Benim de ya elimi saçlarımın arasından her geçirdiğimde avuç avuç saç geliyo duştan sonra tarak dolu dolu saç oluyo 5. Ayda falan geçiyomuş ama o zamana kadar kel kalmasak bariKızlar bu saç dökülmesi ne zaman bitecek o kadar cok dökülüyor ki anlatamam
Of yya bu durum beni cok üzmeye başladı saçımı elime süresim gelmiyor zeytinyağ felan mi sürsekBenim de ya elimi saçlarımın arasından her geçirdiğimde avuç avuç saç geliyo duştan sonra tarak dolu dolu saç oluyo 5. Ayda falan geçiyomuş ama o zamana kadar kel kalmasak bari
canım ben şehir hastanesinde doğum yaptım. hastaneden çıkarken elimize bir kaç kağıt vermişlerdi içinde göz muayenisi ve kalça ulturasyonu için ne zaman geleceğimiz falan yazıyordu. randevu bile almadık direk gittik sıra alıp girdik. şehir hastanelerini o yönden çok beğendim biz sadece geçen kan aldırırken sorun yaşadık ondada yeni bir çalışan olduğu için damarı bulamadı.Kızlar bu ay cidden çok dengesiz bi an gülücükler atıyo bi an kendini yerden yere atıyo tam oh ne güzel gece uykusuna alıştı diyodum dün gece yine hiç uyumadı ama derdi bugün anlaşıldı kakasını yapmamıştı dün bugün onu yaptı hafiften ishal olmuş rahatladi yapınca. Bi de ben bişey sormak istiyorum size kalça ultrasonu çektirdiniz mi biz sabah devlet hastanesine gittik orda zaten hiç ilgilenmediler bişey de söylemediler ben de sinirlendim özel hastaneye götürdüm kuvozde kalırken de orda kalmıştı bizimki o doktora gittim yine kalça ultrasonu istemeleri lazım devlet istiyo hiç bişey söylemediler mi size dedi zorunluymuş heralde. Bi de bizimkinin dili kısa biraz dilinin altındaki bağ tam dilinin ucunda büyüdükçe geçebilir de böyle kalabilir de dedi böyle kalırsa bazı harfleri söylemekte güçlük çeker dedi devlette kadına soru soruyorum cevap bile vermiyo robot gibi kan ver idrar ver tamam biseyi yok deyip yolluyor ne olacak böyle bu hastanelerin hali bilmiyorum. Diş çıkarıyo dedi sağlık ocağındaki hemşire, özeldeki doktor yok öyle bişey daha ufak ufak kılcal damarları belli olmaya başlamış dedi kime inanacağımı şaşırdım artık
Canım benim çok çok dökülürdü. Sürekli bakım yapmama rağmen hemde bumu işe yaradı yoksa dökülmem mi durdu bilmiyorum ama ben nemliyken saça uygulanan argan yağı kullanmaya başladım hamileyken her duştan sonra uyguluyordum saçım kazık gibi olmuştu yavaş yavaş düzelmeye başladı. Daha demin saçımı düzleştirdim çok kolay düzleşti ben bile şaşırdım. Ama dediğim gibi net olarak o mu yaptı bilmiyorum.Of yya bu durum beni cok üzmeye başladı saçımı elime süresim gelmiyor zeytinyağ felan mi sürsek
Uvelanin hamileler ve emzirenler icin bir sampuani varmis acaba onu mu denesem
Bir çözüm bulan var mi arkadaşlar dökülmeye
Kesinlikle hamileyken okunmalıymış ben de 2. ayın sonuna doğru bakabildim. 3saatlik rutine göre düzenlemeye çalıştım ve epey faydasını gördüm. Öncesinde boşlukta salınıyormuş ne zaman uyuyacak ne zaman emecek rastgeleydi. Gün içi uykuları sıkıntılı olsa da bu sayede akşam uykusu belli bi saate oturdu. Ben de yıkadıktan sonra emzirerek uyutuyorum akşamları, piş piş pat pat kısmına bakmamışım kitabın daha oraya da bir bakayımTracy hoggun pişş piş pat pat yöntemini deniyorum 1 haftadır aksamları banyosunu yaptırıp giydirip emzirip biraz yatakta basıbı fln oksadıktan sonra perdeleri kapatıyorum ısıgı kapatıyorum loş hale getiriyorum yataga bırakıyorum ve piş piş pat pat yaparak uyutmaya calısıyorum. İlk baslarda kalkmak icin cok direniyordu kucagıma alıp seviyordum sakinleşince tekrar koyuyordum 20 kez belki cok yıldırıcı ve yorucu ama simdi artık kalkmayı cok istemiyor bir de emzik düşünce uyanmasa ki emziğe de kitap “prop” diyo yani onsuz uyumama nesne durumu işte biberon, emzik, sallama vb seyler. Emziği de yavas yavas tutmayı ve dusurmemeyi öğrenip uyudugunda atarsa “rahatlatıcı nesne”moduna gececek:)
Kızlar bu ayda başarılı olabilirseniz yaptığınız tüm yöntemleri bize yazınKesinlikle hamileyken okunmalıymış ben de 2. ayın sonuna doğru bakabildim. 3saatlik rutine göre düzenlemeye çalıştım ve epey faydasını gördüm. Öncesinde boşlukta salınıyormuş ne zaman uyuyacak ne zaman emecek rastgeleydi. Gün içi uykuları sıkıntılı olsa da bu sayede akşam uykusu belli bi saate oturdu. Ben de yıkadıktan sonra emzirerek uyutuyorum akşamları, piş piş pat pat kısmına bakmamışım kitabın daha oraya da bir bakayımgün içinde sallayarak uyutuyorum ben de o yöntemi sallamayı bırakmak için deneyebilirim.
