- 8 Mart 2021
- 289
- 316
- 18
- 34
succulentaski sanırım bende meme reddi yaşıyorum anlamıyorum normalde aglamiyor emzirmek icin aldığımda feryat figan kafasini diger tarafa ceviriyor iki emiyor gaz oluyor hemen emersede 5 dk emiyor acaba ben mi zorluyorum emsin diye yarim saatte bi veriyorum isterse aliyor cogu zaman almiyor kakali bezleri iyi 3 4 kere ( bu arada dün bamya yedim ondan mi yesil geldi acaba yesilden sonra ki kaka mukusluydu kanı görene kadar alerji testine gitmeyi düşünmüyorum) memeyi de tam boşaltmıyor artık sağıp buzluğa atıyorum yarında beklicem olmadi gidicem emzirme birimine
Kilo alımı iyiyse biberona geçme derim cnmBen de anlayamıyorum canım ne yaptığını doyuyor mu falan hep şüpheliyim ya. 5dk maximum bizim de o süre de işkence gibi geçiyor. Zorla hep. Sonra da kusuyor. Ben mi zorluyorum fazla mı veriyorum acaba. Anlamıyorum. Kaka yeşil hala. Ben de her gün rokalı semizotlu salata yiyorum ondan mı diyorum. Annem onu da kes dene diyor ama tek salata zevkim kaldı ya. Peynir yoğurt gitti. Mukusumuz düzelmedi. 8 gün oldu. Doktor sonra yumurtayı da keselim diyecek diye korkuyorum 2. Aşama o.
Şimdi mesela uykuda emzirdim o kadar güzel emdi ki yavaş yavaş stabil şekilde. doyduğunu anladım. Gündüz sürekli kavga halindeyiz. Yoruldum valla. 12de derin uykuda 120cc süt verdim biberonla içti.
Emmeyecekse biberona mı dönsem en azından içim rahat etse diyorum. Sonra çekiyordur o kadarını yine diyorum. Çünkü gündüz memem hiç dolu dolu olmuyor. O yüzden O çekiyordur da belki benim sütüm öyle yağlı bir süt değil ondan yeşil oluyor kaka.
Anlayacağın benim de kafam çorba
İmkanın varmış bir git bence emzirme danışmanına. Sen o hastanede mi doğum yaptın peki ondan mı gidebiliyorsun?
Yaa, atsana resmini bakayımBizim selim de bana benzetiyorlar büyüğü aynı babası
Yaaa kıyamam ben sana neler yaaşatmışlar sanaKızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Çok zor süreçten geçmişsin canım geçmiş olsun . ama iki kişi nasıl receteyı unutur anlayamdm ? Ama erkekler hep oyle rahatı kaçmasın istıyo benim eşimde dün grip olmuştum az su cocuga bak dedim bende yorgunum diye bakmadı . sonuç su anda bebek ,ben ve buyuk kızım hastayz kendısı evde yokKızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
İyi yaptın,acele etme hiçbirşey için,yaşadıkların zor anlıyorum.Canın daraldıkça yaz.İnşallah Allah eşine hidayet versin,ailesini salla gitsin düşüncesizler.Eşin de ak kaşık değil tabiKızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Kilo alımı iyiyse biberona geçme derim cnm
Kızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Allah vicdan versin ne denir ki. Çok sinirlendim gerçekten zaten hem ruhen hem bedenen çok yıprandın bide üstüne bunlar. Babalıkda annelik kadar özel ve emek isteyen bir şey. Eşine yeri gelince bedavadan baba olunmuyor diye söyle. Biz nasıl uykusuz yorgunsak bir zahmet onlarda öyle olsun. İşte çalışmakla çocuk bakmak arasında çok farkmış iş daha zormuş onlar zaten yapması gerekeni yapıyormuş gibi düşünenler gerçekten geri zekalı bence. Yaparken