- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.961
Benim de iki balkon camlı bir bayan buldum gelip sildi tüm camları bir günde şartlarım vardı ama sigara içmeyen ve maskeyle çalışacak biri istedim 200 liraya tüm camları sildi eşim pahalı buldu ama bence değer cam silmek çok yorucu bir iş özellikle balkon camları uzun uzun çok zor siliniyor halıları da doğumdan önce yıkamaya vereceğim inşallah epey kirlendiler ikimiz de öğretmeniz sürekli evdeyiz ev çabuk kirleniyor eşim haftada bir süpürüyor ben de siliyorum Allah'tan evde yemek yapılmıyor üst katta kayınvalidemgilde yiyoruz sadece kahvaltıyı evde yapıyoruz ona rağmen ne mutfağın banyonun işi bitiyor ne de toz kırıntı saç tüy eksik olmuyor idare ediyoruz ne yapalım bebeğimiz daha önemli işten güçten Rabbim hepimize sağlıkla vaktinde bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallahSakın yapma. Benim arada başım dönüyo evde yürürken bile. Allah korusun bişi olsa çok üzülürsün. Zaten yağmurlar bitmedi boşa silip yormayın kendinizi. Bmm eşimde diye çağıralım ablayı diye ama bn virüs riskinden istemiyorum bizdede. Hatta bana oturma odası yatağı yaptık 2.ayda. Annem bakıyo bana, o benim oda camımı silmiş sıkılmadan dışarı bakabileyim temiz görünsün demiş ben yatak odasında uyurken gün içinde yapmış eşim farkettisöylendim onada bırak pis kalsın yaşın 60 ya düşsen sende boya zamanı çağırcaz ablayı 1-1,5ay sonra mecbur diye. Bide bizim ev 4+1, 2büyük balkon var açılır camlar ve oralarda bi duvar nerdeyse komple cam falan. İşin ehli olmayan sırf bizde cam silse bitiremez bi günde...
Ben de 2 diye biliyorum hatta ikincisi icin tarih yazdılar banaEvet ya hepsinin tam bilgisi yok. Bilen hemşire de git mis şansımatek doz demişti hemşire bana . Doktor çift do Dedi dedim tek demişlerdi sonra teke düşürdü tam bilemiyorlar ne yapacaklarını
Bebeğini düşün güzel şeyler düşün canım bende de panik atak var 10 yıl önce ilaçlı tedavi görmüştüm sonra bıraktım doktor bunun bir çaresi yok bununla yaşamaya alışacaksın dedi öyle oldu atanıp işe başlayınca geçti çok şükür demekki birşeyle meşgul olmak gerekiyormuş arada atak geliyor ama ben hemen başka şeyle meşgul ediyorum kendimi geçenlerde bir atak geldi neyseki hemen geçti sesler gürültüler etkiliyor beni bir de yalnızlık bu eve kapanmalar beni olumsuz etkiliyor çok şükür iki sene bu coronayla iyi idare ettim güzel şeyler düşünmek sevdiğim bir şeylerle uğraşmak film izlemek kitap okumak internette zaman geçirmek parkta yürüyüş yapmak gibi şeyleri seviyorum çok iyi geliyor bir de eşimin varlığı en büyük ilacım pozitif olmaya çalış korkma endişe korku panik tetikliyor rahat olmaya umursamamaya çalış olmadı yine gidersin terapiye Rabb'im yüreğini ferahlatsın vesveseler den uzak tutsun inşallah seni de hepimizi deKizlar sanirim yine anksiyete nuksetti. Oglumda 12 haftadan basladi terapiye felan gittim 1 ay icinde sukur normale donmustum ve bi dahada yoklamamisti. Dogum sonrasi vs olmamisti .
