2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ben yenidoğanı yetişkine bile vermeye tereddüt ederim sonuçta daha minnacık bir şey oyuncak bebek değil ki bu, çok abartıyorum belki ama annemde beni büyütürken kolay kolay kimsenin eline vermemiş bu düşünce genetik herhalde bizde bebek biraz toparlandıktan sonra eşinin dediği gibi otururken verirsiniz hevesini alsın kalbi kırılmasın ama daha fazlası bana ters

Hayırlı günler kızlar,bugünde endokrin randevum vardı,benim şeker sınırı hafif geçince doktor 10 gün sonra tekrar gel demişti,bende diyete dikkat ederek tekrar gittim,insülin vermedi çok şükür,diyetle devam dedi,doğumdan sonrada devam edecek miyim dedim,evet dedi sütüm olsun diye tatlı içeceklerdir incirdir tüketiyim deme dedi,şekere çevirebilir dedi,dedim ne kadar sürecek bu kilo almıcaksın bundan sonra dedi net birşey demedi tarih vermedi,ona göre hep bu şekilde beslenmek gerektiği içinŞu tarihte tekrarda gel demedi bu şeker için,tiroid için dedi sadece doğumdan 1 ay sonra gel bakalım diye,bu gebelik şekeri doğumdan sonra geçer inş. ,gebelik şekeri olanlar doğumdan ne kadar süre sonra geçti, normal hayata döndünüz acaba?

Ben lohusa sendromuna girdim sanırım bebeğimi kimseye bırakamıyorum hiç uyumuyorum uyusamda uyanıyorum sütüm yetmiyor bazen ağlıyor zor tutuyor emmeyi bırakacak diye tedirgin oluyorum.

Ben lohusa sendromuna girdim sanırım bebeğimi kimseye bırakamıyorum hiç uyumuyorum uyusamda uyanıyorum sütüm yetmiyor bazen ağlıyor zor tutuyor emmeyi bırakacak diye tedirgin oluyorum.
Hayır canım annelik hüznü diye bir şey varmış ilk zamanlarda böyle hissetmen normalmiş esra hanım demişti hemşire . Sakın lohusa sendromuna filan girdim diye düşünmeyin demişti hatta Sakin kalmaya çalış duş al kendine çok az da olsa vakit ayır . Sütün yeter bence canım 6 günlük bebeğin midesi ne kadar ki sanki . Ki emzirdikçe artar sütün . Buna inan .

Allah yardımcın olsun canım. ihmal etme çok zor bir durum destek alman önemli. Bebeğinin ihtiyacı olan tek şey senin pozitif olman. Hala birbirinize bağlısınız senin stresli olman bile onu huzursuz eder. Senden iyi kimse bakamaz evet ama seninde biraz dinlenmeye uyumaya arada kafanı rahatlatmaya ihtiyacın var. İnşallah çabucak toparlarsın.❤

Evet en mantıklısı ortak bir yol bulmak . Yanımızda otururken kucagına veririm belki
Bence tutabilir ya. Benim kardeşim olduğunda 13 yaşındaydım, her şeyini yapıyordum. Tabii siz o kadar bırakmazsanız da, gözetiminiz altında kucağına alabilir sanki.
Evet canım gözetim altında olabilir ancak düşerse filan Allah korusun .
Ya verilir tabi ki kırmayın 12 yaşında kocaman kız sonuçta
12 yaş kocaman değil bence çok kolay dikkati dağılabilir düşürebilir Allah korusun . Ama kırmamak ta önemli .
Ben 12yaşındayken yigenim oldu. Kücük kardesim olmamasına ragmen cok iyi bakardım ona. Bezini bile degistirirdim yemek yedirirdim. Ben olsam bu kadar istekliyse izin verirdim ilgilenmesine.
Yemek yiyecegi zamana gelsin bir soru yokta yenidoğanken de almak istiyor 3 aylıkken kucagında gezdirmek istiyor . Beni strese sokuyor . Tabii kırmak istemem bir de ne güzel yardımcı olur sonuçta ama hormonlarım anne kaplan gibi hissettiriyor su anda bana
Ben de bu kafadanım aynen oyuncak bebek değil ki düşse vs ne olacak benim ailem de böyle düşünüyor hatta bir söz var çocuga çocuk emanet edilmez diye

Çok sağol canim ilk kızım emmeyince onun tedirginliğinden sanırım ama her şeyden önemlisi sağlık tabi inşallah

Canım benim kız kardeşim yeni doğmuş bebeğime çok baktı. Kızım doğduğunda kardeşim 12 bile yoktu ama ben onu baya baya dikkatli inceledim tutabiliyormu gerçekten ilgilenebiliyor mu yoksa sadece kucağına almak mı derdi diye. kızım 2 yaşına gelene kadar her şeyiyle ilgilendi kızım ilk onunla iletişim kurmayı öğrendi bizden sonra hep onu ister adını ağzından düşürmezdi. Sende bakarsın duruma göre çocuğuna zarar vermediği yada dikkatsiz davranmadığı müddetçe birilerinin ona bakması sevmesi sana bile iyi gelir.

Sağol canım ben de o zaman bir bakarım oyun gibi mi geliyor yoksa cidden gösterdiğim gibi mi bakıyor ona göre davranırım . Ki haklısın bebekler küçük yaştakilerle daha iyi anlaşıyor

Ben de bu kafadanım aynen oyuncak bebek değil ki düşse vs ne olacak benim ailem de böyle düşünüyor hatta bir söz var çocuga çocuk emanet edilmez diye
Diyorum ya bırak çocuğu büyüklere bile vermek saçma geliyor zaten sürekli emip uyuyup ağlayan bir şeyi kucaklarına almaktan ne zevk alıyorlar onu da anlamadım, sadece düşme falan meselesi de değil daha bağışıklık sistemi oturmamış hastalıklara açık minnak bir patates o

Öyle düşünme pozitif düşün, memeyi bıraksada senin yavrun o sağarakta olsa senin sütünü içecek, minicik bir midesi var yetiyordur ona merak etme. Bol bol dua et. Bu durumu en kısa zamanda atlatırsın inşaAllah

Kızlar benim şöyle takımlara içim gidiyor ama bebek küçükken giydiremem diye hiç kısa kollu şortlu takım almadım. Sizce giydirebilirmiyiz. Ben eskişehirdeyim burası yazın bile hafif esintili oluyor. Siz aldınız mı bu tarz takımlardan.

Eklentiler

• 20210527_130535.webp
    89,2 KB · Görüntüleme: 64
12 yaşında çocuk ne anlar bebek bakmaktan ya , yeri geliyo biz anneleri olarak bile kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sırf üzülmesin, gönlü olsun diye ne emekle dünyaya getirdiğin bebeğini, bi çocuğun kucağına vermek banada mantıklı gelmiyor. Bebek bakımı hiçte öyle söylendiği kadar kolay değil bence

Evet canım her şeyin en iyisini istiyoruz öyle mi diye üzülüyoruz çok düşünmemek lazım bu zamanlarda geri gelmeyecek desteğin için çok teşekkür ederim inşallah

Temmuz sıcağında falan bence tek kısa kollu zıbınla bile dururlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…