2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Sen ne yaparsan yap, sütün zaten çoğalmaz senin. Beynine kodlamışsın sütünün hiç olmadığını ve bebişin hep aç olduğunu. Zaten bitirmişsin kafanda herşeyi. Memelerden de bişey bekleme yani bu saatten sonra. Ne düşündüğün, düşünce gücü önemli diye boşuna demiyor emzirme danışmanları !

Katılıyorum.
Benm doğum yaptığından beri hiç öyle akma tasma sert gogsum olmadı . Göğüslerim boş gubi ama ne zaman usterse emzirdim. Her ay 1 kilo üzeri alıyor sadece anne sütü. Demekki yumuşak göğüsle alakası yok diyorum. Herkes sürekli emiyor yeni emmedi mi doymuyor bu çocuk dedi . Bende yeni doğan bebekten ne bekliyorsunuz tabiki emecek diyorum. İlk kızımda çok hata yaptım doymuyor dediler arada mama verdim sonuç 6 aylıkken bıraktı emmeyi .

Canım gun içinde benim mememde boş gıbı duruyo ama emerken bırden iniyo süt yanı ben hissediyrm , zaten kilo alımı falan ıyyse süt var femektr . benim kızımda gun boyu memede gece daha seyrek gece bazen göğsüm sertleşıyo baxen boş gıbı yumusak oluyo ama emince süt iniyo mu denir bilemdem bol bol sütlü gunler olsun inşallah ,bide bebek aglama halinfe mi sürekli doymadığını düşünüysn . mesela benim kızım gunduz tok olsada aglayıp uyumuyorda

Ye yer sertlik var canım süt azalacak diye Korktum 10 saat çok uzun bir süre çünkü inş bol sütlü günlerimiz olur
Bende de sertlik oluyo ama anlamdm memede sert degil , ilk gunler sertleşmşti hala onlar mı acaba diyrm . sadce göğsüme birisi carpınca veya buyuk kızım yanlışlıkla bastrınca acıyo .

Kızlar bişey sorucam sezaryan olanlar ne durumdasınız ben resmen 4 aylık hamile gibiyim bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum artık bu kadar şiş olurmu karnım inmesi gerekmiyor muydu
Benmde 3-4 aylık gibi karnım. İnmedi 19 kilo vermeme rağmen . 6 ayda anca toparlar diyende var 1 sene de toparlar diyende. Hatta korse de kullandım doktorm mekik çekmeye başla 40in çıkınca dedi ama denedm yattigm yerden kalkamadım

Benmde Sezeryan doğumla ilgili tek sıkıntım ağda. Gidemiyorum kuaföre dikiş yerime birşey olur mu ayrılır mı diye

Bende mekik çekemıyrm kaldıramkyrm kendimi ,korse kullandım ama sıcaktan fazla takamıyrm göbek kaldı malesef ilk kızımda gitmemişti hiç adet olursan belki iniyo bıraz daha ama ben adette olmuyrm 6,7 ay malesef

Bende ya malesef adet olmayı dört göz bekliyorum
Bende mekik çekemıyrm kaldıramkyrm kendimi ,korse kullandım ama sıcaktan fazla takamıyrm göbek kaldı malesef ilk kızımda gitmemişti hiç adet olursan belki iniyo bıraz daha ama ben adette olmuyrm 6,7 ay malesef

Ben de henüz adet olmadım,göbeğim de var.Ama adetten ziyade yemeyle alakalı bence benimki.İştahım çok açık,emziriyorum diye yiyorum ben de.En az altı aylık olana kadar da kısmayı düşünmüyorum.Hayatımda en kilolu hallerimdeyim.

Çalışmaya başlayan anneler nasıl gidiyor,deneyimleriniz var mı?Ayrılık kaygısı yaşıyor mu yoksa bebeler,huzursuzlukları arttı mı?

Sütün yemeyle ilgisi var elbet ama bence oğlun aç değil. Çok emdiği için memeleri boşaltıyor. Yanlış düşünüyorsun. Sağım yapıyor musun bilmiyorum ama arada uzun emzirmediğin zaman sağ gör. Kafandan da şu düşünceyi at. Migros markette peja marka alkolsüz bira var inanılmaz iyi geldi bana. Solgar bira mayası. Ebebekteki içecek. Bu tarz şeyler de deneyebilirsin. Ama bebek toksa da mama alıyor maalesef. Kolay geliyor.
Google da tomrisin emzirme notları diye arat. Ben onları okudum hatmettim resmen. Evet mama öcü değil ama emzirmek kolaylık şunu halletsek artık rahat edicez bence.

