2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ağlıyorsa bir derdi vardır illaki yarım saat geçmesini bekleme istersen emzirmek yada uyuması için,belki acıkıp ağlıyordur belki uykusunu alamamıştır da ağlıyordur.emine o esnada bakalım susacak mı sonra gazını falan çıkartırsın daha huzurlu olur belki

Merhaba az önceki mesajı görünce tam yazacaktım görmüşsün benimkini de. Instagramda uzmancocukhekimi ni takip ediyorum. Böyle bir şeyler pylaşmış. İlk 3-4 ay nasıl uyuttuğumuzun önemi yok yeter ki uyusun diyor benim anladığım bu paylaşımdan.
Sallanmaya alışmazmış. Benimki de sakinleşmek için sürekli emmek istiyor çok emince çıkarıyor. Gaz damlaları falan işe yaramıyor esas sorun gaz değil benim anladığım. Gaz çıkarınca evet rahatlıyor ama sorun daha başka bebek genel olarak huzursuz. Bugün sallayarak 2. Ye uyuttım. Hala uyuyor şükürler olsun. Uyansın emzirip biraz dışarı çıkaracağım. Sonra tekrar uyur inşallah. Uyudukça da sakinleşiyorlar gerçekten. Uykusuzluk sinir yapıyor. Benim çocuğum da uyanıkken sakin sakin mutlu bebek olmuyor ne yazık ki.

Eklentiler

• 411FAEC1-FC3E-48C3-A359-9A192D7CE519.webp
    67,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 67C1F435-B82E-4079-BC96-95B4159E20F5.webp
    70,2 KB · Görüntüleme: 46
Valla canım aç olmadığını biliyorum sürekli.meme de kalmak istiyor emzik gibi. Zaten emiyor emiyor fazla geliyor kusuyor gözü aç kızımın . Ayakta sallanmak uykuya dalışı o kadar zor ki yani yaklaşık 2 3 saatimi alıyor. Gaz i olduğunda anlıyorum yüzündeki kızarık dan filan 2 gündür gazı da çok yok gaz ilaçları fayda etti bize elhamdülillah. Depresyondayim resmen lohusalıgi atamadim

Vallaha resmen beni anlattın. Evet hep huzursuz kundak yapıyorum ordan bile çıkartıyor elini sürekli devinme halinde. Günler nasıl geçecek bilmiyorum tek başımayım. Ve daha hiç cikartmadim dışarı filan cesaretim Yok

13 de suni sancı almaya başladım 15 gibi suyum geldi. Ve 19 da doğum yaptım Allah a şükür Allah size de nasip etsin inşallah
Ne guzel haber bahti guzel olsun kuzucugun tebrik ederim. Benim suni sanciyla bile sansim cok dusukmus, dr veririm suni sanci ama sonunda yine sezeryan olur dedi. Yine de denemek istersen sen bilirsin dedi, ben de risk almadim cuma sezeryanla alacaklar

Ben de tek başımayım annem sürekli telefonda motive ediyor çık çık diye. Eşim öyle. sokağa çıkıyorum bebek arabasına koyup evimin olduğu sokaktan bir sokak öteye gidemedim tabi. Ama yarın avm planım var mesela. Bazı ihtiyaçlarım var eşimden istedim alamam kendin git al diyor çıkayım diye. İnşallah halledebilirim
Bugün uyuyunca cesaret geldi

Reactions: H E
Ben gaz damlası ve devit verdikten sonra çay kaşığı ile zemzem veriyorum . Bu sıcakta su vermeden olmaz diye düşünüyorum. Bilmiyorum belki yanlıştır ama havalar çok sıcak .
Banada hiç korse kullan göbek değmesin demedi sadece kuru tutmak için sargı bezi koy bir müddet dedi. 10günlük kontrole kadar kullandım bende. şimdi göbek değmiyor zaten dikişe belki ondan birşey demedi.
Ben 25 kilo alıp girdiğim için doğuma kocaman gobus kaldı

