Canm aynı şeyleri yaşadım seninle göğüs uçlarım yara oldu başta çok acıyordu gümüş kalkanı hiç çıkarmadım göğüs uçları mı yumuşattı uç çıkarıcıyla emzirme den çıkardım uçlarını verdim bebeğe emebildi sertleşme lerim içinde sert uçları sert bölgeleri sağdım sürekli masajla şimdi çok şükür düzeldi hepsihastanede emzirmem için çok uğraştılar. Mememi yara yaptılar hep gidip gelip sıkıp çocuğa verdiler. Hastanede bi gıdım geliyordu ona rağmen kavrıyordu bebiş mememi. Emiyordu. Olanı içiyordu. Ama Yetmiyordu da biz mama verdirdik hastanede zorla. Eve gelince bir anda taşmaya başladı sütüm. Görsen sütyen dayanmıyor. Bebeğe vermeye zorlarken çocuğun üstü başı süt oluyor.Keşke hastanedeyken olsaydı sorardık ne yapacağımızı.
Bol su içmek ve emzirmeye zorlamaktan başka bir şey yapmadım yani.
Canm aynı şeyleri yaşadım seninle göğüs uçlarım yara oldu başta çok acıyordu gümüş kalkanı hiç çıkarmadım göğüs uçları mı yumuşattı uç çıkarıcıyla emzirme den çıkardım uçlarını verdim bebeğe emebildi sertleşme lerim içinde sert uçları sert bölgeleri sağdım sürekli masajla şimdi çok şükür düzeldi hepsi
Canım göğüs yarası için ne yaptın sütüm geldi ama yara oldu çocuk emerken cıldırıyorum acıdan zeytin yağ denedim karbonat denedim garmastan pomat kullanıyorum ama hic acım geçmiyor ağlıyorum sancısına ve acısınahastanede emzirmem için çok uğraştılar. Mememi yara yaptılar hep gidip gelip sıkıp çocuğa verdiler. Hastanede bi gıdım geliyordu ona rağmen kavrıyordu bebiş mememi. Emiyordu. Olanı içiyordu. Ama Yetmiyordu da biz mama verdirdik hastanede zorla. Eve gelince bir anda taşmaya başladı sütüm. Görsen sütyen dayanmıyor. Bebeğe vermeye zorlarken çocuğun üstü başı süt oluyor.Keşke hastanedeyken olsaydı sorardık ne yapacağımızı.
Bol su içmek ve emzirmeye zorlamaktan başka bir şey yapmadım yani.
1. Soru için bende de oldu bende her iki ilacı kullandım . Bol bol su içince rahatlıyorum sana tavsiyem bol bol bol bol su iç canım rahstlayacaksın.Kızlar selamlar,
Size danışmak istediğim 2 konu var.
1. İdrar yolu enfeksiyonu. Aksef kullanıyorum sezaryen sonrası klasik vermişti doktor. Ama ben onu kullandığım halde enfeksiyon oldum. Hastanede sondadan dediler antibiyotikle geçer dediler. Çok şiddetlendi şu an. Monurol kullandım dün gece doktora sorup. Ama bir fark yok. Yarın idrar kültürü vericem onun sonucu da 3 güne çıkıyor. Bu arada rahatlamak için ne yapabilirim. Sezaryen sonrası yaşayan var mı bunu? Doğum öncesi idrar vermiştim hiç enfeksiyon yoktu
2. Meme ucu problemi.tecrübeli analar bilir belki bunu. Çok sütüm var. Akıyor sütyen ped yetişmiyor. Maşallah diyim. Ama meme ucumun etrafı aşırı gergin. Orayı kavraması çok zor. Meme ucu kısa ve çok kalın ağzında durmuyor cebelleşiyor boğulacak gibi oluyor. Ağzından sütler taşıyor. Mecburen sağıp biberonla veriyorum ama 2 saatte bir süt sağmak işkence. Bunun bir çözümü var mıdır ? Zamanla düzelir mi acaba?
