- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.761
Bu bana 2 defa oldu sabah uyandığımda yatakta gerilirken bacağımın arka kısmına diz kappağının arkasına bi ağrı girdi hareket ettiremedim hiç çok fena bi acısı var sonradan geçiyor elimle övdüm falanBende neredeyse her gün oluyor özellikle yürüdüğüm zaman. Bazen bebek yer değiştiriyor o sırada bir sertlik oluyor ama onu ayırt edebiliyorum. Onun haricinde dışarı çıktığım günlerde oluyor ve geçiyor çok bir sorun yaşamadım bazen tedirgin oluyorum acaba kasılma mi diye. Kramp olayını hiç yaşamadım ama iki farklı bacağımda farklı günlerde tam diz kapağının arkasına denk gelen kısımda çekilme ve sertlik oldu ayağımı geriyordum sanırım uyku esnasında. Aşırı acılı bir durum oldu biraz masaj yaptım geçti bir daha da olmadı.
Oyy Allah kolaylık versin. Bir hafta dr tasındım diye yüzümü maskeden dolayı sivilce bastı. sıcak, maske, hamilelik, hormonlar, bide bende iki çocuk daha var. Ay az önce adamcagız işten gelirken bişey lazım mı diye aradı durduk yere bağır cagır yapıp kapadımÖyle canımYaz hamileliği çok zor. Hava sıcak bi de maske var Benim üstüne bi de geniz etim va tahmin et hâlimi
Berbat bir durum sanki hafif şişlik oluyor ovunca dağıldı ama ertuş gün bile hafiften acısını hissettim. Daha öncede olmuştu ama hamilelikte ilk defa oldu ve kramp ağrısı yaşayanları bir kez daha anladım.Bu bana 2 defa oldu sabah uyandığımda yatakta gerilirken bacağımın arka kısmına diz kappağının arkasına bi ağrı girdi hareket ettiremedim hiç çok fena bi acısı var sonradan geçiyor elimle övdüm falan
24. Haftadan sonra bu kasılmalar olabiliyormus ben de ilk kez yaşadığımda tedirgin oldum ama araştırdım ki herkes yaşıyor. Yürüyüp yorulmayı bırak iliski sonrasi bile olmasi normalmis ciddi bı ağrı veya lekelenme olmadığı süreceSabah her iki bacağıma da kıramp girdi bir saat yatakta ağrısı geçsin diye bekledim geçmedi sonra yürümeye çalıştım çok zorlandım çok ağrıdı kahvaltı falan hazırladım hareket ettikçe biraz azaldı ağrısı ama tam olarak geçmedi bütün gün ağrıdı diğer grupta bahsetmiştim doğum günü hediyesi için de üç saat falan gezdik yemek yap derken yoruldum bugün ve ara sıra kasılmaların oldu karnımın alt kısmında yumruk gibi toplanma oluyor bu kasılmaymış internetten araştırdım da yorgunluktan herhalde siz de de oluyor mu bu yalancı kasılmalardan
Evet evet bende de ertesi güne bile hafif ağrısı olmuştu ama dediğin gibi sertlik ar elimle ovdum çok gıcık bişey ya can yakıyo resmnBerbat bir durum sanki hafif şişlik oluyor ovunca dağıldı ama ertuş gün bile hafiften acısını hissettim. Daha öncede olmuştu ama hamilelikte ilk defa oldu ve kramp ağrısı yaşayanları bir kez daha anladım.
