2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım
Canım kızım 5 yaşında yaz okuluna başladı çok iyi geldi tavsiye ederim

Kızlar selam! Size daha önce katılmaya çalıştığım doula/ebe/doktorlarin eğitimlerinden bahsetmistim. Simdiye kadar 2-3 ücretsiz zoom egitimine katıldım emzirmeyle alakali tabi genelde yüzeysel egitimlerdi ama mantıken hep aynı seylerden bahsedildigi icin beynime yerleşmiş pozitif bi algı oluştu bile. Bu linkte de 25 haziran da sanırım saat 19 da 75-90 dk civarı sürecek epey kapsamli olduğunu düşündüğüm bir doula ve bir psikologun eğitimi olcak yine zoom üzerinden. Egitimlerin sonuna genelde soru cevap da yapiyolar ben çok faydalaniyorum siz de faydalanin istedim. Instagrami olanlar bu linke tıklayıp doula esra hanima dm atabilir katilmak istiyorum diye, o da zoom linki yollayacak sanırım kontenjan da kısıtlıymis haberiniz olsun

Aynen canım inşallah benim doktorum kesinlikle aşıya karşı olduğunu belirtti mesela o yüzden ben yaptırmayacağım büyük risk bide alıştık eve hiç çalışmak gelmiyor içimden
Benim doktorum da aşı olmamı uygun bulmadı. Sinovac için daha ılımlı, biontechi zaten uygun görmüyor. Ama yine de etkileri tam bilinmediği için aşı olmamı istemedi. Ben de aynı şekilde düşünüyordum. Çok şükür bu zamana kadar olmadı, bundan sonra da aynı şekilde kendimi korurum inşallah. Eve ben de çok alıştım, doğumdan sonra 2 yıl da ücretsiz izin düşünüyorum. Işe dönmek çoook zor olacak

Kızlar bişey soracağım 28.haftadayım. Bir iki haftadır bebek genelde sabahları uyandığımda ve gece uyumadan hareketli olurdu. Dünden beri gece ve sabah hareketlenmedi ama kahvaltıdan sonra hareket etmeye başlayınca saydım yarım saatte 5 hareket oldu. Devam edeceğim saymaya ama sizce bunun için doktora erken gideyim mi randevum cumartesi eğer yarın gidersem başka doktora gitmek zorunda kalıcam

32.haftada çalışır raporu aldıktan sonra istirahat raporu alamazsınız ama yıllık izin kullanabilirsiniz. Ona bir engel yok. 33 veya 34.haftada çalışamaz raporu alıp ayrılırsanız çalıştı gözüktüğünüz süre kadar haftada doğum sonrasına eklenir. Bayram tatilini çalıştı kullanabilirsiniz.

Dün dr kağan kocatepenin bununla ilgili videosunu dinledim çünkü bebeğimin hareketleri biraz azaldi gibi hissediyorum. Dedi ki genelde 27-28. Haftalara gelindiginde önceki haftalara göre hareketli olan bebegin hareketleri azalabilir, daha az hareketi olanların da artabilir. Çünkü beyin gelisimleri epey bi ilerledigi icin artık bebekler kendilerine özgü karakteristik bi hareket sistemi olusturmaya baslar. Nasıl ki kimi insan cok hareketli kimi daha sakin yapıdaysa bebekler de yavas yavas bu haftalarda bu durum belirlenir gibi biseyler dedi. YouTube kağan kocatepe bebek hareketleri yazıp izlersen icin rahatlar, 2-3 tane ayni konuda videosu vardi hangisinde bunu diyodu emin olamıyorum bakarsin

Çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı olmuş benim içinn

Yıllık izin kullanabileceğimi bilmiyordum, keza bayram tatilinin sayılacağıni da. Şayet 24-32 haftalar arasi izin devam ederse, amirlerin işe çağırmasini gerekçelendirmesi gerekiyor mu? Keyfi mi yoksa tek mesajla işe çağırabilir mi? Bu arada yerime bakacak kişiler var, tek yetkili değilim kurumda.

Canım ben son zamanlarda bu konuya odaklanmamaya çalışıyorum. Hareketleri falan gayet iyi ama sanki ben hareket etsin diye bekleyince etmiyor iyice stres oluyorum. Bazen çok az hareket ediyor bazen sürekli ediyor. Eğer çok uzun zaman hareket etmiyorsa o zaman daha erken gitmeyi düşünürsün ama tabiki yine de sen bilirsin.

Bazen bizim yorgunlugumuzdan etkilenip bebeklerde yorulup hareketleri yavaslayabiliyormus. Benim de sabah uyanınca kıpırtısı olur, geçenlerde olmayınca endişelendim. Sağlık ocağında hemşire hem dinlenmemi tavsiye etti hem de böyle bir durumda bir parça çikolata yiyip soluma dönük uzanmamı ve beklememi söyledi. Uyuyorda olabilir, büyüdükleri için hareketleri de değişebilir diye düşünüyorum. Birde benim sağlık ocağımda kontrole gittiğimde küçük bir el cihazı ile bebeğin kalp atışlarının ölçümünü yapıp rahatlatiyorlar beni. Doktor randevunu öne almasan bile rahatlamak için sağlık ocağına gidebilirsin belki.

32 de çalışır raporu aldıktan sonra bayram tatili veya yıllık izin sonrası kaçıncı haftada tekrar çalışamaz raporu aldığınız önemli. Aradaki sürede resmi tatil olması önemli değil.
Covid kapsamindaki genelgeler hep birim amirlerinin inisiyatifine bağlıydı. Yasal olur mu bilmiyorum ama telefonla, mesajla cagirabileceklerini düşünüyorum. Benim çalıştığım kurumda 60 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan işçi personellere (yıllık izinleri çok olduğu ve emekli olurken izin parası alma hakları vsr diye) idari izinli olmalarına rağmen yıllık izin kullandirttilar. Tüm bakanlık esnek çalışırken, bizim genel müdürlük esneği kaldırdı ve düzenli işe gittik. Sırf birim amirinin inisiyatifi diye... Inşallah iyi niyetle yaklaşırlar

Teşekkürler canım

Saymanı doktor mu tavsiye etti? Aslında saymak anneyi gereksiz yere panikletiyor diyorlar. Gün içinde yeterince hareket ettiğini düşünüyorsan saymak bir önceki gunle kıyaslamak felan boşa stres kaynağı gibi geliyor. Bir de pozisyonu değişince hareket alanı da değiştiği için hepsini hissetmiyor olabiliriz. Bir dönem doktorlar belli hafta sonrası saydirarak takip ettiriyordu ama şimdi onu biraktilar sanırım. Bir günleri diğerini tutmuyor canım. Burdan bir arkadaşın da yazdığı gibi sanırım artık karakterleri oturuyor

Haftalar buyudukce hareket azalıcak, kuvveti artıcak. Günde 10-20 kez pıtlasa yeter demişti drum. Yenek yiyince uzanınca hareket ediyor benimkide. Ayaktayken tas gibi hissediyorum. Gözleri bu haftalarda olustu ısığı hissediyormus, gecw gündüz kavramını olusturmaya basladıysa gündüz daha çok hareketli olabilir. Yinede içiniz rahat etsin diye dr gidebilirsiniz. Ama hareket varsa sorun görmez drlar.

Anladım, cok teşekkür ederim detaylı yazın için. Benim iş biraz karışık, eşim başka şehirde vs, genelge çıkarsa netlestirecegim. Hayırlısı artık hepimiz için

Kabul olmadığını bilmiyordum bende genelgeden ses yok devam edecek yönünde hep yorumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…