Valla bende yoğun akıntı var onun dışında bişey yok şimdilikHanımlar bugun doguran olmadı herhalde haftasonu tatiline mi girdi bebislerbende bi tık yok
Kız bergen gibi hissettim kendimi hahahhaAmeliyat zor maalesef evet ama karındaki kesikle diğer olabilecek daha ciddi sorunlar aynı olmaz. Sezaryenden sonra çok yatmayınca toparlanmak kolay oluyor. Sen acıların kadınısın zaten sana vız gelir o acılar merak etme korkulu rüyan olmasın
Benim de 2700 civarı olmalı. Yeterli kilo ama kilo almazsa durmasının anlamı yok dedi. Bizde hiç kireçlenme yoktu. Bence gereksiz panik yarattı artık doğum olacak normal yani.Canım benim bende de kirenclenme var hem de 32 haftada başlamışdı dün Dr gittim sordum ne durumda diye o devam eder yapılacak birşey yok onun için dedi ama bana hiç önemli değil dedi bebek sadece daha yavaş kilo alıyor şuan tam 36 haftalık oldu kilosu 2495 gr yeterli dedi
Canım aynen öyle bir doktora daha gideyim diyorum bu hafta. Eşim de gerek yok kafa karıştırma doktora hayır bekleyelim de zorla mı yapacak sezaryeni sanki diyor da ben yine de birini daha dinlemek istiyorum.Bir doktora dhaa gidip dedikleri şeyleri teyit etmeni öneririm . Bebek kilo almıyor ama kordon kan akışı açık mı ona ne dedi ?
benım bebeğimde kilo almıyor ama dediğim gibi açık olduğu için doktor şimdilik öenmesemedi.
doğuma yakın plasante kireçlenmesi doğal olan zaten bunu söylemesi saçma olmuş.
Canım hayırlısı olsun önemli olan bebeğinin sağlıkla gelmesi. Bana da 41 i beklerse şaşırma dedi o yüzden ben de gerginim açıkcası daha kaç hafta var ve her şey belirsiz. Pzt gideceğim bakalım ne diyecek bu aralar hamilelik bastı resmen cok gergin ve sinirliyim hiç öyle huşu içinde bebeğimi bekliyorum kafasında değilim maalesef bu duruma da üzülüyorum. Ev işleri her sey ama her şey bastı . Benim de yardımcım yok anne vs sen yine eh işte ben görüşmüyorum yıllardır düşün. Doğumda yengem gelecek idare etcem bi şekilde ama inş 41i beklemez yaKızlar ben doktordan çıktım dün nasıl hevesliydim bugün söndüm tamamen.
Çatı muayenesi yaptık. Çatala oturunca belimin ağrısından göçtüm ben allahım nasıl doğurucam diye içime içime ağlamaya başladım sesim çıkmıyor ama. Doktor soktu içeri elini. Allahım o nasıl acı. Çok kötü oldum kızlar. Ben cinsel ilişki sırasında da acı çeken bir insanım fazla mı nazlıyım. Canım mı tatlı bilmiyorum. Neyse yine sesim çıkmadı.
Doktor bacaklarını açabildiğin kadar aç dedi belimi kontrol etmek için. Açtım sonuna kadar ama nasıl ağrıdı belim sancım varken hayatta açamam sanırım. Doktor da bayağı açıyon güzel dedi he bana sor diyorum içimden ama hala kendimi normal yapabilirim diye kanıtlamaya çalışıyorum. Çıkar çıkmaz ağlicam kendimi ona şartladım
Neyse rahim ağzım tamamen kapalı bebek çok yukarıda. Hiç kafası kanala gelmemiş bile. 41 falan görürüz dedi. Bu yetmez dedim bununla ölmem füze at doktor diyorum içimden ardından füze geldi.
Bebiş 10 gündür hiç kilo almamış. Plasenta kireçlenmeye başlamış. Bir hafta daha bekleyebiliriz bu şekilde hala kilo almazsa seni sezaryene alırız dedi. Haftaya cumartesi gel aynı kilodaysa gün belirleriz dedi. Bebek aşağı inmediği için suni sancı falan hiçbir şekilde vajinal doğum olmaz dedi.
