• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Alerjik bebelerin güzel anneleri size Bi şey demeye geldim
Bugün evde ıhlamur kalmadı diye bakıcımiz bebeye inek sütü vermiş
Beybi su gibi ishal olmuş o kadar ki beline kadar çıkmış
Korkuyla aradı beni. ya dedi bebek ishal oldu ama su gibi. iki sefer yapmış öyle süt yüzünden olduğunu da sonradan farketmis. Çok üzüldü kadın korkmuş da çünkü unutmuş alerjisi olduğunu. doktor hemen Zyrtec damla ve maflor damla verdi 3 gün kullansın dedi.
İnşallah gerek olmaz ama bu da burada dursun

1 yaş göz muayenesine gittik. Hipermetrop 3.25 çıktı, 3 e kadar normalmiş. Hafif aklıma takıldı ama 🙄 doktor seneye bir daha görelim dedi. Sizler gittiniz mi?
Zar zor randevu alabildim. 12 Ekimde hem göz, hem rutin kontrolü var. 6 aylık muayenede bir şey çıkmamıştı.

Korkuyla aradı beni. ya dedi bebek ishal oldu ama su gibi. iki sefer yapmış öyle süt yüzünden olduğunu da sonradan farketmis. Çok üzüldü kadın korkmuş da çünkü unutmuş alerjisi olduğunu. doktor hemen Zyrtec damla ve maflor damla verdi 3 gün kullansın dedi.
Canım yaa çok geçmiş olsun. Bende bununla ilgili bir şey yazacaktım. Ama önce sana şunu söyleyeyim, inci kafasına oyuncakla vurmaya başladı. Oyuncağı elinden alıyorum, bu sefer eliyle vuruyor. Yaşına özgü sanırım, tedirgin olma. Inci de hiçbir yerde görmedi ama yapıyor.
Paylaşacağım diğer konu, Incinin normalde alerjisi yoktu. Sadece ben tulum peyniri yedigimde iki sefer tepki verdi, ben de bir daha yemedim zaten. Doğum gününü 2 hafta geçtikten sonra inek sütü içirmek istedim. Saf değil de su katarak tabi. Çocuğumun tombik yanakları kıpkırmızı oldu. Bugün eczacı ile konuştum. Tabi önce dr ile görüşmemi söyledi ama tavsiye olarak da 1 ölçü süt ise 5 ölçü su katarak başlamamı, yavaş yavaş süt miktarını artırmamı söyledi. Ama belki de allerjik ve dr hiç önermeyecek içmesini dedi. Hanımlar siz inek sütü vermeye başladınız mı? Tepki verdi mi bebişiniz? Zaten içmek de istemiyor, aldığı iki yudum, o da zorla. Ona rağmen yanaklar kıpkırmızı. Cici bebeyi süt ile islatiyorim onu yiyor. Dr kontrolüne kadar vermeyi düşünmüyorum şimdi

Biz dün 1 yaş aşılarını yaptırdık, 6 saat sonra mızmızlık ağlama ateş ve kusma oldu, neyse ki 1 sefer ama şiddetli kustu. Ateşi de var gibi ama yükselmesine çok müsaade etmiyoruz. Calpol veremedik çok reddetti bide yine kusar diye fitil verdik, 6-8 saat arayla bugün 4. Kere fitil verdim ama son seferi sanki çok etki etmedi hala çok mızmız ve iştahsız oğlum. Onu böyle gördükçe canım sıkılıyor ama Allah dermansız dert vermesin geçecek inşallah diyorum 😔

Canım yaa çok geçmiş olsun. Bende bununla ilgili bir şey yazacaktım. Ama önce sana şunu söyleyeyim, inci kafasına oyuncakla vurmaya başladı. Oyuncağı elinden alıyorum, bu sefer eliyle vuruyor. Yaşına özgü sanırım, tedirgin olma. Inci de hiçbir yerde görmedi ama yapıyor.
Paylaşacağım diğer konu, Incinin normalde alerjisi yoktu. Sadece ben tulum peyniri yedigimde iki sefer tepki verdi, ben de bir daha yemedim zaten. Doğum gününü 2 hafta geçtikten sonra inek sütü içirmek istedim. Saf değil de su katarak tabi. Çocuğumun tombik yanakları kıpkırmızı oldu. Bugün eczacı ile konuştum. Tabi önce dr ile görüşmemi söyledi ama tavsiye olarak da 1 ölçü süt ise 5 ölçü su katarak başlamamı, yavaş yavaş süt miktarını artırmamı söyledi. Ama belki de allerjik ve dr hiç önermeyecek içmesini dedi. Hanımlar siz inek sütü vermeye başladınız mı? Tepki verdi mi bebişiniz? Zaten içmek de istemiyor, aldığı iki yudum, o da zorla. Ona rağmen yanaklar kıpkırmızı. Cici bebeyi süt ile islatiyorim onu yiyor. Dr kontrolüne kadar vermeyi düşünmüyorum şimdi
Ben 1 yaşına girdiğinden beri muzu su ile açmak yerine sütle açıyorum bal da ekliyorum bizde bir tepki olmadı evde yaptığım sütlaç falan verdim