sonuçlarını bile bile yapıyorlarsa zahmetinide mecbur çekecek. Sakın kendini ezdirme. Hassas ve kırılgan bir dönemdesin bu yüzden boşanma durumunu bu kafayla alman doğru değil iyice düşün tart hiç bir evlilik dört dörtlük değil bunuda iyice düşün. Bu günler geçecek ve eşin belkide çok pişman olacak.Kızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Zor bir durumdan geçiyorsun Allah sabır versin.Kızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Hayir cnm ben özelde dogurdum bu hastahanenin gebelik okuluna katilmistim devlet hastahenesi hic birseye katilmasan dahi yardımcı oluyorlar hemen bugün de denicem yarın olmadı gidicem bugün birde evlilik yildonumum birseyler bekliyorum ama hic sanmiyorum disari çıkabileceğimiBen de anlayamıyorum canım ne yaptığını doyuyor mu falan hep şüpheliyim ya. 5dk maximum bizim de o süre de işkence gibi geçiyor. Zorla hep. Sonra da kusuyor. Ben mi zorluyorum fazla mı veriyorum acaba. Anlamıyorum. Kaka yeşil hala. Ben de her gün rokalı semizotlu salata yiyorum ondan mı diyorum. Annem onu da kes dene diyor ama tek salata zevkim kaldı ya. Peynir yoğurt gitti. Mukusumuz düzelmedi. 8 gün oldu. Doktor sonra yumurtayı da keselim diyecek diye korkuyorum 2. Aşama o.
Şimdi mesela uykuda emzirdim o kadar güzel emdi ki yavaş yavaş stabil şekilde. doyduğunu anladım. Gündüz sürekli kavga halindeyiz. Yoruldum valla. 12de derin uykuda 120cc süt verdim biberonla içti.
Emmeyecekse biberona mı dönsem en azından içim rahat etse diyorum. Sonra çekiyordur o kadarını yine diyorum. Çünkü gündüz memem hiç dolu dolu olmuyor. O yüzden O çekiyordur da belki benim sütüm öyle yağlı bir süt değil ondan yeşil oluyor kaka.
Anlayacağın benim de kafam çorba
İmkanın varmış bir git bence emzirme danışmanına. Sen o hastanede mi doğum yaptın peki ondan mı gidebiliyorsun?
Allah güç kuvvet versin sana çok zor yaşadıklarınKızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Hayir cnm ben özelde dogurdum bu hastahanenin gebelik okuluna katilmistim devlet hastahenesi hic birseye katilmasan dahi yardımcı oluyorlar hemen bugün de denicem yarın olmadı gidicem bugün birde evlilik yildonumum birseyler bekliyorum ama hic sanmiyorum disari çıkabileceğimigecede güzel emiyor bizim kız günduzleri sıkıntı ten tene temasi hic denedin mi bugun bir deneyim diyorum
Hic değilse 1 saat çıkmışsınız bakalım biz ne yapacağız :) hiç zannetmiyorum çıkacağımı Annen çok baskı yapıyor sanırım bu emzirme konusunda o da stres yapar sana evine geç kısa sürede bebekli hayata tek başına alışman lazım belki bu kaygıların geçer cnmBizimki kurtlu hiçbir yerde stabil durmuyor ancak çıplak ayakta gezmem lazım öyle yapabiliyoruz tentene teması
Aynen gece annem kalktı merak etti güzel emiyor diyordum geceleri inanmıyordu. Şaşırdı luklukluk götürdü. Ama gündüz faciayız.
Bizim de bugün evlilik yıldönümümüz. 6 yıl önce bugün gölbaşında evlenmiştik hahah
Eşim haftasonu geldi hediye getirmişti bana. Sonra da çıktık midye dolma yedik. Bir de kendime ödül bir sigara yaktımen ilginç yıldönümüm oldu bir saatte döndük geri.
