Şuan gaz problemiyle uğraşıyoruz inan daha yoğun bir süreç hele ki ilk çocuksa tecrübesizlik korku hepsi bir aradaBaya alıştınız mı düzeni oturtabilfiniz mi ne güzel 17 gün geçmiş
Canım seni üzmek için demiyorum ama brnce zorlamaman daha iyi senin için normali. Fizik tedavi doktorun onay verdimi bilmiyorum ama daha bacağını açarken bile çok ağrın varsa doğum sırasında aşırı zorlanma ihtimalin olabilir. Sonradan pişman olma neden zorladım ki normali diye. Sonuçta böyle bir hastalığın var görmezden de gelme. Doğumdan sonra çabuk toparlanman kesin değil normal diye. En sağlıklısı iki doktorun ortak kararına uymak. Ama için rahat etsin diye devlete de bir görün fikir almış olursunKızlar ben doktordan çıktım dün nasıl hevesliydim bugün söndüm tamamen.
Çatı muayenesi yaptık. Çatala oturunca belimin ağrısından göçtüm ben allahım nasıl doğurucam diye içime içime ağlamaya başladım sesim çıkmıyor ama. Doktor soktu içeri elini. Allahım o nasıl acı. Çok kötü oldum kızlar. Ben cinsel ilişki sırasında da acı çeken bir insanım fazla mı nazlıyım. Canım mı tatlı bilmiyorum. Neyse yine sesim çıkmadı.
Doktor bacaklarını açabildiğin kadar aç dedi belimi kontrol etmek için. Açtım sonuna kadar ama nasıl ağrıdı belim sancım varken hayatta açamam sanırım. Doktor da bayağı açıyon güzel dedi he bana sor diyorum içimden ama hala kendimi normal yapabilirim diye kanıtlamaya çalışıyorum. Çıkar çıkmaz ağlicam kendimi ona şartladım
Neyse rahim ağzım tamamen kapalı bebek çok yukarıda. Hiç kafası kanala gelmemiş bile. 41 falan görürüz dedi. Bu yetmez dedim bununla ölmem füze at doktor diyorum içimden ardından füze geldi.
Bebiş 10 gündür hiç kilo almamış. Plasenta kireçlenmeye başlamış. Bir hafta daha bekleyebiliriz bu şekilde hala kilo almazsa seni sezaryene alırız dedi. Haftaya cumartesi gel aynı kilodaysa gün belirleriz dedi. Bebek aşağı inmediği için suni sancı falan hiçbir şekilde vajinal doğum olmaz dedi.
Şimdi normal doğumu bekleyecek gücüm kuvvetim yok. Ama sezaryen olmasını da hiç istemiyorum yardımcım yok bana bakacak kimse yok. Annem gelecek ama benim annemle ilişkim eh yani. 3 güne kaçar. Kaynanam gelse severim rahat edemem.
Şimdi devlete gitsem mesela normali beklerler mi. Bu özel hastane doktorları hemen sezaryen diyor diye kafamda kuruyorum. Ama bir gerçek var ki bebek de kilo almıyor. E benim gücüm kuvvetim de tükendi. Kafam bi milyon oldu yani. Yaşım mı geçti geç mi kaldım çocuk yapmak için. Keşke evlenir evlenmez yapsaydım diye kendimi suçluyorum.
Ay hormonlardan mı bilmiyorum saçma sapan düşüncelerle doldum. Buraya yazıp rahatlamak istedim biraz
En sonunda kendimi teslim edeceğim doktora al napıyorsan yap kes çıkar dicem.
Biraz panikliyim korktum uzun uzun karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın artık
Canım seni üzmek için demiyorum ama brnce zorlamaman daha iyi senin için normali. Fizik tedavi doktorun onay verdimi bilmiyorum ama daha bacağını açarken bile çok ağrın varsa doğum sırasında aşırı zorlanma ihtimalin olabilir. Sonradan pişman olma neden zorladım ki normali diye. Sonuçta böyle bir hastalığın var görmezden de gelme. Doğumdan sonra çabuk toparlanman kesin değil normal diye. En sağlıklısı iki doktorun ortak kararına uymak. Ama için rahat etsin diye devlete de bir görün fikir almış olursunbebeğinin sana ihtiyacı olacak unutma hangisi senin için iyiyse onu seç derim:)
Canım geçmiş olsun.kaygılarında haklısın.eğer devlete de gideceksen bence bebeğin on gündür kilo almadığından kireçlenmeden bahset.ultrasonda anlaşılıyor mu kireçlenme bilmiyorum ama doktor değişince öncekine göre kilo alıp almadığını bilemeyip bekleyelim diyebilir,riske atma.bu arada aynı yaştayız iki çocuğum var benim bu üçüncü çok sevmeme rağmen zorum neydi benim biraz hayatımı süreydim diye daraldığım çok zamanda oluyorKızlar ben doktordan çıktım dün nasıl hevesliydim bugün söndüm tamamen.
