2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Bursada olursam zıbın çorap uuzerine ince muslin. Yalova'da olursam bizm ev esiyor battaniye az kalın ortuyorum. Ayak ve bel kısmından usutmemeye çalışıyorum. Bursa da Osmangazi de basık mahalle çok sıcak oluyor en üst kat birde. O yüzden uyku dışında üzerini de ortmuyorum.

Ben Eskişehirde yaşıyorum orası da esiyor ve ben hep yeni doğanla gezdirdim gecede ince müslin atardım üstüne ne çok sıcak ne çok soğuk olmasına izin vermedim. Ama burda çok terliyor soyuyorum bu seferde üşürmü derdi alıyor beni. Şuan rahatlamış gibi hem huzursuz değil hemde daha rahat uyuyor.

Kızım emerken cok terliyor tek zibin giyiyor ama yinede terliyor buna nasil çözüm bulabilirim?

Çok geçmiş olsun canım
Kısa kollu zıbın ve çorapla duruyor
Uyuyunca salonda klimayı açıyorum yatak odasıda serinliyor o zaman müslin örtüyorum klimayı açmadıysam örtmüyorum üstünü
Çok sıcak hava üşümezler bence

Allah'ım soğanı versin

Ben İstanbul malum İstanbul çok fena ama ben hiç zibinla tutmadım mutlaka zıbın ve hastane çıkışı alt üstünü yada tulum giydiyorum ya bunlar civciv gibiler hergunde bonya yaptiyorum sadece sikinkundak yapmıyorum üstüne bazen battaniye bazende Müslim bez atıyorum

Geçmiş olsun canım Rabbim çaresiz dert vermesin inş iyi bari bir çözümü varmış aç kalmaz bebiş ilaç saati dolunca hem sağar hem emzirirsin anne sütünden mahrum olmaz

Evet canım bir tehlikesi yok çok az geçer süte dedi doktor. Önlem olarak emzirmiyorum 4 saat düşük ihtimal ama belki alerji yaparmış. Şimdiden açıldım.

Ben istanbulda 15 günlükten itibaren full kısa kollu zıbına geçtim.
Şimdi izmirdeyiz sadece bezle duruyor bura yanıyor çünkü.

Canım ben İstanbul dayım çok sıcak sadece zıbın ve ayaklı ince pantolon ile duruyor bazen yarım kol bazen sıfır kol sadece terlediği için günlük 5 defa üst değiştiriyor evim giriş kat olmasına rağmen çok sıcak olmasa da üst katlara nazaran gecede müslim ürtüyorum gündüz örtmüyorum annem hep derdi erkek çocukları sıcağı sevmez fazla sıcak tutmamalı diye aklımda kalmışü

evet canım cidden sevmiyorlarmış. çocuğu soyduk mızıldanması huysuzluğu bitti. demek ki darlanıyormuş. yüzündeki sivilceler bile geçmeye başladı.

Teşekkür ederim kızlar. Genel olarak hepimiz az giydiriyormuşuz demek ki. İnşallah pişik falan olmadan bu sıcakları atlatırız. Boynu kolları falan pişer diye de korkuyorum.

evet canım cidden sevmiyorlarmış. çocuğu soyduk mızıldanması huysuzluğu bitti. demek ki darlanıyormuş. yüzündeki sivilceler bile geçmeye başladı.
Aynen canım biz yine kalkıp elimizi yüzmüzü yıkıyoruz su içiyoruz cam açıp hava alıyoruz o minnaklar ya yatıyor ya emmiyor ne yapsınlar darlanmayıp yazık kuzulara

Ah deli olucam bu çocuk ağladımı huysuzlandı mı sütün mü yetmiyor aç bu çocuk biberona mı alıştı emzikten dolayı memeyi reddediyor laflarından. Zaten bebek ağladımı bende strese giriyorum herkes beni iyice strese sokuyor. Uykusu geldimi uyuyamadımı hem memede sıkıntı yaşıyor hemde uykuya dalamadığı için ağlayıp duruyor. Çok yorucu her şey. Allah bana bol bol sabır bebeğimede bol bol uyku nasip etsin inşallah.

Takma kimseyi sakin ol cnm.. sukur bana kimse niye biberonla sut veriyosun niye mama veriyosun demiyor bilmiyorum ben sunu fark ettim turkiyedeki kaynanalar daha cok kaynanalik yapiyor burdakiler sakin olabilirmi bilemedim ama cevremdeki her kaynana aamaaan evinde olsun rahat olsun kafasindalar

kız sadece kv olsa keşke. Annemdeyim illa ediyor biberonla verme senin yüzünden memeyi bırakacak yok emzik verme çocuğun yüreği bayıldı.

Benim KV dede takmış bir kırka yok kırk taş yok süpürge teli yüzük kırk kaşık su çocugun kırkı cıkacakmış dedim anne bunlar hurafe durduk yere günaha sokuyorsun sanki az günah sahibiyiz. Diyorum niye kırk diyor eskiler böle yapıyormuş dedim koca karının biri ortaya birşey çıkarmış sizde sürdürüyorsunuz kırk annenindir lohusa annedir hazlık gibi hanifi mesebinde 40 gün uzatmalı benim gusullenip bebeği de normal şekilde yıkarım dedim kızdı, yok birde bebek üşür uzun kollu giydir kolları buz gibi çocuk kafadan sırtdan SApır şapır ter atıyor dedim çocugu bayacan sen herhalde hele mama konusu hormonu dayıyorsun keyfine bir sende görüyorum angare işleri diyor hepden tırlatıyorum banyo yaptırıyoruz kirli suyunu gece dökme sabah dök kuvetde kalsın sebebiyle eskiler öyle demiş akşam vakti dışarı adım atmayın eskiler öyle demiş doğduğu gün banyo yapma eskile öyle demiş bu eskiler ne çok şey demiş ama sebeb ne açıklama yok durduk yere insanları kandırmak için boş laf atmışlar hiç kimse kimseyi takmasın bende takmıyorum diyorum sen 50 yaşındaysan bende 36 olacağım kusura bakma çocuk yok karşında işime karışma bu yaşda akıla ihtiyacım yok diyorum küsüp gidiyor birde altlı üstlü oturuyoruz sağolsun doğumdan geldim tavuğu haşlamış çorba yapda iç diyor o kadar doğum yapmışın halinden anlıyor yani daha hiç sorması yardıma ihtiyacın varmı diye

Ben Hindistan cevizi yağı kullanıyorum, bir de fotoğraf atmışsın net görmüyorum ama sadece deri döküntüsüyse kızımın el bilekleri, ayak bilekleri, boynu o şekilde dökülüyordu iki kere çok az tuzlu suyla yıkadım her banyodan sonra da Hindistan cevizi yağını sürdüm geçti çok şükür
Şimdiye kadar uzun kollu giydiriyordum ama iki gündür aşırı sıcak, kısa kollu zıbının altına patikli pijama giydiriyorum ama banyodan sonra 1-2 saatliğine üstüne çok ince bir üst giydiriyorum üşümesin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…