- 14 Şubat 2018
- 652
- 814
- 103
- 29
Ben yenidoğanı yetişkine bile vermeye tereddüt ederim sonuçta daha minnacık bir şey oyuncak bebek değil ki bu, çok abartıyorum belki ama annemde beni büyütürken kolay kolay kimsenin eline vermemiş bu düşünce genetik herhalde bizdeMerhabalarkızlar bir şey sorucam size . Benim görümcem 12 yaşında kız ve aşırı bebek bakmaya istekli . Bense 18 yaşında bile yenidoğan yiğenimi bir süre tutmamıştım benim bebeğim inşallah doğunca görümcem tutacağım, kucagımda gezebilir miyim vs diyor . Bence yanlış eşime göre de otururken verilebilir sadece . Sizin tavrınız nasıl olurdu ?
Hayır canım annelik hüznü diye bir şey varmış ilk zamanlarda böyle hissetmen normalmiş esra hanım demişti hemşire . Sakın lohusa sendromuna filan girdim diye düşünmeyin demişti hattaBen lohusa sendromuna girdim sanırım bebeğimi kimseye bırakamıyorum hiç uyumuyorum uyusamda uyanıyorum sütüm yetmiyor bazen ağlıyor zor tutuyor emmeyi bırakacak diye tedirgin oluyorum.
Allah yardımcın olsun canım. ihmal etme çok zor bir durum destek alman önemli. Bebeğinin ihtiyacı olan tek şey senin pozitif olman. Hala birbirinize bağlısınız senin stresli olman bile onu huzursuz eder. Senden iyi kimse bakamaz evet ama seninde biraz dinlenmeye uyumaya arada kafanı rahatlatmaya ihtiyacın var. İnşallah çabucak toparlarsın.❤Ben lohusa sendromuna girdim sanırım bebeğimi kimseye bırakamıyorum hiç uyumuyorum uyusamda uyanıyorum sütüm yetmiyor bazen ağlıyor zor tutuyor emmeyi bırakacak diye tedirgin oluyorum.
Canım iyi doğumlar dilerim inşallh ,sen de ağustos annelerindeydin galiba di miBenim en cok agrim yataktan kalkarken oluyor kalcam belim tutulmus sekilde kalkiyorum sonra yurudukce aciliyor cok zor
Tansiyonun düşmüş olabilir mi ölçme imkanın var mı?
Evet en mantıklısı ortak bir yol bulmak . Yanımızda otururken kucagına veririm belki14 yaşımdayken kardeşim olmuştu. Ben de elimden bırakmazdım kimseye vermezdim kardeşimi. O yüzden onu anlayabiliyorum ama sizi de anlıyorum. Sadece benim yanımda tutabilirsin diyebilirsiniz. Kucakta küçükken gezdirilmez. Arabasına koyarız arabayı itersin. Otururken oynarsın gibi konuşursunuz doğsun da hele bi.
Evet canım gözetim altında olabilir ancak düşerse filan Allah korusun .Bence tutabilir ya. Benim kardeşim olduğunda 13 yaşındaydım, her şeyini yapıyordum. Tabii siz o kadar bırakmazsanız da, gözetiminiz altında kucağına alabilir sanki.
12 yaş kocaman değil benceYa verilir tabi ki kırmayın 12 yaşında kocaman kız sonuçta
Yemek yiyecegi zamana gelsin bir soru yokta yenidoğanken de almak istiyor 3 aylıkken kucagında gezdirmek istiyor . Beni strese sokuyor . Tabii kırmak istemem bir de ne güzel yardımcı olur sonuçta ama hormonlarım anne kaplan gibi hissettiriyor su anda banaBen 12yaşındayken yigenim oldu. Kücük kardesim olmamasına ragmen cok iyi bakardım ona. Bezini bile degistirirdim yemek yedirirdim. Ben olsam bu kadar istekliyse izin verirdim ilgilenmesine.
Ben de bu kafadanımBen yenidoğanı yetişkine bile vermeye tereddüt ederim sonuçta daha minnacık bir şey oyuncak bebek değil ki bu, çok abartıyorum belki ama annemde beni büyütürken kolay kolay kimsenin eline vermemiş bu düşünce genetik herhalde bizdebebek biraz toparlandıktan sonra eşinin dediği gibi otururken verirsiniz hevesini alsın kalbi kırılmasın ama daha fazlası bana ters
Gecmis olsun canım kolaylıkla atlatirlar insallh. Üzülme demek kolay ama cogu insan kolay atlatıyor onlarda öyle olur umarimSaolun ben cok üzdüm kendimi yengem yüzünden yegenimde de pozitif cikti yengemde de beni strese soktu
Çok sağol canim ilk kızım emmeyince onun tedirginliğinden sanırım ama her şeyden önemlisi sağlık tabi inşallahAllah yardımcın olsun canım. ihmal etme çok zor bir durum destek alman önemli. Bebeğinin ihtiyacı olan tek şey senin pozitif olman. Hala birbirinize bağlısınız senin stresli olman bile onu huzursuz eder. Senden iyi kimse bakamaz evet ama seninde biraz dinlenmeye uyumaya arada kafanı rahatlatmaya ihtiyacın var. İnşallah çabucak toparlarsın.❤
Canım benim kız kardeşim yeni doğmuş bebeğime çok baktı. Kızım doğduğunda kardeşim 12 bile yoktu ama ben onu baya baya dikkatli inceledim tutabiliyormu gerçekten ilgilenebiliyor mu yoksa sadece kucağına almak mı derdi diye. kızım 2 yaşına gelene kadar her şeyiyle ilgilendi kızım ilk onunla iletişim kurmayı öğrendi bizden sonra hep onu ister adını ağzından düşürmezdi. Sende bakarsın duruma göre çocuğuna zarar vermediği yada dikkatsiz davranmadığı müddetçe birilerinin ona bakması sevmesi sana bile iyi gelir.Merhabalarkızlar bir şey sorucam size . Benim görümcem 12 yaşında kız ve aşırı bebek bakmaya istekli . Bense 18 yaşında bile yenidoğan yiğenimi bir süre tutmamıştım benim bebeğim inşallah doğunca görümcem tutacağım, kucagımda gezebilir miyim vs diyor . Bence yanlış eşime göre de otururken verilebilir sadece . Sizin tavrınız nasıl olurdu ?
