Maşallah tüm bebeklere, hepsi sevilmelik olmuş artık. Seninle benim kızın kafa ve saç yapıları aynıymış, o dikkatimi çektiMelapaaaaa
Canım sütünden sür bol bol. Dökülür kılları. Benim büyük kızımın alnı çok kıllıydı, sütümden sürdüm döküldü hep. Maşallah bu aradaEkleyebildim kıllı kulakları
Nerden anladı cnm ? Yada sen hiç şüphe ettin mi böyle bişeyden ?Kızlar doktor bize kalbinde hafif üfürüm var gibi genelde olur bu dönemlerde ama her ihtimale karşı çocuk kardiyoloji görsün dedi
Daha önce bu sebepten kardiyolojiye götüren var mı inş bir şey çıkmaz
Bir daha ki ay kontrole geldiğinde ona da randevu al dedi ama benim içim rahat etmeyecek yakın zamanda götüreceğim
Her muayenede kalbini dinliyor bundan önce hiç öyle bir şey dememişti bu defa hafif duydum gibi dedi çok önemli değil geçer ama sen yinede bir çocuk kardiyoloğa göster dediNerden anladı cnm ? Yada sen hiç şüphe ettin mi böyle bişeyden ?
Anladım cnm. İnşallah önemli deildir ama kendiliğinden geçen de çok oluyor. Bizim kızın da bazen göğsünde hırıltı gibi bişey oluyor, acaba onun gibi bişey mi die merak ettim de. Sizin gündüz uykularınız nasıl bu arada.Her muayenede kalbini dinliyor bundan önce hiç öyle bir şey dememişti bu defa hafif duydum gibi dedi çok önemli değil geçer ama sen yinede bir çocuk kardiyoloğa göster dedi
Ben hiç şüphe etmedim gayet normal herşeyi canım
Gündüz uykuları çok uzun olmuyor ama hep aynı saatlerde uyutmaya çalışıyorum az uyuyor ama yetiyor ona heraldeAnladım cnm. İnşallah önemli deildir ama kendiliğinden geçen de çok oluyor. Bizim kızın da bazen göğsünde hırıltı gibi bişey oluyor, acaba onun gibi bişey mi die merak ettim de. Sizin gündüz uykularınız nasıl bu arada.
Peynir kesiği gibi kusma iyi evet.ben de daha tam acıkmamıştı bile boşaltsın diye emzirdim ama öyle bir kustu ki kendi üstü benim üstüm battı,ilk defa bu kadar kustuğunu gördüm.Aslında kaç sapım yapacağın sana kalmış,seninki emiyor da sonuçta.Bebek emdikten sonra emdiği tarafı sağabilirsin,hep boşaltırsan iki tarafı istediğinde yetmeyebilir bebeğeBuzlukta süt saklayan arkadaşlar günde kac kere sağım yapıyorsunuz sütüm çoğaldı sanırım defne tamamıni bitirmiyor memenin acı olmaya başladi mastit olacak diye korkuyorum emsin diye zorlayınca kusuyor
Bu arada peynir kesiği gibi kusması iyi mi?
Kesik sut sindirilmiş süt derler , alacağını almış iyi bişey bu arada keşke hiç kusmasalar tabiiBuzlukta süt saklayan arkadaşlar günde kac kere sağım yapıyorsunuz sütüm çoğaldı sanırım defne tamamıni bitirmiyor memenin acı olmaya başladi mastit olacak diye korkuyorum emsin diye zorlayınca kusuyor
Bu arada peynir kesiği gibi kusması iyi mi?
Çok ciddi sorunlarda belki anlaşılabilecek düzeyde oluyordur evet ama çoğu üfürümde her dinleyen doktor anlayamıyor bile.Doltorun biri dinleyip normal diğeri dinleyip üfürüm var diyebiliyor.Bazen ben de hırıltılı soluma duyuyor gibiyim ama hani genzine geliyor ya süt bebeğin o yapıyor özellikle hırıltıyı bana göreAnladım cnm. İnşallah önemli deildir ama kendiliğinden geçen de çok oluyor. Bizim kızın da bazen göğsünde hırıltı gibi bişey oluyor, acaba onun gibi bişey mi die merak ettim de. Sizin gündüz uykularınız nasıl bu arada.
