2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Her bebegin gelisimi farkli cnm ama
Biraz daha alabilirdi cunku kilosu iyi dogmus..

Agahagh burnumuz beladan kurtulmuo resmen hepimizin basinda bi cesit proplem var neyse saglikli olsunlar da tek Gecms olsn ins uzun surmez havalar birden bozdu herkes hasta

Her bebegin gelisimi farkli cnm ama
Biraz daha alabilirdi cunku kilosu iyi dogmus..
Aynen alacaği kadar aliyorlar israr ettikçede hiç istemedi napalim sağlikli olsunda.. Sağlik ocağinda daha fazla çikiyor birde hemşireye soruyorum nasil sizce diye daha ne olsun ne istiyosun gibi bakiyor en pimpirik doktora götürdüm o da öyle söylüyor yanima kaldi sağipta verme birde hamilelikte aldiğim kilolar dert etmemeye çalişiyorumda yapamiyorum.

Son düzenleme:
Kızlar bişey sorcam, sağılmış anne sütü buzdolabında (buzlukta değil alt dolapta) 24 saat dursa bişey olur mu? Ömrü nedir? Plastik biberonda dursa bişey olur mu? Cam biberonda mı dursa daha iyi? Bi de mesela sağdım biberona koydum iki saat sonra tekrar sağım yapıp o eski sağdığımın üstüne döküp birleştirsem bişey olmaz dimi?
İlk defa bebişimi bırakıp işe gidicem zaten yüreğimden bişeyler kopuyor bari sütü düzgün bırakayım dedim ya çok bilgisizim bu konuda

Buzdolabında durma süresi 3 gün canım

Canım bızdolabında 3 gün saklayabilirsin.

Plastik biberonda durabilir benim fikrim.

Yeni sağılmış sütü dolaptaki soğuk süte ilave etmiyorlar, ayrı kaplarda biriktirip aynı sıcaklıktayken birleştiriyorlarmış. Ha çok farkeder mi dersen, bilemiyorum ama bir grup var takip ettiğim hep böyle yapmışlar.

Benimde dökülüyo malesef bşde bu topik açan sen misin canım hemşire ile olay yaşayan ?
Evet benim maalesef, yazlıktaki aile hekimliğinde sorun yaşadık kadın gidip şikayetçi olmuş benden, ben de 185 e şikayet ettim ama her iki taraftan da henüz bi dönüş yok. Durduk yere davalık oldum.
Bugün kendi aile hekimliğimde bebeğimin aşılarını yaptırdım ama sağlıklı hizmet talep etmek de artık suç olmuş, aile hekimliklerinde bu muameleye müdahale etmiş olmak artık o kadar alışılmamış ki “şaşkınlık” nedeni oldu

Hayırlı akşamlar hatunlar 4+6 şuan ve aşırı dercede karnımı alt bölgesinde kasıklarimda sancı var rahime sanki bıçak saplanır gibi oldu azonce cok korktum ya henüz doktora gitmedik kan sonucum çıktı sadece

Çok iyi anlıyorum canım surekli bi tersleme halindeler malesef . ben hem hamilelikte hemde her kontrolde bi sıkıntı yasıyrm nerdeyse ama hiç bi şekilde kanıtlayamıyrm o yuzden en az muhatap olup işlerimi halletmeye calışıyrm. Allah yardımcın olsun

Normal bi durum ,kanama olmadıktan sonra .çoğu kişide oluyo tabi yınede dr gıtmekte fayda var . hayırlı olsun

Gerçekten çok alışmışlar olayın normali kabul etmişler hatta, üslubunu düzelt demek hakaret gibi ve tehdit gibi alıp terbiyesizlik yapma deyince koşarak tehdit ediliyorum hakaret altındayım diye gitmiş emniyete, şaka gibi tabi sizi sikayet edeceğim 184 e isminiz nedir dedim vermedi, yanındaki arkadasına bi bahaneyle numaramı ve çocugumun kimliğini aldırdı öyle gitti şikayet etti tam bir bilgiyi kötüye kullanma ve hizmet verecekmiş gibi kandırıp kendi için bilgilerimi almak

Öyle canım en ufak seyde saglıkçılara şiddet dıye seni suçlu çıkarıyolar . bizde mecbır kalmasak gelmeyız zaten görevleri sonucta bu ne kadar zor olsada . senin durumunda aşı yapması lazım diye bılıyorum asıl onlar suçlu . umarım bir an önce sonuçlanır sen bebegını ve kendını düşün yazık yanı . strese sokuyolar ınsanı durduk yere

0-2 yaş arası kreşler nasıl acaba? Burda da var arka sokağımızda. Bakabiliyorlar mı bebeklere
Hiç bilmiyorum ama aile bakanlığından ruhsatlı oluyor onlar. Diğer özel anaokullarından farklı. Yani o kadar insan yolluyorsa bakabiliyorlardır heralde ama ek gıda meselesi beni düşündürüyor gidip görüşücem bir ara.

Evet hep aynı yerde tarttırmak lazım.
Benim için reflü çok önemli değildi her bebekte olur o kadar sanıyordum ama doktor öyle demedi. Bir de dilini sürekli çıkarıyor mide bulantısı belirtisiymiş ben oynuyor sanıyordum
Emzirme danışmanını geçen gün konuştuk burada. O da sıkıntı ben güvenemiyorum. Para tuzağı gibi o iş. Sağlık ocağındaki ebeye bir sor istersen önce.

Yazlıkta ben de sorun yaşadım ya 2 aylık aşılarında. 3 tane sağlık ocağı gezdim kucağımda bebekle. Yok o yapacak yok bu yapacak.
En sonunda bir tanesinde bir doktora denk geldik hemşireye bağırdı.
Buraya bir bebek geldiği zaman aşı ziyan olsa da, aile hekimliği burası değilse de aşı yaptırıcaz deniyorsa sen o aşıyı ziyan ediceksin dedi.
Bebek aşılarına çok önem veriyormuş sağlık bakanlığı.
Hatta o gittiğim aile hekimliği yazlıkçı birine aşı yapmak istemedği için soruşturma yemiş geçmişte.
O işten bir şey çıkmaz bence yani. Sen haklı çıkarsın gibime geliyor.

Kızlar şimdi biontech aşısı oldum aşi olduğum tarafdan 8 saat emzirme dedi sağıp atman daha iyi olur dedi sizler ne yaptınız

Sağlik ocağinda hemşire her şeyi çok iyi buluyor ilk emiyordu bi sikinti yoktu az emiyordu başladim öyle çok sık veriyoruz diye kızdı bize bırakın açlıktan ağlasın dedi. Bende sağlikçiyim ama gel gör ki insan bebeğine gelince farklı oluyor. Persentilde %75 te sağlığı huzuru yerinde olsun, şimdi kaka tahlili verdik hıçkırıp geziyor ellerini ağizina sürekli sokuyor emmiyor biberonlada zor içti çok kaka yapiyor. Gazı çok galiba hıçkırıkta reflü belirtisiymiş bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…