- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.941
Evet kesinlikle öyle belki benim bebeğim çok sakin olacak ya da aşırı huysuz olacak bilemeyiz ki. Herkes olumsuz şeylerden bahsediyor en yakının bile çok sinir oluyorum ama artık susmuyorum veriyorum cevabınıKim olursa olsun bu tarz yorum yapanlara ben de çok kızıyorum. Zorluklarından bahsetmeye bayılıyor insanlar. "Yaparsın, edersin, gözün korkmasın" diyen yok. Herkes aynı zorluğu yaşayacak diye bir kural yok ama herkes kendi çektiğini bilip konuşuyor işte. Çok kulak asmamaya çalış.
Bazı doktorlar emzirme döneminde de vitamin veriyorlar ben hiç kullanmadım döklme yaşamadım benim doğumda çok kan gitmyor lohusa kanamam on gun suruyor kanda almıyorlar doğum yaptığın için sonrasında sıkıntılar yaşıyorum ama bakalım bu sefer nasıl olacak ama anestezi döküyor yani ben safra kesesi amaliyatı olmuştum ondan sonra kanser tedavisi görmüş gibi saçım elimde kalıyordu iki önceki doğumumda bebek tersti çıkmıyordu anestezi verip aldılar ama çokmalmadığım için aşırı dökülmemişti burnum sızlamıştı pecete tıkıyordum yani anestezinin etkileri suruyor kşiden kişiyedeğişirEvet evet kesinlikle bebeğin de büyük etkisi var inşallah sakin bir bebeğim olurdoğumdan sonra dökülme olayını çok kişiden duydum. Doktora sormadım doğruluğu var mı bilmiyorum ama sanırım demir eksikliği sebebiyle oluyormuş. Doğumdan sonra da demir ilacı kullanmak hem saç dökülmesine engel oluyormuş hemde anne sütünden bebeğe geçtiği için onun demir ihtiyacını karşılıyormus. Tabi ne derece doğru bilemiyorum doktoruma soracağım bende.
Ben diğer grupta sezeryan olma ihtimaline karşı anne çamaşırı denen yüksek bel çamaşır koyacağımı yazmıştım. Ilk doğumum, tecrübeli değilim ben de 2 adet koyacağım. Depend ve büyük ped koyacağım. Depend için yapışıyor yorumları da okudum. Kullanışlı gözüküyor aslında. Hangisi ile rahat edersem onu kullanırım diyorum. Kanama ne kadar oluyor doğumdan hemen sonra bilmiyorum çünkü.Kızlar haftaya hastane çantamı yapıcam.. hamile çamaşırı alın yazmıştı bir kaç arkadaşımız sanırım lastiği yukarıda diye . 2 tane yeterli mi çantada? Birde lohusa pedi ve normal regl dönemi kullandığımız pedlerin farkı oluyor mu? İkiside aynı işlevi görür mü? Hangisini tercih etsem
Evet onu popodan kullanabilirsin bebeklerde genelde popodan ölçyorlar ben iki tür ölçer kullanıyorum senin aldığında getekli olurBen babyjemin bakım setini almıştım içinde ateş ölçerde var klasik koltuk altından ölçen. Kendimde test ettim şuan için iyi ama eğer beğenmezsem yeni bir tane almayı düşünüyorum.
Daha önce yazmıştım burda tekrar gibi olacak kusura bakmayınEvet kesinlikle öyle belki benim bebeğim çok sakin olacak ya da aşırı huysuz olacak bilemeyiz ki. Herkes olumsuz şeylerden bahsediyor en yakının bile çok sinir oluyorum ama artık susmuyorum veriyorum cevabını
Ne içiyorsunuz bilmiyorum ama ben sidefer diye bir toz içiyorum hem tadı güzel hem kabızlık yapmadı. Günlük 1 tane içiyorum. Eczaneden değil de netten aldım ben. Kutuda 20 tane var 65 e aldım o güne indirim vardı. Ara ara oluyorKızlar merhaba benm baştan beri hep kabızlık sorunum oldu Demir özellikle çok etkiledi beni o yüzden 10 kilo aldım şimdiye kadar. Kabızlık yapmıyor diye düşün dozda Demir ilacı içiyordum fiyat olarakta pahalı geliyor doktorumda günde ikiye çıkart dedi ama onu ödeyecek durumda değiliz sizlerin denediği kabızlık yapmayan Demir ilacı tavsiyeniz var mı acaba birde onlardan denesem
Dikişin üstü kapalı oluyırdu sanki öyle hatırlıyorum o yüzden giydiğin yapışmaz. Kanama olayı kişiden kişiye değişiyor benim 40 gün yoğun kanamam oldu ama normalde 5-6 gün sanırım. Ay geçmiş gün nette hatırlamıyor gibiyim beynimden o günleri silmişim resmenBen diğer grupta sezeryan olma ihtimaline karşı anne çamaşırı denen yüksek bel çamaşır koyacağımı yazmıştım. Ilk doğumum, tecrübeli değilim ben de 2 adet koyacağım. Depend ve büyük ped koyacağım. Depend için yapışıyor yorumları da okudum. Kullanışlı gözüküyor aslında. Hangisi ile rahat edersem onu kullanırım diyorum. Kanama ne kadar oluyor doğumdan hemen sonra bilmiyorum çünkü.