Biz de gideceğiz ama normal bu değerler endişelenme büyük kızımdan biliyorum onda da böyleydi
Sağol atomiks işte bi pimpirik geldi. O zaman gözlük gerekmiş miydi nasıl oldu takibi?
yaa çok geçmiş olsun. Fermente ürünleri tüketiyor muydu şimdi?

Doktot bana günde max 500 ml verebilirsin, ama vermen şart değil dedi. Fermente hali daha çok önerildiği için pek vermem gibi düşünüyorum şu an ama fikirler değişebiliyor :) yanaklar çok kızarıyorsa bence zorlamamak daha güvenli. Önce sütün pişmiş halini vererek denenebilir belki ileride, fırın sütlaç ama şekersiz gibi :) tani doktor bilir bu kendimce tecrübem

Paylaşacağım diğer konu, Incinin normalde alerjisi yoktu. Sadece ben tulum peyniri yedigimde iki sefer tepki verdi, ben de bir daha yemedim zaten. Doğum gününü 2 hafta geçtikten sonra inek sütü içirmek istedim. Saf değil de su katarak tabi. Çocuğumun tombik yanakları kıpkırmızı oldu. Bugün eczacı ile konuştum. Tabi önce dr ile görüşmemi söyledi ama tavsiye olarak da 1 ölçü süt ise 5 ölçü su katarak başlamamı, yavaş yavaş süt miktarını artırmamı söyledi. Ama belki de allerjik ve dr hiç önermeyecek içmesini dedi. Hanımlar siz inek sütü vermeye başladınız mı? Tepki verdi mi bebişiniz? Zaten içmek de istemiyor, aldığı iki yudum, o da zorla. Ona rağmen yanaklar kıpkırmızı. Cici bebeyi süt ile islatiyorim onu yiyor. Dr kontrolüne kadar vermeyi düşünmüyorum şimd.

Kızlar süt ile ilgili bu yazıya denk geldim❤️

Canım bakici da sulandirmis belli bir ölçüde öyle vermiş yine de çok çok tepki vermiş çocuk. Kadın çok mahcup oldu 40 kere özür diledi ama yapacak bir şey yok olan olmuş bir musibet bin nasihata bedeldir böylelikle öğrenmiş olduk dedim 🤷🏻‍♀️

Sağol atomiks işte bi pimpirik geldi. O zaman gözlük gerekmiş miydi nasıl oldu takibi?

Doktot bana günde max 500 ml verebilirsin, ama vermen şart değil dedi. Fermente hali daha çok önerildiği için pek vermem gibi düşünüyorum şu an ama fikirler değişebiliyor :) yanaklar çok kızarıyorsa bence zorlamamak daha güvenli. Önce sütün pişmiş halini vererek denenebilir belki ileride, fırın sütlaç ama şekersiz gibi :) tani doktor bilir bu kendimce tecrübem
Biz de sütlaç kazandibi filan yiyor ama demek yüksek ısıya maruz kalmış mı iyi geliyor nedir bilemedim. Gerçi yediği de bir kaç kaşık anca. Onun dışında hala yoğurt veya cacık yiyince ıslak şekilde gegirme gibi yedikleri ağzına geliyor. Labne veya ve pınar beyaz da sorun yok şükür ki 🥴

Biz de sütlaç kazandibi filan yiyor ama demek yüksek ısıya maruz kalmış mı iyi geliyor nedir bilemedim. Gerçi yediği de bir kaç kaşık anca. Onun dışında hala yoğurt veya cacık yiyince ıslak şekilde gegirme gibi yedikleri ağzına geliyor. Labne veya ve pınar beyaz da sorun yok şükür ki 🥴
Fırında alerjen seviyesi düşüyormuş protein yapısı bozulduğu için. Tolere ettikleirni yiye yiye geçer umarım🙏🏼

