2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Canim sen rotayi yaptirdinmi? Bence yaptırmadan bi araştir alerjik bebekleri etkiliyormuş. Ben de keşke yaptirmasaydim diyorum.

Maalesef yaptırdım salak gibi. Biliyordum yaptırılmaması gerektiğini.
Ben aşılara karşı zaten genel olarak biraz mesafeliyim.
Cumartesi çocuk doktoruna gittik. Doktora alerji ve aşı ile endişelerimi söyledim cahil muamelesi yaptı bana. Rota virüsü ölümcül ne demek yaptırmamak falan kızdı. Eşim de kızdı orada. Yaptırdık.
Pazartesi alerji doktoruna gittim o ayrı kızdı yaptırdım diye. Madem bana randevu aldın 2 gün bekleyeyim deseydin çocuk doktoruna hata sende dedi.
Alerji doktoruna da eşime söylemeden gittim çünkü. Kızıyordu çocuğu didikleme yoktan hastalık çıkarıcan diye. Ben evhamlık yapıyorum gibi düşünüyordu.
Neyse 2. Dozu yaptırmayacağız.
Annelik zormuş sürekli bir vicdan azabı.

Bizimde aşi sikinti oldu huyunu suyunu değiştirdi ikinci dozda kararsızım madem birinciyi yaptirdik diye, Eşime ayri sinirim zatende, ona göre her şeye boşver diyen bir doktor buldu ona götürelim diyor

Ben de fazla irdeliyorum doktoruna ve ona göre Sonradan seni anladiysa iyi sadece kendin düşünmek zor anlayacak birisinin olmaması sonra insan kendine ben abartıyorum galiba diyor artik ilkinde ben de öyleydim,
Aşida bizde iki haftaya yavaşlar gibi oldu inşallah sizide etkilemez geçer ya

Biz de cumartesi doktor bulduk bir tane 75 yaşında. Meme reddi yaşıyoruz alerji problemi var midesi mi bulanıyor neden bazen memeyi almıyor diyorum edepsiz bu ondan diyor. Şımartmışsın diyor. Eşim bayıldı doktora.
Ay çıldırdım resmen. Neyse ki anladı şimdi.
Bir de şimdi kendi düşünmüş gibi davranıyor. Çok şanslıyız çok iyi bir alerji doktoruna denk geldik diyor.
Lan ne şansı. Ben kaç gün doktor araştırdım. Senin desteğin olmadan. çocuğun neyi olduğunu el yordamıyla buldum. Burda kızlarla konuşa konuşa ona buna sorarak. Ne doktoruna götüreceğimi bile kaç gün bilemedim.

Erkekler öyle bizde de her şeyi ben ayarlarım bulurum öyle yola koyulur. Sen niye hiç uğraşmiyorsun dediğimde de benim bulduğumu begenmicegin için uğraşmıyorum diyor

Bir de bu aralar rota salgını var kızlar çocuklarınızı hastaneye götürürken iyi koruyun.
Aşili olsalar da cok zor bir hastalık Allah korusun.

Erkekler öyle bizde de her şeyi ben ayarlarım bulurum öyle yola koyulur. Sen niye hiç uğraşmiyorsun dediğimde de benim bulduğumu begenmicegin için uğraşmıyorum diyor

Hayır bir de araştırıyorum diye evham oluyorum. Başarılı olunca da sahipleniyor. Uğraşmaz bilmez haberi yok. Bu kadar ilgisiz olacağını düşünmemiştim sürece. Çünkü aşırı çocuk istiyordu

Aynen öyle valla hiç bir şeyden anlamadıklari gibi herşeye karişiyor o doktora gitmeyelim diyor kafa kariştiriyormuş inceliyor geçiştirmiyorya ondan .. Şimdi az şurayı toparla dedim düşünüp yapmaz toparlayacak ya kaç zamandır ben de tuttu bi de bana laf etti yine diye bu sırada çocuk kustu Çok miktarda kusuyor kustuğunda kızım. Ben bunlari biliyorum bi yerden filmi başa sardim resmen ikinci çocukla Allah yardımcımız olsun.

Kizlar bir sorum var.. sizin bebisleriniz boynunu tutuyormu? Benimki daha cok sag tarafa dogru kayiyor boynu..bugun iyce farkettim pazartesi doktora goturcem.. egrilik olabilir erken teshis koymus oluruz

Anne sütü tek başına obez yapmaz da mamayı bilemiyorum. Kilosu nasıl ayda çok fazla mı alıyor?

