• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Rica ederim umarım herşey gönlünüzce olur 🙏🏻 fırsatınız varsa yanında kalın bence ben işe başlayacağım için fazla duygusalım açıkcası 15 aydır uyurken bile yanında ayrılmadım şimdi bu durum içimi parçalıyor 🥲 annelik gerçekten çok fena bi duygu
Alakasız olacak ama uyurken yanında durunca ev İşlerini nasıl yapıyorsun

Merhaba kızlar Bi süredir yoktum çok perişandık oğlum sanırım kızamık oldu (aşısı var tabiki ama tutmamış) çok zor günler geçirdik biraz ayrıntılı bahsetmek isterim aynı durumu yaşayabilirsiniz Allah korusun. 2 hafta önce Bi pzt günü oğlum kulağını tutup baya ağladı, kesin kulak enfeksiyonu dedim hemen götürdüm evet kulaklar ve boğaz biraz kızarık dedi dr ve antibiyotik şurup verdi başladık ama bir daha hiç ağlama huzursuzluk vs bişey olmadı neyse 4 gün kullandık ama asla içiremiyorum döküyor kusuyo vs derken bişeyi yok çocuğun boşa ilaç veriyorum zaten de içmiyo diye bıraktım. 2 gün sonra ateşlendi eyvah ilaç yarım kaldı enfeksiyon ilerledi dedim yine gittik evet kulak enfeksiyonu devam ediyo ama azalmış dedi madem surup içmiyo 3 günlük antibiyotik iğne yazıyorum dedi ve başladık. Bu süreçte 4-5 saatte bir ateş düşürücü fitil vermek zorunda kalıyorum, 39lara çıkıyo ateş. Fitil de etki etmemeye başlayınca dolvene geçtik. 2. İğneden sonra çocuğun tüm vücudu benek benek kızarıklık oldu hızlıca artıp tüm yüzünü bedenini sardı. İlaç alerjisi mi başka bişey mi emin olamayıp bizi devlet hastanesine sevk ettiler ama orda da onlarca kan idrar testine muayenelere rağmen emin olamadılar. Hatta bizi korkutup yatış verdiler gözlem altında kalmalı diye ama oğlumun dr korkusu ve hastalık da olunca orda havasız kalabalık sıcak gözlem odasında daha kötü oldu, ateşi ilaca rağmen düşmedi çünkü o iğrenç ortamda kucaktan da inmedi elde serum, çocuk ağlarken sürekli oksijenine bakmaya çalışmalar, düşük çıkıp oksijen maskesi bağlamak istemeler, sondayla bağırta bağırta idrar almalar, durup durup bide şuna bakalım şu doktor da bu kanı istedi deyip sürekli kan almalar derken biz iyice delirdik kağıt imzalayıp resmen kaçtık hastaneden. Sonuçlar için tekrardan birkaç kez gittik ama kan sonuçlarına göre kesin kızamık diyemiyorlar, alerji doktoru alerji değil dedi, enfeksiyon doktoru da bir viral enfeksiyon kızamık gibi ama kızamık değil gibi diyor, aşısı da tutmamış antikoru da yok yani nasıl iş anlamadım. Bu süreçte neyseki döküntü azalarak bitiyor kaşıntı oluyor uyutmuyor ama geçiyor çok şükür. Foto koymaya çalışacağım

Bunlar en kötü halleri neyse ki bitmek üzere
Çok geçmiş olsun canim:( çok üzüldüm umarım bir daha böyle birşeyle karsilasmaz minnak. Hastanede kobay gibi hissettiriyorlar bazen.

Kizlar biz 15 aylık bebek büyüme atağına girmeye başlıyoruz galiba 🤯🤯🤯 ya da 12 aylık atağını şimdi yaşıyoruz erken doğduğu için.