Ben kramp, kasılma tarzı şeyler daha yaşamadım. Imza günlüğünde yalancı kasılmalar bu haftalarda başlayabilir yazıyordu.Sabah her iki bacağıma da kıramp girdi bir saat yatakta ağrısı geçsin diye bekledim geçmedi sonra yürümeye çalıştım çok zorlandım çok ağrıdı kahvaltı falan hazırladım hareket ettikçe biraz azaldı ağrısı ama tam olarak geçmedi bütün gün ağrıdı diğer grupta bahsetmiştim doğum günü hediyesi için de üç saat falan gezdik yemek yap derken yoruldum bugün ve ara sıra kasılmaların oldu karnımın alt kısmında yumruk gibi toplanma oluyor bu kasılmaymış internetten araştırdım da yorgunluktan herhalde siz de de oluyor mu bu yalancı kasılmalardan
Benim karnımda sertleşmeler hep oluyor. Bazen bebek bir tarafa toplanıyor sanki. Bazen de tüm karnım sertleşiyor. Doktora söyledim son iki kontrolümde, çok dert etmedi.Sabah her iki bacağıma da kıramp girdi bir saat yatakta ağrısı geçsin diye bekledim geçmedi sonra yürümeye çalıştım çok zorlandım çok ağrıdı kahvaltı falan hazırladım hareket ettikçe biraz azaldı ağrısı ama tam olarak geçmedi bütün gün ağrıdı diğer grupta bahsetmiştim doğum günü hediyesi için de üç saat falan gezdik yemek yap derken yoruldum bugün ve ara sıra kasılmaların oldu karnımın alt kısmında yumruk gibi toplanma oluyor bu kasılmaymış internetten araştırdım da yorgunluktan herhalde siz de de oluyor mu bu yalancı kasılmalardan
korkutmak istemem diyorsunuzda bnce bu yorumunuz cok gereksiz olmuş. böyle mi söylenir
Ben kafamdaki soruların hep cevabını bulmak isterim ve tecrğbesiz doktorlardan agzım yandığı için en iyisine gidip bakılıp bu konuda kafadaki şüpheleri dağıtmak isterim belki şuana kadar gözden kaçırılan birşey olmuş olabilir çok ciddi durum olmuş olabilir gidip bakılıp kafadaki soruları cevaplamak sorunnvarsada gerçekle yüzleşmek benim görüşüm bebekkerde binlerce sorun oluyor malesef doktorlar çogu hastasını yzeysel inceleyip parasını alıp gönderiyor bazen anneler çok iyi takipçi gidip bakılmak en iyisi ama arkadaşın anlatımından bende öyle bir düşünce oluştu ya hıçkırık ya da nöbet gibi birşey fikrim beyan ettim hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmamalı bana göretitreme sorusuna profun verdiği cvp?
biraz daha hassas olalım lütfen.
Prof. Dr. Başak Baksu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bebeğin iyilik hali göstergeçlerinden birisi bebek hareketlerinin olup olmadığı, aktif olup olmadığı ve annenin bildiğinden daha az olup olmadığıdır. bunun dışında hareket şekli diye bir kriter yok. kaldı ki bebekler yaklaşık 60 refleksle doğar.
Bende çok oluyor yalancı kasılma, hatta grupta ilk başlayan da ben olabilirim. Doktor geçen hafta sorduğumda yine normal dedi, yat dinlen geçer dedi. Gerçekten pozisyon değiştirince ya da dinlenince geciyor. Tabi sıklığı ve geçip geçmemesi bu konuda önemli olan.Sabah her iki bacağıma da kıramp girdi bir saat yatakta ağrısı geçsin diye bekledim geçmedi sonra yürümeye çalıştım çok zorlandım çok ağrıdı kahvaltı falan hazırladım hareket ettikçe biraz azaldı ağrısı ama tam olarak geçmedi bütün gün ağrıdı diğer grupta bahsetmiştim doğum günü hediyesi için de üç saat falan gezdik yemek yap derken yoruldum bugün ve ara sıra kasılmaların oldu karnımın alt kısmında yumruk gibi toplanma oluyor bu kasılmaymış internetten araştırdım da yorgunluktan herhalde siz de de oluyor mu bu yalancı kasılmalardan
