- 27 Eylül 2020
- 1.637
- 3.057
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.141
Olur mu oyle sey ben yazilarini takip ediyorum ne kadar bilinçli bir annesin simdiden bebegin olunca da bu boyle olacak sakın aksini düsünme icinden ne geliyosa oyle yaşa anneliginiAslında ben de sürekli bebeği sallama modunda olmak hiç istemem, sağlıklı gelmiyor gerçekten. Umudum arada bir geceleri pış pış yaparcasına sallamakla kalmak
Ama hiç yaşamadığım bir süreç, bu ara hep düşünüyorum nasıl bakıcam, artık uyuyamayacak mıyım, nasıl olacak.. inşallah başta sağlıklı sonra da akıllı uslu bebekler olurlar
ON kilo muKilo durumunuz nasıl ben 57 olmuşum 5 ayda 7 kilo fazla oldu sanırım daha 4 ay var 10 kiloyu geçmek istemiyordum ama geçeceğim galiba
Benimde ilk bebeğimde doktor her kontrolünde sallamiyorsun değil mi sakin sallama diyordu. Muhtemelen hepimiz sallanarak büyütüldük ama küçücük bebeği çok sarsmamak gerek diye düşünüyorum bende. Tabi bu bahsettigim hafif hafif sallamak değilKuzucum bebeği sallamak buyuk kolaylik ama eşimin pedagog bi arkadaşı bana demisti ki
Sakın sallamaya alistirma resmen bebekler sarsinti geciriyor sersemledikleri icin de hemen uyuyolar
Nasil alistirirsan oyle buyur
Hakkaten de yegenimi ayakta kucakta beşikte her yerde sallayrak uyuttular cocuk surekli sallanmak istiyordu sallanmadan uyumuyodu
Ben de butun beşiklerin ayaklarini söktüm ne kucakta ne ayakta ne beşikte kimsenin sallamasina izin vermedim doğduğu andan beri
Ve 8 yasinda oglum bir kere sallanmak istemedi yatagina yataryatmaz uyudu hala da oyledir
Insaallah sizin minnaklar da oyle olur hic yormazlar sizi
Benim de iştahım arttı sürekli bir şey yemek istiyorumKeske ben de 50 kiloyla baslayabilseydim hamileliğesimdilik 3 kilo aldım ama zaten boyuma göre kilom coktu. İnsallah cok fazla almam, iştahım da cok malesef
Kesinlikle haklisin tatlım deli gibi sallanilmasindan bahsediyorum ben deBenimde ilk bebeğimde doktor her kontrolünde sallamiyorsun değil mi sakin sallama diyordu. Muhtemelen hepimiz sallanarak büyütüldük ama küçücük bebeği çok sarsmamak gerek diye düşünüyorum bende. Tabi bu bahsettigim hafif hafif sallamak değil
Çok teşekkürlerOlur mu oyle sey ben yazilarini takip ediyorum ne kadar bilinçli bir annesin simdiden bebegin olunca da bu boyle olacak sakın aksini düsünme icinden ne geliyosa oyle yaşa anneligini
Kimi cocuguyla parkta oynar kimi sadece onu seyreder
Kimi disipli olur kimi evi beraber dagitir
Kimi sallar kimi sallamaz
Bebegin seni oyle guzel yönlendirecek ki sen ona keyif ala ala uyum sagliycaksin o kadar guzel bir orta yol bulacaksiniz ki beraber kurallar dogrular yanlislar hep birbirine girecek
Tabi bazen bunalacaksin aglayacaksin uykusuz kalacaksin ama onun uyanip sana bi gulumsemesi hepsini aninda unutturuverecek
Simdiden kendini tedirgin etme şu an dunyanin en guzel anını yasiyosun tadini cikar
Benim iki yeğenim de hiç sallanmadı kendi kendilerine uyumaya alıştılar nasıl alıştırırsan öyle gidiyor evetKuzucum bebeği sallamak buyuk kolaylik ama eşimin pedagog bi arkadaşı bana demisti ki
Sakın sallamaya alistirma resmen bebekler sarsinti geciriyor sersemledikleri icin de hemen uyuyolar
Hakkaten de yegenimi ayakta kucakta beşikte her yerde sallayrak uyuttular cocuk surekli sallanmak istiyordu sallanmadan uyumuyodu
Ben de butun beşiklerin ayaklarini söktüm ne kucakta ne ayakta ne beşikte kimsenin sallamasina izin vermedim doğduğu andan beri
Ve 8 yasinda oglum bir kere sallanmak istemedi yatagina yataryatmaz uyudu hala da oyledir
Ben oglumda 8 kilo aldim 3 kilo da oglum dogduON kilo muşöyle söyleyim daha haftada bir kilo alacağın günler gelmedi bütün gebeliklerimde 16. Haftaya kadar kilom değişmedi ama bu gebeliğimde bu 20. Hafta oldu ve en sonki gebeliğimde ilk dört ay kilo almama rağmen 16 kilo aldım 28. Haftadan sonra tartılar çıldırıyor diyebilirim gramlar kilo şeklinde artıyor on kilo çok iyi aslında ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum diyetisyen eşliğinde mi bizler için kilo geri planda olduğu için çık dikkat etmiyoruz
53 kiloydum 64 kiloyum su an. 11 kilo almisim aglamak istiyorumKilo durumunuz nasıl ben 57 olmuşum 5 ayda 7 kilo fazla oldu sanırım daha 4 ay var 10 kiloyu geçmek istemiyordum ama geçeceğim galiba
Annem de dogunca sallamaya alistirma diyor, ben de dedim zaten alisarak doguyorSallamalı beşik almamayı düşünüyordum beşik yaptırmayı düşünüyordum anlaşılan sallanılan beşik almam gerekiyor
