Maşallah büyümüş cnm. Sen hala eldiven mi takıosn ? Ellerini keşfediyolar artık 1.aydan itibaren. Takmasan daha iyibuda benim keltoşum. eskişehir baya serin ve esiyor korkumdan camları bile açamıyorum. beyimizin uykuları kuş uykusu sanki sürekli sürekli uyanıyor.
Aynen uyku aralığını da ne kadar çok açarsak uyumasıda zorlaşıyo sonrasında. Bende artık arayı çok açmıorm, uyanık kalma süresini uzatmıorm. Uzun uykuyu bazen yakalıoruz 3-4 ten sonra. Ama ikindiye kadar çok nadir uzun uyuduğu. İlerde düzene girer, uyku süreleri uzar inş. Napalım şimdilik böyle idare edicez mecbur. Zaten şurda 1 ay sonra işe başlıcam. O yüzden hiç zoruma gitmio isteklerini karşılamakNeden böyle ya gündüz tavşan uykusu resmen. Ama gündüz uyumazsa gece de huzursuz oluyor sanki. 45 dk yı tamamlaması önemliymiş tek bir gündüz uykusunda. Ben o yüzden ayağımdan indirmiyorum. Nasıl hallolucak bilmiyorum
Cnm bizimde öyle, emme süresi resmen tadımlık. Ama sık emiyor. Ben süreyi uzatmak için hiç çabalamadım. Memede tutmaya çalışma sende. Hem o daha da uzaklaşır hem sende kendini yıpratırsın. Benim meme gün içinde artık resmen sünüyo, devamlı emmek istiyo, bazen bi emiyo uyuyo sonra yine emmek istio. Bazen 10 dk gerçekten açsa uzun emio, ama genelde 1 fırt 2 fırt. Sık emdiği içinde ben hiç sorun etmedim. Bence sende o istedikçe, az da olsa emzir. Bastırmaya falan çalışma, inatlaşmaCanım sağlık ocağında ebeye falan mı sorsan belki yardımcı olur. Sonuçta emzirme danışmanlığı eğitimi vermek sorumlulukları. Ben istanbula dönünce gidicem sağlık ocağına.
Feryat figan bağırma durumunu aştık sanki biz. Ama 3 kere çekiyor bırakıyor. Ya baştan beri böyleyiz sanki büyüdükçe kucvetlendikçe zapt etmm güçleşti memede zor tutuyorum. Hep başını geri atıyor geri geliyor. Gülüyor falan o arada oyun gibi yaptı. Bastırırsam engel olursam bağırıyor.
Aynen uyku aralığını da ne kadar çok açarsak uyumasıda zorlaşıyo sonrasında. Bende artık arayı çok açmıorm, uyanık kalma süresini uzatmıorm. Uzun uykuyu bazen yakalıoruz 3-4 ten sonra. Ama ikindiye kadar çok nadir uzun uyuduğu. İlerde düzene girer, uyku süreleri uzar inş. Napalım şimdilik böyle idare edicez mecbur. Zaten şurda 1 ay sonra işe başlıcam. O yüzden hiç zoruma gitmio isteklerini karşılamak
Bende ilk 10 gün ya taktım ya takmadımMasallah paşaya ellerine eldiven mi takıyorsun cnm ben 10 gun taktim pisiyor elleri
Cnm bizimde öyle, emme süresi resmen tadımlık. Ama sık emiyor. Ben süreyi uzatmak için hiç çabalamadım. Memede tutmaya çalışma sende. Hem o daha da uzaklaşır hem sende kendini yıpratırsın. Benim meme gün içinde artık resmen sünüyo, devamlı emmek istiyo, bazen bi emiyo uyuyo sonra yine emmek istio. Bazen 10 dk gerçekten açsa uzun emio, ama genelde 1 fırt 2 fırt. Sık emdiği içinde ben hiç sorun etmedim. Bence sende o istedikçe, az da olsa emzir. Bastırmaya falan çalışma, inatlaşma
Valla her gören dökülür diyip duruyor tek tel göremedim hala yatağında falan:) denerim sütü de o zaman, sağolasın seninkine de maaşallah canımCanım sütünden sür bol bol. Dökülür kılları. Benim büyük kızımın alnı çok kıllıydı, sütümden sürdüm döküldü hep. Maşallah bu arada
Dogim hastahanesi var burda zubeyde hanim diye orada var cnm emzirme danışmanlığıDevlet hastanesinde var mı emzirme danışmanı?
Max 5dk emiyor bizimki de ve sürekli kaka yapıyor yani ne çekiyorsun ne sıçıyorsun evladım. Evet kusması da var peynir kesiği de oluyor bazen içtiğinin fazlasını da atıyor direk normal süt olarak. Ben de şaşırdım sürekli tarttırmam lazım ikna olmak için emdiğine.
Dogim hastahanesi var burda zubeyde hanim diye orada var cnm emzirme danışmanlığı
Defne şuan yeşil kaka yapiyor hic yapmadı yesillikte yemedimemziremedim mi dogru düzgün acaba sabah Sarı yapmıştı
çıkarmıştım ama yüzünde baya derin yara açtı ve kanattı o yüzden geri taktım canımMaşallah büyümüş cnm. Sen hala eldiven mi takıosn ? Ellerini keşfediyolar artık 1.aydan itibaren. Takmasan daha iyi
40 dk miEvet biz de öyleyiz saat başı meme istiyor. Aynen memem sünüyor sonra sütüm bitti mi diyorum. Ay hiç emin olamıyorum.
