• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar benim kızım kendince bi dil gelistirdi cacu dadu bacu degisik anlamsizca konusuyor gel pisi pisi mama bunlari bilincli soyluyor baba diyor ama babasina degil cani isteyince bababa diye sizinde bebislerde boyle anlamsiz konusma varmi ama gorseniz sanki anlamli konusuyormus gibi anlatiyor bisiler 😂
Aynen tarif ettiğin gibi çok komik sanki ciddi ciddi bişey anlatıyor gibi asla anlamlı değil 😀

Hikayenin içinde kendi adını geçirince kitaba ilgisi artıyormuş. Hiç bakmazdı, sadece yırtmak isterdi. İlgilenmese bile okuyarak vr adını bir şekilde geçirerek biraz ilgisinin arttığını gözlemledim.
Kartlara biz de baya bakiyoruz. Bu ne diyince yiyeceklere mama, hayvanlara bebeklere gel diyor :)
Bu şekilde ben de okumayı deneyeyim. Sever belki. Bizimki de büyükmüş gibi bebek resimlerine bebi bebi diyor sürekli

Merhaba kızlar. Nasılsınız?

Ben bir haftadır annemdeyim. Sabahları uyanınca kızımı emzirdim, altını temizledim ve anneme emanet edip bir-iki saat uyudum. Iki akşam da onları evde bıraktım ve yarım saat kadar yürüdüm. Rüzgara karşı bir başıma yürümeyeli ne kadar uzun zaman olmuş. Özlemişim... Nasıl isterdim aynı şehirde yaşamayı ve bu lüksü daha sık yaşamayı. Yarın evime dönüyorum. Şimdiden o yalnızlık hissi tekrar yüklenmeye başladı. Gözümde yaş, akmasın diye direniyorum.

O kadar çok gel-git yaşıyorum ki. Bazen güvenilir birini bulup kızımı emanet edip işe döneyim diyorum. Kendimi daha iyi hissedeceğimi düşünüyorum. Çok özleyeceğimi, sürekli ağlayacağımı da biliyorum. Işe dönmeye de cesaret edemiyorum. Yaşım 35. Eşim illa kızımızın kardeşi olsun diyor. Ikimizin de kardeşlerinden yana yüzümüz çok gülmediği için bana göre olsa da olur, olmasa da olur. Ama olacaksa yaşları yakın olsun, yoksa hiç cesaret edemem diyorum. 2 yaş arayla iki çocuk bozuk olan psikolojimi iyice bozar mı diye de korkuyorum. "Tek çocuk zor çocuk" söylemi de kafama yer etmiş diğer yandan...

Eminim okurken size de geçmiştir kafamın içinin çorba hali. Yalnız çocuk büyütmek ne zor. Insan insana ne kadar çok lazımmış meğer. Bir ben mi yetemiyorum acaba kendime? Ailesinden uzakta, arkadaş kazığı yiyen, gurbette olan arkadaşlar siz nasıl başa çıkıyorsunuz?
mervecim kalben sarılıyorum sana. yaşadıkların çok normal. kardeş olayı hakkında ki fikrimin ik içocuk arasının 10 yaş olmasından anlarsın sanırım. ne yaparsan yap diğer seçenek için hep bir pişmanlık olacak.
geçen hafta çocukların ikisi de hastaydı ve ben izin alıp çocuklarla ilgilenemedim. çalışmasam başka şeylerden pişmanlık yaşayacağım. hep çatallı seçenekli kararlar maalesef...
sadece kendine çok yüklenme çünkü sonu yok. en kolay kendimizi dövüyor kendimizi hırpalıyoruz.
geçen bir söz okudum "Allah bazı insanları bizim hakkımızda konuştuklarını duymayalım diye bizden uzaklaştırıyor" gerçekten de öyle sana zararları olacağına hep uzak olsunlar. bu da böyle geçecek olan bir dönem. kazanımları sonradan gösteriyor kendini.
Ah yavrum benim ya çok çok geçmiş olsun 😞😞 ben kızamıktan ziyade allerjik bir durum diye düşünüyorum ya. İğneden sonra olmuş olabilir icindeki bir etken maddeye karşı hassasiyet vs gibi bir şey olabilir çünkü baya kabarmış 😞 inşallah hemen geçer ya kuzum benim.
Gereksiz06 Gereksiz06 banuya katılıyorum. çok benzerini yaşadık ilaç alerjisi bize aşı yoluyla olmuştu. resim ekleyeceğim bulayım. ççok geçmiş olsun.
Kızlar napiyosunuz??

Bir derdim var artık tutamam içimde 🙈🙈tam bu haldeyim😀

En son iştahsız kizcem hastalanmış ve yemek olayını tamamen kapatmıştı geçen haftalarda
Şimdi yeni yeni yemeye calsiiuir fakat sabah kahvaltı sonrası 1 çay kaşığı argivit focus (iştah açan surup) veriyorum.

