- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.721
Tabiki kim olsa ağlar uzun süre depresyondan çıkamaz ama bu süreci bebek kucağımda yasamaktansa karnımdayken yaşamayı tercih ederdim. Allah korusun bu ihtimalleri konusmak bile üzücü, Rabbim bunlarla imtihan olan herkesin yardımcısı olsun inşallahDoktorum da aynisini demisti bana hazirlikli olursun en azindan yaptir diye cok haklisin
Ama ben kendimi biliyorum hazirlikli olmak yerine iyice bozardim psikolojimi aglar dururdum artik gebelik zehir olurdu korkuma yaptiramadim
Amin cok sukur bisi cikmadi hicbirimizde ne kadad zor gunlerdi korkularla gecirdikTabiki kim olsa ağlar uzun süre depresyondan çıkamaz ama bu süreci bebek kucağımda yasamaktansa karnımdayken yaşamayı tercih ederdim. Allah korusun bu ihtimalleri konusmak bile üzücü, Rabbim bunlarla imtihan olan herkesin yardımcısı olsun inşallah
Evet bende arada oluyor. Kuzenim hamilelikte normal dedi oda yaşamış. Bende önemsemedim.Hanımlar merhaba ellerinde ayaklarında karıncalanma uyuşma hisseden var mı?
Evet o arkadaşlardan biri de benim. Elbette herkesin kendi tercihidir saygı duyuyorum hepsine. Benim ablama ikili testte down sendromlu dediler ama oyle olmadı şuan 2 yasında bir yeğenim var. Daha öncede söylemiştim kromozomal anomali durumu varsa elbette yapılacak bir şey yok. Detaylı ultrason konusunda da doktorum müdahale edilebilecek bir durum açısından yapılmasını tavsiye etti hak verdigimi de yazmıştım. Fakat ben kendi açımdan her testin stresine girmekten yıldım. Her muayene giderken zaten ister istemez tedirgin oluyorum. Benim ablam detayliya girmedi doktoru gerekli görmedi keza arkadaşımın doktoru da gerekli görmedi kendi doktorum da tavsiye etti. Yanı kısaca tercih meselesidir tavsiyede bulunursunuz elbette ama üzülüyorum vs demeniz hoş değil. Kimse cahil değil çocuk da değil kendi kararlarını verebilir. O zaman bende ya %5 ıhtimal için 800 lira vermek ne kadar saçma üzülüyorum verenlere diyeyim hoş olur mu?Detayli ultrason hakkinda
Kizlar bazi arkadaslar yazmis ben cok uzuldum tabi herkesin kendi tercihi ama bir iki sey soylemek isterim size
2li 3lü test genetik tahlil yaptirmadim yaptirmak istemedim cunku bu testler hep down gibi sendromu yani tedavisi mumkun olmayan genetik sorunlari gosteriyor istersen aldirabiliyorsun ben aldirmayi tercih etmiycegimi bildigim icin yaptirmak istemedim
Ama DETAYLI ULTRASON oyle degil diyelim kalp rahatsizligi var ya da bobrek bagirsak bunu detayli ultrasonda gorup doktor hamileyken ilac tedavisi verip bunu duzeltebiliyor ya da dogar dogmaz ameliyathanede doktorlar hazir bulunup hemen ameliyata alabiliyorlar aylar belki yillar gectikten sonra tahlillerle bebegin neyi var diye arastirilip tedaviye gec kalinmasindansa yarim saat girilerek tedbir alinabilecek bir ultrason olmak inanilmaz bir teknolojik mucizedir
Neden bu kadar dert oldu size ya? Kendi aramızda konuşurken sadece anlık bir bunalma tepkisiydi gerçekten fazla uzattınız. Test, ultrason, takip vs adı her ne olursa olsun bir önemi var mı belirtme şeklinin? Sadece okuyan araştıran siz değilsiniz hepimiz bir şeyler biliyoruz.Bu arada detayli ultrason TEST DEGILDIR
Galiba bunun test oldugunu sanan arkadaslarim var
Kese gormeye ultrasona girersin kalp atisi gormeye ultrasona girersin ve doktorun bazen 3 haftada bazen ayda bir seni ultrasona cagirir
Detayli ultrason da bebek buyuyup organlari gelisince yine rutin girdigin ultrason takibinin 5 10 dakika daha uzamis halidir cunku organlar gelismis ve ultrasonla bakilacak daha cok sey vardir
Ay inşallah çok merak ediyorumInşallah en kısa zamanda hissedersin gerçekten ayrı bir güzel
Ben şöyle mis gibi bir karadeniz havası almak istiyorum ama virüs beni çok korkutuyor ya.Ayrı dusuncelerde olacağımız daha çok konumuz/yolumuz olacak arkadaşlar, hepimizin söylediği yakın çevrede yaşanmışlık çıktısı olduğu için doğru. Hamileliğimizin keyfini çıkaralımBu yaz tatile çıkmaya cesaret edecek arkadaşlar var mı? Coookkk istiyorum ama korkuyorum
Sağlıkla ilgili konular da dahil olmak üzere her konuda insan olan herkesin fikri olur, ve hatta olmalıdır.İkili testte kesin bir sonuç da çıkmaz. Bir olasılık hesaplaması yapılır. Buna göre gerek görülürse tanı testlerine yönlendirilir, ancak o zaman şu sonuç çıktı denir.
Sağlıksal konularda uzman olmayan kişiler olarak bizim bir fikrimiz olamaz, ancak doktorlardan öğrendiğimizi ya da okuduklarımızı dile getirebiliriz. Buna ters düşen yorumları görünce insanda haliyle bir karşı görüş sunma refleksi oluşuyor.