Garmastan geçirmedi mi? Benim hemen geçirdi ya bu konuda en iyi krem o aslında.Canım göğüs yarası için ne yaptın sütüm geldi ama yara oldu çocuk emerken cıldırıyorum acıdan zeytin yağ denedim karbonat denedim garmastan pomat kullanıyorum ama hic acım geçmiyor ağlıyorum sancısına ve acısına
Gözünüz aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inş , darısı başımızaMerhaba hanımlar bugun bende saat 15;30kızımı kucagıma aldım sezeryan dogumla . 3 kilo dogdu dr bayakorkuttu kuveze alıtız falan dıye ama ben agrım çok dıye olsun dedim . şimdilik yanımda kuveze alınmadı sükür inşallah sag salim evime götürrrüm bebegımıdogum yapanlarında gözü aydın kızımın adını hayrunnısa koyduk ama devlette yaptım doğum falan ıyıde doğumsan çıkınca hiç ilgi yok bebegı emzırmedm gelip bakmak istemdler zorla getrdık . daha gelip bakan olmadı bu saat oldu . yemek falan da yıyemdm bişeu de demedıler . yurume olayına da bişey demedıler . yururmem lazımmı bılmıyorm . belden uyusmalı oldu boyle işte
Maşallah diyelim sütüne en baştaBen de gümüş kalkanı hiç çıkarmıyorum yaralarım iyileşti hemen süt gelince neyse ki. Uç çıkarıcıyı bilmiyorum bakayım ona. Ama meme ucu etrafındaki kahverengi yerden kavraması gerekiyor ya benim orası aşırı gergin. Kayıyor ağzından. Bakalım nasıl olcek.
Kaburga için tedavi yok malesef kendi kendine kaynayacak röntgen çektirmedim henüz ama aile doktorum elle muayene yaptı şişlik olmuş kırılmış dedi 1 ay kadar korse kullanicam. Aynen oğluşum hareketlenmiş bugün mamayı alınca ama hemşire aç kalınca huysuzlanıyo emmek istiyo dediKaburgan nasıl düzelecek peki, Kendi kendine mi kaynayacakmış o? Kırık mı kesin röntgen falan çektirdin mi şikayetçi olurken kullanırdın.
Çok şükür bebek mamayı almışsa toparlamıştır
Maşallah diyelim sütüne en baştabizlere darısı.Canım bence göğsün çok dolu olduğu için sütle kahverengi bölge gayet gergin.Sütünün çok olmasında bebeğin emmesinin üstüne belirli aralıklarla sağman da sütünü artırdığı için etkin olmuş bence.bebek emmeden az önce çok hafif sağ bence göğsünü yumuşat peşinden bebeğe ver göğsünü hem hem sertliği olmaz göğsünün hem kolay kavrar ama çok az sağ ki süt bulamayıp sinirlenmesin.bi düzene girdi mi de gerisi gelir zaten
Bence bir hastahanede röntgen cektirin elinizde bir kanıt olsunKaburga için tedavi yok malesef kendi kendine kaynayacak röntgen çektirmedim henüz ama aile doktorum elle muayene yaptı şişlik olmuş kırılmış dedi 1 ay kadar korse kullanicam. Aynen oğluşum hareketlenmiş bugün mamayı alınca ama hemşire aç kalınca huysuzlanıyo emmek istiyo dedi
Geçirmedi canım devam edeyim bari belki rahatlatır bir kaç güneGarmastan geçirmedi mi? Benim hemen geçirdi ya bu konuda en iyi krem o aslında.
Gecmis olsun canim
Elle ovmak gibi canım elle süt sağma yazarsan videolar var benzerini yaptım ve sütümün geldiğini hayal ettim. İnanır mısın sonra memelerime sıcaklık geldi . Sonra emzirdim sağdım hala öyle devam ediyorum. Çok bol değil ama yetiyor çok şükür ilk süt.Memeye masaj derken elle ovmak mı yoksa daha farklı hareketler mi canım
Canım açıkçası koniyi hiç kullanmadım pratik gelmediMerhaba ıslak mendilin fotoğrafı varsa atabilir misin rica etsem? Koniler tek kullanımlık değil dimiilk bebeğim ve tecrübesizim işlerimi pratik bir şekilde halletmeye çalışıyorum
Benim göğüs uçlarımda yara oldu ve çok acıyor emzirirken. Hastanede ki hemşire tahininin üstünde biriken yağı sürün ve pedle kapatın emzirirken silin çok faydasını görürsünüz dedi. Gerçekten duacısıyım çok rahatlattı tavsiye ederim.Canım göğüs yarası için ne yaptın sütüm geldi ama yara oldu çocuk emerken cıldırıyorum acıdan zeytin yağ denedim karbonat denedim garmastan pomat kullanıyorum ama hic acım geçmiyor ağlıyorum sancısına ve acısına
Daha vakti gelmemiş dmk ki dicem ama tarihin geçmş, nası bi doğum planlıo dr un knştnz muİyi çok şükür, Allah sağlıkla kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin. Benim hiç kasılmam başlamadı canım suyum geldi sandım o da yanlış alarmmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?