Çatı muayenesi yaptık. Çatala oturunca belimin ağrısından göçtüm ben allahım nasıl doğurucam diye içime içime ağlamaya başladım sesim çıkmıyor ama. Doktor soktu içeri elini. Allahım o nasıl acı. Çok kötü oldum kızlar. Ben cinsel ilişki sırasında da acı çeken bir insanım fazla mı nazlıyım. Canım mı tatlı bilmiyorum. Neyse yine sesim çıkmadı.
Doktor bacaklarını açabildiğin kadar aç dedi belimi kontrol etmek için. Açtım sonuna kadar ama nasıl ağrıdı belim sancım varken hayatta açamam sanırım. Doktor da bayağı açıyon güzel dedi he bana sor diyorum içimden ama hala kendimi normal yapabilirim diye kanıtlamaya çalışıyorum. Çıkar çıkmaz ağlicam kendimi ona şartladım
Neyse rahim ağzım tamamen kapalı bebek çok yukarıda. Hiç kafası kanala gelmemiş bile. 41 falan görürüz dedi. Bu yetmez dedim bununla ölmem füze at doktor diyorum içimden ardından füze geldi.
Bebiş 10 gündür hiç kilo almamış. Plasenta kireçlenmeye başlamış. Bir hafta daha bekleyebiliriz bu şekilde hala kilo almazsa seni sezaryene alırız dedi. Haftaya cumartesi gel aynı kilodaysa gün belirleriz dedi. Bebek aşağı inmediği için suni sancı falan hiçbir şekilde vajinal doğum olmaz dedi.
Şimdi normal doğumu bekleyecek gücüm kuvvetim yok. Ama sezaryen olmasını da hiç istemiyorum yardımcım yok bana bakacak kimse yok. Annem gelecek ama benim annemle ilişkim eh yani. 3 güne kaçar. Kaynanam gelse severim rahat edemem.
Şimdi devlete gitsem mesela normali beklerler mi. Bu özel hastane doktorları hemen sezaryen diyor diye kafamda kuruyorum. Ama bir gerçek var ki bebek de kilo almıyor. E benim gücüm kuvvetim de tükendi. Kafam bi milyon oldu yani. Yaşım mı geçti geç mi kaldım çocuk yapmak için. Keşke evlenir evlenmez yapsaydım diye kendimi suçluyorum.
Ay hormonlardan mı bilmiyorum saçma sapan düşüncelerle doldum. Buraya yazıp rahatlamak istedim biraz
Biraz panikliyim korktum uzun uzun karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın artık
Benim de daha bu mesajını okumasan aklıma gelen o halan olduSağol canım valla şu an sarhoş gibi oldum o yüzden heralde
Eşimin pek işten uzaklaşma lüksü yok. Ay buralarda babamın bir kuzeninden bahsetmiştim gelecem doğumuna diye kendini yırtan manevi halamız. Gelmesini istemiyordum. Sinir olmuştum ama şu an benim en gönlümü eyleyecek insan o galiba.aricam sen gel halam sensiz olmuyor dicem. O da bana oh oldu sana diyecek valla insana insan lazım bu zamanlarda. Ama iyi niyetli.
Annem izmirde. Burda da evleri var ama kalkıp gelmedi bile belimden hastayım bir şeye ihtiyacım olur. İmkanları var yani anlamıyorum. Çok soğukkanlı bir kadın. Ne desem ne olmuş ben de öyleydim ben o halde avize siliyordum 6 kişiye yemek yapıyordum bilmem ne hep böyle.
Canım geçmiş olsun.kaygılarında haklısın.eğer devlete de gideceksen bence bebeğin on gündür kilo almadığından kireçlenmeden bahset.ultrasonda anlaşılıyor mu kireçlenme bilmiyorum ama doktor değişince öncekine göre kilo alıp almadığını bilemeyip bekleyelim diyebilir,riske atma.bu arada aynı yaştayız iki çocuğum var benim bu üçüncü çok sevmeme rağmen zorum neydi benim biraz hayatımı süreydim diye daraldığım çok zamanda oluyorkader neyse onu yaşıyoruz sıkma canını
Benim de daha bu mesajını okumasan aklıma gelen o halan oldueğer onu ararsan halanın suratını hayallere dalıyorum
Ameliyat zor maalesef evet ama karındaki kesikle diğer olabilecek daha ciddi sorunlar aynı olmaz. Sezaryenden sonra çok yatmayınca toparlanmak kolay oluyor. Sen acıların kadınısın zaten sana vız gelir o acılar merak etme korkulu rüyan olmasınİşte ben de toparlanabileyim diye zorluyorum normali yoksa bayılmıyorum sancı çekmeye ama evet toparlanmam daha zor olacaksa sezaryen. Fizik tedavi doktoru ben sezaryen öneririm gereksiz stres yaratma vücuduna dedi. Yapabilirsin ama ne gerek var dedi. İşte ameliyatlı olmak istemiyorum ama inatlaşmicam haklısın artık. Bir doktordan daha görüş alıp sonrasında doktorumu dinleyeyim.
