- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.681
Ay bilemedim ki ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum şimdi 55 im var biraz karnım çıktı ama hissetmiyorum az önce uzandım öksürdüm çok hafif bişey oldu gibi ama emin olamıyorumBenim ilk gebeliğim bebeğim erkek ben 14. Haftada minik minik hissetmeye başladım. Başlarda emin olamıyordum ama şimdiki hareketlere bakarsak doruymuş beğenmişgenellikle ilk hamilelikte geç hissedikirmis 20-21 haftalarda falan. Içim rahat olsun çok normal. Doğru mudur bilmiyorum ama zayıf ve iç karnı dar olanlar daha çabuk hisseder diyorlar. Ben 52 kiloydum ama daha 2. Ayda göbeğim çıkmıştı sanırım iç karnım çok dar her gören öyle diyor ondan erken hissettim heralde
500 lira mı gerçekten çokmuş ya acaba hangi hastaneye gidiyorsunuz? Benimde hemen hemen sizinle aynı fiyata geliyor detaylı ultrason fiyatım ben 2li test hariç hicbir test yaptırmadım. Doktorum da detaylı ultrason hariç bir şey istemedi. Aslında 2li testi değilde detaylı ultrasonu yaptırmayı düşünüyordum sonra vazgeçtim. Belkide detaylı ultrasonu yaptırmam hala karar vermedimSelam herkese bugün dr kontrolde detaylı ultrason için yönlendirdi 3 hafta sonraya randevu aldım 800 tl aman yarabbim ya bunlar nasıl paralar. Muayeneye de 500 lira veriyorum her seferinde doğuma harcayacağımız parayı 4. Ayda harcadık. Detaylı yaptırmasam mı diye düşünmüyor değilim. Sağlık her şeyden önemli diye teselli ediyorum kendimi.
Aslında öksürünce hareketi duruyor yani benim bebeğim çok hareketliydi doktorum öksür de azıcık dursun demiştiAy bilemedim ki ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum şimdi 55 im var biraz karnım çıktı ama hissetmiyorum az önce uzandım öksürdüm çok hafif bişey oldu gibi ama emin olamıyorumiyi olsunda sıkıntı yok geç hissederim
Hastane değil prof özel muayenehanesi. İlk kızımda ona gittim diye başladım ama artık cidden çok gelmeye başladı.500 lira mı gerçekten çokmuş ya acaba hangi hastaneye gidiyorsunuz? Benimde hemen hemen sizinle aynı fiyata geliyor detaylı ultrason fiyatım ben 2li test hariç hicbir test yaptırmadım. Doktorum da detaylı ultrason hariç bir şey istemedi. Aslında 2li testi değilde detaylı ultrasonu yaptırmayı düşünüyordum sonra vazgeçtim. Belkide detaylı ultrasonu yaptırmam hala karar vermedim
Bende önce profa gitmeyi düşündüm sonra vazgeçtim. Her şey yolunda olunca başlarıyım doktorla devam ediyorum. Ikili testim de normal çıktı eğer ailede bir sorun yoksa %5 ıhtimal sorun olabilir dedi doktorum o yüzden detaylı konusunda emin olamadım. Bazen diyorum ki annelerimiz bizi hiç görmeden doğurmuş valla sıkıldım bende hicbir test istemiyorum falan sonra vazgeçiyorum genlerimiz artık eskisi gibi değil dayanıklı değiliz eskiler gibiHastane değil prof özel muayenehanesi. İlk kızımda ona gittim diye başladım ama artık cidden çok gelmeye başladı.
Detaylı ultrason için ben de kararsızım ekstra neye bakılıyordu dedim kalbine ve damarlarına dedi o ayrı bi uzmanlık gerektiriyor falan.
Randevu aldım ama emin değilim.