Benim ilk hamileligimle şimdiki hamileliğim arasında 3 gün (+4sene) fark var. İlki ağustosun son haftası sezeryanla doğdu muhtemelen bu da aynı olacak. Son iki ayım 16 derece klimanın karşısında yatarak geçmişti, hatta hiç pişik olmayan ben pişik bile olmuştumOyy Allah kolaylık versin. Bir hafta dr tasındım diye yüzümü maskeden dolayı sivilce bastı. sıcak, maske, hamilelik, hormonlar, bide bende iki çocuk daha var. Ay az önce adamcagız işten gelirken bişey lazım mı diye aradı durduk yere bağır cagır yapıp kapadımbidaha arıyor iyimisin diye. Bu sefer çok değişik diyor adamcağızda hiç bukadar agresif geçmedi hamilelik yemek yapıyorum herkes baska sey sevıyor ne yapıcagımı bilmiyorum dıye hem agladım hem laf söyledim
Ben izlemiştim bir videoda tabi titreşim denilince bana o aklıma geldi titreşim nasıl bir şekil bilmiyorum bebekler dogduklarında da öyle titreşimli hareket ediyorlar ama tabi kafada soru işareti kalmaması için bakılmak en iyisi ben kemik kıkırdamasını bile duyuyorum daha doğru hissediyorum bebek elini kolunu açtığında hıçkırıkları şuan çok hafif birde titreşim yapmıyor ileriki haftalarda hıçkırıgın verdiği saund artıyor yemeklerden sonra oluyor genelde hıçkırık ben böyle kandırılmak yada hiçbirşey yok bebeğiniz çok iyi denilip süpriz çekilde bebeğin sağlıksız olduğunu öğrenmek istemem insanlar buraya yazıncada merak gidermek istiyorlar ama en iyisi çok iyi bir doktora bakılmakBu nobet olayini ilk defa duydum inanilmaz sasirdim ve inanilmaz korktum
Ayni seyi bu hafta ben de yasadim bir kac kere ama ciddiye almamistim
Mesajı alıntılayınca ben yazmışım gibi görünüyor benim hesabımda sizde de öyle mi bilemiyorum ama bu mesajı ben yazmadım. Ama fikrime gelicek olursak da evet bu şekilde söylemeniz korkutucu olmuş burda bir çoğumuzun başına gelmiş bu titreme diye tarif ettığiniz şey ama kimse de sizin düşündüğünüzü düşünmemiş. Tabiki kişisel yaklaşım bir şey diyemem benim etrafında da ilk başta en kötüsünü düşünen insanlar var kişisel bir durum.Ben kafamdaki soruların hep cevabını bulmak isterim ve tecrğbesiz doktorlardan agzım yandığı için en iyisine gidip bakılıp bu konuda kafadaki şüpheleri dağıtmak isterim belki şuana kadar gözden kaçırılan birşey olmuş olabilir çok ciddi durum olmuş olabilir gidip bakılıp kafadaki soruları cevaplamak sorunnvarsada gerçekle yüzleşmek benim görüşüm bebekkerde binlerce sorun oluyor malesef doktorlar çogu hastasını yzeysel inceleyip parasını alıp gönderiyor bazen anneler çok iyi takipçi gidip bakılmak en iyisi ama arkadaşın anlatımından bende öyle bir düşünce oluştu ya hıçkırık ya da nöbet gibi birşey fikrim beyan ettim hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmamalı bana göre