Şimdi normal doğumu bekleyecek gücüm kuvvetim yok. Ama sezaryen olmasını da hiç istemiyorum yardımcım yok bana bakacak kimse yok. Annem gelecek ama benim annemle ilişkim eh yani. 3 güne kaçar. Kaynanam gelse severim rahat edemem.
Şimdi devlete gitsem mesela normali beklerler mi. Bu özel hastane doktorları hemen sezaryen diyor diye kafamda kuruyorum. Ama bir gerçek var ki bebek de kilo almıyor. E benim gücüm kuvvetim de tükendi. Kafam bi milyon oldu yani. Yaşım mı geçti geç mi kaldım çocuk yapmak için. Keşke evlenir evlenmez yapsaydım diye kendimi suçluyorum.
Ay hormonlardan mı bilmiyorum saçma sapan düşüncelerle doldum. Buraya yazıp rahatlamak istedim biraz
En sonunda kendimi teslim edeceğim doktora al napıyorsan yap kes çıkar dicem.
Biraz panikliyim korktum uzun uzun karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın artık
Gelir insallah devamıValla bende yoğun akıntı var onun dışında bişey yok şimdilik
Sezaryen kesinlikle öcü değil. Önemli olan tek şey sağlıkla kavuşmamız ama böyle konuşmalar beni çok sinir ediyor :)Kız bergen gibi hissettim kendimi hahahha
Ya pek öyle değilmişim kendimi çok nazlı ve mıymıntı hissediyorum bugün
Benim de 2700 civarı olmalı. Yeterli kilo ama kilo almazsa durmasının anlamı yok dedi. Bizde hiç kireçlenme yoktu. Bence gereksiz panik yarattı artık doğum olacak normal yani.
Canım aynen öyle bir doktora daha gideyim diyorum bu hafta. Eşim de gerek yok kafa karıştırma doktora hayır bekleyelim de zorla mı yapacak sezaryeni sanki diyor da ben yine de birini daha dinlemek istiyorum.
Kan akışı ile ilgili bir şey demedi bak bu hafta normalde hep iyi diyordu bu sefer dinledi ve kapattı benim kafa gitmişti soramadım. Benim hep ortalama kilo aldı şimdiye kadar. Geçen gittiğimde minyon bu bebek dedi. Kilosu haftasından az geride geliyor sorun yok dedi. Bu 10 günde hiç almamış olması kafa karıştırdı. Bir anda durdu diye.
Ben de okudum internette 36dan itibaren kireçlenirmiş sanki bana gereksiz bilgi vermiş. Hatta doktora dedim doğum yaklaştı sonuçtu normal değil mi. Kilo almadığı için pek normal diyemiyorum dedi.
Ya acaba beni biraz nazlı mı gördü mesela. Belim ağrıyor zor yatıp zor kalkıyorum. Çatala zor oturdum. Ayağımda kuvvet yok hemşire yardımıyla kaldırıyorum. Bir de o acıyla çatı muayenesini de fazla hissettim. Canım yandı. Bu yapamaz ben bunu döndüreyim yoldan diyip bama böyle şeyler mi uydurdu
Öyleyse de düzgün iletişim kursa mesela senin yapabilecek kuvvette olduğunu düşünmüyorum dese daha mı iyidi. Ay bilmiyorum kafa karışık yani.
Canım hayırlısı olsun önemli olan bebeğinin sağlıkla gelmesi. Bana da 41 i beklerse şaşırma dedi o yüzden ben de gerginim açıkcası daha kaç hafta var ve her şey belirsiz. Pzt gideceğim bakalım ne diyecek bu aralar hamilelik bastı resmen cok gergin ve sinirliyim hiç öyle huşu içinde bebeğimi bekliyorum kafasında değilim maalesef bu duruma da üzülüyorum. Ev işleri her sey ama her şey bastı . Benim de yardımcım yok anne vs sen yine eh işte ben görüşmüyorum yıllardır düşün. Doğumda yengem gelecek idare etcem bi şekilde ama inş 41i beklemez ya
Sezaryen kesinlikle öcü değil. Önemli olan tek şey sağlıkla kavuşmamız ama böyle konuşmalar beni çok sinir ediyor :)
Ben doktoruma ditek olumsuz birşeyde bir doktorla daha görüşürüm demiştim mesela . Şuan bizim kilo 2 hafta geriden geliyor . Ben valla çok takılmıyorum sağlıklı olduğu için . Mesela birçok doktor 2. Gebeliklerde bile açıklık kontrolü yapmış . Benım doktorum açıklağa bakmayı gerek görmedi açıksa açık dedi
birde çatı öaueuesinde hafif zorlanmışsın ama ilişkide de bunu yaşadığını söylemişsin belkide ondandır ,
Bilmiyorum ben hiçbirşey hissetmemiştim yaptığında .