Aynen saglik ocagi verdigi yapmadi ama daha dusuk doz.doktorun verdigi ama yaptiVen sağlık ocaginin verdiğini kullanıyorum. Kabızlık hissetmedim ama gaz sıkıntı mi artık ona bağlamaya başladım
Aynı durumdayız. Çok kurcalanıyor gibi geliyor bi de bana. İkili üçlü şeker yükleme detaylı vs kalbinde allah korusun bi şey olsa napılabilecek ayrıca, en fazla doğumu yenidoğan yoğun bakımı olan hastanede yaptırın denebilir.Bende önce profa gitmeyi düşündüm sonra vazgeçtim. Her şey yolunda olunca başlarıyım doktorla devam ediyorum. Ikili testim de normal çıktı eğer ailede bir sorun yoksa %5 ıhtimal sorun olabilir dedi doktorum o yüzden detaylı konusunda emin olamadım. Bazen diyorum ki annelerimiz bizi hiç görmeden doğurmuş valla sıkıldım bende hicbir test istemiyorum falan sonra vazgeçiyorum genlerimiz artık eskisi gibi değil dayanıklı değiliz eskiler gibi
Usg de hareketli görünüyor baya ama ne bilim gerçi 2-3 haftadır gitmedim doktora hafta içi Bi gidip görüneyimAslında öksürünce hareketi duruyor yani benim bebeğim çok hareketliydi doktorum öksür de azıcık dursun demiştihissedince de bugün neden az kıpırdadı niye vurmuyoracaba bir şey oldu korkusu başlıyor gercekten de sağlıklı olsunlar da insan başka bir şey istemiyor.
GEbelikle başladı bende bazen azaldığı oluyor ama 20. Haftadayım devam ediyor koku olmadığı için ben sıkıntı. Yapmıyorum kaşıntı felanda yok öyle olunca doktora gitmek lazım
Benim de arttı canım koku kaşıntı olmadığı için önemsemiyorum
Teşekkürler kızlar, demkki normal sizlerde yaşıyorsanız çokkk sağolunHamilelik boyunca akıntının artması çok normalmiş daha 2. Ayda söylemişti doktorum. Benimde bazen çok bazen az oluyor. Hatta bazen kaşınma olabiliyor ama vajinal muayene oldum hicbir sıkıntı yokmuş. Icini ferah tut çok normal
Detaylı da emin değildim bende hani gerekli görmüyordum çok .. sadece hevesimden gidicem bende .. yoksa etrafımda da çok gitmeyen var .. elbette bir çok şeye bakılıyor çok doğru inkar etmem ama insan acaba diyor tabii katılıyorumBende önce profa gitmeyi düşündüm sonra vazgeçtim. Her şey yolunda olunca başlarıyım doktorla devam ediyorum. Ikili testim de normal çıktı eğer ailede bir sorun yoksa %5 ıhtimal sorun olabilir dedi doktorum o yüzden detaylı konusunda emin olamadım. Bazen diyorum ki annelerimiz bizi hiç görmeden doğurmuş valla sıkıldım bende hicbir test istemiyorum falan sonra vazgeçiyorum genlerimiz artık eskisi gibi değil dayanıklı değiliz eskiler gibi
Evet çok üzücü Allah korusun. Ben söylücem bakalım. İnşallah riske atmazlar. SağolasınOnun için valilik gebelik için yazı gönderiyor kurumlara özellikle koronik vb gibi algılanmaması için ve bu haftalardan sonra gebelerde ölüm artıyor şu ara hep altı yedi beş aylık gebelerde ölüm okuyorum bebek büyüdükçe anneye yükü artıyor vucut ikisine yetmiyor zannımca ilk zaman korana olununca otizm yapıyor diyordu doktorlardan bazıları niye 24. Haftada başlatıyorlar ilk zaman risk fazla düşünüyordum ama bence sahadaki verilerden dolayı 24. Haftaya almaları şaşılacak bir durum olmadığını anladım son kayıplara baktığımda bu aylarda başladığını gördüm resmen riske atıyorlar bence zaten baskılanmış bir bağışıklığımız var bebekten ötürü birde tek vucutta iki can ben izne çıkınca dışarı çıkmayı bile düşünmüyorum memlekete gitmeyide
Inşallah en kısa zamanda hissedersin gerçekten ayrı bir güzelUsg de hareketli görünüyor baya ama ne bilim gerçi 2-3 haftadır gitmedim doktora hafta içi Bi gidip görüneyimartık hissetmek istiyorum yaa
İnşallah yaa sorun çıkarmazlar sana da. Ben de ona yakın bi yazıyı göstericem bakalımBen de dün konuştum neyseki ilk zaman valiliğin kesin bir yazısı vardı onungörmüştüm genelgeye göre kronikler gibi düşündüm yazıyı gösterince ikna oldu gibi umarım sonradan sorun çıkarmazlar
Teşekkürler ben de yazılı gerekçe isticemHadi ya :)) Ben de Küçükçekmece'deyim :)
Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.
