2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kizlar bebisleri tek basiniza yikamaya basladiniz mi ???? Yikiyorsaniz nasil yapiyosunuz??
Coktaan başladım eve geldiginde hazır göbeği düşmüş bir bebeydi kuvvetinde denedim hanfendi nin sekeri düşünce asabiye bağladı çok çabuk yıkadım. Genelde önce ben giriyorum isitiyorum sıcak suyu açıp . Sonra kovasına dolduruyorum suyu . Dizlerime yatırıyorum ama başını yukarda tutuyorum bı elimle , bı elimle sabunlayip duruluyorum. Bitince eşim gelip havluya sarıp alıyor. En kolayı bu geldi.
Yıkamadan önce biraz tok olsun çıkınca açlıktan eti kopmuş gibi ağlarsa korkutmasın seni. Çıkınca yine hafif kurulayip yine emzirirsin havalar sıcak nasılsa

Kizlar bebisleri tek basiniza yikamaya basladiniz mi ???? Yikiyorsaniz nasil yapiyosunuz??
Yıkıyorum canim. Köpüklü file vr bizde onu kuvetin üstüne koyunca rahat oluyor yastığı da var. Önce gövdesini bacaklarını yıkıyorum sonra yüzüstü yatırıp kafasını sırtını kopukluyorum en son kolumun ustune yatirip kafasından ayaklarına doğru döküyorum suyu .

Kızlar beybim tam 2 saattir uykuda. Günlerdir ilk kez gündüz uyuyor. Ama ayaklarımda şu an yatağına koymaya korktum. Gözünü açar gibi oldukça hep salladım pışpışladım. İlk 1 saat hep tedirgindi sonra saldı.
Bugün her uyku döngüsünün en az 45 dk olması gerektiği ile ilgili bir yazı okudum o yüzden ayaklarımdan indirmedim hiç. Ekledim o yazıyı da. Ne kadar doğru bilmiyorum deneyimleyen var mı tecrübeli analardan.
Tabi ayaklarımda olduğu için bu süreçte ne uyuyabildim ne iş halledebildim. Kapı çaldı açamadım
Nerde yanlış yapıyorum acaba. Neden uyumuyor bu çocuk. Böyle sallanma bağımlısı olmasından çok korkuyorum ama kendi kendine uyuyamıyor gündüz. Akşam yıkanıp emdikten sonra kendini salıyor bir anda uyuyor ama gündüz yok. Büyük adam mı sanıyor kendini bu velet ya.

Eklentiler

• 45E95370-C664-42BC-AA38-F356931020BF.webp
    70,2 KB · Görüntüleme: 49
Kızlar siz bebislere su veriyor musunuz doktorlar asla dıo anne sütunun %80ni su ama bebeği gören herkes: veriyor musunuz su?
su verilmez mi?bi yaşıma daha girdim ee biz boşuna mı su verdik? ee ozaman sende içme su! söylemlerini duymaktan bıktım.

Ben yıkıyorum canım hızlı hız . Kolunun altından parmaklarımla tutuyorum başını bileğime yaslıyorum bir kafasını şampuanlıyorum bi vücudumu şip şap suyun. Altından gezdiririyorum ( önceden ayarladığım suyu yani su hep açık kalıyor ) sonrada hoppp havluya yatırıyorum bitti
canım havalar sıcak yazık uykuya dalamıyorlar salıncada uyanmıyorlar biz bile bunaldık . Alışcak bazen sadece bize ihtiyacları olduğu için ağlayıp yatmıyorlar. Benimki fuşl uyur üç saate bir uyanır yer uyur. Ama bugun yemekten sonra iki saat nerdeyse uyanıktı. Bişey yapmamasına rağmen uyumuyor diye çıldırdım . Sonrada dedimki yazık kız çocuk hiç bişey yapmadı boşuna kızdın