Fırında alerjen seviyesi düşüyormuş protein yapısı bozulduğu için. Tolere ettikleirni yiye yiye geçer umarım🙏🏼
İnşallah geçer en kısa zamanda. Gerçi 3- 4 yaş öncesi net bir iyileşme beklemiyorum ama tabi ne olur nasıl gelişir izleyip göreceğiz 🤷🏻‍♀️
Bir de buyuk kız gözlük takmadı çünkü olağan süreç bu her seferinde değerler daha da düşmüş olacak dedi doktor. Hakikaten de her gittiğimizde daha da iyiydi. Ama çoğu yasiti şu anda gözlüklü onun da beslenme ve ekran maruziyeti ile çok ilgisi varmış doktorun dediğine göre.

Kızlar süt ile ilgili bu yazıya denk geldim❤️

Evet bunu bende okumuştum ve çok mantıklı gelmişti. Doktorumuz da zaten yoğurt kefir ve peynire öncelik ver demişti. Bizzat kendimde egzama olduğu için bu yazıyı onayladım diyebilirim. Sütü çok severim ve abarttığım zamanlar egzamam azıyor. 😁

İnşallah geçer en kısa zamanda. Gerçi 3- 4 yaş öncesi net bir iyileşme beklemiyorum ama tabi ne olur nasıl gelişir izleyip göreceğiz 🤷🏻‍♀️
Bir de buyuk kız gözlük takmadı çünkü olağan süreç bu her seferinde değerler daha da düşmüş olacak dedi doktor. Hakikaten de her gittiğimizde daha da iyiydi. Ama çoğu yasiti şu anda gözlüklü onun da beslenme ve ekran maruziyeti ile çok ilgisi varmış doktorun dediğine göre.
Benim kp göz doktoru, bi doktor tavsiye etmişti ama üniversitede. Kalabalık ve eşim olmadan gidemem diye yakın veni vidi göze götürdüm. Ona danışasım var kızar diye soramıyorum 😀 neyse eşimi öne sürücem hehehe. Umarım bizim de sıkıntı olmaz ya.

Yine süt grubu tüketebiliyor bu çok önemli. Zamanla alışacaktır ama tolere edemediğini çok vermemek tetiklememek lazım gibi de yorumluyorum ben okuduklarımı.

Ben de evde yaptığım sütlaçtan veriyorum bir sıkıntı çıkarmadı ama direk süt vermeyi denemedim. Ben bile bugün neredeyse bir yıl sonra törenler eşliğinde bir bardak içtim. Peyniri de çok verince kaka bi değişiyor. Yavaş gidiyorum ondan. Kefir deneyebilirim bu ara aklımda. Bazen bizde de ishal oluyor ben ilaç yerine newvit demir damlası veriyorum o hemen tutuyor bağırsakları. Geçmişler olsun.

Senin işin daha zor tabi. Henüz rahat eğilip kalkabiliyorken biran önce yürüse keşke. Hamilelik nasıl geçiyor? 😊
Bilemiyorum, ince motor kabiliyetleri süper ama kaba motorda annesine çekmiş, temkinli ve bşraz ürkek. Daha bağımsız yürümeye zamanı var gibi. Hamilelik ilkinden çok farklı geçiyor🤭ilkinde dünyanın merkezinde ben ve gün gün hamilelik sürecim vardı, şimdi kızım Ada var. Bazen aklıma bile gelmiyor hamile olduğum. Fiziksel açıdan çok şükür zorlanmıyorum şimdilik, bulantım da olmadı. Üç ayı geçtik zaten ☺️ Son trimesterdan korkuyorum ama bakalım hayırlısı

Kızlar günaydın, nasılsıniz? Travel sistem bebek arabası ile uçuş yapan oldu mu? Eşim 2 gün izin almış haftasonu ile beraber 4 günlük Bi İstanbul yapmak istiyoruz. Keşke kabin boy arabam olsaydı bu koca arabayı niye aldik diyorum hep. Çok zor oluyor mu?
Bu tip durumlar için kiralama yapan siteler var, ben de hiç denemedim ama bir arkadaşım yurtdışına tatile giderken bu sitelerden kabin boy araba kiralamıştı.

Sütlaç, şekerli 😎 birkaç kaşık yedi aslında. Çok sevmedi. Yoğurt bence de daha mantıklı. Zaten ineğin sütünü içeceğine beni emsin daha iyi mantigindayim ben 😆 kontrole gidene kadar vermeyeyim ben de en iyisi

Back
X