Yani sezeryanda olsa normal da olsa doğumu yapacak kişi sizsiniz eşinize noluyor gerçekten anlamış değilimMerhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Evet en mantıklısı ortak bir yol bulmak . Yanımızda otururken kucagına veririm belki
Evet canım gözetim altında olabilir ancak düşerse filan Allah korusun .
12 yaş kocaman değil benceçok kolay dikkati dağılabilir düşürebilir Allah korusun . Ama kırmamak ta önemli .
Yemek yiyecegi zamana gelsin bir soru yokta yenidoğanken de almak istiyor 3 aylıkken kucagında gezdirmek istiyor . Beni strese sokuyor . Tabii kırmak istemem bir de ne güzel yardımcı olur sonuçta ama hormonlarım anne kaplan gibi hissettiriyor su anda bana
Ben de bu kafadanımaynen oyuncak bebek değil ki düşse vs ne olacak benim ailem de böyle düşünüyor hatta bir söz var çocuga çocuk emanet edilmez diye
Merhaba. Sıkıntısız sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini. İster normal doğumla isterse sezeryanla olsun en önemli olan sizin iyi olmanız. Kusura bakma ama eşinin bu konuya karışması bile saçma sen isteyerek de sezeryan olabilirdin bu onu ilgilendiren bir durum değil. Bazen erkekler çok anlayışsız olabiliyor gerçekten. Sen kendini hiç üzme sürecin iyi geçebilmesi için moralini yüksek tutmanda önemli. Biraz sonra pişman olup gönül almaya çalışıyorlar.Merhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Cok anlayışsızlık etmis gercekten. Toplumumuzda sezeryan bir eksiklikmis problemmis gibi algılanıyor esinin de benzer bir düsüncesi varmış galiba. Doktor anlatınca anlamıstır hatasını daha da Inanmıyorsa başka doktorlara sorsunMerhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Yaş farkınız fazla olunca kardes iliskiniz nasıl oldu acaba? Benimde cocuklarim arasında 9yaş olacak cok merak ediyorum nasıl bi iliskileri olacagınıBilmiyorum ben beceriyordum anneme çok yardım ediyordum eli ayağı olmuştum kadının küçük bebekle. Gerçi 12-14 yaş arası elbette fark vardır beceri olarak ama. Siz de gönlünü hoş tutun. İlla işinize yarar
Aynen öyle ama zihniyet işte anlatamıyorumYani sezeryanda olsa normal da olsa doğumu yapacak kişi sizsiniz eşinize noluyor gerçekten anlamış değilim
Tabiki bir eksiklik degil cnm sonucta ikiside dogum ama bu bir gercekki turkiyede sezeryan haddinden fazla...Cok anlayışsızlık etmis gercekten. Toplumumuzda sezeryan bir eksiklikmis problemmis gibi algılanıyor esinin de benzer bir düsüncesi varmış galiba. Doktor anlatınca anlamıstır hatasını daha da Inanmıyorsa başka doktorlara sorsun
Benimde çatım dar bebegim kücük oldugu icin normal dogum yaptım ama gercekten cok fazla komplikasyonla karsilastık dogumda. Benim doktorum ısrar etmisti normal dogum yaptırmak icin bende güvenmistim ama simdi tecrübemle görüyorum ki hic gerek yok bebegi tehlikeye atmaya.
Eşin sağdan soldan dolduruşa gelmiş sadece canım. Doğum sırasında bebeğe gelebilecek zararları bilse böyle konuşamazdı emin ol üzme sen canını. Maalesef karşındakinin ne hissedeceğini düşünmeden davranan daha çok insan göreceğiz bu eşin olur yabancı olur takmamaya çalış doktoruna güven. Allah korusun kafatası yamulsa, kemikler arasında sıkışıp kalsa vs daha mı hoşuna gidecek o da farkında değil demekki. Hamilelere böyle davrananlara çok kızıyorum gerçekten ama yapacak birşey yok işteMerhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Meyve düşkünlüğü bende de başladı bu aralar kiloma vurmuş olmasa da,çok aşırı isteğim var ama havalardan belki de duvaklar hamilelik çok az zaman kaldı takma boşver şeker açısından ölçülü olmaya çalış yeterKızlarben tartıldım 86 kilo olmuşum son iki haftada nerdeyse 3 kilo aldım anlamadım şişkinlikmi gerçek kilomu ne oldu böyle . O kadar düzenli gitmiştim ki . Birde miğdem çok yanıyor habire serin meyveler yiyorum ondanmı kilo aldım offf cnm çok sıkıldı
Diyeceğim ki takma kafana ama mümkün değil anlıyorumMerhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Yaş farkınız fazla olunca kardes iliskiniz nasıl oldu acaba? Benimde cocuklarim arasında 9yaş olacak cok merak ediyorum nasıl bi iliskileri olacagını
Bizimde büyük kız kücük erkek. Kızım çok anaçtır bıraksam bana bile annelik yapacak9 yaş biraz daha insaflı sanırım. Çok kardeş gibi olmuyor açıkçası. Benim çocuğum gibiydi. Şimdi de öyle. 19 yaşında erkek. Her işini benimle çözer sıkıntısı olunca beni arar. Annesinden bir tık daha anlayışlı küçük annesiyim
Sizin cinsiyetler ne?
