2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim de eşim çok istiyor iki haftalığına Antalya'ya gitmeyi bu ayın sonunda doktora soracağım bakım ne diyecek

Arkadaşlar 5 yaşındaki oğlumun vücuduna dikenler battı.
Hepsini çıkardım ama bir tanesi sırtta kaldı. Çıkaramıyorum. Dokununca ağlamaya başlıyor yavrum. Şu durumda doktora da götürmek istemiyorum ama geciremezsem mecbur götüreceğim. Geven dikeni derler bilen var mı. Yaşayan var mı neyle çıkardınız. Biraz gömülü durumda. Çok üzgünüm

Enes güzel bence

Geçmiş olsun canım Hiçbir fikrim yok ama biraz yağlayıp çıkarmaya çalışsan belki acımaz o kadar bilemedim şimdi . Çıkardığın yere muhakkak kolonya dök mikrobu kırılsın.

Vücuda Giren Kıymığı Çıkarmanın Yolları | Blog | Outdoor Türkiye | Outdoor Aktiviteleri ve Yaşam Platformu Canım şu linke bi baksana. Çok detaylı anlatmışlar. Çok çeşit yöntemi varmış.

Sağlık ocağında bir gösterin bence. Telefon numarası varsa gebeyim deyin size şimdi gel ya da şu saatte gel diyebiliyorlar.

Kızlar merhaba :)) detaylı ultrasona giren var mı acaba? Ben Bursa Şehir Hastanesinde Perinatolojiye aldım detaylı için daha iyi olduğunu düşünüyorum Perinatoloğun bakmasının. Hiç şehir hastanesinde baktıran var mı ?

Merhabalar
Bende mersin sehir hastanesine gidiyorum zaten beni perinatolog takip ediyor en son 18+1 de gittim detayli inceledi.hatta bnm doktorum bana radyolijiden 2 hazirana randavu vermisti .ama 28 mayisa bana yine randavu verdigi icin Perinatolog sordum ,ben zaten bakiyorum detayli gerek yok radyolojiye dedi. Hatta diger doktor docentti 2 doktor bakiyor

Benide Ankara şehir hastanesinde perinatoloji takip ediyor. Bende lupus pıhtılaşma falan var, 2düşük var daha önce, bide bebekte tek umblikal arter(2tane olması gereken besleyici damar 1tane) ban 16+6da baktığında 20dk kadar baktıydılar ilk o bölüm ve hastane gidişimdi. 20+0a da ayrıntılı ultrason günü aldırdılar. 18+3te gittim 3lü testin kan sonucunu falan almaya yorumlatmaya diye. Ultrason bakmıyorlardı bile ben diyince kalp atışı bakalım sadece diyip öylesine baktı bi ayrıntılı sonucunu aldığında gel tekrar dedi. Sizinde bi sorundan mı perinatoloji bakıyo normal gebe takip yerine? Hep ayrıntılı uzun uzun mu bakıyolar? Ben daha önce dışardan özel Prof muayenehanesine gidiyodum oda 10dk bakıp yolluyodu. Vitamin falan verilmedi(sadece Demir var) bize mi böyle denk geliyo diyoruz eşimle...

Merhabalar
Aslinda hicbir sorun yok.rutin kontrollerimde ikili test sonucum
Kombine riskim 10 bin de bir olmasina ragmen. Herkeste ayni olan yas riskim 1/330 cikti. Yas 35 bu arada .doktorum ya aslinda bebek iyi ama bide istersen perinatolji baksin dedi. Gittim bende hani iste gorsun bakalim diye. Oda yas riski onemli degil ama gel yinede bakalim dedi. O zaman bebek cok kucuk oldugu icin.18 haftada cagirdi iste .en az 15 dakika bakmistir
Kalp damarlari , nazal kemik , bobrekler mesane vss hepsini saydi.saglikli bir bebek dedi. 28 mayisda yine gel dedi. Hani aslinda bi sorun yok sukur ama yine cagirdi.cok titiz bi doktor sukurki hem kadin dogumcu doktorum hem bu doktor hepsi ilgili ve iyilerdi.
Benim 2.bebegim ordan deneyimliyim ilkinde ozelde bi doktora gidiyordum. Bunda vitamim demir takviyesi verdi ayrica saglik ocagindaki doktorumda iyi oda bana takvileyeler onerdi.ben doktor vermemesine ragmen misal oglumda doktorun verdigi ayni omegayi aliyorum.siz sorun onlar illaki onerecektir