Bende sidefer içiyordum 100tl ama günde iki iç diyor doktorum demirim düşük çıkıyor çnkü aylık 300 ediyor o yüzden değiştirmek istiyorumNe içiyorsunuz bilmiyorum ama ben sidefer diye bir toz içiyorum hem tadı güzel hem kabızlık yapmadı. Günlük 1 tane içiyorum. Eczaneden değil de netten aldım ben. Kutuda 20 tane var 65 e aldım o güne indirim vardı. Ara ara oluyor
Benim doğum şekli belli değil zaten, her şey yolunda giderse normal doğum istiyorum. Acaba kan kuruyor da öyle mi yapışıyor ki diye düşünüyordum ben deDikişin üstü kapalı oluyırdu sanki öyle hatırlıyorum o yüzden giydiğin yapışmaz. Kanama olayı kişiden kişiye değişiyor benim 40 gün yoğun kanamam oldu ama normalde 5-6 gün sanırım. Ay geçmiş gün nette hatırlamıyor gibiyim beynimden o günleri silmişim resmen
Bende hafif başladı çorabımı giyerken karnım biraz fazla buyudu benim tek ayak ğzerine durma dengeni felan kaybedeblirsin idrara sıkışıkken yapıyorsan olabilir bu kadar baskı ama rahim yerleşmesi ile alakalı birde bebegin duruşu ile benimki yan duruyor kafası ya sağda ya solda gece dönuyor ama hep yan şimdilik yinede doktor bakıp daha net anlatır durumu baskının sebebini idrar kesene baskıdan acı hissediyor olabilirsin bu haftalarda çok baskı olmaması lazım son ayda karın inmeye başlıyır aşağı o zsman baskılar artıyor bende çokmayakta kalınca çok meyve yiyince karnımda gaz olunca artıyor ama ssnin dediğin durumu yaşamadımKızlar bir sorum var ben son zamanlarda tek ayağımın üzerine basınca vajinada oluşan baskı aşırı şiddetli oluyor ve bu çok canımı acıtıyor tayt filan giyerken ayakta giyemiyorum artık. bu kadar fazla baskı hisseden var mı yarın randevum var doktora da sorucam özellikle akşamları normal yürürken bile değişik bir baskı var ama can acıtan birşey. sanki azıcık zorlasam çıkacak gibi Allah korusun
Ben oroferon içiyorum. Kabızlık durumum hiç olmadı çok şükür, normalde de kabızlık sorunu yaşayan biri değilim bunu da belirteyim. Fiyatını bilmiyorum. Doktara bir danış istersen.Kızlar merhaba benm baştan beri hep kabızlık sorunum oldu Demir özellikle çok etkiledi beni o yüzden 10 kilo aldım şimdiye kadar. Kabızlık yapmıyor diye düşün dozda Demir ilacı içiyordum fiyat olarakta pahalı geliyor doktorumda günde ikiye çıkart dedi ama onu ödeyecek durumda değiliz sizlerin denediği kabızlık yapmayan Demir ilacı tavsiyeniz var mı acaba birde onlardan denesem
Baş aşağı alması birşey ifade etmez aslında ama doğuma yakın baş aşagı bozusyonunda bebek ve rahim olması gerekenden aşağıda oluyor karın her kontrole göre aşağı ğniyor ama doktorun karın yukarda değil olması gerekenden aşağıda demesi öndmli benim bebek hergün kafasını bir sağa bir sola değişiyor ama dönerken kafası çok aşağıda yukarda kalmıyor gn içinde yana geliyor yani aşağıda kafası duruyor diye sorun etme derim ben bile bebeğimin kafasını hissediyorum aşagıda ama kısa kalıyor rahat edemiyor zannımcaAksine geçen hafta gittim baş geliş dedi pozisyonunu almış dedi baskı bu hafta çok olunca tekrar randevu aldım yarın inşallah normal derinsan acaba erkenden gelesi mi var diyor
Sğt sapma hastanelerin ki daha iyi oluyor ama koranadan dolayı vermiyorlarsa bilemem ebeler sağdırıyor onlarınkinde gögste hiç sut kalmıyorAnneye
2 pijama
1 eşofman
2 hamile çamaşırı
2 emzirme sütyeni ve atleti
Orkid
Depend
Terlik
Süt sağma makinesi
Çorap
Göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Diş fırçası
BEBEĞE
1 hastane çıkışı
3 takım
2 tane penye battaniye
Emzik
Biberon
10 adet bez
3 tane alt açma bezi
Pişik kremi
Islak mendil
Çorap
5 tane zıbın
Ağız mendili
kendimce koyacaklarım bunlar. Gereksiz eşya koymak istemiyorum. Fazla ya da eksik dediğiniz bir şey var mı kızlar?