Suan yine benzer seyler yasiyorum ama yasamak istemiyorum .bi ara 2 hafta once yokladi .sacmalama esma dedim kontrol altina almistim .bugun sabaha kadar ayakta gezdim ve ise geldim. Kendimi kontrol etmeye calisiyorum gozumden uyku akiyor . Uykusuzlugun verdigi sikinti da olabilir. Dua edin bana
Uyku meselesi hamilelikten benim de öyle sürekli uyanıyorum lavaboya gidiyorum ve acayip kötü rüyalar görüyorum artık ilaç içerken yemek yerken bile korkuyorum boğulacam diyePsikologami gitmistin acaba. Yaa bende hersey normalde uykuma yansiyor sorun orda , uyuyaniyorum .Aslinda herseyin farkindayim beynimin bana oyunu halledecegime inaniyorum
Ben yarın gideceğim 21+1 deKızlar ayrıntılı ultrason için kaçıncı hafta daha uygun doktorlarınız ne dedi? Üniversitede en son doktorun yönlendirdi radyolojiye ama randevuyu taa 24. Haftama denk geliyor çok geç değil mi
Son 10 yılda ve yakın zamanda olunmadıysa 2 mis. 2018 de olmusum ben.oyuzden tek yeterli dediler kadın dogumcumda tek yeterli dedi. Aile hekiminin tam bilgisi yok ama belliki önceki hemşire iyiydi gitmeseydiBen de 2 diye biliyorum hatta ikincisi icin tarih yazdılar bana
Bana doktorum son 5 yıl içinde hiç olmadıysam 3 doz dedi. 2 hamileyken 1 doğumdan sonra. Herkes farklı bir şey söylüyorBen de 2 diye biliyorum hatta ikincisi icin tarih yazdılar bana
Bana hemşire 5 sene önce vurulduğum geçersiz dedi, birden fazla doz olsaydı olurdu dedi. Aşı o kadar ağrı yaptı ki 2. Dozu gözüm kesmiyor, bir doktora soracağım. Zaten vicdanen rahat etmeyip vuruldum doktor aslında gerekli değil ama vurulabilirsin demişti.Son 10 yılda ve yakın zamanda olunmadıysa 2 mis. 2018 de olmusum ben.oyuzden tek yeterli dediler kadın dogumcumda tek yeterli dedi. Aile hekiminin tam bilgisi yok ama belliki önceki hemşire iyiydi gitmeseydio bari biliyordu biraz biseyler
Belki 1 doz yeter canim ya benin tek doz olucak zaten benimde kolumu tutuyor 2.günün bugün gece zor uyudum hamilelikte sola yatmak gerekiyor bebeğe giden oksijen içinn kolum agriyotbustune yatamadım da hamile yastigim var ama bir rahat edemedim ben ne tarafa döndüysem de. Bir sorarsın belki 1 doz yeterli olurBana hemşire 5 sene önce vurulduğum geçersiz dedi, birden fazla doz olsaydı olurdu dedi. Aşı o kadar ağrı yaptı ki 2. Dozu gözüm kesmiyor, bir doktora soracağım. Zaten vicdanen rahat etmeyip vuruldum doktor aslında gerekli değil ama vurulabilirsin demişti.
Bu hafta 19+4 ye çok erken olur o zaman değil mi haftaya da bayram var diğer hafta 21+4 gibi falan giderim bende özele eğer olmadı kafam karıştı bi özel bi üniversite biraz iskontolu hamilelik geçiriyorum maalesefBen yarın gideceğim 21+1 de
21+4 iyi benceBu hafta 19+4 ye çok erken olur o zaman değil mi haftaya da bayram var diğer hafta 21+4 gibi falan giderim bende özele eğer olmadı kafam karıştı bi özel bi üniversite biraz iskontolu hamilelik geçiriyorum maalesef
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Ben aile hekimimiz olduğu için perinatolog kontrolündeyim sürekli. Geçen hafta 18+5te olağan randevum vardı. Direk başladı anlatmaya. Şaşırdım bu kadar erken olur mu ki diye sordum. Olur tabi dedi. Benim de hep gördüğüm randevular 20 22 hafta arasında genelde. Neyse, herhangi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Kalp böbrek, beyin, el kol, dudak damak ne varsa bakılıyor. Bende ayrıca kanal uzunluğuna falan baktı göremediği yerde vajinal ultrasona geçti.Bu hafta 19+4 ye çok erken olur o zaman değil mi haftaya da bayram var diğer hafta 21+4 gibi falan giderim bende özele eğer olmadı kafam karıştı bi özel bi üniversite biraz iskontolu hamilelik geçiriyorum maalesef