Tekrar merhaba
Perinatoloji hariç bide kadındoğumcu mu takip etmeli? Ben özel de gittiğim kadındoğumcuyu bırakmayı düşünüyodum bırakmayım o zaman. Benimde 32 yaş. Ek bi risk bişi demediler yaş için. Demiri söyledim şehir hastanesindeki doktora kullandıklarımı yazarken onu yazmadı bile kronik ilaçları pıhtılaşma iğnesini falan yazdı sadece boşver Demir’i gibi bişi dedi. Özel doktorumda kan testi bi 2li için aldı başka almadı neye göre verecek bilmiyom. Aile hekimim de kendi arayacak sanıyodum ben gitmedim(önceki düşük zamanında sisteme düştüğünden aramışlardı beni) şuan 20. Hafta arayan soran yok. Haftaya ben gideyim bari aile hekimime belki o verecektir geçen kardeşimin eşide hemşire ve 6aylık yeğen var o dedi multivitamin zamanın gelmiş diye ama ben doktor demeden başlamak istemedim. Bide imom vermişti özel doktor başta bi ara çıkardım hep içemedim dokundu balık içeriğinden olabilir dedi bıraktırdı doktor yerine bişi önermedi 1hafta anca kullanmıştım sanırım 2-3aylık civarı

Birakin birakmayin diyemem yani normaldr perinatolji doktoru dogum dahil onun takibinde diye biliyorum sizin sonucta riski gebeliginiz var.doktorlar konusup karar verirsiniz :) 20.haftada normalde aşi zamaniniz. Normalde siz gebeliginizi bildirdiyseniz sizi takip etmeleri lazim saglik ocaklarinin. Benden kan istediler ucretsiz d vitamini ve demir takviyesi verdiler.bittikce al dediler.
Ben suanda imom kullaniyorum icerigindw d vitamini de var.
Bi paket regenesis kullandim oda benim mideme pek iyi gelmedi ama yinede bitirmistim.omeganin gebelikte onemli oldugunu dusunuyorum.doktorunuza danisip bnce alternatifleri degerlendirin :)

Benim de kanımda pıhtılaşma var hem de tüp bebek. Bana da sadece Demir ilacı verdi. Ben yoğurt süt vs tüketemiyorum diye söyleyince yarım tablette calsıyum verdi. Sorun yoktur merak etmeyin.

Vallahi öyle bende ilac icmekten sıkıldım normalde ben kolay kolay ilac icen biriside degilim simdi birde antibiyotik iciyorum vitamin kan ilaclarini aksattim ben duzenli de icemiyorum hic
Gecen gün 6 aylık hamile bir kızla tanıştım ikinci gebeliği, ikisinde de hicbir vitamin kan ilacı vs kullanmamis, cok zor geciriyo ama kullanmiyo inatla ilk çocuğu sağlıklı görünüyor fiziken, ama zihinsel olarak ne durumda bilmiyorum. Ben de kan ilacımı cok aksatiyorum ama yine de şifa olsun inşallah

Aile hekimligi ilgilenen arkadaslara çok şaşırıyorum benimkiler 1 kere bile aramadi, ilk hamile olduğumu öğrenince ben gittim kayıt açtırmak icin, kalp atışını duy öyle gel dediler, sonra gidemedim 8.-9. haftamda arayıp yalandan bi bilgi aldılar. Sonra bi daha hic arayan yok. 18. Haftamda kendim aradım aşıya geliyim mi diye haftaya gel dediler. Gittiğimde sordum hic aranmiyorum burdan kan vs bakilmicak mi diye, dışarda dr takibindeysen gerek yok dedi ikinci aşı için tarih yazdi yolladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…