Yok canim yeni gittik doktora kulaklarina bakti heralde ben de unutuyorum böyle çikincaBenim kız hep saga yatıyodu sag taraf yassı olmuş . şimdi sola yatırıyrm gün içinde arkasına destek yaparak . ama asla uyumuyo oyle ve aglıyoyıne de yapıyorum gece serbest benim kızımda iki gundur emmek istemiyo aglıyo ama pışpışlayıp tutturuyorm zorla saçında maşallah dökülme olmadı şimdilik . normalde de saç çekme varsa bi dr göster canım belki kulagı falan acıyodur ama sadece emerken yapıyosa alışkanlıktr . benim buyuk kızım hala eli sacında sürekli oynuyo
Peynir, yoğurt tereyağ gibi ilk akla gelenleri kesmiştim tahmini olarak kırmızı noktaları görünce hemen. Ben de şimdi genişleteyim, teşekkürler fikir verdiniz. Ne güzel besleyici bir yemek rutini kurmuşsunuz umarım bebişiniz rahatlar tamamen. Küçücük bedenleri kıvranırken görmek zor gerçekten.Kızlar maşallah spor da mı yapıyorsunuz. Benim kolun kalkmıyor
Merhaba, 2 aylıkken kılcal çizgiler şeklinde kan gördüm ben de. Doktora sordum aynen süt alerjisi dedi. Ama şehir dışındaydım doktora gidemedim.
1 aydan fazladır süt ürünleri tüketmiyordum bu hafta alerji uzmanı profa götürdüm. Şu aşamada yapacak bir şey yok dedi. 5 aylık olunca deri testi ile alerjisi olduğu gıdalar tespit edilecek ek gıdaya geçiş biraz dikkatli olacak.
Şu an alerji olabilecek her şeyi kestik. Sadece sütle düzelmemişti çünkü. Gece ıkınmaları bizde de çok fazlaydı. Gece uykuları çok bölünüyordu kaka yapmaktan. 5 gündür ağır diyetteyim. 2 gecedir uykuda kaka yapmıyor. Gündüz uykuları da düzeldi.
Yasaklarım şöyle:
Süt ürünleri(bitkisel sütler dahil)
Yumurta
dana tavuk balık etleri (sadece kuzu yiyorum)
Susam-Tahin
Kakao
Kabuklu kuruyemişler
Orman meyveleri tropikal meyveler kivi çilek tarzı
Patlıcan
Çiğ domates
Bu da demek oluyor ki dışarıda yemek yiyemiyorum. Paketli hiçbir şey tüketmiyorum.
Bence siz süt ürünlerini kesin. Sütü kesince büyük ölçüde düzelme oluyor aslında. Rahatsızlık hissederseniz ve yapabilecekseniz diyeti genişletirsiniz.
Ek gıdaya geçeceğiniz zaman doktor kontrolünde olursanız daha iyi olur.
MaşallahYok canim yeni gittik doktora kulaklarina bakti heralde ben de unutuyorum böyle çikincaAcil druna demiştim ama bi bakin diye bi şey yoktu alişkanlik haline getirmiş onu ne varsa ağzina götürmeye çalişiyor ellerini aynı anda ağzina sokuyor saçlarinida götürecek işte
Biz kurutma makinesi ile tutturuyoruz salonun bi parçasi oldu
Düzelir bence benim kizi görsen ablasının dümdüzdü arkasi 4.aydan sonra dikkat ettik olduğu kadar, şimdi simetrik hepsi eşit
Maşallah ya her halleri çok tatli büyüselerde bebekte olsalarMaşallahinşallah düzelir bizimkide . doğru alışkanlık oluyo ama bırakamıyoda benim kızım hala uyurken gun içinde sacını tuttugu için toka dayanmıyo sürekli çıkarıp atıyo .
Bizimde bu zamana kadar gaz yoktu cortladi resmenAma benim sütüm tazyikli ya resmen emerken bağirsaklarina inen gazi elimle duyuyorum
Tebrik ederim seni ya ben de denedim senin gibi ayrintili menü uğraşmiyodumda çok zor bişeylerden kısıtlamak içindekini araştirip yemek, kola içmekte haklısın yani
ama kolada gaz yapar, ben içmiyorum
çekiniyorum birde uykusuzluklari artan çay tüketimine bağladim hem grip hırıltı bi ara da idrar yolu enfeksiyonu şüphesi vardi alerjiye yormuyorum ondan ama yeni gittik istersen yaptir test dedi bi de alerji damlasi verdi almadim. İnşallah işe yarar düzelir rahatlarsınız
Bizim de dogumda kafa 32 cm ölçülmüş birinci ay 37,5 ölçüldü. Doktorumuz ilk ölçümün yanlış olduğunu bir ayda bu kadar büyümeyeceğini söyledi. İkinci ay da normal oranda büyüdü gerçekten.Kızlar persentil eğrisinde başımız doğumda ortalamanın üstünde iken ortalama altına inmiş. Mesela kilo ve boy ortalama altı ama kendi eğrisini takip ediyor. Kafa böyle olunca aklıma takıldı.
Şu an 39.5 cm. Sizinkiler nasıl?