Fakat yinede telden biseyler açmam gerekiyor ya çok utanıyorum şu telden bisey açmadan yedirmem lazım kaçtır deniyorum aslında eline kitap oyuncak veriyorum olmuyor.

Bir yakınıma sormuştum tel ve ya TV falan (engelliler ogretmeni) cocukta varsa ama dogustan gelen otizim tarzı biseyler onları tetikler dedi doğuştan yoksa TV tel izler diye de otizm olmaz dedi..

Ama yinede ben çok korkuyorum ömür boyu bu çocuk cizgi film tarzi şeylerle mi yicek bu durumu yaşayan lar var mı???
nacizane tavsiyem yemezse yemesin ama şurup ve telefonu çözüm olarak kullanma. benimki aç gezior sadece emerek günü bitirdiği oluyor ama öbür gün veya iki gn sonra bi şekilde dengeleniyor. o sana bunları diyen yakınının da biraz araştırıp okumasını tavsiye ederim. çevremde bire bir yaşayan insanlar var. ama yine de sen bilirsin tabi.

Atomiks Atomiks hastanede beklerken herkes alerji olmuş bu çocuk deri, antibiyotik iğneden sonra olması da bize onu düşündürdü ama alerji uzmanı alerji değil kızamık kızamıkçık gibi Bi viral enfeksiyon dedi onu da kanıtlayamadılar kanda negatif çıkıyor ama buna sebep olabilecek onlarca viral enfeksiyon var biz sadece birkaçına bakabiliyoruz dediler.. bide alerji bu kadar uzun ateş yapar mı bilemedim

Güzel anneler atak bebeler nasıl oldu bitmeye yaklaşıyor 64,5 haftalıkta atak geçiyormuş bakalım nasıl olacak o gece ağlama krizleri biraz azaldı sizde durumlar nasıl

Atomiks Atomiks hastanede beklerken herkes alerji olmuş bu çocuk deri, antibiyotik iğneden sonra olması da bize onu düşündürdü ama alerji uzmanı alerji değil kızamık kızamıkçık gibi Bi viral enfeksiyon dedi onu da kanıtlayamadılar kanda negatif çıkıyor ama buna sebep olabilecek onlarca viral enfeksiyon var biz sadece birkaçına bakabiliyoruz dediler.. bide alerji bu kadar uzun ateş yapar mı bilemedim
Bu aşıdan bir kaç saat sonra çekilmişti. Diğer resimleri bulamadım tüm vücudu parça parça bu hale geldi acilde aldık soluğu aşı alerji yaptı demişlerdi. Ateşi de vardı. Benim penisiline alerjim var bazı antibiyotikler eğer penisilin gurubundaysa bana da aynı etkiyi gösteriyor. Uzman değilim elbet sadece başımıza gelenlerden bu sonuca varıyorum . Hastaneye gittiğim anda alerjim olduğunu söylüyorum. Not almanı ve her fırsatta buna göre doktora bilgi vermeni tavsiye ederim
Geçmiş olsun

Eklentiler

• DB32522E-6500-4749-91B9-E73503CE9308.webp
    DB32522E-6500-4749-91B9-E73503CE9308.webp
    23 KB · Görüntüleme: 58
mervecim kalben sarılıyorum sana. yaşadıkların çok normal. kardeş olayı hakkında ki fikrimin ik içocuk arasının 10 yaş olmasından anlarsın sanırım. ne yaparsan yap diğer seçenek için hep bir pişmanlık olacak.
geçen hafta çocukların ikisi de hastaydı ve ben izin alıp çocuklarla ilgilenemedim. çalışmasam başka şeylerden pişmanlık yaşayacağım. hep çatallı seçenekli kararlar maalesef...
sadece kendine çok yüklenme çünkü sonu yok. en kolay kendimizi dövüyor kendimizi hırpalıyoruz.
geçen bir söz okudum "Allah bazı insanları bizim hakkımızda konuştuklarını duymayalım diye bizden uzaklaştırıyor" gerçekten de öyle sana zararları olacağına hep uzak olsunlar. bu da böyle geçecek olan bir dönem. kazanımları sonradan gösteriyor kendini.

Gereksiz06 Gereksiz06 banuya katılıyorum. çok benzerini yaşadık ilaç alerjisi bize aşı yoluyla olmuştu. resim ekleyeceğim bulayım. ççok geçmiş olsun.

nacizane tavsiyem yemezse yemesin ama şurup ve telefonu çözüm olarak kullanma. benimki aç gezior sadece emerek günü bitirdiği oluyor ama öbür gün veya iki gn sonra bi şekilde dengeleniyor. o sana bunları diyen yakınının da biraz araştırıp okumasını tavsiye ederim. çevremde bire bir yaşayan insanlar var. ama yine de sen bilirsin tabi.
Teşekkür ederim canım benim 🤗
Dünden beri daha iyiyim. Sızlanmak yerine artık bir adım attım ve kendime "yalnızlık" kelimesini yasakladım. Kızım var, kedim var, geç saatte eve gelse de eşim var. 🤭 Sürekli bunları söylüyorum kendime artık. Çok bunalirsam gidebileceğim bir annem de var. Artık daha olumlu bakıyorum. Yavaş yavaş toparlayacağım kendimi. Hastalıklı bir ruh halindeyken olumlu bakmak da zor oluyor ama sanırım biraz iyileşme dönemine giriyorum.