Kalça usg bizden de devlet hastanesinde istediler ilk kontrole gittiğimizde. Burada da konuştuk ama sen okuyamadın demekki yoksa kendin gidip randevu alirdin. Neyse yine de yaptirirsin en son ne zamana kadar yapılıyor bilmiyeoumKızlar bu ay cidden çok dengesiz bi an gülücükler atıyo bi an kendini yerden yere atıyo tam oh ne güzel gece uykusuna alıştı diyodum dün gece yine hiç uyumadı ama derdi bugün anlaşıldı kakasını yapmamıştı dün bugün onu yaptı hafiften ishal olmuş rahatladi yapınca. Bi de ben bişey sormak istiyorum size kalça ultrasonu çektirdiniz mi biz sabah devlet hastanesine gittik orda zaten hiç ilgilenmediler bişey de söylemediler ben de sinirlendim özel hastaneye götürdüm kuvozde kalırken de orda kalmıştı bizimki o doktora gittim yine kalça ultrasonu istemeleri lazım devlet istiyo hiç bişey söylemediler mi size dedi zorunluymuş heralde. Bi de bizimkinin dili kısa biraz dilinin altındaki bağ tam dilinin ucunda büyüdükçe geçebilir de böyle kalabilir de dedi böyle kalırsa bazı harfleri söylemekte güçlük çeker dedi devlette kadına soru soruyorum cevap bile vermiyo robot gibi kan ver idrar ver tamam biseyi yok deyip yolluyor ne olacak böyle bu hastanelerin hali bilmiyorum. Diş çıkarıyo dedi sağlık ocağındaki hemşire, özeldeki doktor yok öyle bişey daha ufak ufak kılcal damarları belli olmaya başlamış dedi kime inanacağımı şaşırdım artık
Bizimde mene reddi oluyor kaşikla sabahtır uğraşiyorum bir tarafi aldi iki gündür çok ağladi yavrumGünaydın kızlar. Biz de birkaç gündür mamayı ittirme durumumuz var. İttirse de başını çevirse de biraz içmeye devam ediyor ama sanki zorlıyormuşum gibi. Şimdide içmedi yarısı kaldı. Çocuk 4 saattir acıkmamış olamaz. Bu da 4.ay gerilemesinden midir yaşayan var mı sizde de?