Buna tamamen katılıyorum. 5 gündür evimdeyim sütüm taşıyor sağıp stoklamaya başladım. Dün gece 5 saat uyanmadı taş gibi olmuş.
annem sürekli sütümün olmadığını ima ediyordu bana ne kadar saçmaladığını bilsem de etkileniyordum.
Evimde hiç iş yapmıyorum şu an. Hafta sonu eşime yaptırıcam. Yemek yapıyorum bir tek uyursa gündüz düzgün. Emzirme kampı gibi bir şeye aldım kendimi. Sadece bebeğimle ilgileniyorum. Düzenli emziriyorum 2 saatte bir şu an. Sütüm de bebeğim de kendime geldi.
Meme reddi yaşıyoruz bir yandan ama geçiricez inşallah. Kolik müziğiyle emzirebiliyorum şu an sadece.

Kızlar bişey sorucam sezaryan olanlar ne durumdasınız ben resmen 4 aylık hamile gibiyim bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum artık bu kadar şiş olurmu karnım inmesi gerekmiyor muydu

Yok canım sende bir sıkıntı. regl olunca iniyor biraz daha. Maalesef sezaryenin acı sonu.

Meme reddi yaşayan arkadaslar evde pilates topunuz varsa onun üzerinde zıplayarak emzirmeyi deneyin bende geçen aydan beri uğraşıyorum bu şekilde çözüm buldum. Biraz uyku moduna geldiği an topun üstünde zıplayarak emziriyorum.
Ayrıca sütü arttırmak için beyaz üzüm hoşafı da çok etkili

Selamlar kızlar bayadır giremedim .
Memleketlere git gel vs derken ancak evimizde bulduk kendimizi gelir gelmez de kış hazırlığı sos ve menemenlik yaptim. Daha yapacak birkac şey de var.
Bugun 3 aylik kontrol vardi benim tosbik bu ay 2 cm uzamış ona canim sıkıldı 61di 63 olmuş hemşire sorun yok dedi ama neden böyle anlamadım geçen ay 4cm uzamisti.
Bir de rota aşısını da yaptırdık 360lira olmuş içime oturdu saka bi yana ise yarasinda parası batsın napalim
Sizler de iyisinizdir inşallah.

Canım bence hiç dert etme,sonuçta sabit durmayan bişey ölçmeye çalışıyorlar.benim iki ay kontrolünde ölçen dr 63 cm,üç gün sonra ölçen hemşire 60 cm çıkardı.kısalmış yani hemde üç cm birdenZaten iki cm kötü de değil

Canım seninki fazla uzamıştı bence dengeye gelmiş
63 ne ya daha 3 aylık kendine gelsin

Rotanın tek dozu mu 360? Her dozda o kadar para mı ödeyeceğiz ?

Kızlar biz bugün cerraha muayene olduk. Haftaya cumartesi sünnet olacak aliş bey.
Yaptıran arkadaşlara bir sorum var. Operasyon sırasında çocuğun yanında durdunuz mu?
Bizim doktor ameliyathanede yapacağını yanına giremeyeceğimizi söylüyor. Ben çocuğumu bırakamam diyorum eşime saçmalama diyor.
İzmirdeyken bir cerraha sormuştum orda yaptırmak için muayenehanede yaparım siz de yanında olursunuz demişti. Ama eşim onu ciddiyetsiz bulmuştu.

Şöyle ki bizim sadece sünnet değil peygamber sünnetli. Sünnetle beraber bir operasyon olacak. Bu doktor o yüzden steril ortamda olmalı dedi ama ben çok garip oldum çocuğu ameliyathaneye götürecekler diye. Allah daha büyük dert vermesin tabi bu bir şey değil de. Ne bileyim.

Kızlar benim yine bi derdim var belki deneyimli arkadaşlar biliyodur diye sormak istedim. Sarp doğduğundan beri meme+mama şeklinde besleniyor, önce iki memeden de emziriyorum sonra baktım doymadiysa aranıyosa bende de süt kalmadıysa 60 cc mama veriyorum üstüne. Şimdiye kadar iştahı yerindeydi mamayı da memeyi de sorunsuz alıyordu ama dünden beri bişey oldu memeyi emiyo emiyo sonra doymuyo mama verince de aç olduğu için hızlı hızlı içiyo yarısına gelince kendini ayaklarıyla geriye itip geriliyor ortalığı yıkıyor. Aç kalacak diye korkuyorum zaten hemşire kilo alımı yavaş dedi. Önceden sorunsuz içiyordu mamayı niye böyle oldu anlamadım. Dilinin üstü hafif beyazdı acaba pamukçuk oldu da ondan mı ememiyo diye karbonatlı suyla temizledim yine aynı. Bebelac gold kullanıyoruz mama olarak. Ne yapsam bilemedim sütüm de o kadar az ki. Çoğaltmak için ne yaptıysam ise yaramadı stresten bitme noktasına geldi nerdeyse ama yine de 2 yudum 2 yudumdur deyip emziriyorum... Çarşamba günü doktordan randevu aldım artık o kadar acı acı ağlıyor ki gözünden yaşlar akıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…