Ben bir ara kahvaltıda telefondan birşeyler açıp yediriyordum yumurta ve peyniri yesin diye bir süre sonra işe yaramadı bende yemek yerken telefon açmadım bir süre sonra telefona kanıp yemeyecek zaten yemek işi garip bizim bir gün yediğini ertesi gün yemiyor bugün yemekte herşeyi reddetti yoğurt dışında yorulmuştum zaten birde sonrasında oyun oynarken dengesini kaybedip düştü oturdum bende ağladım.ekran yerine kalabalık sofra deneyebilirsin imkan varsa masada başkaları varken de onlarla konuşurken dalıp yiyebiliyor ama bence diş sıkıntısı olunca neredeyse hiçbir şey yemek istemiyor.
Bizimkiler de hasta ve diş sıkıntısı bitmiyor zaten. Bi tanesi sadece yoğurt yiyor bu hafta bi de isterse tarhana 😒
Kızlar bişey sorcam benim oğlum herşeyi anlıyor birçok komutu yerine getiriyor, birçok nesnenin adını biliyor ama şöyle Bi durum var mesela bu hafta teyze demeyi öğrendi diyelim diğer bildiği söylediği tüm kelimeleri bırakıp sadece teyze diyor. Bi ara annemin kedisinin adını öğrendi uzun süre sürekli söyledi, sonra teyzeyi öğrendi kedinin adını bıraktı. Kediyi gördükçe ben söylüyorum adını belki tekrar eder diye ama etmiyor. Bu normal mi? Hepsini pekiştirip bir anda mı konuşacak bilmiyorum.. kelimeleri söyleyip iyice pekştirip geri unutup başka kelimeye geçiyor anlatabildim mi..
Benim bildiğim bebekler bir şeyi pekiştermek için sürekli tekrar ederler iyice öğrenene kadar. Unuttuğunu sanmıyorum. Her şeyi hafızaya atıyorlar. Konuşmaya başlayınca bunu nerden biliyorsun diye şaşırıyorsun 😅

Kızlar bişey sorcam benim oğlum herşeyi anlıyor birçok komutu yerine getiriyor, birçok nesnenin adını biliyor ama şöyle Bi durum var mesela bu hafta teyze demeyi öğrendi diyelim diğer bildiği söylediği tüm kelimeleri bırakıp sadece teyze diyor. Bi ara annemin kedisinin adını öğrendi uzun süre sürekli söyledi, sonra teyzeyi öğrendi kedinin adını bıraktı. Kediyi gördükçe ben söylüyorum adını belki tekrar eder diye ama etmiyor. Bu normal mi? Hepsini pekiştirip bir anda mı konuşacak bilmiyorum.. kelimeleri söyleyip iyice pekştirip geri unutup başka kelimeye geçiyor anlatabildim mi..
Canım unutacağını hiç sanmıyorum hafızaya atıp hiç olmadık bir zamanda çıkarıyorlar ortaya. Konuşmaya başlayınca hepsini patır patır söyler.

Bizde de durum böyle. Çok güzel anne diyordu, bir süredir demiyor. Bu sabah uyanınca kedimizi gördü ve sevinerek kedi dedi. Bir haftadır görmüyordu ve çok özlemiş. Garip olan normalde kedi demiyordu, cici diyordu kedimize. Ben ciciii, ciciiii diye sevdiriyordum. Öyle alışmıştı. Bu arada anne dediği zamanlarda da baba demeyi de bırakmıştı.

Bizde de durum böyle. Çok güzel anne diyordu, bir süredir demiyor. Bu sabah uyanınca kedimizi gördü ve sevinerek kedi dedi. Bir haftadır görmüyordu ve çok özlemiş. Garip olan normalde kedi demiyordu, cici diyordu kedimize. Ben ciciii, ciciiii diye sevdiriyordum. Öyle alışmıştı. Bu arada anne dediği zamanlarda da baba demeyi de bırakmıştı.
Normal o zaman ya hani diyolar ya şu ayda şu kadar kelime konuşması lazım diye, hep düşünüyodum önceden söylediklerini de sayacak mıyım diye çünkü şuan çok az 1-2 belki ama birçok şeyi söylüyodu bıraktı.. canımı sıkıyor bu durum çünkü kitap okumak da istemiyor artık nasıl gelişecek diye düşünüyodum

Rica ederim umarım herşey gönlünüzce olur 🙏🏻 fırsatınız varsa yanında kalın bence ben işe başlayacağım için fazla duygusalım açıkcası 15 aydır uyurken bile yanında ayrılmadım şimdi bu durum içimi parçalıyor 🥲 annelik gerçekten çok fena bi duygu
Daha başlamadın mı işe? Uyku eğitimi verirken o sıra başlayacağını düşünmüştüm. Umarım süreciniz kolay olur. Bebeğine kim bakacak bu süreçte?