Doktor yanında söyledi bide stres yapmıcak diye her gün ağlatılır mı insan ya bıktım gerçekten bıktımMeyve düşkünlüğü bende de başladı bu aralar kiloma vurmuş olmasa da,çok aşırı isteğim var ama havalardan belki de duvaklar hamilelik çok az zaman kaldı takma boşver şeker açısından ölçülü olmaya çalış yeter
Diyeceğim ki takma kafana ama mümkün değil anlıyorumo kadar basit şeylere bile ağlıyorum ki ben sen sonuna kadar haklısın,eşine bence söyle çok zoruma gitti lafın de ne desin ne yapsın gönlünü alsın,akşam azcık anlaşmazlık yaşadık da biz ağla ağla bi hal oldum sabah da bir iki tatlı söze mest oldum.ben anlamam gönlümü al de ne sen üzül ne bebek üzülsün,büyük anlayışsızlık etmiş ama unutmaktan başka da çare yok gönlünü alsın unutursun inşallah
Evet hatırlıyorum,tekrar bebiş oluyor gözünaydın hayırlı olsun şimdidenTemmuz sonuydu cnm ama ben bebegimi kaybetmistim
Geçmiş olsun protein sorunu bende de var maalesef tansiyonunuz nasil ve protein 2 pozitif mi cıktıYarın kontrolüm var. Doktorum gitmeden kan idrar tahlili istemişti . Az önce tahlil verdim . İdrarda protein kaçağı görülmüş moralim bozuldu. Ayaklarıma kadar inmiş ödem tedirgin oldum iyice. Yüzdük kuyruğuna geldik derken yine biseyler çıkıyor.
Saol cnmbenimEvet hatırlıyorum,tekrar bebiş oluyor gözünaydın hayırlı olsun şimdiden
Aynen bir de öptürüp öptürmeme meselesi var ki bu konuda kararlıyım öptürmek tehlikeli bence ilk birkaç ayDiyorum ya bırak çocuğu büyüklere bile vermek saçma geliyor zaten sürekli emip uyuyup ağlayan bir şeyi kucaklarına almaktan ne zevk alıyorlar onu da anlamadım, sadece düşme falan meselesi de değil daha bağışıklık sistemi oturmamış hastalıklara açık minnak bir patates o
Evet Canım ilk çocugum olacak inşallah. önceden rahmimde perde vardı ameliyat oldum . Rahmim herhangi bir kadınınki gibi değil spectrumu yüksekmiş ne demekseSenin ilk doğum değilmiydi? Neden sezaryen olacaksın ?
Yaa canım çok benzerini aldım hatta 3-6 aylık arası 7 8 tane ya alt üst takım aldım böyle ya da tulum aldım giydirmek için. Bence almalısın kesin giydirirsin. Ben de ayakkabı almadım hiç ama alıcam şimdiKızlar benim şöyle takımlara içim gidiyor ama bebek küçükken giydiremem diye hiç kısa kollu şortlu takım almadım. Sizce giydirebilirmiyiz. Ben eskişehirdeyim burası yazın bile hafif esintili oluyor. Siz aldınız mı bu tarz takımlardan.
