- 12 Ağustos 2019
- 2.943
- 9.067
- 158
Ya işte bak bizi öyle dın dın yolladılar ne göz muayenesi ne bişeycanım ben şehir hastanesinde doğum yaptım. hastaneden çıkarken elimize bir kaç kağıt vermişlerdi içinde göz muayenisi ve kalça ulturasyonu için ne zaman geleceğimiz falan yazıyordu. randevu bile almadık direk gittik sıra alıp girdik. şehir hastanelerini o yönden çok beğendim biz sadece geçen kan aldırırken sorun yaşadık ondada yeni bir çalışan olduğu için damarı bulamadı.
Kaşikla verince öyle almaya başladi çok emmiyor ama. Sütümde azalmaz mastit neyim olmam. Dolaba koydum bi sürü süt dökülüyor artik ne emdiyse. İnşallah canim.Senin mi bebişin mi
Yaa kalmaz da uyurken emzirmeyi deniyor musun? Ben bütün uyut emzir modundayım.
Ben istemese hemen meme reddinden diyorum her mızırsanırsa süt meme sıkıldı artikBiberonu mu? Ben memeyi çekmeyi unutmasın diye veriyorum yoksa pek süt kaldığı yok maalesef. Biberonsuz öğünümüz yok. Sağsam da onunla veriyorum. 2saatte bi isterdi uyanınca hemen ama gerçekten büyüyor demek 3 4 saate çıkmaya başladı ve daha fazla miktarlarda istiyor. Kısacası ufacık şeylerle beni oyalama dakka başı diyor galiba
Oo yenidoğan değil artık annesi o ergenliğe girdiBen istemese hemen meme reddinden diyorum her mızırsanırsa süt meme sıkıldı artikgezdir beni eğle beni diyolar hep kucakta gezsem :) Bizim süt gelmese hiç emmez size ne güzel maşallah.
Mayya tablet var bi ara kullandım artırıyor biraz işte denedinmi bilmiyorumda.
Normalde sakin bebekti bi derdi var diyoruz hemen şimdi katıla katıla ağladi, Beş dk uyandi zorla emdi.Bi diğer kizi alayimda okuldan anneme dedim sen biraz kaşikla ver diye daha iyi içirirse.Oo yenidoğan değil artık annesi o ergenliğe girdiher istediğinde meme vermek yerine aralıkları aç ki gerçekten istesin acıktığını anlasın. Zaten her ağladığında meme istemiş demek değil artık. Derdini bi anlasak zaten.. Diyoruz ya bu ay fena geçecek herkes hazır olsun:)
Bu mayya tableti bende kullanıyorum ama düzenli sağamadığım için pek işe yaramadı galiba. Ama sağdırtmıyor elim boş duramıyor ki valla.
Bende yanimda chicco next to me koyup emziginiTracy hoggun pişş piş pat pat yöntemini deniyorum 1 haftadır aksamları banyosunu yaptırıp giydirip emzirip biraz yatakta basıbı fln oksadıktan sonra perdeleri kapatıyorum ısıgı kapatıyorum loş hale getiriyorum yataga bırakıyorum ve piş piş pat pat yaparak uyutmaya calısıyorum. İlk baslarda kalkmak icin cok direniyordu kucagıma alıp seviyordum sakinleşince tekrar koyuyordum 20 kez belki cok yıldırıcı ve yorucu ama simdi artık kalkmayı cok istemiyor bir de emzik düşünce uyanmasa ki emziğe de kitap “prop” diyo yani onsuz uyumama nesne durumu işte biberon, emzik, sallama vb seyler. Emziği de yavas yavas tutmayı ve dusurmemeyi öğrenip uyudugunda atarsa “rahatlatıcı nesne”moduna gececek:)
Bizim kiz emzik almadi hep kustu öğürdüBende yanimda chicco next to me koyup emzigini
Verip pis pis diyip poposuna hafif pat pt vurup uyutuyorum basindan beri:) cok rahat bu sekilde hele emzik zaten asiri rahatlatici bisey
Evet cnm ilk baslarda her bebek oyle yapiyor nerdeyse ama pes etmeden vermen gerekiyorBizim kiz emzik almadi hep kustu öğürdü
Canım bizimkinede erken dediler dişi gözükğyor şuan kuzenimin kızıda üç aylıkken çıkarmış . 3 ayda çıkaran var bebekten bebeğe değişiyor .Kalça usg bizden de devlet hastanesinde istediler ilk kontrole gittiğimizde. Burada da konuştuk ama sen okuyamadın demekki yoksa kendin gidip randevu alirdin. Neyse yine de yaptirirsin en son ne zamana kadar yapılıyor bilmiyeoum
Dış çıkarma işi de suan daha erken canim elini ağzına sokar kaşır vs ama ancak birkaç aya çıkar dişleri.