Bizimki 3 aylik kontrolde 41di diye hatırlıyorum her ay 1 cm ancak büyüyor hemşire normal dediKızlar persentil eğrisinde başımız doğumda ortalamanın üstünde iken ortalama altına inmiş. Mesela kilo ve boy ortalama altı ama kendi eğrisini takip ediyor. Kafa böyle olunca aklıma takıldı.
Bizde bugun gittik benim kızımında oyle cıktı 39,5 kafa . boy 64 , kılo 7,5 maşallahKızlar persentil eğrisinde başımız doğumda ortalamanın üstünde iken ortalama altına inmiş. Mesela kilo ve boy ortalama altı ama kendi eğrisini takip ediyor. Kafa böyle olunca aklıma takıldı.
Bilmiyorum ki almadik bakmadim reçeteyede iyi gelir dedi çok huzursuz olunca denerim dedim sevmiyor ilaçlari kusuyor gaz damlalarida iyi gelmedi nurde harvey relektaz sab simlex daha çok ıkındırdı eskiden gazi yoktu bunlar mi florayi etkiledi diyorum bi iki kere kullandik ama. Biteceğine başladi. Gaz yapan bi şey yemiycem artik. Kilosunda daha iyi alabilir dedim doktora hayır iyi dedi.Benim de tazyikli sütüm sanırım. Emerken sürekli boğıluyor kafasını çekiyor yüzüne süt fışkırıyor dengeleyemiyorum ya. Aynen emerken karnı guruldamaya başlıyor. Bir ara azalmıştı. Şimdi yine böyle oldu. Dengeye gelemiyor.
Alerji damlası ne verdi?
Bizim de dogumda kafa 32 cm ölçülmüş birinci ay 37,5 ölçüldü. Doktorumuz ilk ölçümün yanlış olduğunu bir ayda bu kadar büyümeyeceğini söyledi. İkinci ay da normal oranda büyüdü gerçekten.
Sizin de doğumda yanlış ölçülmüş olabilir mi acaba?
Bir de hangi uygulama bu, grafiğini çok beğendim
Bizimki 3 aylik kontrolde 41di diye hatırlıyorum her ay 1 cm ancak büyüyor hemşire normal dedi
Bizde bugun gittik benim kızımında oyle cıktı 39,5 kafa . boy 64 , kılo 7,5 maşallah
Bilmiyorum ki almadik bakmadim reçeteyede iyi gelir dedi çok huzursuz olunca denerim dedim sevmiyor ilaçlari kusuyor gaz damlalarida iyi gelmedi nurde harvey relektaz sab simlex daha çok ıkındırdı eskiden gazi yoktu bunlar mi florayi etkiledi diyorum bi iki kere kullandik ama. Biteceğine başladi. Gaz yapan bi şey yemiycem artik. Kilosunda daha iyi alabilir dedim doktora hayır iyi dedi.
Ben sağdiğim içinde gün içinde yapamadim ama sen demeyebilirsin canim iki defa üst üste aynı tarafı verip sonra diğer tarta iki defa vereceksin blok emzirme tazyik sorunu bitiyormuş ayni zamanda sağinca oluyor tekrar ama bi dene istersen aynı memeyi bi kaç defa vermeye çaliş. Bir de memeyi nasıl tutuyor bizim cuk cuk sesler yapiyor.
Uygulamayı bende indirdim ama kılo falan nasıl eklenıyo bişey anlamdmBen de onu düşündüm doğduğunda da kafası küçüktü çünkü. Her şey ortalama altı iken 34 cm kafa ile doğması çok mantıklı gelmedi. Şu anki çizgide ise orantılı boyu kilosu da o çizde.
Philipsin uugulaması bu bebek+ Adı. Ben de beğendim bundan takip ediyorum.
Heralde bizim ilk ölçüm yanlış ya.
Maşallah bir tek kafamız aynıboy 60. Kilo 5.6 minik farem
Bi deneyeyim ya ama ben de geceleri sağıyorum ondan geçmiyor tazyik sanırım. Sağıp stok yapmaya başladım işbaşına hazırlık
Maasallah Selim paşaMerhabalar bizde bugün ilk rota aşımızı aldık boy kilo ölçümü de yapıldı.
6,5 kg ağırlığı 61, 5 cm boyu 42 cm'de baş çevresi...
Uygulamayı bende indirdim ama kılo falan nasıl eklenıyo bişey anlamdm
Bizde bugn rota olduk .Merhabalar bizde bugün ilk rota aşımızı aldık boy kilo ölçümü de yapıldı.
6,5 kg ağırlığı 61, 5 cm boyu 42 cm'de baş çevresi...
Bakim teşekkür ederimAltta takip yazan kısım var ya. Ona tıkla. Çıkan ekranda büyüme yi seç. Ağırlık ekleme çıkacak zaten
Bizimde kilo alımı hemen hemen öyle bu ay 800 gr almış ebe yorum yapmadı.,özelde de doktorumuz yok henüz başlamadım birineBizde bugn rota olduk .
6.680 gram 61 cm 41.5 da baş çevresi.
2 ay 1.200 gram aldı bu ay 880 gram almıs az değildir umarım. Az olsa doktor yetersiz derdi duye düşünüyorum
Masallah canim❤. Bundan sonra çok almazlar zatenBizde bugn rota olduk .
6.680 gram 61 cm 41.5 da baş çevresi.
2 ay 1.200 gram aldı bu ay 880 gram almıs az değildir umarım. Az olsa doktor yetersiz derdi duye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?