Ya o toplanma hissi bende baya zamandır var hiç kötüye yormadım.. eğildiğimde, yürüdüğümde oluyor bende de yada sabit ayakta kalınca da çok oluyor. Karnımın bir yerine dayanıyor gibi böyle.. ama yorgunluk kesinlikle çok etkili hepsinde..Sabah her iki bacağıma da kıramp girdi bir saat yatakta ağrısı geçsin diye bekledim geçmedi sonra yürümeye çalıştım çok zorlandım çok ağrıdı kahvaltı falan hazırladım hareket ettikçe biraz azaldı ağrısı ama tam olarak geçmedi bütün gün ağrıdı diğer grupta bahsetmiştim doğum günü hediyesi için de üç saat falan gezdik yemek yap derken yoruldum bugün ve ara sıra kasılmaların oldu karnımın alt kısmında yumruk gibi toplanma oluyor bu kasılmaymış internetten araştırdım da yorgunluktan herhalde siz de de oluyor mu bu yalancı kasılmalardan
Sıcaklar, hamilelik, iş güç bi de küçük çocukla çok zor gerçektenOyy Allah kolaylık versin. Bir hafta dr tasındım diye yüzümü maskeden dolayı sivilce bastı. sıcak, maske, hamilelik, hormonlar, bide bende iki çocuk daha var. Ay az önce adamcagız işten gelirken bişey lazım mı diye aradı durduk yere bağır cagır yapıp kapadımbidaha arıyor iyimisin diye. Bu sefer çok değişik diyor adamcağızda hiç bukadar agresif geçmedi hamilelik yemek yapıyorum herkes baska sey sevıyor ne yapıcagımı bilmiyorum dıye hem agladım hem laf söyledim
Bu bana da oluyor 2 3 gündür. Sanki karnımın içinde sarsıntı oluyor gibi. Tek taraflı ama bebeğin olduğu taraf. Ama açıkçası hiç kötü düşünmedim. Debeleniyor herhalde dedim. Yine de siz sorarsanız burda yazarsanız sevinirim.
Hareket berekettir diye boşuna dememişler . Nisan Mayıs full evdeydim mayalı poğaça gibi yayıldıkça yayıldı vücut işe başladım kendime geldim resmen . sabah ağlayarak çıkıyorum resmen evden ama Bi çıktım mı kendime geliyorum ayılıyorum bildiğin. Hareketlerim bile arttı yürüyüş iyi geliyor zorlanmadan denemekte fayda var. Bu arada yaşım 39 dan halliceAynı durumdayız sanırım pandemi nedeniyle cok evde kaldık bagısıklık, tempo bozuldu. İki yasında kızım var ona hamileyken 9 ayda 41 haftalıkkken kosa kosa buyuk kızımı üç km deki okula götürüyordum gık demiyordum. At gibiydim ya. Bunda uyumak eziyet yemek eziyet bulasık mak bıle ıkı seferde bosaltıyorumbelki benim yasım 37 ondan da olabilir ama hareket etmemeye alısıncada insan zorlanıyor
Normal doğum yapmasanız da bence doğum başlayınca sezeryan olmak daha doğru yani planlı sezeryan sütünüzün bile gecikmeli gelmesine belki de bebeğin sarılık olmasına sebep olabilir bence doğmaya karar verdiği zaman gelsin bebiş tabiki bu sadece önerim işinize karışmak istemem sağlıklı bir doğum olur umarım hepimizinki
Evet ben de diş çektirmeye gider gibi doğuma gitmek istemiyorum. Elimden geldiğince yürüyüş egzersiz yapıp zamanını beklemek taraftarıyım . İlk kuzum 41 haftalık sezaryen ile doğdu doktor daha fazla beklemeyelim diyip kontrol sonrası aldı hemen. Ne olduğumu anlamadım bile. Bu sefer Daha bilinçliyim Ama yine de hayırlı neyse o olsun hepimiz içinNormal doğum yapmasanız da bence doğum başlayınca sezeryan olmak daha doğru yani planlı sezeryan sütünüzün bile gecikmeli gelmesine belki de bebeğin sarılık olmasına sebep olabilir bence doğmaya karar verdiği zaman gelsin bebiş tabiki bu sadece önerim işinize karışmak istemem sağlıklı bir doğum olur umarım hepimizinki
Daha çatlak değildir yaa son ayda bekliyorum benPeki çatlaklar ne durumda kızlar, başladı mı? Benim karnımın altında iki minik kırmızılık var ama tenim çok beyaz o yüzden başka tür bir kılcal damar mı yoksa kabus başladı mı anlamadım. Ailemde çatlak yok bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?