- 17 Temmuz 2014
- 1.053
- 1.278
- 158
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.941
Havalar da çok basık insanın içi sıkılıyor belki ondan olabilir umarım bir an önce geçer yoga vs dene istersen iyi gelebilir.Kizlar sanirim yine anksiyete nuksetti. Oglumda 12 haftadan basladi terapiye felan gittim 1 ay icinde sukur normale donmustum ve bi dahada yoklamamisti. Dogum sonrasi vs olmamisti .
Suan yine benzer seyler yasiyorum ama yasamak istemiyorum .bi ara 2 hafta once yokladi .sacmalama esma dedim kontrol altina almistim .bugun sabaha kadar ayakta gezdim ve ise geldim. Kendimi kontrol etmeye calisiyorum gozumden uyku akiyor . Uykusuzlugun verdigi sikinti da olabilir. Dua edin bana
Bende aynı hastanenin radyolojidğne gittim dosya veriyorlar rapor bir sürü resim ve cd benim şimdiden nir ayı geçti ama bayramdan sonraya gideyim diyorum 24. Haftamda nerdeyse iki ay gitmemiş olacağım o zaman bende ama eşim gidelim diyor radyoloji direnç var dedi tansiyon yükselmesi olanilir dedi bu konuyu görüşmek birde kansulandırıcı iğnemi hapa düşürebilir mi diye sormam gerekiyorBir de ayrıntılı ultrason yaptiranlara bi sorum var, ayrıntılıya gittigimde kendi doktoruma 5 haftadır gitmiyor olcam, ayrıntılıdan sonra kendi doktorumla görüşmem gerekir mi randevu almam gerekir mi? Elimize bi sonuc vs veriyolar mi? Benimkini radyolog yapicak ayni hastanede
Beni işte bile anlayan olmadı bayramdan sonraya bir hafta izin aldım sonra 24.hafta kağıdı vereceğim şaşırırlar yeni biri geliyor bayramdan sonra benim yerime verecekler benim masaya oturunca muhtemelen sorarlar anlamış olurlar ama ben çok dar giyğnmiyorum birde kilom artmadı henüz yarım kilo almış gözüküyorum ama karnım belirginKızlar göbüşler ne alemde ? Ben bugün iki kez minibüse bindim ve kimse yer vermedisanırım hala çok dikkat etmedikçe anlaşılmıyor ancak çok ince ve dar giymek lazım anlayanda oluyor ama nadir.. sizinki baya belli mi? Her gebe farklı oluyor kıyas değilde merak ettim bugünden sonra
Bebek haftası ile uyumluysa kilosu iyi demek benimde dün20+6 375 dedi ama 500 gr oynayabilir işareti vardıHanımlar 20 haftalık bebeğim 330 gram kilosu nasıl doktor beli falan biraz zayıf dedi de
Benim çıktı epey göbüşüm, gerçi erken çıkmıştı benim. Dışarı çıktığımda etraftan farkediyorlarKızlar göbüşler ne alemde ? Ben bugün iki kez minibüse bindim ve kimse yer vermedisanırım hala çok dikkat etmedikçe anlaşılmıyor ancak çok ince ve dar giymek lazım anlayanda oluyor ama nadir.. sizinki baya belli mi? Her gebe farklı oluyor kıyas değilde merak ettim bugünden sonra
Benimkisi bu sefer bana benziyor ayrıntılıdan sonra diğer bebeğimde yüzünü gösteren pozu olmadı yerleri daraldığı için eli ayağı yüzünde oluyorBiz de ailecek çok merak ediyoruz bakalım Çarşamba günü göreceğiz inşallah yüzlerini gösterir bebişlerimiz net görünür inşallah güzel haberler alalım sağlıklı olsun kuzucuklar çok amin
Ben 12.ve 23. Haftada gitmiştim bu sefer hiç gidemedim rutin özel hastanede docente gidiyorum benim gittiğim prof takip yapmıyordu zaten bellirli haftalarda bakıyor riskin olduğu için bence yine rutinini iyi bir doktorla devam ettir doğuma kadarBenim de özel muayenehaneye gittiğim normalde ümide Prof ama orda hasta almıyo paralı bakıyo dışarda. Sorunlar çıkınca bize açıklamalarımyeyersiz geldi panik yaptı vizesi diye şehir hastanesine başladık. Artık doktor seçip karar vermem gerekiyor 20hafta oldu
20. Haftada yapıyorlar zaten ikinci dozu 24.-28 mi o haftalarda yapıyorlar ben aç olduğum için yapılmadımKızlar bugün tetanoz oldum 20.haftadayım bıçak hafif cizik yaptığı icin parmağına yoksa 23-24. Haftalarda olacaktim. Korkudan yaptırdım erken internetten de baktım 18.haftadan sonra yapılıyormuş aile hekimi de öyle dedi.var mı yaptıran benim gibi