Normal o zaman ya hani diyolar ya şu ayda şu kadar kelime konuşması lazım diye, hep düşünüyodum önceden söylediklerini de sayacak mıyım diye çünkü şuan çok az 1-2 belki ama birçok şeyi söylüyodu bıraktı.. canımı sıkıyor bu durum çünkü kitap okumak da istemiyor artık nasıl gelişecek diye düşünüyodum
Kitap bizde okuyamıyoruz bir süredir. Alıyor kitabı gidiyor. Kapatıyor, okumama izin vermiyor. Renkli kartlar var ya hani ilk hayvanlar, sebze, meyveler... Onlar da etkili epey. Ben o kartları gosteriyorum. Mesela kedi ve köpek yan yana. Köpek hangisi? Köpek bu. Köpek ne diyor, hav hav diyor. Gibi konuşuyorum sürekli. Annem dw bir haftadır oyun oynuyor. Sabah sporu yapıyorlar 😄 spor deyince kollarını döndürmeye başlıyor.

Kitap bizde okuyamıyoruz bir süredir. Alıyor kitabı gidiyor. Kapatıyor, okumama izin vermiyor. Renkli kartlar var ya hani ilk hayvanlar, sebze, meyveler... Onlar da etkili epey. Ben o kartları gosteriyorum. Mesela kedi ve köpek yan yana. Köpek hangisi? Köpek bu. Köpek ne diyor, hav hav diyor. Gibi konuşuyorum sürekli. Annem dw bir haftadır oyun oynuyor. Sabah sporu yapıyorlar 😄 spor deyince kollarını döndürmeye başlıyor.
Maşallah 😀 algıları çok açık herşeyi öğreniyorlar bizimki de namaz tesbih öğrendi, her lafımıza hareketimize ekstra dikkat etmeliyiz artık bizi kopyalayan biri var

Maşallah 😀 algıları çok açık herşeyi öğreniyorlar bizimki de namaz tesbih öğrendi, her lafımıza hareketimize ekstra dikkat etmeliyiz artık bizi kopyalayan biri var
Maaşallah. Çocuk ne görürse onu öğreniyor işte. Sen yanında biri yokken nasıl kılıyorsun namazlarini? Izin veriyor mu oğlun? Bende iki gündür ezanı duyunca amin yaptırıyorum, bakalım ne zaman kendisi amin diyecek 😇

Maaşallah. Çocuk ne görürse onu öğreniyor işte. Sen yanında biri yokken nasıl kılıyorsun namazlarini? Izin veriyor mu oğlun? Bende iki gündür ezanı duyunca amin yaptırıyorum, bakalım ne zaman kendisi amin diyecek 😇
Yok asla izin vermiyor yani başına Bi iş gelir diye ben cesaret edemiyorum genelde uyku saatine denk geliyor öğleni biraz geciktiriyorum, ikindi de okunur okunmaz kılıyorum. Akşama eşim oluyor. Birkaç kez park beşiğe koyup önüne video açıp kıldım ama aklım onda oluyor Allah affetsin. Uyurken yemek yapma namaz kılma çok koşturmaca oluyor hiç dinlenemiyorum evdeysek

Canım merhaba 🖐️ İnşallah bir daha hiç hasta olmas minik. Argiviti bu aralar çok duyuyorum hatta bende kullanmak istiyorum ama bu ay kilo aldığını görünce ertelenmiştim umarım çok iyi gelir size.

Tv telefon olayına gelirsek de eğer doğuştan varsa tetikler diyor Dr Osman gönülal ama sonradan oluşmazmış. Kimi uzmanlar da otizme neden olmasa bile birebir otizm belirtisi gösterir diyor. Bu konuda en net olan kesinlikle gelişim geriliğine sebep olması bence. Bizimki de mama sandalyesinde çok sıkılıyor sürekli bir seylerle oyalamaya çalışıyorum baktım hiç olmuyor en son kaldırıyorum geze geze yiyor 🤦

