- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.701
Amin ecmainAnladım teşekkürler cevabın için canım. Allah hepimizin bebişlerimizi korusun
Şeker yüklemesini kimse tavsiye etmiyor derken? Elbette siz tercih etmiyor olabilirsiniz, ama kimse tavsiye etmiyor bilgisi doğru değil.Evet gerçekten öyle oluyor. Insan her testte ayrı bir strese giriyor zaten, ben en başından beri detaylı hariç hicbir test istemiyorum demiştim. Ama benim yeğenimde otizmden şüphelendikleri için kafama takmaktansa yaptırayım dedim ve hicbir şey çıkmadı. Doktorumda 3lu test vs istemedi ve aynen şöyle dedi "eğer kromozomal anomali varsa buna yapılabilecek bir müdahale yok o yüzden ikili testten ziyade detaylı ultrason tavsiye ediyorum. Bebekte düzeltebilecek bir durum varsa hemen doğduğu gibi müdahale edilmesi acısından detaylı iyi oluyor" gerçekten hakli ama ben onu da istemiyorum. Şeker yüklemesi vs kimse tavsiye etmiyor etseler bile ben istemiyorum. Her şey yolunda işte çok şükür bir salın bizi
Hiç bir önerim yok diyebilirim daha önceki lekelereri geçirmek için krem kullanmıştım faydası oldu ama kortizon var diyorlardı şnternette şuan yok elimde bitti alırsaö doktora göstermek istiyorum ama hem gebelik hem kuruluk cildim ve yüzümde kahverengi lekeler oluştu bile son üç haftada arttı ben güneş kremi kullanıyorum sadece bu kremi gebelikten sonra kullanmayı düşünüyorum kullansamda faydalı olmaz sürekli yenileri geliyor gibiMerhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
Benim etrafimdaki tavsiye etmeyenleri kast ettim tabikide. Ortada herhangi bir bilgi yok fikir var.Şeker yüklemesini kimse tavsiye etmiyor derken? Elbette siz tercih etmiyor olabilirsiniz, ama kimse tavsiye etmiyor bilgisi doğru değil.
7.haftamdan beri cildimde sivikceler cikiyor alnim putur putur doktorum hormonlardan oldugunu ilac kullanamayacagimi soyledi bende cok taktim ilkten fakat artik alistim dogdan sonra gecmezse bakarim caresine yapcak bisey yokMerhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
Nemlendirici manyagi olmus durumdayim bu yuzdenMerhaba arkadaşlar cilt problemi yaşayanlar var mı yüzde beyaz nokta pütürlenme başladı son 1buçuk haftadır hormonal olabilir bu durumu yaşayıp cilt bakımı için önerisi olan var mı ?
Amin inşallah hepimizin su gibi doğumları olsun bebişlerimizin kokusunu miss gibi çekelim içimize ah düşüncesi bile ne hoşİyi akşamlar herkese bugün burdaki ilk mesajım neydi diye merak edip 1.sayfadan okumaya başladım ilk sayfalardadır diye düşünürken oku oku göremedim bir türlü en sonunda gördüm ilk mesajımı 151. sayfada yazmışımçok duygulandım bir çoğunuzun ilk mesajlarını okudum çok şükür buraya kadar gelebildik Rabbim tamamına erdirsin inşallah
Kesinlikle haklisin tatlim ben ikili test falan yaptirmadim ama detayli ultrasonu aşırı önemsiyorumDetaylı ultrasonda tüm organlara bakılıyor. İkili test vs kromozomal bozukluk ile alakalı, ama Allah korusun organlarda da sorun olabilir. Ben olsam detaylıyı atlamazdım. İlla perinatalog olması şart değil, cihazı iyi ve tecrübeli bir hekim de bakar. Benim doktorum kendi baktı.
Eskiden hiçbir şey bu kadar fazla incelenmiyordu ama günümüz nimetleri bunlar da.