Normalde tahlil sonuçlarım e nabıza 2 gün içinde düşerdi. Gebelikle ilgili ilk tahlil vermeye gittiğimde tahlillerimin başına bir şey gelmiş, doktor kendi sisteminden de baktı görmedi. Bir daha kan vermek durumunda kaldım. 1 ay sonra falan tekrar kan ve idrar vermem gerekti, e nabıza yine düşmedi. Sonucu öğrenmek için aile hekimine gittim kendisi sisteminden bakınca e nabıza öyle düştü. Ankarada yaşıyorum. E nabiz haricinde ankara laboratuvar sayfası da hep hata vermişti. Barkod numarası ile de öğrenememiştim. Imkaniniz varsa aile hekimine tekrar gidip sorun bence.Googledan biraz bakındım da labim istanbulda kullanılan bir sistem yanlış anlamadıysam,
sağlık ocağında barkod falan da verilmedi, boş bir etiket verildi sadece, mecbur bekleyeceğim sanırım
İlçelerde iki gün sonra düşmesi lazım kanları gönderiyorlar merkez laba oradanda bandrol numarası ile bakılıyor ilçede çalıştığım için bizim servise veriyordu hastane akşam belkide üç güne ama merkez illerde ertesi gün geçiyor günlü tahlil değilseKızlar herkese selam, inşallah iyi gidiyordur gebelikleriniz,
ben bir şey sormak istiyorum size, hastanede ya da sağlık ocağında yaptırdığınız tahlillerin sonuçları e nabıza ne kadar sürede düşüyor acaba?
en son sağlık ocağında aşı olduğumda kan almışlardı tahlil için , iki gün sonra tam iki hafta olacak hala e nabıza düşmedi, daha önce yine burada hastanede tahlil yapılmıştı o da 2 haftadan fazla sürmüştü, bu normal mi sizce? merkezdeki hastanelerde yapılan tahliller en geç ertesi gün sisteme düşüyor da bu ilçelerde neden böyle ya?
Evden çıkıp sonuç almaya da gidemiyorumyapılabilecek bir şey var mı acaba?
Benim 20 nisan da olmam gerekiyormuş ilk dozu, hemşiremiz çok iyiydi. Kâğıda yazıp vermişti ama ben 9 nisanda başka bir semte taşınınca aile hekimimide değiştirdim ve taşınma telaşı ile asi tarihini unuttum. Burdaki aile hekimliği de 21.haftayı doldurunca gel dedi. Bu hafta gitmem gerek aşı için.Kızlar bugün tetanoz oldum 20.haftadayım bıçak hafif cizik yaptığı icin parmağına yoksa 23-24. Haftalarda olacaktim. Korkudan yaptırdım erken internetten de baktım 18.haftadan sonra yapılıyormuş aile hekimi de öyle dedi.var mı yaptıran benim gibi
Bana hemsire dediki normalde 16 dan sonra yapabiliyoruz ama biz 20yi tercih ediyoruz, düşük riski olabiliyo, tok musun bugün hareketini hissettin mi, dr onaylamış zaten tamam yapalım dedi ama araştırdığım kadarıyla düşük riski ortadan kalktığı icin 3. Ay bitince yapılması tercih ediliyomus hani sebepsiz bi düşük olursa aşıya bağlanmasın diye, hemsire bile ya yanlış biliyo ya yanlış yorumluyor, garip bi sektör.. bişey olmaz yani ben 18+3 de yaptırdım çok şükür sıkıntı yok sen tam zamanında yaptırmışsin zaten
Evet ya hepsinin tam bilgisi yok. Bilen hemşire de git mis şansımaBana hemsire dediki normalde 16 dan sonra yapabiliyoruz ama biz 20yi tercih ediyoruz, düşük riski olabiliyo, tok musun bugün hareketini hissettin mi, dr onaylamış zaten tamam yapalım dedi ama araştırdığım kadarıyla düşük riski ortadan kalktığı icin 3. Ay bitince yapılması tercih ediliyomus hani sebepsiz bi düşük olursa aşıya bağlanmasın diye, hemsire bile ya yanlış biliyo ya yanlış yorumluyor, garip bi sektör.. bişey olmaz yani ben 18+3 de yaptırdım çok şükür sıkıntı yok sen tam zamanında yaptırmışsin zaten
Allah yardımcın olsun. Böyle durumlarda yaşadığın duygu durumunun farkında olmak bile iyi bence. Inşallah en kısa sürede atlatırsın ve uykuların düzene girer.Kizlar sanirim yine anksiyete nuksetti. Oglumda 12 haftadan basladi terapiye felan gittim 1 ay icinde sukur normale donmustum ve bi dahada yoklamamisti. Dogum sonrasi vs olmamisti .