Görüyor bence, çünkü bazen gülüyor bazen korkup ağlıyor, acıdan ağlıyorsa gülünce neye gülüyor
Tek çocuklu arkadaşlar şu an ki deneyimlerinize göre ikinci çocuğu düşünüyor musunuz ileride
Ben 3-4 çocuklu arkadaşları ayakta alkışlıyorum
2-3 yıla bütün süreci unutursam anca yaparım ikinciyi
Bende hepsini ayakta alkışlıyorum helal olsun

Kizlar bizim doğum kilomuz 2980 gram di 12 gün hızlı nefes aldığı için yoğun bakımda kaldı dün sağlık ocağına gittim tartilfi 3100 gram çıktı bana az geldi sizce normal mi

Bizimki sabah 6dan öğlen 1e kadar uyumadı hiç bugün. 1 gibi uykuya daldı 2.5 saat uyanmadı ben emzirmek için kaldırdım. Sonra kucağımda gezdirerek konuşarak geri uyuttum. Ay böyle sakin olunca aşırı mutlu oluyorum. Ama uzun süre uyumayınca uyanıkken hep ağlıyor üzüyor

Kizlar bizim doğum kilomuz 2980 gram di 12 gün hızlı nefes aldığı için yoğun bakımda kaldı dün sağlık ocağına gittim tartilfi 3100 gram çıktı bana az geldi sizce normal mi

Evet canım hastane çıkışı tartılmış mıydı. 15 günde doğum kilosuna geri ulaşması beklenir seninki 12 günde geçmiş doğru mu anladım. Şu an 12 günlük dimi?

Grubun en minik bebeği bende kızlar dert etmeyin büyüyor:) 2120 gram 42 cm doğdu
Ay tam minnakmiş kızım da 2120 gr dı ama boyu 46 cm di senin bebiş baya küçük ama inan hepimizinkinden daha çabuk toplar bıdık olur bir kaç aya inş

Ben hala eşimle yıkıyodum, hergün de o olmuyor işinden dolayı. Ama beni fena gaza getirdiniz kızlar. Sizden aldığım cesaretle birazdan tek başıma yıkayacağım beybimi bakalım. Kazasız atlatırız inş

Nem yapan göbek. Ete değiyor ya. Korse kullanmak gerekiyormuş yani.
Banada hiç korse kullan göbek değmesin demedi sadece kuru tutmak için sargı bezi koy bir müddet dedi. 10günlük kontrole kadar kullandım bende. şimdi göbek değmiyor zaten dikişe belki ondan birşey demedi.

Ben oğlumda ilk banyosunu kucağımda duş alırken yaptırmıştım ameliyatım zor geçmişti hiç eğilemiyordum çünkü. Suyun altında mayışıyordu rahatça tutabiliyordum. Tavsiye ederim:)

Gözün aydın canım çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün . :)

Gözün Aydın canım Allah analı babalı büyütsün.:)

Merhabalar hanımlar. Size bı sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim. Bebeğim 25 günlük. Hiç böyle sakın sakin bakmak istemiyor uykudan uyaniyor 5 dk bakıyor bakmıyor ağlama modunda hemde yıkıyor ortalığı esniyor hemen. Yarım saat oyaliyorum ağlaya ağlaya sonra meme de gözleri gidiyor ayağa alıştı ayağıma alıyorum sallıyorum yaklaşık 1.5 saat içi bı geçmiyor sürekli uyku uyanıklık hali. Ne uyumak istiyor ne uyuymamak vallaha anlayamadım. Sizin bebekler günde kaç saat uyanik kaliyor.

Merhaba benim bebeğim de şu an öyle . Ayagimda sallamayi durduğumda hemen bı uyanma çabasında vallaha alismasin dedm ama Alişan çocuk bı şekilde alışıyor emzik de almıyor hep emmek istiyor beni sonra kusuyor bu döngü sürekli böyle reflü yatağında salliyorum ben ayagimda olduğunu anlamasın diye ama bilmiyorum nasıl olacak Allah yardimcimiz olsun sallanmaya Alişan bebek çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…