Bebisin dokulmuyor benim dökülüyor maalesefSenin mi bebişin mi
Yaa kalmaz da uyurken emzirmeyi deniyor musun? Ben bütün uyut emzir modundayım.
Benimki de çok sakindi şimdi menopoza girmiş gibi bi bakıyoruz konuşmaya çalışıyor agı gıgı falan gülücük atıyo bi bakıyoruz gözü kapalı ağlıyo kesinlikle görmüyor duymuyor biziNormalde sakin bebekti bi derdi var diyoruz hemen şimdi katıla katıla ağladi, Beş dk uyandi zorla emdi.Bi diğer kizi alayimda okuldan anneme dedim sen biraz kaşikla ver diye daha iyi içirirse.
Canım sağim yap benim sütüm öyle çok arttı ama tazyikte olabilir dikkat et şimdi sağmayinca yine mastit olacak diye korkuyorum. Emdikten sonra boşta olsa sağ biraz vakit olunca.Gece yap yapabilirsen özellikle.
Bebisin dokulmuyor benim dökülüyor maalesef
Biz 104 günlükken yaptırdık cnmDün bizim tam 3 ay doldu. Rota aşısı için geç kalmadım değil mi ? Ne zamana kadar vuruluyor rota aşısı?
Aynen o evet
İlk dişler alt ortada çıkacak canım o başka birşey olmasın dikkat et yinedeKızlar elimle yokladığımda diş geliyor sanki sol üstte sertlik var erken değil mi 10 gün sonra 4 ay bitiyor
İlk dişler alt ortada çıkacak canım o başka birşey olmasın dikkat et yinede
Kızarmaktan ziyade dişler yukarı çıktıkça deri altından beyazlar görünür şişer. O ağzına aldığı birşeyden kızarmış olabilir sert ya da fazla çiğnediyse birşeyleri hıncını alamayıp da falan:)Ben elleyince anlayamadım ama orta üst kıpkırmızı sürekli her şeyi ağzına götürüyor öyle kızarır mı çıkarken diş?
Kızarmaktan ziyade dişler yukarı çıktıkça deri altından beyazlar görünür şişer. O ağzına aldığı birşeyden kızarmış olabilir sert ya da fazla çiğnediyse birşeyleri hıncını alamayıp da falan:)
Bizimde öyle bugun çok uykusuz kaldı sallarsan uyuyor çünkü. Karnı gurul gurul uyudu ağladi.Benimki de çok sakindi şimdi menopoza girmiş gibi bi bakıyoruz konuşmaya çalışıyor agı gıgı falan gülücük atıyo bi bakıyoruz gözü kapalı ağlıyo kesinlikle görmüyor duymuyor bizizaten gece yatmadan birde beslemeye kalktığımda sağıyorum gün içinde çok zor oluyor. 7de başlıyor maceramız baba da aynı saatte kaçtığı için son bi sağayım tut şunu diyemiyorum. Uyuduğunda 10 15dkya uyanıyo sürekli sallama pozisyonundayız. Ayağımda sallarsam sağabiliyorum. Bak böyle anlattıkça halime acıdım bu ne yah 2haftadır bu şekildeyiz okullar açıldı bizim düzen gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?