2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ay bilemedim ki ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum şimdi 55 im var biraz karnım çıktı ama hissetmiyorum az önce uzandım öksürdüm çok hafif bişey oldu gibi ama emin olamıyorum iyi olsunda sıkıntı yok geç hissederim

500 lira mı gerçekten çokmuş ya acaba hangi hastaneye gidiyorsunuz? Benimde hemen hemen sizinle aynı fiyata geliyor detaylı ultrason fiyatım ben 2li test hariç hicbir test yaptırmadım. Doktorum da detaylı ultrason hariç bir şey istemedi. Aslında 2li testi değilde detaylı ultrasonu yaptırmayı düşünüyordum sonra vazgeçtim. Belkide detaylı ultrasonu yaptırmam hala karar vermedim

Aslında öksürünce hareketi duruyor yani benim bebeğim çok hareketliydi doktorum öksür de azıcık dursun demişti hissedince de bugün neden az kıpırdadı niye vurmuyoracaba bir şey oldu korkusu başlıyor gercekten de sağlıklı olsunlar da insan başka bir şey istemiyor.

Hastane değil prof özel muayenehanesi. İlk kızımda ona gittim diye başladım ama artık cidden çok gelmeye başladı.
Detaylı ultrason için ben de kararsızım ekstra neye bakılıyordu dedim kalbine ve damarlarına dedi o ayrı bi uzmanlık gerektiriyor falan.
Randevu aldım ama emin değilim.

Bende önce profa gitmeyi düşündüm sonra vazgeçtim. Her şey yolunda olunca başlarıyım doktorla devam ediyorum. Ikili testim de normal çıktı eğer ailede bir sorun yoksa %5 ıhtimal sorun olabilir dedi doktorum o yüzden detaylı konusunda emin olamadım. Bazen diyorum ki annelerimiz bizi hiç görmeden doğurmuş valla sıkıldım bende hicbir test istemiyorum falan sonra vazgeçiyorum genlerimiz artık eskisi gibi değil dayanıklı değiliz eskiler gibi

9
Ven sağlık ocaginin verdiğini kullanıyorum. Kabızlık hissetmedim ama gaz sıkıntı mi artık ona bağlamaya başladım
Aynen saglik ocagi verdigi yapmadi ama daha dusuk doz.doktorun verdigi ama yapti
Vegaferonu saglik ocagi verdi

Eklentiler

• 16198829600208162132229730390039.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 32
Aynı durumdayız. Çok kurcalanıyor gibi geliyor bi de bana. İkili üçlü şeker yükleme detaylı vs kalbinde allah korusun bi şey olsa napılabilecek ayrıca, en fazla doğumu yenidoğan yoğun bakımı olan hastanede yaptırın denebilir.
Hasta doğma ihtimali bir de o kadar az ki aslında araştırınca. Annem bana şey diyo ne var niye gittin sen yine karnında duruyo işte kıpırdıyo ne gerek vardı diyo.

Detaylı ultrasonda tüm organlara bakılıyor. İkili test vs kromozomal bozukluk ile alakalı, ama Allah korusun organlarda da sorun olabilir. Ben olsam detaylıyı atlamazdım. İlla perinatalog olması şart değil, cihazı iyi ve tecrübeli bir hekim de bakar. Benim doktorum kendi baktı.
Eskiden hiçbir şey bu kadar fazla incelenmiyordu ama günümüz nimetleri bunlar da.

Usg de hareketli görünüyor baya ama ne bilim gerçi 2-3 haftadır gitmedim doktora hafta içi Bi gidip görüneyim artık hissetmek istiyorum yaa

GEbelikle başladı bende bazen azaldığı oluyor ama 20. Haftadayım devam ediyor koku olmadığı için ben sıkıntı. Yapmıyorum kaşıntı felanda yok öyle olunca doktora gitmek lazım

Benim de arttı canım koku kaşıntı olmadığı için önemsemiyorum

Teşekkürler kızlar, demkki normal sizlerde yaşıyorsanız çokkk sağolun
Detaylı da emin değildim bende hani gerekli görmüyordum çok .. sadece hevesimden gidicem bende .. yoksa etrafımda da çok gitmeyen var .. elbette bir çok şeye bakılıyor çok doğru inkar etmem ama insan acaba diyor tabii katılıyorum

Evet çok üzücü Allah korusun. Ben söylücem bakalım. İnşallah riske atmazlar. Sağolasın

İnşallah yaa sorun çıkarmazlar sana da. Ben de ona yakın bi yazıyı göstericem bakalım

Teşekkürler ben de yazılı gerekçe isticem

Evet gerçekten öyle oluyor. Insan her testte ayrı bir strese giriyor zaten, ben en başından beri detaylı hariç hicbir test istemiyorum demiştim. Ama benim yeğenimde otizmden şüphelendikleri için kafama takmaktansa yaptırayım dedim ve hicbir şey çıkmadı. Doktorumda 3lu test vs istemedi ve aynen şöyle dedi "eğer kromozomal anomali varsa buna yapılabilecek bir müdahale yok o yüzden ikili testten ziyade detaylı ultrason tavsiye ediyorum. Bebekte düzeltebilecek bir durum varsa hemen doğduğu gibi müdahale edilmesi acısından detaylı iyi oluyor" gerçekten hakli ama ben onu da istemiyorum. Şeker yüklemesi vs kimse tavsiye etmiyor etseler bile ben istemiyorum. Her şey yolunda işte çok şükür bir salın bizi

Merhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?

Anladım teşekkürler cevabın için canım. Allah hepimizin bebişlerimizi korusun

Merhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
Bende de ellerimde kırmızı noktalar çıkmaya başladı. Önceden de vardı bi kaç tane ama şimdi baya çoğaldı ve yüzümdede 1 tane var bende ne yapacağımı bilmiyorum

Benim göz kapaklarımda kırmızı noktalar olmuştu ama sonra geçti.. şimdide yanaklarım sivilce doldu sivilce gibide değil bi değişik.. ne yapsam kısa süreli oluyor.. bende hormonlara bağlıyorum, ergenlik te bile cilt problemi yaşamadım ben..
gül suyu ve maden suyuyla tonikliyorum ben bir nebze de olsa rahatlatıyor o görüntüyü.. birde türk kahvesinin telvesini sürüyorum arada o da iyi geldi gibi

İyi fikir Türk kahvesi telvesini bende deniycem cildim kuru birazda zeytinyağı damlatıp doğal peeling

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…