Bunu duyduğuma üzüldüm. Siz yine de 24. haftanızda olduğunuzu belirten kağıdı alıp dilekçenizi yazın. Dilekçenize yine yazılı yanıt isteyin. Red cevabı geldiğinde bir üst kuruma başvurmayı düşünebilirdim ben.
Evet gerçekten öyle oluyor. Insan her testte ayrı bir strese giriyor zaten, ben en başından beri detaylı hariç hicbir test istemiyorum demiştim. Ama benim yeğenimde otizmden şüphelendikleri için kafama takmaktansa yaptırayım dedim ve hicbir şey çıkmadı. Doktorumda 3lu test vs istemedi ve aynen şöyle dedi "eğer kromozomal anomali varsa buna yapılabilecek bir müdahale yok o yüzden ikili testten ziyade detaylı ultrason tavsiye ediyorum. Bebekte düzeltebilecek bir durum varsa hemen doğduğu gibi müdahale edilmesi acısından detaylı iyi oluyor" gerçekten hakli ama ben onu da istemiyorum. Şeker yüklemesi vs kimse tavsiye etmiyor etseler bile ben istemiyorum. Her şey yolunda işte çok şükür bir salın biziAynı durumdayız. Çok kurcalanıyor gibi geliyor bi de bana. İkili üçlü şeker yükleme detaylı vs kalbinde allah korusun bi şey olsa napılabilecek ayrıca, en fazla doğumu yenidoğan yoğun bakımı olan hastanede yaptırın denebilir.
Hasta doğma ihtimali bir de o kadar az ki aslında araştırınca. Annem bana şey diyo ne var niye gittin sen yine karnında duruyo işte kıpırdıyo ne gerek vardı diyo.
Anladım teşekkürler cevabın için canım. Allah hepimizin bebişlerimizi korusunEfenksiyonlar ilk dönem bebekte zeka geriliği bile yapıyor toksplazma mesala yotube ta bir kaç doktor dinlemiştim ama aminyon sıvısı koruyucu olduğu için efenksiyonun çok ilerlemiş olması lazım korananın virüs mü ne olduğu konusunda şüpheler var 2019 da ilk dönem korana geçirmiş annelerin verilerine ihtiyaç var bununla ilgili bence henüz araştırma yok sahadan gelen onun için böyle bir ihtimalden bahsediyorlar
Bende de ellerimde kırmızı noktalar çıkmaya başladı. Önceden de vardı bi kaç tane ama şimdi baya çoğaldı ve yüzümdede 1 tane varMerhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
Benim göz kapaklarımda kırmızı noktalar olmuştu ama sonra geçti.. şimdide yanaklarım sivilce doldu sivilce gibide değil bi değişik.. ne yapsam kısa süreli oluyor.. bende hormonlara bağlıyorum, ergenlik te bile cilt problemi yaşamadım ben..Merhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
İyi fikir Türk kahvesi telvesini bende deniycem cildim kuru birazda zeytinyağı damlatıp doğal peelingBenim göz kapaklarımda kırmızı noktalar olmuştu ama sonra geçti.. şimdide yanaklarım sivilce doldu sivilce gibide değil bi değişik.. ne yapsam kısa süreli oluyor.. bende hormonlara bağlıyorum, ergenlik te bile cilt problemi yaşamadım ben..
gül suyu ve maden suyuyla tonikliyorum ben bir nebze de olsa rahatlatıyor o görüntüyü.. birde türk kahvesinin telvesini sürüyorum arada o da iyi geldi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?