Şimdi bir şey keşfettim. Kardeşimin odasında emziriyorum annemde. Duvarında çocukluğundan kalma araba posterleri var renkli. Emerken onları seyredince dalıyor daha az çekiyor kendini.
Ben de özeniyorum işte 40 dk meme emen kalkmayan memede uyuyan çocuklara. Bizimkiler daha sabırsız mizaçlı heralde.
Geçen kayınvalidedeyken alt katta eşimin kuzeni var ona gideyim dedim. onun da bebeği var. Aradım bi geleyim kahve içelim diye. Dedi ki emziriyorum şimdi yarım saat sonra gelağlayacaktım.
Cnm öncelikle sütüne inan! Asla az mı doyuyor mu die düşünme. Bende öyle vesvese yapmaya başlayacağım zaman, hemen kendi kendime telkinde bulunuyorum. “Merve Allah onun rızkını verir, aklına öyle şeyler getirme” diorm. Düşüncelerimizle sütümüz çok etkileniyor. Öyle düşünmemek lazım.Evet biz de öyleyiz saat başı meme istiyor. Aynen memem sünüyor sonra sütüm bitti mi diyorum. Ay hiç emin olamıyorum.
Şimdi bir şey keşfettim. Kardeşimin odasında emziriyorum annemde. Duvarında çocukluğundan kalma araba posterleri var renkli. Emerken onları seyredince dalıyor daha az çekiyor kendini.
Ben de özeniyorum işte 40 dk meme emen kalkmayan memede uyuyan çocuklara. Bizimkiler daha sabırsız mizaçlı heralde.
Geçen kayınvalidedeyken alt katta eşimin kuzeni var ona gideyim dedim. onun da bebeği var. Aradım bi geleyim kahve içelim diye. Dedi ki emziriyorum şimdi yarım saat sonra gelağlayacaktım.
Bazen fotodaki gibi yapıyorum,bazen yattığı yerde gösteriyorum tek tek,bizim yatağın başlığında tam da bu kartlara göre yer var oraya asıyorum izliyor arada.İlerde adlarını falan da söylerim zaten henüz dört beşgün oldu kullanmaya başlayalıMaşallah.. bu kartları nasıl kullanıyorsun canım
Alıyor ama uzun bi ağlamadan sonra almadığı zaman sağıp kaşıkla veriyorumNasıl besliyorsun peki şu an hiç mi almıyor
HoşbuldummmBizde bugün aşıları olduk. Büyük kızımda hasta geceden beri 39.5 ateş beni de bişey soktu sinek mi böcek mi bilmiyorum gözüm sisti .
Bugün zor birgün olacak belli.
Maşallah uzun boylu olacak sanırım. Bizde asi için gittik 5900 baş çevresi 39.5 boyu 58 cm .
Hoşgeldin
Cnm öncelikle sütüne inan! Asla az mı doyuyor mu die düşünme. Bende öyle vesvese yapmaya başlayacağım zaman, hemen kendi kendime telkinde bulunuyorum. “Merve Allah onun rızkını verir, aklına öyle şeyler getirme” diorm. Düşüncelerimizle sütümüz çok etkileniyor. Öyle düşünmemek lazım.
Emme konusunda işte her bebek bir olmuo, ama aslında bu dönem tamda oral dönem bebekler için. Ağızdan haz alma dönemi. Bunu keşfeden bebekler gerçekten artık zevkine emiyor. Seninki belki daha o hazzı yaşamamıştır cnm. Zevk aldığını hissettiğinde o da uzun süre emer, merak etme. Hiç mesela diliyle falan oyunlar yapmıo mu meme ucunla ?
Hamakta yatıyor sanırım memnun musunz markası ne onda sallayınca hemen uyuyormubuda benim keltoşum. eskişehir baya serin ve esiyor korkumdan camları bile açamıyorum. beyimizin uykuları kuş uykusu sanki sürekli sürekli uyanıyor.
Memnunum canım. Sürekli uyanıyor sallayınca tekrar dalıyor. Bir kere sallayınca baya kendi kendine sallanıyor. Sık sık uyandığı için ayağımda tutmam gerekiyordu şuan kızım sallıyor ben işimi görüyorum hatta sporumu falan yapıyorum. Biz çiçek sepetinden aldık e bebekde görmüş beğenmiştik ama ordaki derin değildi hareketlenince düşer diye korktuğumuz için bunu tercih ettik. O daha uygun istersen onada bakabilirsin. Bliis mars standlı bebek hamağı diye geçiyor.Hamakta yatıyor sanırım memnun musunz markası ne onda sallayınca hemen uyuyormu
Öylesi de zordur eminim. Ama inan uzun süre emmesi, devamlı meme istemesi, memede uyuması falanda zor. Elin kolun bağlanıyor resmen. bi daha bu zamanlarda olmucak, eninde sonunda büyüyolar die düşünerek teselli ediorm artık kendimiYok canım hiç öyle bir şey yapmıyor. Deli gibi hareketler yapıyor sadece. Başını kör gibi sağa sola sağa sola memeyi arıyor yakalıyor 3 kere emip bırakıyor işte. Uykuluyken sabit duruyor memede. Gece falan daha uzun stabil emiyor ama öyle oyunlar yapmıyor
Öylesi de zordur eminim. Ama inan uzun süre emmesi, devamlı meme istemesi, memede uyuması falanda zor. Elin kolun bağlanıyor resmen. bi daha bu zamanlarda olmucak, eninde sonunda büyüyolar die düşünerek teselli ediorm artık kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?