- 19 Ekim 2018
- 5.644
- 6.166
- 198
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #55.941
Bizim oğlanda o şekilde yürüdü belki 1 ay falan bende araştırmıştım. Örümceğe koymuştum ben 2 ay falan. Ama zaten koymasan bile ilk yürümeye öyle başlıyo bebekler. Normal yani. Şu an gayet normal yürüyo hiç parmak ucu yürümüyo. Tabi sizin çevrenizdeki örnekler otizmi aklınıza getirmesi normal ama bu sadece o davranışıyla ölçülebilecek bişey değil. Çağırdığnız da bakıyo mu mesela göz kontağı kuruyo mu, bişey istediğinizde yapıyor mu. Bi çok belirti verir. Korkmayın yalnız parmaklarının ucunda yürüyor diye öyle olacak değil. İçinizi ferah tutun. Diğer becerilerini yapıyor mu geliştiriyor mu onları iyi gözlemleyin bence..Kızlar bugün 5. Gün oğlan parmak uçlarında yürüyor. İlk gün yaptığında hiç birşey düşünmedim, sonraki günler uyararak engellemeye çalıştım, şimdi aklıma kötü şeyler gelmeye başladı. İlk iki gün sürekli parmak ucunda yürüdü, son 3 gündür ara ara ama sık sık, eşim artık internetten araştırmalara başladı. Belki hatırlarsınız yeğenim otizm teşhisi kondu, eğitim görüyor hala. 4 buçuk yasinda şu an. 2 yaşında normal olmayan hareketleri farkedilmeye başlandı. Otizmin erken belirtilerinden biri parmak ucunda yürümeye başlamak. Ve yegenimde öyleydi. Annem benim oğlanı öyle yururken görünce çok korkmuş içinden çünkü diğer torunuda öyle yapmış yigenim yani. Demem o ki içimde sıkıntı oluştu. Kuruntu mu yapıyorum acaba. İlk üc gün hiç kötü şeyler düşünmemiştim ama dünden beri içim sıkılıyor. Sizin bebislerde var mı parmak ucunda yürüyen