Benim eşimde kilo takıntısı var çok kilo almamı istemiyor sağlıklı beslen bebek kilo alsın sen alma diyor en sonki kontrolde doktor sakın zayıflığına güvenip çok kilo alma dedi bakalım ne olacak alsak da veririz inşallah tabi önceliğim bebeğimin sağlığıON kilo muşöyle söyleyim daha haftada bir kilo alacağın günler gelmedi bütün gebeliklerimde 16. Haftaya kadar kilom değişmedi ama bu gebeliğimde bu 20. Hafta oldu ve en sonki gebeliğimde ilk dört ay kilo almama rağmen 16 kilo aldım 28. Haftadan sonra tartılar çıldırıyor diyebilirim gramlar kilo şeklinde artıyor on kilo çok iyi aslında ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum diyetisyen eşliğinde mi bizler için kilo geri planda olduğu için çık dikkat etmiyoruz
Ben de sallamam emzige de alistirmam kafasindaydim ama fikirlerim gelgitler yapiyorKuzucum bebeği sallamak buyuk kolaylik ama eşimin pedagog bi arkadaşı bana demisti ki
Oldu canim başka emriniz var mi deseydinBenim eşimde kilo takıntısı var çok kilo almamı istemiyor sağlıklı beslen bebek kilo alsın sen alma diyor en sonki kontrolde doktor sakın zayıflığına güvenip çok kilo alma dedi bakalım ne olacak alsak da veririz inşallah tabi önceliğim bebeğimin sağlığı
Inşallah canım sagolasinEvet muhtemel ya yorulmaktan yada coraspin ise ondan da olabilir kan cıvıtıyor sonuçta bende pıhtılaşma olduğu için iğne ilaç ikisini bir kullanıyorum ama anca cıvıtıyordur zaten benim kanı şükür yaşamadımaynen tuz ödem yapar bende zayıfım bende de henüz ne kilo alma ne de ödem olmadı şükür bilmiyorum şanslımıyız değilmiyiz anlamadım da en azından kilo almak isterdim az bir şey aynen sen yine de eriğe de yani tuza da işlere de ara ver yorma kendini yine burda okumuştum bir arkadaş yazmıştı beş buçuk altı buçuk ay arası tehlikeliymiş yormamak gerekirmiş kendimizi bebek doğum kanalıma inebilirmiş diye ondan sonra normale dönebilirmişiz bilemedim o arkadaş kim ama yazmıştı duymuş heralde doktordan falan mı nedir artık de o yüzden dikkat etmek daha iyi son aylara kadar inşaAllah bir daha yaşamazsın
Aa tamam canım aklımda olsun sagolausn hamilelik başında cok canim çekiyordu zeytin ama artık pek yemiyorumZeytine de dikkat et tatlim en cok tuz zeytin de varmis doktorum yasaklamisti bana arada benim de tansiyonum yukselir
Emzik benim hassas noktamdirBen de sallamam emzige de alistirmam kafasindaydim ama fikirlerim gelgitler yapiyorsimdi sallamadan nasil uyucak aglak bir bebe olursa, illa bir seye alisiyorlar uyumak icin memeye alisarak uyursa daha kotu.
Benim kardesim de emzik delisiydi boynunda emzikle fotografi var 7 yasindayken, atamiyor da bakamiyor daEmzik benim hassas noktamdir
Ben okula gidene kadar emzik emmisim birinci sinifta mavi onluklu boynumda emzik olan fotografim bile varogretmenim onu cikarmazsam almam okula demis oyle cikarmisim
Oglum emzik emsin diye ne ugrastim o cikardi ben soktum agzina kızanlarda oldu dişleri yamuk olur alistirma diye ben dedim alissin bisi olmaz zorla alistirdim valla dogru ya da yanlis
Arada aglayinca sokuyodum emzigi agzina susuyodu da valla
Ne benim ne onun dişleri de hic yamuk degil
Çok aliyormussun kız bende en fazla 15 kg aldım diğerlerindeAzicik kg alanlar nasil basariyorsunuz14 haftada 4 kg dikkat ediyorum oysaki 4 hafta once diyetisyene gittim listesine uymaya calisiyorum normal besleniyorum yok arkadas olmuyo ilk cocugumda 25 kg almistim dedim bunda oyle yapmicam ama nefes alsam yariyo
Hadi ya ben de çok zorlanacağım o zaman :)Aynen oyle hem buyuk hem ben de icmekte zorlaniyorum ama arka arkaya almazsam da agrilarim oluyor
Sanırım burda alışkanlıktan ziyade sallamak zararlı olduğu için önerilmiyor. Emzik emzirme alışkanlığı daha masum kalıyor. Umarım ihtiyacımız olmaz tabiBen de sallamam emzige de alistirmam kafasindaydim ama fikirlerim gelgitler yapiyorsimdi sallamadan nasil uyucak aglak bir bebe olursa, illa bir seye alisiyorlar uyumak icin memeye alisarak uyursa daha kotu.
İlkokula kadar çok iddialı olmuş canım yaEmzik benim hassas noktamdir
Ben okula gidene kadar emzik emmisim birinci sinifta mavi onluklu boynumda emzik olan fotografim bile varogretmenim onu cikarmazsam almam okula demis oyle cikarmisim
Oglum emzik emsin diye ne ugrastim o cikardi ben soktum agzina kızanlarda oldu dişleri yamuk olur alistirma diye ben dedim alissin bisi olmaz zorla alistirdim valla dogru ya da yanlis
Arada aglayinca sokuyodum emzigi agzina susuyodu da valla
Ne benim ne onun dişleri de hic yamuk degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?