- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.181
Ne yapalım geç evleniyoruz çoğu kişi öyle hayliyle çocuklarda geç doğuyor ben inceledim ama 35+ üzeri down olan anne verisi yok zannımca hamilelik yok desem biz varızDün detaylı ultrasona girdik.doktor rapor verdi çok şükür herşey normal çıktı yaşım 37 ileri yaş gebeliği heryerde karşıma çıktı.doktora sinirlenip fetal DNA yaptırmamıştık eşimle.çok şükür allahım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.yok KPSS yok iş yok aman biraz daha büyüsün ikinci çocukta zorlanmayayım diye 5 sene erteledim ikinci çocuğu çok pişmanım eskiler doğru söylüyor peşe peşe yapın anneler yoksa benim gibi kafayı yersiniz olacak mı diye...olduktan sonrada sağlıklımı diye
Bebeğin yukarı çıkmasını sorun etme herkeste aynı olmuyor karın yapısıyla alakalı herşey iyiymiş herkesin belirtisi aynı olmuyor ben bir gün batma gşbi bir acıma yaşadım panik oldum çünkü hiç kasık vb ağrım olmadı bende olmuyor ama bebek büyüyor içerde burda çoğu kişide arkadaşımda ağrılı devam ediyor yani herşey farklıArtık hareketleride hissetmeliymişiz yavaş yavaş ama daha düzen olmazmış.kasık ağrısı adet ağrısı gibi ağrılarda normalmiş.ve özellikle sol tarafına yat gece mutlaka dedi .meyve ve talı gibi şeylerden sonradan süt iç yoğurt ye dedi.ben bebeği aşağıda hissediyorum dedim onada normal dedi.erken Doğum riski yok dedi.çok şükür
Amin amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alalımSağlıkla gelsin inşallahgece burnum tıkandığı için dilim damagim kurumus şekilde uyanıyorum uzun zamandır. Ellerimde değil ama bacaklarımda çok uyuşma oluyordu şükür şimdi çok nadir oluyor. Burda bi kac arkadaşın da kollarında bacaklarında uyuşma oluyordu. Çok rahatsız etmiyorsa normal süreç ama yine de belki magnezyum kalsiyum eksikliği düşünülebilir. Onu da kontrolde doktorunuz kontrol edebilir. Sevgiler
Tansiyon normal çıkıyor hep. Açken düşük oluyor. Eve aldim tansiyon aleti de arada ölçüyorum yeşil tuzlu eruge ara verdimBEnim iğnem 6000 lik şuana kadar iğne kaynaklı bir kanama görmedim kendimde karnıma vurarken bazen yanlış yapınca fındık gibi kitle oluyor ama geçiyor mesele tansiyon yükselmesi o an çok yükseliyor hemen ölçülünce farkedilir seninkanama beklemiş gelmiş kahverengiye dönüşmüşnkuzenimdd anında grlince hdmdn scile gittiler tansiyonunu ölçünce anlaşıldı bence ne olur ne olmaz tansiyonunu bu ara ölçtür derim farklı bir baş ağrısı görürsen ensede falan takip et derim her önlemi almak lazım
Merhabalar, hayırlı olsun bebişiniz. Burun tıkanıklığı ve ellerde uyuşma sorunu bende de var. Uyusuklukla uyanıp ellerimi kapatmakta zorlanıyorum gece, sabah. Gün içinde olmuyor ama sadece gece oluyor.Gebelikte oluyormuş. Uyuşma ve şişlik olmaması için tuz tüketmemek gerekiyor sanırım.Merhaba arkadaşlar bende 18 hafta 6 günlük hamileyim inşallah bir oğlumuz olacak
kızlar size bir şey soracaktım benim yaklaşık 1 aydır geceleri ağzım çok kuruyor burnum tıkanıyor genelde özellikle sabaha doğru böyle bir durum yaşayan var mı ?
Birde geceleri ellerimde uyuşma çok oluyor bu konuda bilgiisi olan var mı ?
Bende detaylı ultrason için randevu aldım 20. Haftaya ya çok mu erken bilemedim ama bulunduğum şehirde daha fazla kalamayacağım için mecburen aldım
Çok şükür her şey yolundaymışDün detaylı ultrasona girdik.doktor rapor verdi çok şükür herşey normal çıktı yaşım 37 ileri yaş gebeliği heryerde karşıma çıktı.doktora sinirlenip fetal DNA yaptırmamıştık eşimle.çok şükür allahım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.yok KPSS yok iş yok aman biraz daha büyüsün ikinci çocukta zorlanmayayım diye 5 sene erteledim ikinci çocuğu çok pişmanım eskiler doğru söylüyor peşe peşe yapın anneler yoksa benim gibi kafayı yersiniz olacak mı diye...olduktan sonrada sağlıklımı diye
Çok teşekkür ederimMerhabalar, hayırlı olsun bebişiniz. Burun tıkanıklığı ve ellerde uyuşma sorunu bende de var. Uyusuklukla uyanıp ellerimi kapatmakta zorlanıyorum gece, sabah. Gün içinde olmuyor ama sadece gece oluyor.Gebelikte oluyormuş. Uyuşma ve şişlik olmaması için tuz tüketmemek gerekiyor sanırım.