Bu aşıdan bir kaç saat sonra çekilmişti. Diğer resimleri bulamadım tüm vücudu parça parça bu hale geldi acilde aldık soluğu aşı alerji yaptı demişlerdi. Ateşi de vardı. Benim penisiline alerjim var bazı antibiyotikler eğer penisilin gurubundaysa bana da aynı etkiyi gösteriyor. Uzman değilim elbet sadece başımıza gelenlerden bu sonuca varıyorum . Hastaneye gittiğim anda alerjim olduğunu söylüyorum. Not almanı ve her fırsatta buna göre doktora bilgi vermeni tavsiye ederim
Geçmiş olsun
Ayy çok üzücü Bi görüntü yaa bizimki de parça parçaydı arttıkça birleşti tüm vücut valla bilmiyorum yaa ama bir daha aynı antibiyotiği kullanmam o kesin. Bi türlü emin olamadılar ama tesadüf de olamaz antibiyotik iğne kullanınca bunların olması haklısın hep göz önünde bulundurcam

Güzel anneler atak bebeler nasıl oldu bitmeye yaklaşıyor 64,5 haftalıkta atak geçiyormuş bakalım nasıl olacak o gece ağlama krizleri biraz azaldı sizde durumlar nasıl
Dün gece ilk kez gece ağlama krizi oldu🤯 doğduğundan beri ilk kez bu kadar ağladı, yarım saat sürdü. Sonra kustu rahatladı🤷 sizde ne kadar sıklıkla oluyor gece ağlama krizleri? Ne zaman geçecek😑
Tam birşey geçiyor, başka birşey başlıyor. 2 yaşa kadar diş, atakla bogusacagiz sonra 2 yaş sendromu ve kaka dönemi başlayacak😅

Kızlar kızımın saçlarını ne zaman kesmeliyim? Bazı saçlar kaydırağın elektriklenmesinden yandı gibi oldu diye düşünüyorum bir iki tutam arka tarafta.Arkadaki saçları güzel uzadı fakat önler arkalar kadar uzun değil.

Dün gece ilk kez gece ağlama krizi oldu🤯 doğduğundan beri ilk kez bu kadar ağladı, yarım saat sürdü. Sonra kustu rahatladı🤷 sizde ne kadar sıklıkla oluyor gece ağlama krizleri? Ne zaman geçecek😑
Tam birşey geçiyor, başka birşey başlıyor. 2 yaşa kadar diş, atakla bogusacagiz sonra 2 yaş sendromu ve kaka dönemi başlayacak😅
Düşündükçe nefesim kesiliyor🥹

Kızlar sorum özellikle kız bebek annelerine. Hangi pişik kremini kullanıyorsunuz? Benim kızın genital bölgesinde tüylenme var daha öncede yazmıştım. Hormon testi yapıldı yımurtalıklsra usg ile bakıldı herşey normal çıktı . Endokrine bi gidin dedi ama gitmeden önce ben pişik kremini değiştirmeyi düşündüm . Sebamed kullanıyorum . Sebamed kullanan birinde yine aynı sorun oluşmuş. Pişik kremini popoya yakın alt kısma sürüyorum tüylerde orada var üst kısıma sürmüyorum orada yok yani kremden şüphelendim.
Acaba sonuc ne oldu tuylenmeniz gectı mı bizde de var da

Evet canım uygulanıyor ben bu şekilde işe başlayacağım kamu kuruluşunda çalışıyorum memurda değilim ama uyguluyorlar devlette uyguluyordur mutlaka
Çoğu devlet kurumunda uygulanmıyor. Bizede uygulanmıyor. Uygulayan kurum varmış demek. O kadar büyük şans ki. Kız 2016 da doğdu o zaman çıkmıştı kanun. İkinci oldu ama hala uygulanmiyor bizde 😔

Kızlar akşam eşim arabada bişey unutmuştu. Onu olmaya gitti. Gelirken anahtarı almadığı için aşağıdan zile bastı. Oğlan hemen kalktı çok büyük heyecanla resmen koşarak ıh ïh diye kapıya gitti. Bir anda anane dedi. İnanamadim. Genelde anane geliyo. Ama anini falan değil anane dedi resmen. İlk bilinçli kelimesi anne den önce anane oldu ya. Halbu ki anne daha kolay soyleniyo☺️

Back
X