İlk zamanlar emzir arkasına mama verebilirsin ben öyle yaptim ama biberonla fazla alamadi kaşikla sağarakta verdimKızlar dün doğum yaptım sezeryan oldum bebeğime sütüm yetmiyor gibi çok çok az geliyor sarı şekilde ama bebeğim sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor mama vermek istemiyorum sütüm geliyor çünkü azda olsa. Sütümü nasıl arttırabilirim acaba sağım da yapıyorum geleni kaşıkla veriyorum
Benim oğlum da öyleydi geceleri uykusuzluktan alarm kuruyordum yarim saatte bir emziriyordum uyanmayınca öyle uyandiriyordumBizim değer düştü aslında ama hiç onlara uyanmiyor ben sık kaldırıyorum birazda
Gözün aydın canımsenin deKızlar sabah doğumum oldu çok şükür sağlıklıyız sadece kızım emmekten ziyade uyumayı tercih etti:) akşama doğru yine denicez. Benimde ağrılarım azalıyor uyuşluğum gecmedi genel istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kendime gelince dönerim yine size
Kızlar dün doğum yaptım sezeryan oldum bebeğime sütüm yetmiyor gibi çok çok az geliyor sarı şekilde ama bebeğim sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor mama vermek istemiyorum sütüm geliyor çünkü azda olsa. Sütümü nasıl arttırabilirim acaba sağım da yapıyorum geleni kaşıkla veriyorum
Canim zaten sürekli pansuman yapılmıyor 1 kere yapıyorlar ya da 2 kere. Sonrasinda dokunmuyorlar enfeksiyon kapmasın diye.Kızlar benim anca aklım başıma geliyo bi kaç öneride bulunayim devlette doğum yapan olursa diye. Ben depend'in yetişkin bezini almıştım ne olur ne olmaz diye iyi ki de almışım çünkü devlette taktıkları hasta bezi asla belinizde durmuyo zaten 1 kere takıp ikinciyi takmıyorlar o yüzden yanınızda mutlaka yetişkin bezi götürün ped hiç bi şekilde yeterli gelmiyo. Eczaneden mutlaka bi şişe baticon alın bi kere pansuman yapiyolar dikislerinize ameliyathaneden çıkarken, tekrar yapmıyorlar. Islak mendil, özellikle kolonya mutlaka alın yanınıza ve bol bol poşet alın. Kusmak için ya da kirlilerinizi koymak için mutlaka lazım oluyo. Pijama seçiminizi gecelik olarak yapın hem sizin için hem ebeler için çok rahat oluyo ben hastaneye giderken de elbiseyle gitmistim sonra orda uzun gecelik giydim açıldım mi diye bakarken hemen yukarı sıyırıveriyolardı. Normal pantolonlu pijamayı doğumdan 6-7 saat sonra giydim kanama kontrolü yapıyolar çünkü. Yine aklıma geldikçe yazarım özelde nasıldır bilmiyorum ama devlette doğum yapacaksaniz özellikle yetişkin bezini unutmayın hayat kurtarıyor resmen
Sağol canim ben de hiç uyumuyorum neredeyse bir buçuk saat oluyor genelde sık olmayınca kendisinde uyaniyorBenim oğlum da öyleydi geceleri uykusuzluktan alarm kuruyordum yarim saatte bir emziriyordum uyanmayınca öyle uyandiriyordum
Canım , benim ilk bebeğim 2 ay yoğun bakımda kaldı ve doğum yaptığım gün akşam başladım sağmaya 3 saatta bir sağ , ilk başta 5 ml gelcek en fazla sonra 10 sonra 20 sonra 50 ama mutlaka 3 saatte bir sağ . Yoksa sütün gelmez . 4 gün sonra sütün dolcak o zaman gelmeye başlicak . Kolostrum ilk 3 gün sonra yavaş yavaş beyaz olcak sütün ve iki üç katına çıkacak. Merak etme ben 2 ay çekerek besledim bebeğimi ve günde 1 litreye yakın süt sağıyordum düşün yani hiç korkmaBi de tecrübeli annelere bisey sormak istiyorum, hastaneden taburcu olmadan önce de doktor kontrol yaparken sütünü mutlaka sağ ilk sütünü içir ilaç gibi gelir demişti, elle sağılan pompalardan var bende o hiç getiremedi sütümü. Elimle sıkınca bir iki damla süt geliyo ama. Elektronik sağma makinesi aldırıcam bugün o indirir heralde sütümü dimi? Sağlık ocağındaki ebe de aradı nasıl geçti doğum diye o da üstüne basarak söyledi sütünü sağ yoksa hiç gelmez dedi şu an emziremedigim için