Ayy canım ya, şu durumda başından sonuna kadar en haklı olan tabiki sensin. Herşeyden önce senin yeni doğum yapmış olman bile seni haklı göstermeye yeter. Diğer olaylara laflara bakmadan ! Doğum yapmak, hele ameliyat o kadar zor bişey ki, ki sen bide bunu 2 defa yaşamışsın. Senin yaşadığın sıkıntıların aynılarını burda hepimiz yaşadık, o yüzden seni en iyi biz anlarız. Annen çocuğuyla gelmiş elinden geleni yapmış. Kayınvaldende her kayınvalidenin yapabileceği bir davranış sergilemiş. Ama eşine ne olmuşta annesinin peşinden gitmiş, onu hiç anlayamadım. hiç doğru bir şey yapmamış. Kv yi affetsen ne affetmesen ne; önemli değil. ama eşin Çok ayıp etmişKızlar siz akıl verin yoksa delireceğim. Kimseye anlatamıyorum ben mi haksızım nolur söyleyin. Bilenler biliyor ikinci ameliyatı oldum sezeryan yerim tekrar açıldı yumurtalıklarımın arkası apse yapmış temizlendi tekrar kapatıldı. İlk sezeryanımda kocam ve kayınbabam sağolsun hastanenin verdiği reçeteyi unutmuşlar ben ne antibiyotik ne kan sulandırıcı kullandım daha sonra bebeğim zaten yoğun bakıma alındı bende hastanede onunla yattım ve eve çıkınca 10. Günde dikişlerimin altında yumru oluştu doktor kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik yazdı ve bakımsız kalmışsın dedi. Antibiyotiğimi de unutulduğu için enfeksiyon olmuş olabilir dedi. Neyse. Annem benden hariç 3 çocuğu var ve en küçüğü 5 yaşına girdi kadın en fazla 20 gün durdu gitti. Daha sonra herşey benim üstüme kaldı. Kocam sağolsun hep ben işe gidiyorum şöyle yorgunum böyle yorgunum sürekli üstüme attı çocuğu ben kendimden vazgeçtim çocuğum iyi olsun doysun emsin diye. Kayınvalidem 30 dk mesafede bir gün gelip ne evimin işine ne yemeğime baktı 2 kez geldi bebeği sevdi gitti. Kaynımın düğünü var diye ev temizletiyormuş. Daha sonrasında da ben çoğu zaman tuvalete bile gidemiyordum eşimi bekliyordum akşamları gelsin diye. Bir duş almak bile bi ton kavgayla oluyordu. En son aşırı ağrıyla ikinci ameliyata girdim 50 gün içinde tekrar karnım açıldı yürümem kalkmam çok zor oluyor hala tam toparlanmıyorum bebeği çok fazla alamıyorum. Emziremiyorum sütümü sağıp biberonla veriyoruz. Annem geldi yanında küçük kardeşimle oda çok yaramaz sürekli ilgi istiyor vuruyor kırıyor ben oturup kalkarken bişey yaparken destek arıyorum bebeğim var zaten sürekli doyur altını değiştir uyutmaya çalış bide ev işleri yemek bulaşık kadın tek başına yetemiyor. Kayınvalidemi çağırdı gel beraber bakalım ben yetişemiyorum sen bebeğe bak ben kendi çocuklarıma eve yemeğe falan bakayım diye. İlk önce tamam dedi kadın dün dikişlerim alınmaya gidince bana gelmişler iki seçenek sunuyoruz sana ya bizimle Giresun’a gelirsin (fındık zamanı kayınbabam tek gidecekti biz konuşunca) yada seni ailenin evine bırakalım. Onlar baksın. Hemen Bugün yola çıkalım dedikleri yol 700 km ben şehir içinde arabayla giderken zıpladıkça bağırıyorum bana dedikleri bu. Bende anneme söyledim annem aşırı sinirlendi kızımın bu hale gelmesi sizin yüzünüzden evladıma gelip bir gün bakmadınız dedi sonrası zaten kaos evde. Bir sürü laf söylendi karşılıklı en son eşim benim psikolojim bozuluyor bilmem ne dedi annesiyle babasının peşine düşüp eşyalarını toplayıp gitti. Evde annem ben ve küçük kardeşim bide oğlum kaldık. Bir insan annesinin peşine düşüp evladını karısını bırakır mı? Bide Bugün aşımız var biliyor. Bu kadar mı değersizim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Boşanacağım sanırım ama aklım almak bullak insan baba olacak adamı iyi tanıyıp seçmeliymiş çocuk gibi hala pışpışlanmak isteyen biriyle olmuyormuş maalesef. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sadece içimi dökmek istedim