Ben bilmedigim ozellikle saglikla alakali bir konuda fikir belirtmem, yanlis yonlendirmekten korkarim, ancak siz belirtmeyi tercih edebilirsiniz. Aksi yonde bir mesajim bulunmamakta. Sizin de savundugunuz gibi herkes her fikrini dile getirebiliyorsa, karsi arguman sunuldugunda sasirmamak gerekir.Sağlıkla ilgili konular da dahil olmak üzere her konuda insan olan herkesin fikri olur, ve hatta olmalıdır.
Kimseye ben otoriteyim diye dayatmayıp, Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçları oluşturmadığımız takdirde de istediğimiz yerde dile getirebiliriz.
Karşımdakinin akli melekelerinin yerinde olduğunu ve benim konunun uzmanı olmadığımı bildiğinden emin olduğum için yanlış yönlendirmiş olmayacağımı düşünüyorum. Fikir düşüncedir, tanı/teşhis, tedavi değil.Ben bilmedigim ozellikle saglikla alakali bir konuda fikir belirtmem, yanlis yonlendirmekten korkarim, ancak siz belirtmeyi tercih edebilirsiniz. Aksi yonde bir mesajim bulunmamakta. Sizin de savundugunuz gibi herkes her fikrini dile getirebiliyorsa, karsi arguman sunuldugunda sasirmamak gerekir.
İstenmez mi yeşil doğa, temiz havaBen şöyle mis gibi bir karadeniz havası almak istiyorum ama virüs beni çok korkutuyor ya.Zaten karadeniz de maşallah vakalar baya yüksek ama memleket işte insan istiyor
Burdaki had kısmına aşırı katılıyorum. Fıkır beyan etmek normaldir zaten burda hep birbirimizle fikir alışverişindeyiz. Karşımızdakinin yazdığından memnun kalmayadabiliriz ama haddini aşan cümlelere karşı tepkim aynı sizinki gibi. Kimsenin haddine değil bencede öyle cümleler kurmak.Karşımdakinin akli melekelerinin yerinde olduğunu ve benim konunun uzmanı olmadığımı bildiğinden emin olduğum için yanlış yönlendirmiş olmayacağımı düşünüyorum. Fikir düşüncedir, tanı/teşhis, tedavi değil.
"...fikrimiz olamaz" demişsiniz ona atfen yazmıştım.
Karşı argüman ayrı, "vah yazık" gibi üzülüyorum demek ayrı şeyler.
Kimsenin haddi değil bana ya da doğmamış çocuğuma üzülmek, olamaz da, olamayacak da.
Ya kıyamam ben onaİstenmez mi yeşil doğa, temiz havabizim de 1 numarali kız deniz tatili istiyor. Hatta yatağa atlayip anne bak nasıl yüzüyorum, ne zaman tatile gideceğiz diye soruyor Koronadan değil de ilk hamileligim riskli geçtiği için ya oralarda bişey olursa korkum var ama kızımı da mutlu etmek istiyorum. Burada tatile giden anneler olursa cesaretlenirim belki
Cevremde bir doktor X testini onermiyorum der, bunu suzgecten geciririm ve bir fikrim olusur. Ancak bir de komsudan sagdan soldan X testiyle alakali bilgiler duyarim, sonra onermiyorlar diye lanse ederim. Bunun dogru dusunmuyorum. Bu sebeple kibarca ifade ettim. Bu tarz konularin toplumumuzda ne cabuk genel yargiya donustugune uzulsem de, kimsenin sahsinda boyle bir yorumum olmamistir.Karşımdakinin akli melekelerinin yerinde olduğunu ve benim konunun uzmanı olmadığımı bildiğinden emin olduğum için yanlış yönlendirmiş olmayacağımı düşünüyorum. Fikir düşüncedir, tanı/teşhis, tedavi değil.
"...fikrimiz olamaz" demişsiniz ona atfen yazmıştım.
Karşı argüman ayrı, "vah yazık" gibi üzülüyorum demek ayrı şeyler.
Kimsenin haddi değil bana ya da doğmamış çocuğuma üzülmek, olamaz da, olamayacak da.
Ya evet ifade ediş çok önemli. Ben mesela Allah korusun buraya bir sıkıntınızı yazsanız cevap olarak üzüldüm keşke böyle olmasaydı yazabilirim bunda hiçbir problem yok hatta destek de bulabiliriz. Ama "bazı arkadaşların sıkıntısı varmış üzüldüm yazık" diye ifade etsem belki aynı şey ama asla aynı şey değil.Burdaki had kısmına aşırı katılıyorum. Fıkır beyan etmek normaldir zaten burda hep birbirimizle fikir alışverişindeyiz. Karşımızdakinin yazdığından memnun kalmayadabiliriz ama haddini aşan cümlelere karşı tepkim aynı sizinki gibi. Kimsenin haddine değil bencede öyle cümleler kurmak.
Size yazdığım cevap fikrimizin olup olamayacağıyla ilgiliydı.Cevremde bir doktor X testini onermiyorum der, bunu suzgecten geciririm ve bir fikrim olusur. Ancak bir de komsudan sagdan soldan X testiyle alakali bilgiler duyarim, sonra onermiyorlar diye lanse ederim. Bunun dogru dusunmuyorum. Bu sebeple kibarca ifade ettim. Bu tarz konularin toplumumuzda ne cabuk genel yargiya donustugune uzulsem de, kimsenin sahsinda boyle bir yorumum olmamistir.
Polemik yaratmamak adina daha fazla yanit vermeyecegim. Iyi aksamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?