2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Merhaba herkese ben Temmuz annesiyim ama belki buradan da yardımcı olan olur çok kötüyüm bebeğimde tiroit çıktı Hacettepe tıp endokrin bölümüne gittik geçen hafta. Detaylı inceleme yapıldı. Bugün sonuçlar çıktı ve doktor sonuç çıkınca mail atın dedi yani hastaneye gitmedik. Tiroitleri çalışmıyor dedi ilaç başlattı takip için iki hafta sonra çağırdı. Yüzyüze konuşmadığım için sormam gereken bir sürü soruyu soramadım. İçim içimi yiyor kızlar etrafınızda sizde var mı doğuştan tiroitleri çalışmayan ve normal olan bebek . Araştırma yaptım cok ciddi zeka geriliğinden ve büyüme sorunlarından bahsediliyor çok üzgünüm

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bu hastalık eşimin ailesinde genetik var. Eşimde 13 yaşındayken bir kan tahlili sırasında teşhis konmuş muhtemelen çok daha küçük yaştan beri var çünkü o yaşta bile tırnakları cildi çok kötü durumdaymış tedaviye başlayınca düzelmiş. Tabi eskiden topuk kanı alınmadığı için bebeklerde bu hastalık teşhis edilemiyordu. Ben bizim çocukta da çıkar diye endişelenmiştim bayağı araştırdım. Hatta gebelik boyunca iyot takviyesi kullandım.
Şu an teşhis edilmiş olması önemli evet ilaç kullanmazsa gelişim ve zeka geriliği oluyormuş ama sen ilaca başladığın için vücut aldığı o hormonu tiroit bezi salgılıyormuş gibi normal fonksiyonlarına devam edecek. Zeka gelişimi için ilk 6 ay önemli. Teşhisiniz 6 ay sonra konsa mesela ciddi sonuçları olabilirdi ama şu an bir sorun yok endişelenmeyin

Canım bizimkinde de var kuvozde kalırken doktorumuz sağolsun göstermiş taburcu ederken de özellikle söyledi böyle bir şey var çoğu bebekte olur 1 yaşına kadar geçer ben baktırdım haberiniz olsun dedi sen yine de baktır için rahat etsin ama stres yapma diye söylemek istedim

Canım ilk günlerde bizde de vardı hatta normalde 2 defa topuk kanı alınırken bizden aralıklarla 4 defa aldılar tiroitlerde düzelme var mı diye çünkü sağlık bakanlığı takip ediyormuş bu durumu ona göre önlem alıyorlarmış. En son topuk kanını 30 günlükken falan aldılar bi sorun çıkmadı değerler normale dönmüş dediler şimdi 2 aylık oldu durumuna bakıyorum gayet etrafıyla ilgilenen hatta bazı kelimeleri anlayan bi bebek oldu zeka geriliği belirtisi göremiyorum ben açıkçası yıpratma kendini düzelir inşallah

Çok özür dileyerek ismini unuttum meme reddi olan arkadaşlar vardı. Bizde önce biberonu almadı . Bugünde sol memeyi almadı. Ben de sağ memeyi emzirip , yine sağ memeyi emzirecek gibi koltukta yan yatırıyorum. Koltuğun önünde yere oturup sol memeyi teklif ediyorum. Emzirmesi biraz daha uygun oldu , deneyin canlarım.

Ben ve T Tsngnl

Biz bugün biraz daha rahatladık. Uykuluyken uyanır uyanmaz emzirdim birkaç gün. bugün bir iki kez uyanıkken de emdi. Devamı gelecek inşallah.

Bu arada ben çok fena kısır döngüye girdim sütten. Sütüm çekilmişti resmen geri geldi şakır şakır. Süt yokken biberon verdim çocuk 2 günde biberona alıştı meme reddi oldu. Sütüm geliince de zor emzirdim. Bugün rahat emmeye başladı gibi oldu sütüm yine öyle akmıyor. Azaldı. Zor çekiyor.
Solgarın bira mayası tabletini sipariş ettim artık başka seçeneğim kalmadı.
evde neler yiyip içiyorum iş yapmıyorum yorulmuyorum uykularımız düzenli. Çocuk gece uyuyor. o kadar şeye bu kadarcık süt geliyorsa hayret yani. Bir de benim şimdiye kadar aşırı geliyordu bir günde gitti sanki ya.

Ay amaaan saldım artık elimden geleni yaptım gitmesin diye sütüm. Olduğu kadar

Topuk kanında mı belli oldu

Bende mide yanması yasadim doğurana kadar doğurdum şak kesildi ensesini geçiyor hanimefendinin az önce kv ile yikiyorduk saclarını seviyor ne zaman baglayabiliriz acaba
En sevdiğim öğün kahvaltidir , henfendi özellikle sabahları istifra ettiriyordu son ana kadar . Minik klipsli tokalar var ya şu masa yaparken bukleler bozulmasın diye tutturduklari onların minik kalpli falan susluleri var aklım onlarda kaldı bağlamadan cadaloz gibi dolansin maşallah mis kokulu kizcene . Nasıl güzel kokuyordur şimdi

Ayy evet kusura bakma canım hem volta atıp hem oğluma laf yetiştirirken kafayı toplayamadim unuttum o an hadi gözün aydın canım benim. Süreç geçici zaten büyüyorlar tostikler . Her aşamada bı zorluk öncesinde. Aslında sütun hep var , biberonla besleyince bı öğünü kaydığı icin doluluk kitle oluyor Rabbim can sağlığı versin her şekilde büyüyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…