- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.521
Rahim ağzı uzunluğundan ziyade rahim ağzının kapali olduğunu doktor ultrasonda görüyor bi risk olsa söylerdi heralde evham yapma bisey olmaz insallah. Ben sordum usg cekerken kendisi gösterdi bak rahim ağzı kapalı suan erken dogum riski yok rahat ol diyeKızlar benim hiç rahim uzunluğum ölçülmedi kasık ağrım var erken doğumdan çok korkuyorum salı günü başka bir doktora daha gidicem
Şu sıralar bana normal dediler. 2 haftadır bendede çok fazla var sanki regl olucam hatta dünden beri sanki bıçak saplıyolar. Arkadaş dediki hepsi normal. Dün de gece 3 te uyandm baş ağrısı uyuyamadm ablam görmüş online, uyuyamadın mı daha bu iyi günlerin dediKızlar benim hiç rahim uzunluğum ölçülmedi kasık ağrım var erken doğumdan çok korkuyorum salı günü başka bir doktora daha gidicem
Doktorunuz rahim ağzı kapalı mı diye muhtemelen bakıyordur. Tabi içiniz rahat etsin tedbir iyidir.
Detaylı ultrasonda bakıyorlar onun dışında rutin kontrollerde de bakıyorlar. Yani en azından benim doktorum bakıyor ama her defasında bunu dillendirmiyor canım. Muhtemelen senin doktorun da bakıyordur. Riskli bir durum yoksa söylemiyorlar
Rahim ağzı uzunluğundan ziyade rahim ağzının kapali olduğunu doktor ultrasonda görüyor bi risk olsa söylerdi heralde evham yapma bisey olmaz insallah. Ben sordum usg cekerken kendisi gösterdi bak rahim ağzı kapalı suan erken dogum riski yok rahat ol diye
Çok sağolun içimi çok rahatlattınız insan yaşamadan bilemiyor bi de hiç doktorumla aramızda konuşulmayınca atladığını düşündümŞu sıralar bana normal dediler. 2 haftadır bendede çok fazla var sanki regl olucam hatta dünden beri sanki bıçak saplıyolar. Arkadaş dediki hepsi normal. Dün de gece 3 te uyandm baş ağrısı uyuyamadm ablam görmüş online, uyuyamadın mı daha bu iyi günlerin dedi1 ay sonra görcem seni dedi endişe yapma yani canm.
Canım fazla yorum olmaması dezavantaj değil bence kötü yorum yoksa, bende bana yakın olanı ve eşimin izinli olduğu günü seçerdim öteki türlü zorlanacaksınız büyük ihtimalle,birde şöyle düşün eşin ise gitmezse izin alırsa gitmediği güne de ücret kesilecek size daha masraflı olacak...Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Detaylı ultrason için 2 doktorla görüştüm avantajları dezavantajları var ikisinin de ve kararsız kaldım, yardımcı olur musunuz?
1.doktor çok övülen ali ekiz, avantajı çok övgü alması, dezavantajı istediğim tarihten 1 hafta sonraya bulabiliyorum randevu, evime 1 saat uzaklıkta, ve o gün eşim çalıştığı için izin almak zorunda ve bu önemli eşim için. ücreti 600lira.
2.doktor salim sezer,dezavantajı; hakkında ali bey kadar çok yorum yok, 8 yorum var onlar da iyi, yaşı epey büyük gibi. Avantajı, evime 15dk mesafede, istediğim tarihe ve saate randevu bulabildim, eşim o gün çalışmıyor, ücreti 550lira.
Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Ben olsam yakın ve uygun fiyatliyi seçerdim, sonuçta bebekte bakılan şeyler hep aynı, ayrıntılı ultrason çeken doktor bebeğin her yerine organlarına bakıyor. Her sey yolundaysa bir de hiç önemi kalmıyor kime gittiğinin.