Ayy canım ya, şu durumda başından sonuna kadar en haklı olan tabiki sensin. Herşeyden önce senin yeni doğum yapmış olman bile seni haklı göstermeye yeter. Diğer olaylara laflara bakmadan ! Doğum yapmak, hele ameliyat o kadar zor bişey ki, ki sen bide bunu 2 defa yaşamışsın. Senin yaşadığın sıkıntıların aynılarını burda hepimiz yaşadık, o yüzden seni en iyi biz anlarız. Annen çocuğuyla gelmiş elinden geleni yapmış. Kayınvaldende her kayınvalidenin yapabileceği bir davranış sergilemiş. Ama eşine ne olmuşta annesinin peşinden gitmiş, onu hiç anlayamadım. hiç doğru bir şey yapmamış. Kv yi affetsen ne affetmesen ne; önemli değil. ama eşin Çok ayıp etmiş
Geçmiş olsun canım. Şu an durumun çok hassas önceliğin kendi konforun olsun. Emzirmekle uğraşma bir şey olur dikişlerine Allah korusun.
Canım gözün aydın. inşallah çabucak toparlarsın. her ne şekilde olursa olsun sen iyi olarak bebeğini beslemeye odaklan. ❤
Ben direkt doğum sonrası depresyona geçtim galiba. Babama yüz felci geldi annemin karaciğerinde sorun çıktı 3 gündür serum takıyolar ondan önceki 1 hafta da kusup duruyodu kadıncağız zaten. Kocamın işleri yoğun ve ben 24 saattir uyumadım çünkü bizim sarp bey yine huy değiştirdi en fazla 1 saat uyuyup uyanıyo o 1 saatte de çamaşır mı yıkayayım evi mi topliyim elim ayağıma giriyo zaten çıt çıksa uyanıyo. Uyumaya kalksam uykuya dalana kadar uyanıyo zaten iyice sersem oluyorum gözlerimin altı içine çöktü resmen kocam da sağolsun ben sabah işe gidicem deyip yatak odasına geçip uyuyo bişey de diyemiyorum. Önceden en azından anneme bırakıp bir kaç saat uyuyodum ya da kafamı dinliyodum temizlik yapıyodum şimdi o da yok 10 gündür evden çıkmadım emzirirken falan kendime acıyıp ağlıyorum hüngür hüngür geçecek bu günler de nasıl geçecek bilmiyorum sütüm de azaldı iyice yorgunluktan stresten kayinvalideme de bırakamıyorum kendi çocuklarına bile doğru düzgün bakamayan biri eşim kız kardeşini büyütmüş görümcem bi küçük kız kardeşini büyütmüş şimdi o küçük kız kardeşine bakıyo kayinvalidem de komşu gezmelerinde. Açım ama iştahım da yok yemek yapamıyorum zaten peynir ekmek yiyim diyorum onlar bana bakıyo ben onlara bakıyorum anca meyve suyu içiyorum başka da bisey yok
Yaaa kıyamam ben sana neler yaaşatmışlar sanaAllahın eşinin ve ailesini bildiği gibi yapsın valla sabah sabah öyle canım sıkıldı ki durumuna ne zaman istersen yaz ara sor kız kardeşim bize kendini yanlız hissetme kendini yıpratma nolur
Çok zor süreçten geçmişsin canım geçmiş olsun . ama iki kişi nasıl receteyı unutur anlayamdm ? Ama erkekler hep oyle rahatı kaçmasın istıyo benim eşimde dün grip olmuştum az su cocuga bak dedim bende yorgunum diye bakmadı . sonuç su anda bebek ,ben ve buyuk kızım hastayz kendısı evde yokoturup konuşun boyle olmaz falan dıye su and hassassın zaten umarım bir an önce çözülür sorunların
İyi yaptın,acele etme hiçbirşey için,yaşadıkların zor anlıyorum.Canın daraldıkça yaz.İnşallah Allah eşine hidayet versin,ailesini salla gitsin düşüncesizler.Eşin de ak kaşık değil tabi
Ah canım ya ağzım açık okudum yazdıklarını. 5 yaşında kardeşin varsa senin de yaşın çok büyük değil diye düşünüyorum. Eşin de genç sanırım. Babalık psikolojisini anlayamamış henüz kaldıramamış. Valla insan eti ağırmış kimse kimseye bakmak istemiyor. Gerçekten Allah düşürmesin. İlk defa kendimi yardıma bakıma muhtaç hissettim ben bu süreçte. Sen bir de ikinci ameliyata girdin psikolojin zaten gitti bebeği bıraktığın için. Canın sıkıldıkça yaz. Eşini de Allah ıslah etsin ne diyim bilemedim.