Sende de mi kuruluk oluyorNemlendirici manyagi olmus durumdayim bu yuzden
Benim de artti ama kasinti koku yanma olmadigi icin onemsemedim21. Haftadayım kızlar ve akıntım çok arttı.. ama renksiz kokusuz enfeksiyon tarzı değil.. bu haftalarda akıntısı artan oldu mu normal mi bu ? İçime sıkıntı düştü
Bebek yagı cok iyi geliyor bana canim bi dene istersenSende de mi kuruluk oluyorNe kullandıysam aynı artık ellerim ve ağız çevrem kupkuru sürekli nemlemdiriyorum ama çok faydası olmuyor. Bu gidişle evde yarım olan tüm kremleri bitiricem
Çok haklısın ben de dr banu ciftcinin aynen bunlari söylediği bir videosunu ekledim herkes dinlesin diye. Tabi herkesin kendi tercihidir ama ikili testi ben yaptırdım kesinlikle aldırma düşüncesiyle değil, eger bebegim down sendromu gibi tedavisiz bi hastalikla dünyaya gelecekse bunu erkenden bilip o inkar ve kabul evrelerini, o insani üzüntüyü bebeğim dünyaya gelmeden yaşayıp kabullenmek icin, ona nasil yardımcı olabileceğimi, benim gibi annelerin neler yaşadığını arastirmak için zamanım olsun diye yaptırdım. Doğumda o şokla üzüntüden sütü bile gider insanın, bebekten vazgecme seçeneği değil onu kabullenme zamani olsun diye istedim ikili testi de yaniDetayli ultrason hakkinda
Kizlar bazi arkadaslar yazmis ben cok uzuldum tabi herkesin kendi tercihi ama bir iki sey soylemek isterim size
2li 3lü test genetik tahlil yaptirmadim yaptirmak istemedim cunku bu testler hep down gibi sendromu yani tedavisi mumkun olmayan genetik sorunlari gosteriyor istersen aldirabiliyorsun ben aldirmayi tercih etmiycegimi bildigim icin yaptirmak istemedim
Ama DETAYLI ULTRASON oyle degil diyelim kalp rahatsizligi var ya da bobrek bagirsak bunu detayli ultrasonda gorup doktor hamileyken ilac tedavisi verip bunu duzeltebiliyor ya da dogar dogmaz ameliyathanede doktorlar hazir bulunup hemen ameliyata alabiliyorlar aylar belki yillar gectikten sonra tahlillerle bebegin neyi var diye arastirilip tedaviye gec kalinmasindansa yarim saat girilerek tedbir alinabilecek bir ultrason olmak inanilmaz bir teknolojik mucizedir
Merhaba ben bazı arkadaşlardan biriyim. Üzülcek bi şey yok, testlerden yıldık biraz abartılıyor mu acaba diye düşündük geçtik.Detayli ultrason hakkinda
Kizlar bazi arkadaslar yazmis ben cok uzuldum tabi herkesin kendi tercihi ama bir iki sey soylemek isterim size
2li 3lü test genetik tahlil yaptirmadim yaptirmak istemedim cunku bu testler hep down gibi sendromu yani tedavisi mumkun olmayan genetik sorunlari gosteriyor istersen aldirabiliyorsun ben aldirmayi tercih etmiycegimi bildigim icin yaptirmak istemedim
Ama DETAYLI ULTRASON oyle degil diyelim kalp rahatsizligi var ya da bobrek bagirsak bunu detayli ultrasonda gorup doktor hamileyken ilac tedavisi verip bunu duzeltebiliyor ya da dogar dogmaz ameliyathanede doktorlar hazir bulunup hemen ameliyata alabiliyorlar aylar belki yillar gectikten sonra tahlillerle bebegin neyi var diye arastirilip tedaviye gec kalinmasindansa yarim saat girilerek tedbir alinabilecek bir ultrason olmak inanilmaz bir teknolojik mucizedir
Sizin adınıza uzuldugum icin ozur dilerim o zaman saglikli dogumlarMerhaba ben bazı arkadaşlardan biriyim. Üzülcek bi şey yok, testlerden yıldık biraz abartılıyor mu acaba diye düşündük geçtik.
Doktorum da aynisini demisti bana hazirlikli olursun en azindan yaptir diye cok haklisinÇok haklısın ben de dr banu ciftcinin aynen bunlari söylediği bir videosunu ekledim herkes dinlesin diye. Tabi herkesin kendi tercihidir ama ikili testi ben yaptırdım kesinlikle aldırma düşüncesiyle değil, eger bebegim down sendromu gibi tedavisiz bi hastalikla dünyaya gelecekse bunu erkenden bilip o inkar ve kabul evrelerini, o insani üzüntüyü bebeğim dünyaya gelmeden yaşayıp kabullenmek icin, ona nasil yardımcı olabileceğimi, benim gibi annelerin neler yaşadığını arastirmak için zamanım olsun diye yaptırdım. Doğumda o şokla üzüntüden sütü bile gider insanın, bebekten vazgecme seçeneği değil onu kabullenme zamani olsun diye istedim ikili testi de yani
Neye üzülüyorsunuz? İkili, üçlü test, fetal dna yaptırmış biriyim detaylı ultrason için randevu aldım, kontrollerimi profesör yapıyor üstüste testler olunca da bu neymiş böyle diye iki satır yazdık neye üzülüyorsunuz?Sizin adınıza uzuldugum icin ozur dilerim o zaman saglikli dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?