Vallaha ne yapacagimi sasirdim sağip bosaltinca daha mi cabuk doluyorPeynir kesiği gibi kusma iyi evet.ben de daha tam acıkmamıştı bile boşaltsın diye emzirdim ama öyle bir kustu ki kendi üstü benim üstüm battı,ilk defa bu kadar kustuğunu gördüm.Aslında kaç sapım yapacağın sana kalmış,seninki emiyor da sonuçta.Bebek emdikten sonra emdiği tarafı sağabilirsin,hep boşaltırsan iki tarafı istediğinde yetmeyebilir bebeğe
Neden meme reddi oldu cnm bende emzik ve biberon kullaniyorum bir yandan da korkuyorum meme reddi olacak diyeKesik sut sindirilmiş süt derler , alacağını almış iyi bişey bu arada keşke hiç kusmasalar tabiiben emzirdikten sonra sağım yaptım . Bu da çabuk dolup rahatsızlık hissine sebebiyet verdi. Stok için değil de tam boşaltmak amacıyla sagdim. Şimdi meme reddi yüzünden sağıp buzluğa atıyorum o an emmedigi memeyi boşaltıyorum
Endişelenme canım o hırıltı burnu falan tıkalı olunca yada genzine süt kaçınca oluyor. Üfürüm genelde durup dururken morarmayla falan kendini gösteriyor yada doktor muayenede duyabiliyorAnladım cnm. İnşallah önemli deildir ama kendiliğinden geçen de çok oluyor. Bizim kızın da bazen göğsünde hırıltı gibi bişey oluyor, acaba onun gibi bişey mi die merak ettim de. Sizin gündüz uykularınız nasıl bu arada.
Meme reddinin biberon emizik bağlantılı olduğuna inanmıyorum. Ben de gece ayaktayım uyumuyorum. Sabah kısa da olsa uyumak için sağıp anneme bırakıyordum. Önce biberon almak istemedi emzige zaten uyuzVallaha ne yapacagimi sasirdim sağip bosaltinca daha mi cabuk doluyor
Neden meme reddi oldu cnm bende emzik ve biberon kullaniyorum bir yandan da korkuyorum meme reddi olacak diye
Bizde yatarak rahat emiyoruz gece cok guzel emiyor gunduzleri dikkati dagiliyor sankiMeme reddinin biberon emizik bağlantılı olduğuna inanmıyorum. Ben de gece ayaktayım uyumuyorum. Sabah kısa da olsa uyumak için sağıp anneme bırakıyordum. Önce biberon almak istemedi emzige zaten uyuzsonra da sol memeyi almadı . Meme reddi gelişimsel bı aşama . Geçici bir süreç . Bu yüzden rahatım. Sonrasında ataklar gibi biseyler öğrenmiş olarak dönüş oluyor. Az önce iki memeyi de emzirdim odaklanması zor olsada ama gece çok sinirliydi gazdan dolayı ikisini de almadı koltuğa yan yatırarak emzirdim.