Kötü yorumlar olmadığı ya da riskli bir gebeliğim olmadığı sürece yakın olanı bana vakit olarak daha çok uyani seçerdim. Öyle de yaptım
Çok sağ olun öyle yapacağımCanım fazla yorum olmaması dezavantaj değil bence kötü yorum yoksa, bende bana yakın olanı ve eşimin izinli olduğu günü seçerdim öteki türlü zorlanacaksınız büyük ihtimalle,birde şöyle düşün eşin ise gitmezse izin alırsa gitmediği güne de ücret kesilecek size daha masraflı olacak...
Estağfirullah canım benim biliyorumAmann dikkat et kuzum hızla kilo alma en ideali 8-10 kilo bütün hamilelik boyunca. İlk 3 ay baktım 3 kilo almışım midem bulanıyor diye sürekli kraker falan sonra ekmeği kestim. Sabah sadece kepek ekmeği yiyorum iki dilim. Önemli olan bebeğin kilo alması. yanlış anlama lütfen senin için söylüyorum.
Ali bey çok yoğun o yuzden canım ama bende olsam yakın olanı seçerdim.. hem yakın hem eşinin işi açısından da size uygun.. az yorum olması kötü olmadığı sürece sorun değil kiKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Detaylı ultrason için 2 doktorla görüştüm avantajları dezavantajları var ikisinin de ve kararsız kaldım, yardımcı olur musunuz?
1.doktor çok övülen ali ekiz, avantajı çok övgü alması, dezavantajı istediğim tarihten 1 hafta sonraya bulabiliyorum randevu, evime 1 saat uzaklıkta, ve o gün eşim çalıştığı için izin almak zorunda ve bu önemli eşim için. ücreti 600lira.
2.doktor salim sezer,dezavantajı; hakkında ali bey kadar çok yorum yok, 8 yorum var onlar da iyi, yaşı epey büyük gibi. Avantajı, evime 15dk mesafede, istediğim tarihe ve saate randevu bulabildim, eşim o gün çalışmıyor, ücreti 550lira.
Diğer dr kim acaba bende şuan dr bakıyorum da,Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Detaylı ultrason için 2 doktorla görüştüm avantajları dezavantajları var ikisinin de ve kararsız kaldım, yardımcı olur musunuz?
Umarım bi sıkıntı olmaz. Kan sulandırıcı iğne kullandığında faydası olmaz mı acaba ya da kullanıyor musun?Trombosit kanın pıhtılaşmasıyla ilgiliymiş. Düşük olduğu için pıhtılaşma sorunu olabilirmiş. Bu doğumda tehlikeymiş
Yazdım süslü salim sezer, bizim evin burada bi hastanede çalışıyor rastgele buldum ben de, YouTube da videoları var bakabilirsinDiğer dr kim acaba bende şuan dr bakıyorum da,
Kesinlikle 2.yi seçerdim. Ali Bey'e gitmeme rağmen böyle söylüyorum. Onu tercih etmemin sebebi yorumlar kadar evime olan yakınlığı ve istediğim saate randevu bulmuş olmamdı.Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Detaylı ultrason için 2 doktorla görüştüm avantajları dezavantajları var ikisinin de ve kararsız kaldım, yardımcı olur musunuz?
Aynı fikirdeyim, haftası benle aynı bir arkadaşıma önerdim, o çok daha uzaktan gelecekti. Doktorun 1 gün önce ameliyatı olduğu için arkadaşımın randevusu ertelendi.Ali bey çok yoğun o yuzden canım ama bende olsam yakın olanı seçerdim.. hem yakın hem eşinin işi açısından da size uygun.. az yorum olması kötü olmadığı sürece sorun değil ki
Yakınlık önemli.. ben k.çekmecedeyim bu civarda hem ulaşım yönünden hem eşide içeri alma hemde memnuniyeti yüksek Ali bey olması sebebiyle ona gidicem.. inşallah memnun kalırız çok heyecanlıyımAynı fikirdeyim, haftası benle aynı bir arkadaşıma önerdim, o çok daha uzaktan gelecekti. Doktorun 1 gün önce ameliyatı olduğu için arkadaşımın randevusu ertelendi.