Onun açıklamasını şöyle okumuştum. Amerika'da sağlık sistemi hep özel sağlık sigortası ile çalıştığı için, sigorta şirketleri müşteriye ödeme yapma-yapmama noktasında risk yaşı olarak 35'i belirliyor. (Bankaların kredi çekme yaş sınırını 70 olarak belirlemesi gibi) Yoksa down sendromunun riski aslında her yaşta ortalama yakın bir değerde.Ne yapalım geç evleniyoruz çoğu kişi öyle hayliyle çocuklarda geç doğuyor ben inceledim ama 35+ üzeri down olan anne verisi yok zannımca hamilelik yok desem biz varızhep bilimsel verileri az yaş diyorlar ama down anneler genç bilmiyorum başka genetiksel sorunlar olabilir tabi ama yaş kesinlik arzediyor denilmez hem o kadar veri yok
kuzum sağlık ocağındaki emşire kokurttu beni enfeksiyon varsa suyun gelir erken soğum olur bilmem ne piskolojm bozuldu yaAğrı bende de yok ama benim akıntımda renk değişimi hiç olmadı.. fitilde kullanılsa hep tekrarlıyor bu enfeksiyon benimde geçmiyor suyu az içince hemen yanma oluyor bende sadece.. günde 3 litre su içince ve gece tuvalete kalkınca rahat ediyorum
Ah kuzum inşAllah bebeğe bir xararı olmaz yaBen geçen ay doktora ayni şikayetimi söylemiştim fitilde kullanmıştım yine de akıntı rengim sarı olduğu için vajinal muayene oldum herhangi bir enfeksiyon yokmuş. Arada bir yeşile dönüyor 1 ya da 2 kez sonra bir sarı ama ağrı koku vs olmadığı için kabullendim. Bol bol su içmeye çalışın iyi geliyor.
Eğer enfeksiyon yoksa bir zararı olmaz kuzum çünkü doktorum öyle söyledi ama varsa istenmeyen bir durummuş hamilelikte risk olabilirmiş o yüzden bol bol su içelim muayenelerimizi aksatmayalım inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırızAh kuzum inşAllah bebeğe bir xararı olmaz ya
Canım benim geçmiş olsun benimde ilk okurken tansiyon gelmişti aklıma ama değil diyorsun. Benimde özellikle yemek yedikten sonra biraz başım dönüyor dediğin gibi çok rahatsız etmesede kulaklarım tıkanıyor. Aile hekimine sormuştum normal dedi. Çok üstünde durmadım bende o yüzden. Hormonlardan oluyor sanırımHanımlar benimde ufak bir sorum var, yorulunca yada ayakta biraz kalınca kulaklarım tıkanıyor, rahatsız edici şekilde ne yapsam bilemedim. Tansiyon da normal çıkıyor ondan desem değil. Bide bu aralar benim ponçik çok hissettirmeye başladı kendini bukadar hissetmiyordum. Daha kuvvetli tekmeler oluyor. Çok sık değil ama unutturmuyo sağolsunüçüncü bebeği de olsa insanın aynı heyecan oluyormuş. Sanki ilk gebelik
Bende ona bağlıyorum artık, herhangi bir sağlık sorunu yok ama bu şekilde olunca yorulmaya hormonlara bağlıyorum bende.Canım benim geçmiş olsun benimde ilk okurken tansiyon gelmişti aklıma ama değil diyorsun. Benimde özellikle yemek yedikten sonra biraz başım dönüyor dediğin gibi çok rahatsız etmesede kulaklarım tıkanıyor. Aile hekimine sormuştum normal dedi. Çok üstünde durmadım bende o yüzden. Hormonlardan oluyor sanırım
4 5 mesajdır tuzlu erik demeniz beni benden aldı gerçektenTansiyon normal çıkıyor hep. Açken düşük oluyor. Eve aldim tansiyon aleti de arada ölçüyorum yeşil tuzlu eruge ara verdimbelki bir daha yasamam
Kendini çok yormamaya çalış. Mesela ben çok hareketli bi insanım normalde yavaş hareket etmeye zor alıştım. Baktım birden kalkınca başım dönüyo falan dikkat ettim hep. Sende sana iyi gelmeyen şeylere dikkat et yapmamaya çalışBende ona bağlıyorum artık, herhangi bir sağlık sorunu yok ama bu şekilde olunca yorulmaya hormonlara bağlıyorum bende.
Bu hamileliklerde bende cok istahli biri oluyorum nedense normalde kahvaltimi cok guzel yapmam ben ama oyle bi guzel kahvalti yapiyorumki beni gorenin istahi acilirBen de açıkcası kendimi kısıtlamıyorum birşey için gebelik diyeti felan anlsmsm ama şekerli şeyler yememeye çslılıyorum doktorum meyveyi bile azaltmıştı hemüz bir liste vermedi senin gibi bir gebelik iş arkadaşım yaşamıştı evet doğuma girerken hamile kaldığı kilodan zayıftı ikizdi onun ki birde ama benim noluyorsa sonlara doğru oluyor umarım bu seferki senin farklı olur hamilelik iştahının bir zevki var ben nırmsl zamanlarda o kadar iştahlı değilim ama hamilelikte yitecekler çok güzel geliyır nedense
Bunu bende duydum okudumda ama kötü düşünme canım sen bol su iç limon da tüketiyorum ben bol bol ayrıca .. sonrası Allaha emanet inşalalhkuzum sağlık ocağındaki emşire kokurttu beni enfeksiyon varsa suyun gelir erken soğum olur bilmem ne piskolojm bozuldu ya
Çok şükürKızlar bugün detaylı ultrasonumuzu olduk çok şükür her şey yolunda. Sağlıklı bir bebek dediHaftasıyla uyumlu gidiyormuş . Her yerine baktı. İçim baya rahatladı Oğlum iyimiş çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?