Sağdıkça boşaltıkça daha çabuk doluyor evet,sen çalışmıyordun yanılmıyorsam istersen hiç girme sağma işine ,mecburi bir durumun yoksa.Gerçekten yıpratıcı bana göre sağmak,gece daha da az emiyorlar gece de kalkıp sağmak zorunda kalacaksın.Mastit olacağını hissettiğin memeni emzir elinle dağıt hemen oradaki sütü,zaten bebeğin emmesine göre sür üretir meme bi zaman sonra.Benim de bazen boş gibi oluyor bazen tam tersi az emerse özellikle,ama girmiyorum sağma işine.tabi bana göre zor son karar seninVallaha ne yapacagimi sasirdim sağip bosaltinca daha mi cabuk doluyor
Neden meme reddi oldu cnm bende emzik ve biberon kullaniyorum bir yandan da korkuyorum meme reddi olacak diye
Gerçekten hepsinin ayrı hikayesi var ve hepsi geçiyor.Allah hepimize kolaylıklar versinBende 1 ayı dolduktan sonra ekstra mama vermek durumunda kaldım çünkü doyurmuyordu ve yetmiyordu bi ara fazladan yetsin ve sağarak ne kadar çıktkğını görüp verip rahatlıyordum bu yüzden zombi gibi dolanıyordum saat başı süt sağıp steril makinesi arasında mekik dokuyordum ne uyku ne yemek yetişemiyroum sonra doktor sağma sadece emzir kalanını 90 cc mama ver ne kadar içerse şeklindeye dönüştürdük rahatladım. Başta çok stres yapıyordum mama vermek zorunda kaldığım için ama sonra anne sütü alıyor zaten mama doyuruyor diye düşünmeye başladım ki doktorumda önemli olan gelişimi ve yeterli beslenebilmesi çok önemli o yüzden bunun için kötü hissetmene gerek yok herşey güzel dedi rahatladım. Tam rahatladım bu sefer öyle bir pişik oldu ki ( saat başı bez değiştirirm, her açmada altını yıkarım ) Derisi eridi yara oldu resmen , doktor kaka tahlili istedi yaptık bi değeri düşük çıktı, doktorun düşündüğü kakası alerjiden dolayı pişik yapıyormuş ve mantara çevirmiş, hametan, trtrosyd verdi geçti . Hoop bana yediklerime sert bir diyet geldi. Et, tavuk Süt, süt ürünleri yumurta kırmızı sebze meyve patlıcan vs her şey yasak yklaşık 1 aydır da öyle besleniyorum derken, kusuyor arada diye mamasınında Anti reflü mama yaptı ondan sonra kabızlık mıdır medir anlamadığım birşey çıktı kaka yapamamaya başladı birden. Her bezini açtığımda kaka yapan bebeğin bezleri sadece çiş ve tertemizdi. 1 gün boyunca temiz bezle karşılaşındca doktora gittik fito krem sürdü ve kakasını orda yaptırttı resmen içinden katı kaka çıktı eski mamaya geri döndük ama çok ıkınmaktan çatlak oluşmuş içinde tutyor hala biogaia kullanmaya başladım , poposunada hametan ve fito sürmeye devam ediyorum . Umarım düzelir bu durum beslenme ,pişik ve kaka problemi beni inanılmaz yordu. İnşallah biran önce iyileşir kuzucum. Dün iki aylık kontrolümüz vardı karma aşılarını oldu verem aşısını haftaya yaptırın arada zaman olsun yüklenmeyin dedi haftay verem aşısı olacak. Dün gece çok huzursuzdu çok ağladı biraz ateşi çıktı yarım ölçek calpolla mışıl mışıl uyudu. Kilosu ve boyu iyi çok şükür 6200gr 60 cm boyu. Bilişsel olarak baktığınd da hareketleri baş kaldırması göz takibi ilerde 3 aylık bebeğin yapabildiklernş yapıyor çok güzsl gelişimi fln dedi şu kaka sorununu çatlağı çözersek benden mutlusu olmayacak bunun dışında çok zorlaya bir bebek değil çok şükür. Bu ara bende de meme reddi başladı. Bende sağıp buzdolabına atmaya başladım. Biberon mecbur kullanıyorum. her bebeğin zorluğu var kendine göre ama dünyanın en güzel duygusu şükürler olsun , bir şekilde çözecez her şeyi buraya yazıp paylaşmak moral oluyor yalnız olmadığımızı görünce ,herkese kolaylıklar dilerim
Sagmak cok zor ama mecbur sagacagm çünkü benim direk atesim çıkıyor bosalmazsa meme buzluğa koyarim 4 5 aylikken icer diye düşünüyorumSağdıkça boşaltıkça daha çabuk doluyor evet,sen çalışmıyordun yanılmıyorsam istersen hiç girme sağma işine ,mecburi bir durumun yoksa.Gerçekten yıpratıcı bana göre sağmak,gece daha da az emiyorlar gece de kalkıp sağmak zorunda kalacaksın.Mastit olacağını hissettiğin memeni emzir elinle dağıt hemen oradaki sütü,zaten bebeğin emmesine göre sür üretir meme bi zaman sonra.Benim de bazen boş gibi oluyor bazen tam tersi az emerse özellikle,ama girmiyorum sağma işine.tabi bana göre zor son karar senin
Gerçekten hepsinin ayrı hikayesi var ve hepsi geçiyor.Allah hepimize kolaylıklar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?