Allah vicdan versin ne denir ki. Çok sinirlendim gerçekten zaten hem ruhen hem bedenen çok yıprandın bide üstüne bunlar. Babalıkda annelik kadar özel ve emek isteyen bir şey. Eşine yeri gelince bedavadan baba olunmuyor diye söyle. Biz nasıl uykusuz yorgunsak bir zahmet onlarda öyle olsun. İşte çalışmakla çocuk bakmak arasında çok farkmış iş daha zormuş onlar zaten yapması gerekeni yapıyormuş gibi düşünenler gerçekten geri zekalı bence. Yaparken sonuçlarını bile bile yapıyorlarsa zahmetinide mecbur çekecek. Sakın kendini ezdirme. Hassas ve kırılgan bir dönemdesin bu yüzden boşanma durumunu bu kafayla alman doğru değil iyice düşün tart hiç bir evlilik dört dörtlük değil bunuda iyice düşün. Bu günler geçecek ve eşin belkide çok pişman olacak.
Zor bir durumdan geçiyorsun Allah sabır versin.
Her şey esinde bitiyor insallah sana gereken ilgiyi gösterir. Cocugu tek başına yapmadın ya bir de ameliyatlsin nasıl tek bırakıp gitti seni çok üzüldüm
Bir de bu senin ilk sezaryeninmi? Antibiyotik kullanman gerektiğini sende bilmiyordun sanırım dimi?
Allah güç kuvvet versin sana çok zor yaşadıkların
Eşine çok sinir oldum hadi unuttu reçeteyi gidip alsın hastaneden ya da arasın hastaneyi en kötü ihtimal e nabıza düşüyor zaten reçete bu kadar önemli bir şeyi önemsememişler hiç daha büyük sorunlara yol açmış
Nasıl bırakıp gitti seni bu haldeyken aklım almıyor Allah akıl fikir versin
İstediğin zaman yaz buraya biz seni dinleriz canım
Ayy canım ya, şu durumda başından sonuna kadar en haklı olan tabiki sensin. Herşeyden önce senin yeni doğum yapmış olman bile seni haklı göstermeye yeter. Diğer olaylara laflara bakmadan ! Doğum yapmak, hele ameliyat o kadar zor bişey ki, ki sen bide bunu 2 defa yaşamışsın. Senin yaşadığın sıkıntıların aynılarını burda hepimiz yaşadık, o yüzden seni en iyi biz anlarız. Annen çocuğuyla gelmiş elinden geleni yapmış. Kayınvaldende her kayınvalidenin yapabileceği bir davranış sergilemiş. Ama eşine ne olmuşta annesinin peşinden gitmiş, onu hiç anlayamadım. hiç doğru bir şey yapmamış. Kv yi affetsen ne affetmesen ne; önemli değil. ama eşin Çok ayıp etmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?