Suan yine benzer seyler yasiyorum ama yasamak istemiyorum .bi ara 2 hafta once yokladi .sacmalama esma dedim kontrol altina almistim .bugun sabaha kadar ayakta gezdim ve ise geldim. Kendimi kontrol etmeye calisiyorum gozumden uyku akiyor . Uykusuzlugun verdigi sikinti da olabilir. Dua edin bana
Güçlü uğraş bul seni mutlu edecek ben birşeyler ekmekten hoşlanıyorum hem ev temizliği hem bahce hem çiçek böçük hem iş işten kurtuldum şimdilik sende bebeğe batik yap odasına süs yap elinden geliyorsa ben bugün yeni oturdum buraya yazıyorum bahceye bakan odaların camlarını çifledim bahcenin yıkanan yerlerini yokadım masa sandelyeleri çifledim mutfak var sırada yemek bulaşık tezgah ocak akşam olunca çoğu kez kızımdan önce uyuyakalıyorumAllah razi olsunfarkindayim beynim bana oyun oynuyor. Halledecegime inanniyorum. Daha once basima geldi cozduysem yine cozerim dimi
Calisiyorum cnm :) hep bi kosturma halindeyim zaten. Aslinda bnde yiyecekle basladigini dusunuyorum sonra bem onu aa yinemi basima geldiye yorumladim. Kizartma tarzi yemistim bi gece o gece mahvoldum hazimsizlik beni rahatsiz etmistiGüçlü uğraş bul seni mutlu edecek ben birşeyler ekmekten hoşlanıyorum hem ev temizliği hem bahce hem çiçek böçük hem iş işten kurtuldum şimdilik sende bebeğe batik yap odasına süs yap elinden geliyorsa ben bugün yeni oturdum buraya yazıyorum bahceye bakan odaların camlarını çifledim bahcenin yıkanan yerlerini yokadım masa sandelyeleri çifledim mutfak var sırada yemek bulaşık tezgah ocak akşam olunca çoğu kez kızımdan önce uyuyakalıyorumuğraş iyidir birde yiyecekler etkiler durumunu
Allah razi olsunAllah yardımcın olsun. Böyle durumlarda yaşadığın duygu durumunun farkında olmak bile iyi bence. Inşallah en kısa sürede atlatırsın ve uykuların düzene girer.
Normalde zayıf olanların çabuk belli olur, ben normalde de 40 bedendim, bide bol giyiyorum cok belli olmuyor, sadece biraz kilolu duruyorumama evde dar giydigimde veya ayna karşısında yağ sürerken karnımı sevip duruyorum cok tatlı
Teşekkür ederimÇok güzelsinmaşallah sana fon da tam isabet olmuş.
Bana sağlık ocağında 1 gun sonra ....... hastanesi sitesinden 2 gün sonra buradan alabilirsiniz demişlerdi. Yanı noktalı kısım kan numunelerinin gittiği hastane oluyor. Eğer hangi hastaneye gittiğini biliyorsanız oradan siteden bakabilirsiniz laboratuvar sonuçları kismindan. Sağlık ocağını arayıp bilgide alabilirsiniz.Googledan biraz bakındım da labim istanbulda kullanılan bir sistem yanlış anlamadıysam,
sağlık ocağında barkod falan da verilmedi, boş bir etiket verildi sadece, mecbur bekleyeceğim sanırım
Yanlış hatırlamıyorsam Bursa şehir hastanesine gidiyorsunuz değil mi? Bende bayramda orada olacağım şehir hastanesinde perinatolijide yer bulamadım radyolojide bakıyor mu acaba eğer denk gelirsem şehir hastanesine gitmek istiyorum baya güzelmiş öyle duymuştum.Bende aynı hastanenin radyolojidğne gittim dosya veriyorlar rapor bir sürü resim ve cd benim şimdiden nir ayı geçti ama bayramdan sonraya gideyim diyorum 24. Haftamda nerdeyse iki ay gitmemiş olacağım o zaman bende ama eşim gidelim diyor radyoloji direnç var dedi tansiyon yükselmesi olanilir dedi bu konuyu görüşmek birde kansulandırıcı iğnemi hapa düşürebilir mi diye sormam gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?