Nıye oyle düşündün ki canım kılosu fazla mı gıdıyo ? Yanı fazlaysa dr danış , anne sütü obez yapmaz ama mama verıyosan bilmedim .

Mama vermedikçe obez riski yok canım. O kiloları çok kolay verir sonra.

kaynanam tutturmuş ben şişko bebekleri sevmiyorum fazla kilo almasın, böyle kalsın biraz versin vs saçmalıyor napayım 3 aylık bebeğe diyet mi yaptırayım? Anne sütü içiyor, günde sadece 1 kere gece yatmadan 60 ya da90 cc mama veriyoruz o da her zaman değil. Ama emmeyi çok seviyor biraz meme kolik bir bebek.emzik olarak kullanıyor yani beni. Haliyle kilo alımı fazla oluyor. 3 aylık 6500. Obez olcak çocuk diye tutturdular şimdide moralim bozuldu inşallah dediğiniz gibi anne sütü obez yapmaz.
Bizimkinin de gündüz uykusu çok çok azaldı. Bi kere uzun uyuyor o da 2 saat max. Diğer uyumaları 10 dk 20 dk en fazla yarım saat falan. Şaşıyorum küçücük bebek gündüz boyu uyanık nerdeyse.

Kızlar su sıralar ayrı telaşım var ankarada yasıyorum memleketim boluya tayınım çıktı 1 haftaya taşınma yerleşme ve işe başlama.. size sorum var .
dolaptaki donmuş sütümü bi alt rafta çözdürdüm diyelim .120 cc biberona koyup ısıtıp kızıma içirdim. Pakette kalan sütü aynı ısıda dolabın alt rafındaki sütle karıştırabilir miyim mesela 60 cc kaldı üzerine yenı sağıp soğuttuğum sütle karıstırıp verebilir miyim? Stok sütlerim var dondurucuda onları vermem lazım öyküye

Canım sen hiç aldırış etme bile kimseye. Benim 2,5 aylık oğlumun kilosu 7200 ama kimse obez demedi saçmalıyorlar onlar. Kimi yok zayıf cılız der durur kimide böyle can sıkar. Allah akıl fikir versin ya. Gerçekten sinir oluyorum bu tiplere.

Aynen ya ağzı olan konuşuyo malesef herkesin her konuda fikri var günümüzde

Oldu canım kv şişko bebek sevmiyor diye cocugu emzirme. Nasıl olsa ona doğurdun ya kilosuna da o karar verecek tabiki
bu arada 6500 şişko değil zaten normal bebek kilosu. Bebeklerin kilo vermesi de bir şeylerin ters gittiğini gösterir ayrıca.
ayy cahil cahil konuşup sinirlerimi bozmasın şu insanlar ya

Aynen ya ağzı olan konuşuyo malesef herkesin her konuda fikri var günümüzde
6.5 kilo gayet normal ya. İdeal bence. Kaynanalar sanırım gelinlerin bir şeyleri düzgün yönetebileceğine inanmamak çevreyi de inandırmamak üzere programlı.
Bu arada mamayı doktor mu verdi?
Benim 5.6 kilosu. ben vermiyordum. Alerjik olduğu için tadına alışsın diye doktor günde 15cc verdi bu ay. Doktor önermediyse bence hiç bulaşma ya.

Kizlar bir sorum var.. sizin bebisleriniz boynunu tutuyormu? Benimki daha cok sag tarafa dogru kayiyor boynu..bugun iyce farkettim pazartesi doktora goturcem.. egrilik olabilir erken teshis koymus oluruz
Dikkqt et cnm normal dogumlarda boyunkaslarina zarar verebiliyorlarmiş sıkıntı olmasın tutuyor boynunu kızım cok şükür

yok canım doğduğu günden beri veriyoruz biz. Kilolu doğdu bebiş zaten nerdeyse 4 kg idi. Benim de sütüm gelmedi ilk hafta. Hastanede de mama verin biraz demişlerdi hatta hemşire kendi getirdi aptamil mama bunu verin demişti.kilolu bebek şekeri düşer sarılık olur demişti bebek doktoru da. Süt gelince bırakmıştık mamayı aslında. 40 ı çıkana kadar nerdeyse hiç almamıştı mama. Ama akşamları hiç süt olmuyor malesef doymadığı için sürekli uyanıyor, memede süt yok kavga ediyor memeyle falan. Biz de yatmadan önce veriyoruz günde 1 kere sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…