Evet canım haklısın . Büyük ihtimalle yenidoğanken vermicem . Bir şey olursa vicdan azabı çek dur sonra12 yaşında çocuk ne anlar bebek bakmaktan ya , yeri geliyo biz anneleri olarak bile kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sırf üzülmesin, gönlü olsun diye ne emekle dünyaya getirdiğin bebeğini, bi çocuğun kucağına vermek banada mantıklı gelmiyor. Bebek bakımı hiçte öyle söylendiği kadar kolay değil bence
Ne demek canım benim . Herkes öyle hissettiğin gibi hisseder ablam da öyle ilk birkaç hafta duygusaldı, ağlıyordu ara ara . Sonra geçti hep , geçeceğini bil yeter . Tabii uzun sürerse veya çok yoğun hissedersen destek te alabilirsin .Evet canım her şeyin en iyisini istiyoruz öyle mi diye üzülüyoruz çok düşünmemek lazım bu zamanlarda geri gelmeyecek desteğin için çok teşekkür ederim inşallah
Canım çok üzüldüm eşinin öyle davranmasınaMerhaba herkese bugün doktor kontrolüm vardı 38.haftamdayım çatı muayenesi yaptı normal doğum istiyordum fakat çatımın dar olduğunu normal doğum için kemik yapımın elverişli olmadığı söyledi normal doğum için zorlarım ama bence risk almaya gerek yok yinede siz bilirsiniz dedi bebeğin kafası kemiğe gelebileceğini söyledi bekleme odasında beklerken eşime çatımın dar olduğunu normal olamayacağını söyledim başladı zaten bunun için kilo aldın bilerek sezaryan olayım diye yedin yedin şiştin bebekte kilolu bana demediğini bırakmadı neyse doktor çağırdı yanına gittik eşime de söyledi riskleri bilerek doktorun yanında sordum Bu durumun kilo almamla bir alakası var mı diye hayır onla bir alakası yok tamamen kemik yapınla alakalı bir durum dedi normal doğum yapamayacak kadar kilolu değilsin bebeğin kilosu da normal dedi hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum neden ya neden anlayışlı olmak bu kadar mı zor
Artık yenidoğanken dikkat ederim vermem de sonrasında gönlünü hoş tutarımBilmiyorum ben beceriyordum anneme çok yardım ediyordum eli ayağı olmuştum kadının küçük bebekle. Gerçi 12-14 yaş arası elbette fark vardır beceri olarak ama. Siz de gönlünü hoş tutun. İlla işinize yarar
Bizimde büyük kız kücük erkek. Kızım çok anaçtır bıraksam bana bile annelik yapacakbende kardeş gibi olsunlar istiyorum ama zor olacak galiba.
Canım ezdirmeyin siz de kendinizi kocanız da olsa her şeyi söylemek hakkına sahip değil ki . Biraz cevap ven saygısızlık yapmadan . Çoğu insan bu yüzden kavga ediyor . Bir de bazen hep alttan alıyorsanız iyice istediklerini deme haklarını kendilerinde buluyorlarDoktor yanında söyledi bide stres yapmıcak diye her gün ağlatılır mı insan ya bıktım gerçekten bıktım
İlk kızımda olmuştu canım geçti sonra hatırlamıyosun bile dünyanın en güzel şeyi ona baktıkça iyi hissediyorsun sağolasınAynen bir de öptürüp öptürmeme meselesi var ki bu konuda kararlıyım öptürmek tehlikeli bence ilk birkaç ay
Evet Canım ilk çocugum olacak inşallah. önceden rahmimde perde vardı ameliyat oldum . Rahmim herhangi bir kadınınki gibi değil spectrumu yüksekmiş ne demeksedoktor senin halinle normal doğum yapanları gördüm riskli dedi. Ki ikinci bir sebep te geçen hafta çıktı oğlumun kafası 3 4 hafta önde yine normal doğum yapamazmışım
Yaa canım çok benzerini aldım hatta 3-6 aylık arası 7 8 tane ya alt üst takım aldım böyle ya da tulum aldım giydirmek için. Bence almalısın kesin giydirirsin. Ben de ayakkabı almadım hiç ama alıcam şimdigaza geldim
Evet canım haklısın . Büyük ihtimalle yenidoğanken vermicem . Bir şey olursa vicdan azabı çek dur sonraama hevesini kırmamak da lazım biraz büyüyünce mecbur oturturum kucagına
Ne demek canım benim . Herkes öyle hissettiğin gibi hisseder ablam da öyle ilk birkaç hafta duygusaldı, ağlıyordu ara ara . Sonra geçti hep , geçeceğini bil yeter . Tabii uzun sürerse veya çok yoğun hissedersen destek te alabilirsin .
Canım çok üzüldüm eşinin öyle davranmasınaerkekler bazen ne diyeceklerini bilemiyorlar ve hak görüyorlar kendine ait olmayan bir beden üzerinden yorum yapmaya . Arada lafını esirgemeyeceksin gerçekten . Benim de zorunluluktan sezeryan olmam gerekiyor . Eşim bir gün öyle zorunlulugun olmasaydı sana normal doğum yapman için ısrar ederdim dedi . Ben de seni hiç ilgilendirmezdi benim bedenim benim kararım dedim sen hiç üzülme içini ferah tut. Bence zorlama normal doğum için hem kendin hem bebeğim için . Benim hem bebeğim kafası büyük hem rahmimde sıkıntı var . İki doğum da zor bana kalırsa ama önemli olan ikisinde de anne oluyorsun hiç farklı değil
Artık yenidoğanken dikkat ederim vermem de sonrasında gönlünü hoş tutarımhem ablası gibi güzel de olur . Bir de siz ve birkaç kişi de yapmış demek ki olağan bir şey . Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?