Ben olmadım son 5-10 yıl içinde, heralde bana da 3 doz derler bi sonraki dozda bakalımBana doktorum son 5 yıl içinde hiç olmadıysam 3 doz dedi. 2 hamileyken 1 doğumdan sonra. Herkes farklı bir şey söylüyor
Gece diğer elimle kolumu hareket ettire ettire uyudum 2 gün ya kötüydüBelki 1 doz yeter canim ya benin tek doz olucak zaten benimde kolumu tutuyor 2.günün bugün gece zor uyudum hamilelikte sola yatmak gerekiyor bebeğe giden oksijen içinn kolum agriyotbustune yatamadım da hamile yastigim var ama bir rahat edemedim ben ne tarafa döndüysem de. Bir sorarsın belki 1 doz yeterli olur
Cok tesekkür ederım sağlıkla gelsinlerYaa şuan o kadar hayretle okudum ki, bizimde kızımız olursa isim hakkı bende erkek olursa eşimde idi. Yıllar öncesinden belliydi benimkiler. Destina ya da lavinya olacaktı ama ben kendim karar veremedim hangisini koyacağıma. Sonra iki ismi de yazıp kura çektim lavinya çıktı. İnşallah 2.çocuğum olursa bir gün ve o da kız olursa Destina olacak. Sağlıkla gelsin sizin de bebeğiniz adıyla yaşasınlar inşallah
Bana da dr 21. Haftaya randevu al dedi ama 22+3e ancak randevu bulabildim, sorun olmaz dedi drBu hafta 19+4 ye çok erken olur o zaman değil mi haftaya da bayram var diğer hafta 21+4 gibi falan giderim bende özele eğer olmadı kafam karıştı bi özel bi üniversite biraz iskontolu hamilelik geçiriyorum maalesef
Bende ilk 2 dozu vurulucam sonrasına bakıcam henüz karar veremedim sanırım.Ben olmadım son 5-10 yıl içinde, heralde bana da 3 doz derler bi sonraki dozda bakalım
Ben yarın sabah gidicemde tetanoz aşısına aç olmamak mı gerekiyor canım hiç bilmiyordum20. Haftada yapıyorlar zaten ikinci dozu 24.-28 mi o haftalarda yapıyorlar ben aç olduğum için yapılmadım
ESkilerin bir lafı var sağlam kafa sağlam vucutta bulunur psikolojik sorunların temelinde hormonal bozukluklar olabiliyor birde yediklerimüzin vucudumuzda yaptığı etki malesef herşey bozulduğu için baxı bünyeler daha çok etkiliyor bitkilere verilen hormonlar büyümesi için bizim vucudumuza giriyor ambalajlı ürünlerin içeriğin hiç bilmiyoruz gerçi bu dönemde dikkat ediyoruz ama bazı bünyeler hassas gerekirse ekmek bile almsmak lazım oluyor kendi vucudunu dinlersen herşey yoluna girer .birde bende çalıyordum şimdi dönüşümden evdeyim vucut yorulunca kafa dinlenmeye geçiyor o yüzden kendini yorarsan belki etki eder dedim ama sana şunu söyleyim gebelikte uykusuzluk sorunu olabiliyor ben ve arkadaşımda vardı ilk dört ay nerdeyse üç dört saat uyuyabiliyordum erkenden yatağa giriyordum gecede onbeş kez uyandıımı bilirim neysekş benimkisi geçti arkadaşım beş ayı buldu gebelikte uyuyanlara şaşırıyorduk seninde hangş hormonların yükselişe geçip bu duruma sebep olduğu bilinmez yinede kendine ve yediklerine dikkat et şekerli şeyler hiç tüketmemeye çalış gebeliğini etkilemesin stres yapma bu durumunu uyumamanı bende bir süre uyuyamadım ki ben uykusuz olunca metrolarda bile uyuyan biriyim bir durak sonra inecem iki durak arası uyuyakalırdım kaçırırdım ineceğim yeriCalisiyorum cnm :) hep bi kosturma halindeyim zaten. Aslinda bnde yiyecekle basladigini dusunuyorum sonra bem onu aa yinemi basima geldiye yorumladim. Kizartma tarzi yemistim bi gece o gece mahvoldum hazimsizlik beni rahatsiz etmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?