2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende öğlen dayanamıyorum midem bulanıyor açlıktan gebelikten önce yemezdim öğlen mesela.. şimdi akşamdan yemek varsa onu filan yiyorum ekmeksiz ama o bile kesmiyor bazen gidip tost yaptığım bile oluyor küçükte olsa Çocuk acıkıyor çocuk tabii ki kiloda önemli ama mutsuz olacak kadarda kasmamak lazım ya stres oluyor insan sonra

İnşALLah yoktur kuzum beni rahatsız etmiyor çübkü Allaha emanetler kuzum ne yapalm yiyexek ekmekleri varsa doğacaklar elbet herşeye rağmen

Sorun bende mi acaba diye düşünürdünüz beni ben kahvaltıyı geç yapıyorum öğlen 12 bazen 1 gibi çünkü ancak uyanmış oluyorum o yüzden bir de akşam eşimle iftar yapıyoruz o aralıkta bazen yeni acıkmıs oluyorum bazen baya acıkıyorum. Arada kendimi zorlarsam bir bardak süt falan içiyorum ya da bir meyve yiyorum. Acaba bebeğe zararlı mı diye düşünmedim değil şuan. Ama eşime de diyorum ne yapayım zorla yiyip kusayım mi

Ayni ben de öyleyim erken kalksam tabiki öğlen yeme ihtiyacı hissederim çünkü iştahım çok açık sabah da iftarda cok fazla yiyorum

Ayni ben de öyleyim erken kalksam tabiki öğlen yeme ihtiyacı hissederim çünkü iştahım çok açık sabah da iftarda cok fazla yiyorum
Evet bende kahvaltımı çok iyi yapıyorum en güzel alışkanlığım valla hamilelikten öncede böyle yapardım erken kalksak dediğin gibi daha düzenli olur, ne kadar oruç tutmasamda eşimle sahur için bekliyorum 2 de falan yatınca geç uyanıyor insan. Hayırlısı olsun bebek sağlıklı olsunda ister 20 kilo alayım ister 5 ne önemi var.

Kızlar ağrım yanmam falan yok ama sarımsınyeşilimsi kokusuz akıntım var çok korkuyorum yaa bebeğe birşey olur diye daha önce fitlde kullandm gene aynı varmı aynı durumu yaşayan
Bende hamileliğin başından beri sarı akıntı var. Doktor bol bol su iç dedi sadece. İçini ferah tut bol bol su iç çok iyi geliyo

Kızlar bebeğinizle konuşuyor musunuz? Artık annelerinin seslerini duyduklarını okumuştum bir süre önce. Bende arada bir konuşuyorum hatta kitap okumaya başlamayı düşünüyorum. Hem anne karnındayken hem de doğduktan sonra. Bazı sitelerde 6.aydan itibaren düzenli okumanın faydalı olduğu yazıyor bazılarında ise anne karnından itibaren. Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?

Ben sürekli konuşuyorumm Hatta bebek ninnisi dinlettim bi kere ve gerçekten tepki verdi deneyebilirisiniz Bende bebeğimin gelişimi için bi kitap aldım “30 Milyon Kelime” diye herkese öneririm. Bence her ebeveyn adayının okuması gereken bi kitap. Bebeğe kitap okuma olayı hoşuma gitti ama ne okuyacağız masal gibi mi acaba

Normalde ozel bir hastanede kontrollerimi yaptiriyorum bugun ilk defa devlet hastanesinde bakildi, doktor ultrasonda kalbinde parlaklik oldugunu soyledi. Basina gelen var mi? Ayrintili ultrasona giremedim henuz dogudayiz ozelde perinatoloji yok devlet icin sira almaya calisiyoruz.

Kızlar düzenli hergün hissediyor musunuz bebeğin hareketlerini? Özellikle 21 haftalık olanlar. Ben 2 gün hissediyosam bi gün hissetmiyorum tedirgin oluyorum
Kacıncı bebeğiniz, ilk iki çocukta cok hissetmiyordum, üçüncüde 18 den beri hissediyorum. İlk gebelik te dr daha zor anlasılıyor demıstı bana

Kızlar düzenli hergün hissediyor musunuz bebeğin hareketlerini? Özellikle 21 haftalık olanlar. Ben 2 gün hissediyosam bi gün hissetmiyorum tedirgin oluyorum
Ben özellikle dinlenirken hissediyorum. Ayaktayken iş yaparken falan çok hissedemiyorum. Zaten bu haftalarda kendine uyku düzeni oluşturuyormuş bebek ve 24. Haftadan sonra düzene girecekmiş hareketleri. Endişe ettiğiniz zaman solunuza doğru uzanıp konuşun bebekle tepki veriyorlar genelde öyle yapınca.

Bende okumaya başlayacağım hemen kitap öneriniz için çok teşekkür ederim hemen inceleyeceğim. Ben masal kitabı okumayı düşünüyorum ama ilk aklıma küçük prens geldi hiç olmadigim bir kitap, genelde ben tarihî kitapları seviyorum çünkü şimdiden bir sürü masal kitabı alıp okumak istiyorum doğduğunda da uykuya geçme evresinde falan basarili olabilir

Benim ilk bebeğim 14. Haftadan beri azıcık azıcık hissediyordum 18den beri çok net hissediyorum. Sadece dün hiç hissetmedim ve aklım gitti 2 gündür uykularım kaçtı ama bugün şükürler olsun baya hissettim. Endişe etmeyin diyemem insan çok korkuyor ama ben dün 3 kez falan hissettim bugün belkide 13 kez. Bu haftalarda böyle düzensiz olması normalmiş.

Ayy canım bende sana çok teşekkür ederim bu masal okuma fikri çok hoşuma gitti bende bir sürü masal kitabı alıp okuyacağım Küçük prens çok güzel bir kitap insanda değişik duyguları uyandırıyo ben bi solukta okumuştum Dediğin gibi uykuya geçme evresindede başarılı olursak var ya süper olur

Ayyy gercekten ayrı bir heyecan yaptım şuan bende kitap için bebekken alışırsa sese farklı kelimelere vs öyle de gider diye düşünüyorum. 6.ay geç gibi geldi bana ne kadar erken o kadar iyi heleki uyku saatlerinde

Ben de iki ana öğün yiyorum ama sabah kahvaltımı 10-10.30 gibi yapıyorum. Daha erken kalkarsam öğlenleri de acıkıyorum baya. Belki bir öğünü çorba salata (peynirli vs) yogurt eşliğinde daha hafif atlatabilirsiniz. Hepimizde kilo alma korkusu valla elde değil Ben de 4 kilo aldım ama iştahım açık değildi normaldi, bu daha üzücü geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…