Olimpix damla var benim btti ben pembe hap vardı onu içiyorum ama hergn içmyorum ama sabah içip gn çinde bağırsak gevşeten meyveler yiyorum bende de yapıyor doktor iç dedği için içyorum ama hergn değil hergun içince şler zorlaşıyor birgun vtamn birgun demir lacıKızlar merhaba benm baştan beri hep kabızlık sorunum oldu Demir özellikle çok etkiledi beni o yüzden 10 kilo aldım şimdiye kadar. Kabızlık yapmıyor diye düşün dozda Demir ilacı içiyordum fiyat olarakta pahalı geliyor doktorumda günde ikiye çıkart dedi ama onu ödeyecek durumda değiliz sizlerin denediği kabızlık yapmayan Demir ilacı tavsiyeniz var mı acaba birde onlardan denesem
Ocean marka microfer hap var hiç kabızlık sorunu yapmadıKızlar merhaba benm baştan beri hep kabızlık sorunum oldu Demir özellikle çok etkiledi beni o yüzden 10 kilo aldım şimdiye kadar. Kabızlık yapmıyor diye düşün dozda Demir ilacı içiyordum fiyat olarakta pahalı geliyor doktorumda günde ikiye çıkart dedi ama onu ödeyecek durumda değiliz sizlerin denediği kabızlık yapmayan Demir ilacı tavsiyeniz var mı acaba birde onlardan denesem
Demir ..... 14,46 mg içeriyormuş bu cok az tabiki.. sağlık ocağının verdiğinı kulllanıyorum bende 50 mg demir içeriyor bende kabızlık yapmadı . ayrıca imom kullanıyorum 17 mg felandı sanırım onda var demir takviyesiBende sidefer içiyordum 100tl ama günde iki iç diyor doktorum demirim düşük çıkıyor çnkü aylık 300 ediyor o yüzden değiştirmek istiyorum
Bakalım benim nasıl olucak çok merak ediyorum. Bende vitaminlere devam edildiğini duydum ama doktorumla daha konuşmadım. Anestezi olayını da hiç bilmiyordum. Lise döneminde bademcik ameliyatı oldum anestezi aldım ama hiç dikkat etmedim buna belkide dediginiz gibidir.Bazı doktorlar emzirme döneminde de vitamin veriyorlar ben hiç kullanmadım döklme yaşamadım benim doğumda çok kan gitmyor lohusa kanamam on gun suruyor kanda almıyorlar doğum yaptığın için sonrasında sıkıntılar yaşıyorum ama bakalım bu sefer nasıl olacak ama anestezi döküyor yani ben safra kesesi amaliyatı olmuştum ondan sonra kanser tedavisi görmüş gibi saçım elimde kalıyordu iki önceki doğumumda bebek tersti çıkmıyordu anestezi verip aldılar ama çokmalmadığım için aşırı dökülmemişti burnum sızlamıştı pecete tıkıyordum yani anestezinin etkileri suruyor kşiden kişiyedeğişir
Aynen çok malesef öyle olunca ben bir kaç kuru aldım trendyoldan indirimdeyken benim sınırdaydı haftada 4-5 içiyorumBende sidefer içiyordum 100tl ama günde iki iç diyor doktorum demirim düşük çıkıyor çnkü aylık 300 ediyor o yüzden değiştirmek istiyorum
Çok haklısın valla bende hiç olumsuz şeyler duymak dinlemek istemiyorum. O an etkilemese bile belkide bilinçaltımda kalacak ya da hiç olmayacak şeyi kafama takicam belli mi olur. Bu konuda sana katılıyorum valla.Daha önce yazmıştım burda tekrar gibi olacak kusura bakmayın
En yakın arkadaşım bana bunu yapıyor.Kötü niyetli değil, ama düşüncesizlik işte. Ben herkese hep olumlu konuşurum, olumsuzu çağırmayalım derim bana da olumsuz konusulsun, gözüm korkutulsun istemem. Sonuçta hamileligimi en yakın arkadaşımla paylaşamıyorum bile. Kafam böyle daha rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?