- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.861
Yok hic kullanmiyor degilim a arada unuttugum yada 1gun birini 1 gun birini icmediğim oluyor degerlerimde normal olunca korkum yok ama yne olursa olsun icmeye calisiyorumGecen gün 6 aylık hamile bir kızla tanıştım ikinci gebeliği, ikisinde de hicbir vitamin kan ilacı vs kullanmamis, cok zor geciriyo ama kullanmiyo inatlailk çocuğu sağlıklı görünüyor fiziken, ama zihinsel olarak ne durumda bilmiyorum. Ben de kan ilacımı cok aksatiyorum ama yine de şifa olsun inşallah
Ben gecen hafta girdim ayni hastanede doktorum 2 dk gel yanima bakarim demisti ultrasondan sonra direk doktorumun odasina ciktim adim soyadimla pc denbakti onlarjn onune düşüyor yani bi kağit falan vermedilerBir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
Ogün sayısı değilde. Normalde hicbir etkisi olmayan gıdalar hamilelikte buluntuya ve kusmaya neden olabiliyor. Önceki hamileligimdede aynıydı. Kıvırıp marul.maydanoz , çikolata, herhangi bir tatlı birşey, makarna, elma, çok acı yemekler, ıspanak yemeği oldu şeklinde pişecek, diğer yemekler tam pisecek hafif bir hırslık bile kalmayacak. Aklıma geometrilerde vardır. Bunlara dikkat etmezsem bulantim artıyor. Dikkat ederek idare ediyorum.Zor gerçekten benim yengem de 9 ay çekmiş bunu.. Allah sağlıkla kavuştursun da napalim artık buna şükür
Heralde benim de öyle olur o kadar ayrıntılı bakildiktan hemen sonra randevu ücreti vermek istemem şahsen. Teşekkür ederimBen gecen hafta girdim ayni hastanede doktorum 2 dk gel yanima bakarim demisti ultrasondan sonra direk doktorumun odasina ciktim adim soyadimla pc denbakti onlarjn onune düşüyor yani bi kağit falan vermediler
Aaaa riskli gebelik falan mı ? Beni normalde normal kadın doğum takip ediyorda ben kendim perinatoloji istedim detaylı için radyolojinin o kadar iyi anladığını düşünmüyorum çünkü. Cihazlar nasıl peki ? Daha gelişmiiş mi ?Merhabalar
Bende mersin sehir hastanesine gidiyorum zaten beni perinatolog takip ediyor en son 18+1 de gittim detayli inceledi.hatta bnm doktorum bana radyolijiden 2 hazirana randavu vermisti .ama 28 mayisa bana yine randavu verdigi icin Perinatolog sordum ,ben zaten bakiyorum detayli gerek yok radyolojiye dedi. Hatta diger doktor docentti 2 doktor bakiyor
Ya o kadar hassas değilim ilk bulantı başladığında kokulara aşırı duyarlı oldum, sogan sarımsak turşu en sevdiğim seylerken eve sokmadim hic yemedim, yemek kokularindan igrendim, simdi hepsi geçti yiyebiliyorum ama prilam icmedigimin ertesi günü midem bulaniyor, simdi gün aşırı kullanmayi denicem, nedense bugün icmesem yarına etki ediyor bulantı oluyorOgün sayısı değilde. Normalde hicbir etkisi olmayan gıdalar hamilelikte buluntuya ve kusmaya neden olabiliyor. Önceki hamileligimdede aynıydı. Kıvırıp marul.maydanoz , çikolata, herhangi bir tatlı birşey, makarna, elma, çok acı yemekler, ıspanak yemeği oldu şeklinde pişecek, diğer yemekler tam pisecek hafif bir hırslık bile kalmayacak. Aklıma geometrilerde vardır. Bunlara dikkat etmezsem bulantim artıyor. Dikkat ederek idare ediyorum.
BUGün girdim jümer hastanesinde 480 liraydı tuba diye radyoloji uzmanı baktı gayet iyi inceledi istanbuldaki dokyotuma gidecfkyim burdaki dokyorum benek gayrt ssğlıklı gözüküyor gerek yok dedi zaten yasaklar gelmişti gitmeyi göze alamadım birde şehir hastanesinde perinatolog. Var mı ki ben bakmıştım ordaki doktorlara göremedim ünide bile radyolojiye gönderiyorlar bakılması için detaylıdaKızlar merhaba :)) detaylı ultrasona giren var mı acaba? Ben Bursa Şehir Hastanesinde Perinatolojiye aldım detaylı için daha iyi olduğunu düşünüyorum Perinatoloğun bakmasının. Hiç şehir hastanesinde baktıran var mı ?