Sağol canım ben de o zaman bir bakarım oyun gibi mi geliyor yoksa cidden gösterdiğim gibi mi bakıyor ona göre davranırım . Ki haklısın bebekler küçük yaştakilerle daha iyi anlaşıyorCanım benim kız kardeşim yeni doğmuş bebeğime çok baktı. Kızım doğduğunda kardeşim 12 bile yoktu ama ben onu baya baya dikkatli inceledim tutabiliyormu gerçekten ilgilenebiliyor mu yoksa sadece kucağına almak mı derdi diye. kızım 2 yaşına gelene kadar her şeyiyle ilgilendi kızım ilk onunla iletişim kurmayı öğrendi bizden sonra hep onu ister adını ağzından düşürmezdi. Sende bakarsın duruma göre çocuğuna zarar vermediği yada dikkatsiz davranmadığı müddetçe birilerinin ona bakması sevmesi sana bile iyi gelir.
Diyorum ya bırak çocuğu büyüklere bile vermek saçma geliyor zaten sürekli emip uyuyup ağlayan bir şeyi kucaklarına almaktan ne zevk alıyorlar onu da anlamadım, sadece düşme falan meselesi de değil daha bağışıklık sistemi oturmamış hastalıklara açık minnak bir patates oBen de bu kafadanımaynen oyuncak bebek değil ki düşse vs ne olacak benim ailem de böyle düşünüyor hatta bir söz var çocuga çocuk emanet edilmez diye
Temmuz sonuydu cnm ama ben bebegimi kaybetmistimCanım iyi doğumlar dilerim inşallh ,sen de ağustos annelerindeydin galiba di mi
Öyle düşünme pozitif düşün, memeyi bıraksada senin yavrun o sağarakta olsa senin sütünü içecek, minicik bir midesi var yetiyordur ona merak etme. Bol bol dua et. Bu durumu en kısa zamanda atlatırsın inşaAllahBen lohusa sendromuna girdim sanırım bebeğimi kimseye bırakamıyorum hiç uyumuyorum uyusamda uyanıyorum sütüm yetmiyor bazen ağlıyor zor tutuyor emmeyi bırakacak diye tedirgin oluyorum.
Senin ilk doğum değilmiydi? Neden sezaryen olacaksın ?oyyy maşallahh bu cuma benim de hedef 3500 bakalm hayırlısı
Benim de o tarihlerde sezeryan olacak canım
12 yaşında çocuk ne anlar bebek bakmaktan ya , yeri geliyo biz anneleri olarak bile kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sırf üzülmesin, gönlü olsun diye ne emekle dünyaya getirdiğin bebeğini, bi çocuğun kucağına vermek banada mantıklı gelmiyor. Bebek bakımı hiçte öyle söylendiği kadar kolay değil benceMerhabalarkızlar bir şey sorucam size . Benim görümcem 12 yaşında kız ve aşırı bebek bakmaya istekli . Bense 18 yaşında bile yenidoğan yiğenimi bir süre tutmamıştım benim bebeğim inşallah doğunca görümcem tutacağım, kucagımda gezebilir miyim vs diyor . Bence yanlış eşime göre de otururken verilebilir sadece . Sizin tavrınız nasıl olurdu ?
Evet canım her şeyin en iyisini istiyoruz öyle mi diye üzülüyoruz çok düşünmemek lazım bu zamanlarda geri gelmeyecek desteğin için çok teşekkür ederim inşallahHayır canım annelik hüznü diye bir şey varmış ilk zamanlarda böyle hissetmen normalmiş esra hanım demişti hemşire . Sakın lohusa sendromuna filan girdim diye düşünmeyin demişti hattaSakin kalmaya çalış duş al kendine çok az da olsa vakit ayır . Sütün yeter bence canım 6 günlük bebeğin midesi ne kadar ki sanki . Ki emzirdikçe artar sütün . Buna inan .
Temmuz sıcağında falan bence tek kısa kollu zıbınla bile dururlarKızlar benim şöyle takımlara içim gidiyor ama bebek küçükken giydiremem diye hiç kısa kollu şortlu takım almadım. Sizce giydirebilirmiyiz. Ben eskişehirdeyim burası yazın bile hafif esintili oluyor. Siz aldınız mı bu tarz takımlardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?