Biz azalttık ama memesiz uyumayı, uyutmayı beceremedik bir türlü. Eşime de gıcık oldum iyice. Emzirmeyi bırakmaya çalıştığımı biliyor sonuçta. Cuma, cmt yanındaydık zaten. Pazar günü de evde idare ederiz, nasılsa babası evde dedim. Ilk ağlama da bana "ağlatma çocuğu, emzir" dedi. Destek beklerken, çocuğu emzireyim diye baskı gördüm bir de. Kendimi çocuğu bilerek ağlatan acımasız anne gibi hissettim, hissettirdi. Ağlamadan bitmeyeceği o kadar belli ki bu sürecin. Evet çocuk ağlıyor ama, kucağımda bana sarılıyor, ben onu sevip öpüp okşuyorum o esnada. Sevgimi zaten hissettiriyorum. Yumuşak bir geçiş yapmaya çalışıyorum. Destek görememek çok sinir bozucu. Bir de ikinci, üçüncü çocuğu istiyor beyefendi. Sanki bunda yardım etti, destek oldu da...
Bizim sorunumuz evde olmak aslında. Dün hiç emmedi mesela. Öğlen uykusu bebek arabasında, akşam uykusu da arabaya denk geldi ve eve gelince yatagina yatırırken uyanmadı. Ama hâlâ gece, sabaha karşı uyandığında tek bildiğim şey emzirmek. Sakinlestirip uyutamıyorum. Bugün evdeydik, sadece 2 kez emdi. Tümden bırakmanın tam zamanı aslında.
Bir de bizim kız bugünlerde sürekli o emiyor mu, bu emiyor mu diye soruyor bana. Sordukları da insan, hayvan kimi biliyor tanıyorsa

Kedi, kuş, komşunun 7 yaşındaki oğlu gibi