2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

İlk 3 ay uyku düzeni oluşturmaya çalışma canım. Huysuzlandıkça uyumaları lazım. Gündüz çok uyuyunca gece daha iyi uyuyorlar. Ve her bir uykusu en az 45dk olmalıymış. 45 dk dan önce uyanıyorsa anında müdahale edip uykuya geçirmek lazım.
Bizimkinin sorunu gündüz uykuları. Ve gündüz uyutmayı başaramazsm gece çok huzursuzlanıyor. O yüzden gündüz sürekli ayağımda çocuk. 2 saat boyunca uykuda tutmayı başarıyorum ayağımdan indirmedikçe. Her hareketinde sallıyorum. Beşik hamak varsa biraz daha kolay işin. Bizim yok sallanan hiçbir şeyimiz alamadım da.
Doktorumuz diyor ki 4. Aya gelene kadar sadece uyutmaya çalış nasıl uyuttuğunun bir önemi yok. 4 aylık olunca gece uykusu ve gündüz uykularını öğretebilirmişiz.
Gündüz uyuyorsa da bırak yani uyandırma.

Hah bi de instagramda uzmancocukhekimi diye bir hesabı takip ediyorum. Onun uyku ile ilgili postları var bayağı bilgilendirici.

Evet canım 1yasindan sonra tek doz yapıyorlar

Biz hem spiral hem prezervatif ile devam edicez galiba
Dünkü yaşadığım korku bana yetti. Nasil oldu anlamadık bile
İşte şimdi hepsi 3 doz olmuş canım
Bizim randevu perşembe günü bakalım basıl geçecek o gün

Mama veren anneler sizin bebeginiz kac cc iciyor kac saatte bir.. kafama takmaya basladim cok az icmeye basladi ya

Aman
Bende dün 40 sonrası kontrolüne gittim Dr korunma için tek yol spiral dedi bana, ama yok ondan da korkuyorum ben
Eşime geçen sabahladigim gün menopoza kadar görüşmeyelim , benden normal çocuk olmuyor bı kolik daha yüreğim kaldırmaz dedim. En iyi korunma hiç yaklasmamak

severb canım biraz sakinleşmeye çalış, kendini yıpratma bu kadar. Elbet düzene girecek.. Benim bebik de gece hiç uyumuyor, her saat kalkıyoruz, uyuduğunda da sürekli ıkınıyor, ben her sese uyanıyorum. Sabah 5te de artık kucağıma alıyorum çok artıyor ıkınması, uyanıyoruz. Hepimizinkinin bir huyu var…

Ben bariz şeyler dışında yememe içmeme çok da dikkat etmiyorum, aç karnımı zor doyuruyorum bazen. Kahve de içiyorum baya baya, beni rahatlatıyor çünkü..sonuçta bende insanım, mükemmel olamam.

Kesinlikle doğru uyku saati gelince uyumayinca daha da çıldırıyor. İlk aylar kolik bebekler için desteksiz uyutmak biraz zor sanki ama diğer aylar daha uygulanabilir. Oğlumda mutfakta aspiratöru açıp uyuturduk gaz sancıları gelince. Birden yürümeye başladı ve yatağa koyup poposuna pıt pıt vururken pis pis yapıyordum en gürültülü yerde uyumayı öğrendi . şimdi yataga giriyoruz birbirimize sarılıp uyuyoruz. İşine gelince başucunda sandalyede oturuyorum öyle uyuyor . İşte bunlar için zaman gerekli.

Ben de her istediğimi yiyorum kızlar. Tek dikkat ettiğim kola fanta vs içmemek. Onu da ayda bir belki içiyorum.
Gazlı bebek ne yapsak değişmiyor çünkü. Kızımda çok dikkat ederdim bunda saldım çayıra 2.bebelerde daha rahat oluyor insan

Oyle 3. Bebede dahada bi rahat oluyosun

Kızlar sabah 5 de uyudu 11 de Uyandık şimdi uyudu tabi hala ayağımda sallıyorum kesin daldı diyemiyorum bu ne azimdir böyle 4 yaşındaki çocuklar bile bu kadar uzun uykusuz kalamaz 36 yaşında yım 2 ci bebem beyaz bayrak çektim artık siftah yapanlar olmuş ben daha adama sarılamadım yan yana oturup nasılsın diyemedim bu işi beceremeyenlerdenim psikolojim sıfır

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var sabahtan beri acildeyim mide bulantısı karın ağrısı ile bebeğim ortada kaldı resmen mama aldık hiç durmuyormuş kayınvalidem bakalimıyorum ağlamaktan içim dışıma çıktı bide şimdi ameliyat olacağımı öğrendim apandisit yada kadın doğumsal bir sıkıntı dendi vajinal kanamam da var nolur dua edin beni yavruma bağışlasın allahım çok korkuyorum

Allahım tez zamanda hayırlı şifa versin

Ah canım benim çok geçmiş olsun yavrunu sana senide yavruna bagışlasın Rabbim korkma canım benim arkadaş da açıklık oldu bayramda karın ağrısı kusma ile apandisit cıktı ameliyat oldu iki güne toparlandı 3 güne evi bile taşıdı kanamanın reglidir belki tesadüf olmuşdur bol duva et aklına kötü düşünceler getirme

Canım sakin ol panik yapma çocuğun ortada kalmamış babanesi bakıyor. O da tutmayı becersin kaç yaşında kadın. Ağlama sakın.

Çok ağladım çok sütüm bile çekilmiş olabilir sabahtan beri h bişey yemiyorum çocuğumu öpüp koklayıp geldim çok zor oldu doktorlar kedin bişey söylemiyor açılınca ne olduğu belli olur diyorlar çocuğum mamaya alışacak sütüm kesilecek bakamayacaklar diye çok korkuyorum dua edin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…