kendini hiçbirşey için zorlama zamana bırak C dediğim gibi bir doktorla daha görüş sonra içinden geleni dinle
Kızlar ben doktordan çıktım dün nasıl hevesliydim bugün söndüm tamamen.
Çatı muayenesi yaptık. Çatala oturunca belimin ağrısından göçtüm ben allahım nasıl doğurucam diye içime içime ağlamaya başladım sesim çıkmıyor ama. Doktor soktu içeri elini. Allahım o nasıl acı. Çok kötü oldum kızlar. Ben cinsel ilişki sırasında da acı çeken bir insanım fazla mı nazlıyım. Canım mı tatlı bilmiyorum. Neyse yine sesim çıkmadı.
Doktor bacaklarını açabildiğin kadar aç dedi belimi kontrol etmek için. Açtım sonuna kadar ama nasıl ağrıdı belim sancım varken hayatta açamam sanırım. Doktor da bayağı açıyon güzel dedi he bana sor diyorum içimden ama hala kendimi normal yapabilirim diye kanıtlamaya çalışıyorum. Çıkar çıkmaz ağlicam kendimi ona şartladım
Neyse rahim ağzım tamamen kapalı bebek çok yukarıda. Hiç kafası kanala gelmemiş bile. 41 falan görürüz dedi. Bu yetmez dedim bununla ölmem füze at doktor diyorum içimden ardından füze geldi.
Bebiş 10 gündür hiç kilo almamış. Plasenta kireçlenmeye başlamış. Bir hafta daha bekleyebiliriz bu şekilde hala kilo almazsa seni sezaryene alırız dedi. Haftaya cumartesi gel aynı kilodaysa gün belirleriz dedi. Bebek aşağı inmediği için suni sancı falan hiçbir şekilde vajinal doğum olmaz dedi.
Şimdi normal doğumu bekleyecek gücüm kuvvetim yok. Ama sezaryen olmasını da hiç istemiyorum yardımcım yok bana bakacak kimse yok. Annem gelecek ama benim annemle ilişkim eh yani. 3 güne kaçar. Kaynanam gelse severim rahat edemem.
Şimdi devlete gitsem mesela normali beklerler mi. Bu özel hastane doktorları hemen sezaryen diyor diye kafamda kuruyorum. Ama bir gerçek var ki bebek de kilo almıyor. E benim gücüm kuvvetim de tükendi. Kafam bi milyon oldu yani. Yaşım mı geçti geç mi kaldım çocuk yapmak için. Keşke evlenir evlenmez yapsaydım diye kendimi suçluyorum.
Ay hormonlardan mı bilmiyorum saçma sapan düşüncelerle doldum. Buraya yazıp rahatlamak istedim biraz
En sonunda kendimi teslim edeceğim doktora al napıyorsan yap kes çıkar dicem.
Biraz panikliyim korktum uzun uzun karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın artık
Adet sancisi su an benimki belden vuruyo o an karnim kasiliyo sertlesiyo baya. Ama iyi bir adet sancisi yani o an nefes egzersizleri yapiyorum 1 dakika felan suruyo en fazla ve 15 20 dakikada bir geliyor simdilik. Geldigi zaman Koltukta oturamiyorum yatamiyorum anca pilates topunun ustunde rahatliyorum birazda olsa. Umarim anlatabilmisimdir cancanUmarım geçmez nasil bir sancı tarif etme şansın var mı bende aksamları squat yapiyorum azcik kasiklarim sanciyor geri geçiyor o kadar
İnşallah mide bulantısı falan da geliyo arada amaGelir insallah devamı
Canım öncelikle sakin olman lazım. Panik yaparsan vücut stres moduna girer. Olabildiğince rahatla. Zaten stres yapmanı gerektirecek bişey yok bence doktorun gereksiz panik yaratmış.