Canim senin kızın gelişimi nası hiç konuşamadık. Kilosu iyi doğmuştu oyle devam etti mi nasıl durumuBizimde mene reddi oluyor kaşikla sabahtır uğraşiyorum bir tarafi aldi iki gündür çok ağladi yavrumAç kalir diye korkuyorum
Herkesin bebesi delirdi valla hayırlısıyla bir atlatsak şu ayı en zor aymış deniyor. Konuşmaya çalışıyor salyalar içinde ne bulursa tutup ağzına götürüyor kalkmaya çalışıyor sanırım bebemiz büyüdüğünü farkediyor değişiyor:)Bizimde mene reddi oluyor kaşikla sabahtır uğraşiyorum bir tarafi aldi iki gündür çok ağladi yavrumAç kalir diye korkuyorum
Aynen öyle dişlerde başladi :) Dr bana yeşil soğan sür dedi. Korkarım daha ya. Damağina bakti sertte değil kaşinanilir dedi ne bulursa ağzina götürmeye çalişiyor. Dişte meme reddi yaparmiş bizim sorunumuz tazyikte. dişlik alalim bari en korktuğum aydi benimde biberonu almaya başladi istemeyen kiz :)Herkesin bebesi delirdi valla hayırlısıyla bir atlatsak şu ayı en zor aymış deniyor. Konuşmaya çalışıyor salyalar içinde ne bulursa tutup ağzına götürüyor kalkmaya çalışıyor sanırım bebemiz büyüdüğünü farkediyor değişiyor:)
Geçen ay tracy hogg un easy yönteminin faydasını görmüştüm. Şu an karmaşa hakim benim de, kendi evimizde değiliz 1 haftaya kadar geçeceğiz ben de asıl o zaman daha fazla odaklanacağım bu konuya aslında, tabi ki yapabildiğim bir şey olursa paylaşırımKızlar bu ayda başarılı olabilirseniz yaptığınız tüm yöntemleri bize yazınbu ay bitince başlayacağım bu dengesizlikte pek sanmıyorum başarılı olacağım
Yaa benimki de mememi yana çekiştiriyor uzatıp, biberonu da çiğniyor. Allah'tan memeyi çiğnemiyor:) diş olmayabilir daha hiç şişlik beyazlık görünmüyorsa tek derdi ağzına birşeyler götürüp tanımak şapşiklerin. Dişlik bende vardı hiç ısırmaya çalışmadı onu hatta dili değince tadını beğenmeyip ittiriyor:)Aynen öyle dişlerde başladi :) Dr bana yeşil soğan sür dedi. Korkarım daha ya. Damağina bakti sertte değil kaşinanilir dedi ne bulursa ağzina götürmeye çalişiyor. Dişte meme reddi yaparmiş bizim sorunumuz tazyikte. dişlik alalim bari en korktuğum aydi benimde biberonu almaya başladi istemeyen kiz :)
3aydır bizim gece gündüz uykular sallamayla da olsa düzenliydi. 3 uyku 1 şekerleme olarak gitti hep bu kadar çok da uyanmıyordu. Tamam uzun uykular değildi ama en azından yarımsaat uyuyordu bi uykuda. Şuan 15dkyı bulmuyo bazen gözler kıpkırmızıGeçen ay tracy hogg un easy yönteminin faydasını görmüştüm. Şu an karmaşa hakim benim de, kendi evimizde değiliz 1 haftaya kadar geçeceğiz ben de asıl o zaman daha fazla odaklanacağım bu konuya aslında, tabi ki yapabildiğim bir şey olursa paylaşırım
Benim hiç dökülmüyor tek tükOf yya bu durum beni cok üzmeye başladı saçımı elime süresim gelmiyor zeytinyağ felan mi sürsek
Uvelanin hamileler ve emzirenler icin bir sampuani varmis acaba onu mu denesem
Bir çözüm bulan var mi arkadaşlar dökülmeye
İyi canim şükür, normal aldi 6 buçuk kilo sağlik ocağinda fazla çikiyor 4 .ayda ne olacak bakalım anne sütü aldi sadece hem sağdim hem emzirdim ama şimdi pek emmek istemiyor döndürmeye çalişiyorum. Zaten öyle meme delisi değildi. Siz nasılsınız nasıl gidiyor pek bakamadim.Canim senin kızın gelişimi nası hiç konuşamadık. Kilosu iyi doğmuştu oyle devam etti mi nasıl durumu
Kızlar bu saç dökülmesi ne zaman bitecek o kadar cok dökülüyor ki anlatamam
Bizimde mene reddi oluyor kaşikla sabahtır uğraşiyorum bir tarafi aldi iki gündür çok ağladi yavrumAç kalir diye korkuyorum
Israrla almaya çalişip binbir çaba yakalıyorlar sonrada surat buruşturuyorlarYaa benimki de mememi yana çekiştiriyor uzatıp, biberonu da çiğniyor. Allah'tan memeyi çiğnemiyor:) diş olmayabilir daha hiç şişlik beyazlık görünmüyorsa tek derdi ağzına birşeyler götürüp tanımak şapşiklerin. Dişlik bende vardı hiç ısırmaya çalışmadı onu hatta dili değince tadını beğenmeyip ittiriyor:)
Biberonu mu? Ben memeyi çekmeyi unutmasın diye veriyorum yoksa pek süt kaldığı yok maalesef. Biberonsuz öğünümüz yok. Sağsam da onunla veriyorum. 2saatte bi isterdi uyanınca hemen ama gerçekten büyüyor demek 3 4 saate çıkmaya başladı ve daha fazla miktarlarda istiyor. Kısacası ufacık şeylerle beni oyalama dakka başı diyor galibaIsrarla almaya çalişip binbir çaba yakalıyorlar sonrada surat buruşturuyorlar
Bizimde hem meme hem biberon istemiyodu. Sonra bi ara memeye düştü şimdi biberona sardı. çalişiyorum Damağiyla çiğniyor memeyide
Doktor diyorda sık vermeyin diye ama öyle içiyor Sizde sıkmı veriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?