Ben de yazmıştım geçenlerde baya panikledim ama kolesterolün yüksekliği hamilelerde her şeyin yolunda gittiğinin bir kanıtıymış gayet normalmiş.Pazartesi günü sağlık ocağı randevum vardı. Idrar ve kan tahlili aldılar, ebe bebeğin kalp atışını dinledi, tansiyonumu ve kilomu ölçtü ve hangi ilaçları kullandığımı not etti. 20. Haftaya tetenoz asi randevusu verdi. Ayrıca bir sonraki randevu olarakta 5 temmuzda gel dedi.
Ertesi gün sonuçları aldım ve kolesterolumun yüksek olduğunu gördüm, çok panikledim. Hemen jinekologuma sonuclari mesaj attım. Sonuclarimin gayet iyi olduğunu söyledi rahatladım. Gebelerde kolesterol yüksekliği çok normalmis ve bu surecte uzmanlar kolesterol değeri istemezlermis. Zaten Kaan Kocatepe'nin de bu konu ile ilgili videosu var, içim rahatlamış oldu.
Tam tersi kullanmamam lazım aspirin ağrı kesici vs zaten kullanmıyorum da kendiliğinden düşüyor. 50bine kadar idare eder dedi doktor ama sonra ilaç tedavisi gerekirmiş umarım gerek kalmaz.Umarım bi sıkıntı olmaz. Kan sulandırıcı iğne kullandığında faydası olmaz mı acaba ya da kullanıyor musun?
Yorumunuz çok kıymetliydi teşekkür ederim, şimdi içim daha rahat gideceğim gerçektenKesinlikle 2.yi seçerdim. Ali Bey'e gitmeme rağmen böyle söylüyorum. Onu tercih etmemin sebebi yorumlar kadar evime olan yakınlığı ve istediğim saate randevu bulmuş olmamdı.
Mutlaka bakıyordur canım ultrason la bakarken karından ona da bakıyor. Panik yapmanın sebebi dr un detaylı bilgi vermemesi. Benim dr um her muayene se rahim ağzı uzunluğu çok iyi diye bilgi veriyor. Kaşık ağrısı da ara ara geliyorsa çok normal bende de olur sık sık dinlenince geçer. Dinlenince geçmeyen ağırlar sıkıntılıKızlar benim hiç rahim uzunluğum ölçülmedi kasık ağrım var erken doğumdan çok korkuyorum salı günü başka bir doktora daha gidicem
Sizin mesajınızı görmemisim. Evet bende çok panikledim, sizin tahlilleride mi sağlık ocağı istemişti?Ben de yazmıştım geçenlerde baya panikledim ama kolesterolün yüksekliği hamilelerde her şeyin yolunda gittiğinin bir kanıtıymış gayet normalmiş.
Mrb bn de inş bsyramda giriyorum 24 e. İzn vrmyn dymadım inş bizlere de verirler.24. Haftada idari iznini kullanmayan amirleri vermeyen var mı cevrenizde valiliğin yazısı çok netti görmüştüm ama bende bir şüphe oluştu bayramdan sonra bir hafta işe gidip 24. Haftaya giriyorum ve önümüzdeki hafta işe gideceğim ancak bu kadar izin verdiler o da iki yaş çocuğumdan dolayı gebeliğimi amirler biliyor iş arkadaşlarıma söylemedim bu yerde yeniyim tayin ile geldim buraya kimse hamilemisin diye de sormadı .ama yogun yerde çslışıyorum amirler vermez diye endişeliyim
İnş bizlere de vrrler yaa amire bağlı yaaMerhaba, evet doktora gidip son adet tarihine göre 24. haftada (veya 24+2, 24+5 hangi gündeyseniz) olduğunuza dair bir yazı alıyorsunuz. Doktor sizin beyanınıza göre vermeyi de tercih edebilir, ultrasonda da bakmak isteyebilir belki. O yazıyla okula dilekçe vereceksiniz. Son idari izin genelgesi Dilekçenizde Resmi Gazete'de yayınlanan son genelgeye atıfta bulunabilirsiniz.
23+5, 23+6 da alınmış doktor yazısı kabul edilir mi? Orası biraz tartışmalı, kabul edenler de var, etmeyenler de var. Ben risk almayacağım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?