Öncelikle senin de araştırdığın gibi artık son haftalarda kireçlenme olması ve az kilo alması çok çok normal.
İkincisi bebişin zaten çok zayıf değil ki kilosu iyi ve ultrasonda yanılma payı da var o yüzden kiloya çok takılmamak lazım. Doğduğunda bakarsın 3 kilo üstü çıkar bunlar hep olan şeyler o yüzden kiloyu düşünme.
üçüncüsü yaşında bişey yok, bu aralar hormonlardan sanırım baya hassasız ben de en ufak bi olumsuz şey duysam ağlamaya başlıyorum garip garip sebepler buluyorum yani bu durum da normal.
dördüncüsü sezeryanda illa bir ay yatılacak diye bişey yok bazısı hatta çoğu kişi bi kaç gün sonra toparlıyor kendini öyle yatalak kalacakmışsn gibi şartlama. Sen güçlü bi annesin her türlü ayağa kalkarsın Allah’ın izniyle. Allah sana o gücü kuvveti verir hiç endişe etme.
sonuncusu ve en önemlisi doğum vaktine de şekline de bebişler karar veriyor canım. Normal doğum başlayıp son anda acilen sezeryana alınan da var. Bi bakarsın sezeryana gün alırsın ama sancın gelir bi avazda doğurursun. Yani öyle şimdiden doğumum zor olcak ağrılar sızılar kendini korkutma. Dediğim gibi Allah sana güç kuvvet verecek inşallah dualarımız seninle.
Tavsiyem başka bi doktora da görün. Mümkünse devlet hastanesi olsun. Ve sakince doğumu bekle hangi doğum şekli hayırlıysa o olsun.
Güzel anlattın cnm saolAdet sancisi su an benimki belden vuruyo o an karnim kasiliyo sertlesiyo baya. Ama iyi bir adet sancisi yani o an nefes egzersizleri yapiyorum 1 dakika felan suruyo en fazla ve 15 20 dakikada bir geliyor simdilik. Geldigi zaman Koltukta oturamiyorum yatamiyorum anca pilates topunun ustunde rahatliyorum birazda olsa. Umarim anlatabilmisimdir cancan
2.kez çatı muayenesinden sonra kırmızımsi kahvemsi yoğun sümüksü akıntı geldi sürekli. Yani nişanım geldi. Yaklaşık 2.gün sonra suyum geldi birden. Sonra sezeryana alindim.Merhaba. Nişanınız mı gelmiş doğum yaptınız mı merak ettim. Akıntının rengi neydi bende 38 haftalık hamileyim şeffaf sümüksü aynı yumurta akı gibi akıntı geldi nişan mı merak ediyorum. İlk gebeliğimde kan gelmişti su gibi bi kaç damla. Bunda böyle bişey oldu ama merak ediyorum
Cancan ben butun gece mide yanmasi ve bulantisi yasadimİnşallah mide bulantısı falan da geliyo arada ama
Ya senin sancın var ama dört gözle sancı bekliyorum ben deCancan ben butun gece mide yanmasi ve bulantisi yasadim
Gece yoktu canim sabah 8 gibi basladi. Darisida basinaYa senin sancın var ama dört gözle sancı bekliyorum ben de
Hastaneden hastaneye değişmiyorsa 36. Haftadan itibaren randevusuz gidiliyor canım. İnşaAllah senin için en rahat en kolay doğumu gerçekleştirirsinValla düşünüyorum önümüzdeki hafta bana direk sezaryen günü verirse sonraki pazartesi devlete giderim. Belli haftadan sonra randevusuz girme gibi bir şey var mıydı. Şimdi kovalasam mı?
Şehirden şehre göre değişiyomuş canım bizim burda almıyorlarValla düşünüyorum önümüzdeki hafta bana direk sezaryen günü verirse sonraki pazartesi devlete giderim. Belli haftadan sonra randevusuz girme gibi bir şey var mıydı. Şimdi kovalasam mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?