Ben bthcg baktırmak için gittmiştim gebeliği netleştirmek için genel tahlilde yaptılar sonra bana e nabızdan görfüklerini söylediler geçen hafta aradılar aşı için galiba açamadım sonraki gün gittim aç olduğum için aşıyı ramazandan sonraya erteledi tahlil yaptı ama orda bir kaç ebe oluyor daha önce bana baksn ebe tatildeydi diğer ebe bakmıştı tandiuonumu ölçtü bebeğin kalbini dinledim kslp atış hızımını kontrol etmek için şişme var mı diye aysklarıma bsktı bastırdı ama anladım ebeden ebeye de değişiyor benimki pek bakmıyor korana geldiği için odalararına bile almıyorlar doktorda korana olmuş zatenAile hekimligi ilgilenen arkadaslara çok şaşırıyorum benimkiler 1 kere bile aramadi, ilk hamile olduğumu öğrenince ben gittim kayıt açtırmak icin, kalp atışını duy öyle gel dediler, sonra gidemedim 8.-9. haftamda arayıp yalandan bi bilgi aldılar. Sonra bi daha hic arayan yok. 18. Haftamda kendim aradım aşıya geliyim mi diye haftaya gel dediler. Gittiğimde sordum hic aranmiyorum burdan kan vs bakilmicak mi diye, dışarda dr takibindeysen gerek yok dedi ikinci aşı için tarih yazdi yolladı
Ay ne güzel ilgilenmisler isini hakkıyla yapan insanlara helal olsun. Çok şükür ayri bi doktorda takiplerim yapılıyor ama herkesin yapılıyor ona rağmen aile hekimliği senin anlattığın gibi ilgileniyor. Doktoru hiç görmedim zaten sadece bi hemsire geldi aşı yapti gitti bir saat beklettikten sonra. Sonucta kimse hayrına yapmiyor görevi olduğu icin yapiyor ve tüm ebelere/hemsirelere aynı görev veriliyor aile hekimliklerinde.. ne diyim Allah iyi insanlarla karşılaştırsinBen bthcg baktırmak için gittmiştim gebeliği netleştirmek için genel tahlilde yaptılar sonra bana e nabızdan görfüklerini söylediler geçen hafta aradılar aşı için galiba açamadım sonraki gün gittim aç olduğum için aşıyı ramazandan sonraya erteledi tahlil yaptı ama orda bir kaç ebe oluyor daha önce bana baksn ebe tatildeydi diğer ebe bakmıştı tandiuonumu ölçtü bebeğin kalbini dinledim kslp atış hızımını kontrol etmek için şişme var mı diye aysklarıma bsktı bastırdı ama anladım ebeden ebeye de değişiyor benimki pek bakmıyor korana geldiği için odalararına bile almıyorlar doktorda korana olmuş zaten
En iyisi özel hastanede docente felan gitmen ben bulunduğum yerde ünini hocasına gidiyorum şimdi özelde her dönem ona göre ilaç yazıyor yatta demir ilacı yazmıştı kabızlık yapmayan pahalı diye almamıştım uygun birşey yazdı onu içemedim bir kaçtane içtim kabızlık yapıyor recetemi kaybettim arayıp tekrar sorup ilacın ismini alıp almayı düşünüyorum üniler takip ediyor gibi tahlil felan ama benim diğer gebeliğimde gitmiştim sorunlu bebekti onda açıkcası hiç ilaç yazmadılar önemsemediler beni bile bebeği inceliyip gönderiyorlarTekrar merhaba
Perinatoloji hariç bide kadındoğumcu mu takip etmeli? Ben özel de gittiğim kadındoğumcuyu bırakmayı düşünüyodum bırakmayım o zaman. Benimde 32 yaş. Ek bi risk bişi demediler yaş için. Demiri söyledim şehir hastanesindeki doktora kullandıklarımı yazarken onu yazmadı bile kronik ilaçları pıhtılaşma iğnesini falan yazdı sadece boşver Demir’i gibi bişi dedi. Özel doktorumda kan testi bi 2li için aldı başka almadı neye göre verecek bilmiyom. Aile hekimim de kendi arayacak sanıyodum ben gitmedim(önceki düşük zamanında sisteme düştüğünden aramışlardı beni) şuan 20. Hafta arayan soran yok. Haftaya ben gideyim bari aile hekimime belki o verecektirgeçen kardeşimin eşide hemşire ve 6aylık yeğen var o dedi multivitamin zamanın gelmiş diye ama ben doktor demeden başlamak istemedim. Bide imom vermişti özel doktor başta bi ara çıkardım hep içemedim dokundu balık içeriğinden olabilir dedi bıraktırdı doktor yerine bişi önermedi 1hafta anca kullanmıştım sanırım 2-3aylık civarı
Rica ederimHeralde benim de öyle olur o kadar ayrıntılı bakildiktan hemen sonra randevu ücreti vermek istemem şahsen. Teşekkür ederim
Benim doktorum sonuçları bana whatsaptan at ay sonuda gel dedi ama hemen gitmeyi planlamıyorum benBir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
İnsallah hersey yolundadır ayrıntılı ultrasonu cok önemsiyorum Rabbim evlatlarımızın sağlığıyla imtihan etmesin hicbirimizi insallahBenim doktorum sonuçları bana whatsaptan at ay sonuda gel dedi ama hemen gitmeyi planlamıyorum ben
Masal hayal cok guzel isimler benceAynen ben de eşime isim beğendirememiştim en sonunda Masal ı beğendi çok şükür
Benim doktorum eğer ayrıntılı ultrasona girersen o ay bana gelmene gerek yok demişti ama sizinki nasıl ister bilemiyorum.Bir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
Benim dr ayrıntılı için tarih verdi şu tarihlerde git diye ondan 10 gün sonra bana gel dedi ama ben onun dediği tarihe bulamadım randevu. 20 Mayıs ayrıntılı 26 Mayıs kendi drum. Ben son 10 nisanda gitmiştim kendi drumaBir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
Ben de 15 Nisan'da gitmişim 25 Mayıs ayrıntılı tarihim. Artık sorarim doktora ama ayrıntılıda insallah olumsuz bisey duymazsam gitmeye gerek görmüyorum hemenBenim dr ayrıntılı için tarih verdi şu tarihlerde git diye ondan 10 gün sonra bana gel dedi ama ben onun dediği tarihe bulamadım randevu. 20 Mayıs ayrıntılı 26 Mayıs kendi drum. Ben son 10 nisanda gitmiştim kendi druma
Ayrıntılıya girdiğim ay kendi doktorum muayene etmedi. Radyolog zaten bir rapor verdi, o raporu kendi doktoruma mesaj attım. Sonucuna doktorum da bakmış oldu.Bir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?