak odak var dedi down sendromu ihtimali artıyor fetal dna testi yaptır dedi böyle bişey yaşayan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?