Biz artık evde tvyi açtık alışsın bakmasın istiyorum bazen hiç bakmıyor bazen bakıyor. Eğer uzun süreli bakmaya başlarsa kapatıyoruz hemen. Telefon konusu biraz sıkıntılı yani içini karartmak istemem ama komşumuzun kızı 6. Aydan beri telefon ile yemek yiyor şuan 3 yaşına yaklaştı 😐 belki biraz daha büyüyüp linusmaya başlayınca bırakır ya da bıraktırırsın hiç değilse o zaman derdini anlatmaya başlamış olur.
İnşallah cnm ya bakalım 😔😔bu aralar istahlandi ama kalkmak istiyor az bir kaç kasik yiyince onu tutmak için mecburen aciuirum bir odalklansa yemek isine birakxam en çok kızdığım konu kendime 🙈🙈

Ben bir ara kahvaltıda telefondan birşeyler açıp yediriyordum yumurta ve peyniri yesin diye bir süre sonra işe yaramadı bende yemek yerken telefon açmadım bir süre sonra telefona kanıp yemeyecek zaten yemek işi garip bizim bir gün yediğini ertesi gün yemiyor bugün yemekte herşeyi reddetti yoğurt dışında yorulmuştum zaten birde sonrasında oyun oynarken dengesini kaybedip düştü oturdum bende ağladım.ekran yerine kalabalık sofra deneyebilirsin imkan varsa masada başkaları varken de onlarla konuşurken dalıp yiyebiliyor ama bence diş sıkıntısı olunca neredeyse hiçbir şey yemek istemiyor.
Bir gün dışarıda kahvaltıya gitmiştik eşimin tabağını silip supurdu🤣🤣ya küçükken aslında bizi gordummuyemek yerken masalara vururdu yemek için 🤣ama şimdi zordan zora neyse kitap vercem eline bakalim fisger price kumanda sesli ışıklı oyuncakları falan oynarken veririm inşallah ya odada salonda yerde veriy7m diyorum kaşığı bir vuruyor bazen heryer kiymali yağlı corba ustum başım hali mali kanepeler o yüzden ej azından mama sandalyesinde mutfak batar 🤭🤭diye düşünüyorum

Uzun Bi süre ben de izlettim sadece kahvaltıda, akşam babası varken ihtiyaç duymuyor iki elden oyalayarak biraz yediriyoduk. Sonra yeğenimin bir süre ekranı abarttığında hırçın ve daha hareketli söz dinlemez bir duruma geldiğini farkettiğimde birden kestim ekranı. En fazla çok mecbur kalırsam yeğenimin veya oğlumun kendi videolarını açıyorum. Az da yese bıraktım yani çok imkansız geliyordu ama en doğrusu bu malesef
Haklısın cnm hiç bi faydası yok çocuğa bende kesicem inşallah yakında yerse yer napiyim odaklanıyor iyice 🥺🥺😡 bugün ark lar bendeydi biz de açtık arada dediler dedik hiç yemeyince 3 ogun yada 4 öğünde mecbur kalıp acinca korkuyorum dedim. İşte dedi onlarda bütün gün tv karşısında oturanlar var o kadar olur dediler ama tatmin olmadım (hepsinin 1-2 çocuğu var bu arada ama hepsi kilosu iyi yiyen cocuklar ve anne sütü emen diyim 1 yas sonrası emmeyi de buraktik)

Bizimki acayip dans ediyor tüm vücut donduruyor eller kollar kafayı da sallıyor kapı giciritisina oynayan tipten 😅🤣 yaklaşık 15 e yakın kelime söylüyor bazıları kısa kelimeler ama neticede kelime bizim için derdini de anlatıyor istediğini istemediğini 🙈🙈

Hikayenin içinde kendi adını geçirince kitaba ilgisi artıyormuş. Hiç bakmazdı, sadece yırtmak isterdi. İlgilenmese bile okuyarak vr adını bir şekilde geçirerek biraz ilgisinin arttığını gözlemledim.
Kartlara biz de baya bakiyoruz. Bu ne diyince yiyeceklere mama, hayvanlara bebeklere gel diyor :)

Kızlar benim kızım kendince bi dil gelistirdi cacu dadu bacu degisik anlamsizca konusuyor gel pisi pisi mama bunlari bilincli soyluyor baba diyor ama babasina degil cani isteyince bababa diye sizinde bebislerde boyle anlamsiz konusma varmi ama gorseniz sanki anlamli konusuyormus gibi anlatiyor bisiler 😂

Back
X