Canım benim bende de kirenclenme var hem de 32 haftada başlamışdı dün Dr gittim sordum ne durumda diye o devam eder yapılacak birşey yok onun için dedi ama bana hiç önemli değil dedi bebek sadece daha yavaş kilo alıyor şuan tam 36 haftalık oldu kilosu 2495 gr yeterli dediÜmraniye eğitim araştırma hastanesine gitmiştim canım beğenmiştim de bu hafta giderim belki. Sakindi orası. Kalabalık değildi kadın doğum.
Şu an internette de okudum 36dan sonra kireçlenme olabilir falan yazıyor. Doktor sanki gereksiz panik yarattı bana. Kilo almamış vs diye söylemedi de kilosunu hiç. Ben işkillenmeye başladım ya. Şu an sizle de konuşunca cesaretim geldi yerine. En kötü beklerim yani gününü kilo almasa da içeride dursun ne olacak ki kilo vermedikten sonra sorun yok heralde. Farklı bir görüş daha alayım da. Doktorun keyfine göre girmeyeyim sezaryene.
Anlayışlılar maşallah... Analarını düşünüyolarHanımlar bugun doguran olmadı herhalde haftasonu tatiline mi girdi bebislerbende bi tık yok
Vallah benimki geliyor galibaHanımlar bugun doguran olmadı herhalde haftasonu tatiline mi girdi bebislerbende bi tık yok
Aynen aynen bende salıyı sabirsizlikla bekliyorum çatı ya bakacak bakalım.haftaya doğsa keşkeAnlayışlılar maşallah... Analarını düşünüyolar
Yaaa cok sevindim sancılara sevinir oldukVallah benimki geliyor galibasancilarim devam ediyor sabahtan beri
Bir doktora dhaa gidip dedikleri şeyleri teyit etmeni öneririm . Bebek kilo almıyor ama kordon kan akışı açık mı ona ne dedi ?Kızlar ben doktordan çıktım dün nasıl hevesliydim bugün söndüm tamamen.
Sorma sorma annemde oyle diyo sanciya seviniyorum kizim sen delimisin diyoYaaa cok sevindim sancılara sevinir oldukhızlı ilerler insallah dogumun cnm doktorla iletisime gectin mi ne zamam hastahaneye gideceksi
Ya evet çok belirsiz konuşuyorlar, son ay zaten geçmek bilmiyor hepten streshiç öyle deme canım doktorlar bu doğum işini tam kestiremiyor. Annem küçük kardeşim için kontrole gittiğinde en az iki haftası var bu bebeğin diye eve yollamış doktor, eve gelir gelmez sancısı başlamış ve bi kaç saat sonra doğurmuş :)
Umarım geçmez nasil bir sancı tarif etme şansın var mı bende aksamları squat yapiyorum azcik kasiklarim sanciyor geri geçiyor o kadarSorma sorma annemde oyle diyo sanciya seviniyorum kizim sen delimisin diyoyok cancan aramadim sabahtan beri çekiyorum oyle esimde calisiyodu yeni aradim dedim oyalanma sabahtan beri sancim var aksam hastaneye gidebiliriz. Ben isvicredeyim cancan burda son dakika artik dayanamayacak olursan hastaneyi ariyorsun dogum yapacagin yeri onlar herseyle ilgileniyorlar doktorumu felan onlar haberdar ediyorlar biz sadece arayip gelicez diyoruz. Bakalim umarim geçmez sancilar
Bende de tık yokHanımlar bugun doguran olmadı herhalde haftasonu tatiline mi girdi bebislerbende bi tık yok
Kiz mi erkek mi bebis artık ben cinsiyete görede bakmiyorum ya kizlarda 40 i dolduruyormus cogu zamanBende de tık yok
Bence de bakmaKiz mi erkek mi bebis artık ben cinsiyete görede bakmiyorum ya kizlarda 40 i dolduruyormus cogu zaman
Konusuyorum yavrum benim gel seni bekliyorum diye ama bakalımBence de bakmakızım 40+2 de geldi..
Bu sefer ki erkek :)
kızımda da herşey 1 günde oldu . O yüzden öyle ve beklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?