Canım bir avazda kurtulursun inşallah hiç bitmicekmiş gibi geliyo ama bitiyo gerçi senin ikinci doğumun biliyosundur zatenDun yattım canım hastaneye suniyle bebeği strese sokmadan doğurcam bgn inşBnm ilk doğumum da böle olmştu
Iyim canım sancılar var ama hissetmiorm şükür, ilk doğumumda çok acı çekmiştim ama bunda iyi gidio sorunsuz bgn kucaklarım inşallah kızçemiAllah razı olsun canım bilgilendirmen için. Sen nasılsın aklım şendeydi dün hep
Haziran annelerinden çıkamadım kusura bakmayın ama yardımcı olmak istiyorumbizim eve doğum sonrası ebe gelip anlatmıştı yenidoğam bakımını. Tel tokanın arkası çok işe yarıyor. Oğlum 20 aylık hala tel toka kullanıyorum.
Kızlar bunla ilgili video falan varmı ya ben anlamadım nasıl yaptığınızıtubaslk evet ben de minik kilitli iğnenin alt yuvarlak kısmıyla hafifçe çekip alıyordum işe yarıyor.
Ben iki bebemde de böleydim kazıoruz şuan kızımı dünden beriGeleneği yine bozmadımayrılamıyoruz oğlumla
Hayırlı ve sağlıklı bir şekilde yavruna kavusursun insallah canim.Ben iki bebemde de böleydim kazıoruz şuan kızımı dünden beriumarım seninki gelir açılman gln var mı bası durumlar?
Allah yardımcın olsun. Sağlıkla al kucağına inşallah.Dun yattım canım hastaneye suniyle bebeği strese sokmadan doğurcam bgn inşBnm ilk doğumum da böle olmştu
Serum fizyolojik sıktıktan sonra yüz üstü çevir bir de sağa sola çevirip diğer tarafa sık kızım yine emerken burnuna kaçiriyor bi şekilde ama etkili oluyorKızlar bebeğin burnunu neyle temizliyorsunuz. Biz doktora gittiğimizd doktor burnu doluysa emmez dedi ve burnu hep dolu bebeğimin . Serum fiziyolojik sıkıp aspiratörle çekmeye çalışıyorum ama dolu yani boşaltamıyorum burnunu
Sanki böyle hırhır sesler geliyor burnundan aslında nefes alıyor ama bazen hırıltı varSerum fizyolojik sıktıktan sonra yüz üstü çevir bir de sağa sola çevirip diğer tarafa sık kızım yine emerken burnuna kaçiriyor bi şekilde ama etkili oluyor
Düzenli olarak iki saate bir sağ en az ben lansinoh kullaniyorum ara sira gayet iyi ama sen hastane tipi pompa kiralamalısın daha iyi olurBi de tecrübeli annelere bisey sormak istiyorum, hastaneden taburcu olmadan önce de doktor kontrol yaparken sütünü mutlaka sağ ilk sütünü içir ilaç gibi gelir demişti, elle sağılan pompalardan var bende o hiç getiremedi sütümü. Elimle sıkınca bir iki damla süt geliyo ama. Elektronik sağma makinesi aldırıcam bugün o indirir heralde sütümü dimi? Sağlık ocağındaki ebe de aradı nasıl geçti doğum diye o da üstüne basarak söyledi sütünü sağ yoksa hiç gelmez dedi şu an emziremedigim için
Bizde temizlesekte oluyor dik emzirmeye çaliş tazyikli geliyor hemen uykuya daliyor genzine çok kaçtiği için oluyor sanırımSanki böyle hırhır sesler geliyor burnundan aslında nefes alıyor ama bazen hırıltı var
Hic açılman vs var mı gün verdiler mi cnm dogum icin
Ben iki bebemde de böleydim kazıoruz şuan kızımı dünden beriumarım seninki gelir açılman gln var mı bası durumlar?
Bugun aksam benimde kotrol var ebe bakacak alttan normal dogum icin belki aksam yatışım olur yoksa pazartesi 7 de benimde yatışım var sezeryanaçılmaya doktorum bakmıyor maalesef zaten ilk doğumdan kalan 1-2 cm açıklığın vardır gerek yok diyor ,
Şuan kontrole geldim beklıyorum sıramı
pazartesi gününe kadar gelmezse yatışım yapılcak 8 de suni için bakalım ne zamana gelirse :)
şuan ben korktuğum için kaka yapar falan diye günlük kontrole geliyorum
Canım cok tesekkur edermOncelikle gözünüz aydın başta bi korkmşsnz ama neyseki sonu sıkıntısız olmş ve güzel olmş maşallah oğlunuza da gelişimi haftasına göre baya güzelmiş, şimdi bol sütünüz olsn gazsız da bebeğiniz
Maşallah gözün aydın senin deMrb arkadaslar carsamba gecesi 23:36 da sezeryana alındım amelıyatm braz yorucu gectı kanamam olmş tansiyonum yukseldi ynı bya korktm sezeryandan kı zor gecti hele iğnesi baya canımı yaktı. Oğlum 37+4 3350 oldu doğum yapmışlara gözunuz aydın olsun gercekden zor doğm
İkimzide sağlıkla kavuşalım inşallah bilgilendir bizlerideBugun aksam benimde kotrol var ebe bakacak alttan normal dogum icin belki aksam yatışım olur yoksa pazartesi 7 de benimde yatışım var sezeryan
Çok teşekkür ederim canım hemen bakıyorumseverb
Canım ilk sütün yani kolostrumun elle sağılması gerektiğini söylüyorlar, makinaya gelmeyebilirmiş. Tabii gelenler de var mutlaka ama gelmiyorsa korkma. Şimdi takip ettiğim bir doktor var onun yazılarına baktım da öyle demiş.
Elle sağma için ‘marmet manuel expression’ diye google da aratıp videolar kısmına tıklayınca videolar var, Oradan da izleyebilirsin. Bir de emzirme.net diye sitesi var faydası olur belki göz gezdirebilirsin.
la leche leagu türkiye sayfası ve tomrisin emzirme notları diye farklı siteler var.Googledan aratıp bulabilirsin. Onları da okuyabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?