Büyüklerin her dediğine bakarsak daha eve gelir gelmez pekmezli suyu ağızlarına vermiştik.sadece anne sütü alıyorsa gerek yok ki suya.ben şahsen vermiyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun.benim ilk oğlum zor büyüdü gaz,meme reddi,uyku sorunları.ikinciyi daha rahat büyüttüm sorun yaşamadım.bugün bunda ben de zorlandım çoğu şeyi ilk oğluma benziyor çünkü.bunu düşündükçe de depresyon gelgitleri yaşadım ben de bugün aynı şeyleri yaşıyorum yine diye.ama o zor büyüyen oğlum evin içinde dolandıkça bilmiş bilmiş ve sorunsuz hepsi geçecek diye kendime teselli veriyorum.okunabilecek dualar oku canım daraldığın zamanlar,ben de henüz dışarı çıkarmadım kırkı dolmadan çarşı pazar gezdirmek istemiyorum,başka da çağıran yok ki şöyle bir hazır sofraya az kafan dağılsın karnım doysun.biraz daha toparlansınlar çıkarırız az bi kafamız dağılır az sabır

Sağlık ocağı aradı bugün topuk kanı için gittik. Bebek için damlada verdi. Siz sağlık ocağının verdiği damlayı kullandınız mı?
Buarada bizde çok hafif sarılık var oğlum uzun uzun uyumaya başladı acıkınca uyandığı için sorun etmiyorum ama inşallah böyle böyle sarılık artmaz ya.

Sağlık ocağının verdiği damlayı kullanıyorum canım özelde Dr yazmışdı ama almadım herkes sağlık ocağının verdiğini kullanıyor cevremde

Sarılık bizdede vardı emmek için uyanıyorsa hiç sorun yapma özeldeki bizi korkuttu ama insanı boşa panikletiyorlar değeri 11 di bize yatış vereceklerdi az kalsın herşeyleri para olmuş gözlerinde kaldı hafif oda çoğu bebek de gözde sarılık olabiliyormuş 2 saatte bir emziriyorum en geç bir haftaya geçiyor cildindeki

Sağlık ocağı monovit verdi,o gün devletteki isim istedim farklı coledan yazdı iyi diye.ama ben onu da vermedim farklı alacağım isim karar vermedim ama.
15.günmü başladınız kızlar

Dün kanda bakıldı çok düşük ve fizyolojik sarılık dediler. Uyuyor ama acıkınca kendi uyanıyor. İnşallah sıkıntı yaşamadan atlatırız.
Sağlık ocağı monovit verdi,o gün devletteki isim istedim farklı coledan yazdı iyi diye.ama ben onu da vermedim farklı alacağım isim karar vermedim ama.
15.günmü başladınız kızlar
Bize de monovit verdi hemen başla dedi ama bilemedim başka daha güvenilir ve doğal bir marka var mıdır ?
Başlasam bir dert başlamasam başka bir dert.

İmkanın el veriyorsa daha temiz içerikli bişey kullanabilirsin.sağlık ocağından vermelerine rağmen dr bize coledanı yazdı içeriği daha iyi diye,ama onda da şeker ve kimyasallar var inceledim de.doktorlardan bi isim alamadık biz,özele de gitmedik yol gitmek istemediğimizden şu aşamada.kendi duyduğum isimler var artık birini aldırıp kullanacağım mecbur,kızlar isim verir misiniz

Canım benim bebişinde hafif sarılığı vardı ilk 3 gün sütüm çok az geldiğinden . Süt arttırıcı çaylar falan derken birde çok emzirdim 2 saatte bir uyandırdım kızımı zor uyanıyordu ama bugün doktor sarılığı geçmiş çok iyi bakmışsın dedi. Sarılıkta uyku yapar bence 2 saatte bir uyandırıp sık sık emzir .

Temiz bir marka bulursan haber verirmisin canım.
Benimde sütüm çok elhamdüllilah hatta sağlık ocağı bugün bebeğin emmesine sütüme baktı. Çok fazla geldiği için genzine kaçıyor ilk önce sağıp sonra emzirmemi tavsiye etti. 2 saat olmadan kıpırdanıyor alıp emziriyorum canım ama ilk günler uyumuyordu şimdi başladı ondan garip geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…