Allah yardımcın olsun canım zamanla geçiyor unutuluyor oğlum çok şükür 6 buçuk aylık oldu bu sefer diş çıkarıyor o beniçok yoruyorSağol canim ben de hiç uyumuyorum neredeyse bir buçuk saat oluyor genelde sık olmayınca kendisinde uyaniyor
Canim gozunaydin Allah analı babalı büyütsün mamaya karşı olma süt bebeğine yetmiyorsa mutlaka ver sarılık olmasın ilk 10gun cok önemli sonrasında sütün arttıkça zaten emzirirsin. Bir de sıcak duşa gir giremiyorsan da göguslerini sıcak su ile ovala sütün daha kolay iner.Kızlar dün doğum yaptım sezeryan oldum bebeğime sütüm yetmiyor gibi çok çok az geliyor sarı şekilde ama bebeğim sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor mama vermek istemiyorum sütüm geliyor çünkü azda olsa. Sütümü nasıl arttırabilirim acaba sağım da yapıyorum geleni kaşıkla veriyorum
Canim gozunuzaydin Allah analı babalı büyütsün maasallah size❤Kızlar sabah doğumum oldu çok şükür sağlıklıyız sadece kızım emmekten ziyade uyumayı tercih etti:) akşama doğru yine denicez. Benimde ağrılarım azalıyor uyuşluğum gecmedi genel istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kendime gelince dönerim yine size
Hayirli olsun gözün aydın cnmKızlar sabah doğumum oldu çok şükür sağlıklıyız sadece kızım emmekten ziyade uyumayı tercih etti:) akşama doğru yine denicez. Benimde ağrılarım azalıyor uyuşluğum gecmedi genel istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kendime gelince dönerim yine size
Canım aslında kilo boy gayet iyi neden geriden geliyor dedi acaba ?Merhaba kızlar kontrolden geldim 1 hafta geride görünüyor genel olarak 3.285 52 cm görünüyor haftaya tekrar çağırdı nst için sizler n’aptınız
Gözün aydın canım. İnşallah dütün artar rahatça emzirirsin ama mamaya öcü gibi bakma sarılık olursa hastanede yatmak zorunda kalır. Bol bol emzir, uyu, rezene ve su iç bunlar artırır inşallah. Emzirme denemelerinden sonra azda olsa mama vermen iyi olur.Kızlar dün doğum yaptım sezeryan oldum bebeğime sütüm yetmiyor gibi çok çok az geliyor sarı şekilde ama bebeğim sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor mama vermek istemiyorum sütüm geliyor çünkü azda olsa. Sütümü nasıl arttırabilirim acaba sağım da yapıyorum geleni kaşıkla veriyorum
Maşallah sizee. Sağlıkla büyüsün bol bol sütün olsun inşallah. ❤Kızlar sabah doğumum oldu çok şükür sağlıklıyız sadece kızım emmekten ziyade uyumayı tercih etti:) akşama doğru yine denicez. Benimde ağrılarım azalıyor uyuşluğum gecmedi genel istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kendime gelince dönerim yine size
Sağol canim inşallah sana da kolay gelsin minik yaramazınla kehribar kolyesi iyi geliyor diş çikarmadaAllah yardımcın olsun canım zamanla geçiyor unutuluyor oğlum çok şükür 6 buçuk aylık oldu bu sefer diş çıkarıyor o beniçok yoruyor
Sağol canım verdiğim bilgi için teşekkür ederimSağol canim inşallah sana da kolay gelsin minik yaramazınla kehribar kolyesi iyi geliyor diş çikarmada
Hayırlı olsun canim Allah analı babalı büyütsünKızlar sabah doğumum oldu çok şükür sağlıklıyız sadece kızım emmekten ziyade uyumayı tercih etti:) akşama doğru yine denicez. Benimde ağrılarım azalıyor uyuşluğum gecmedi genel istedim. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kendime gelince dönerim yine size
Bi de ben varim haziran sonunu bulcamHaftaya doğurmamış bir ben kalmış olucam galiba.
Ya bu çocuklar yerini baya seviyor galiba.Bi de ben varim haziran sonunu bulcam
GalibaYa bu çocuklar yerini baya seviyor galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?