O 2 uykuyu ne kadar uyuyor peki? Sağlıklı değil tabi ama iyi alıyorsa uykusunu yetiyordur belki cnm. Gecede uzun uyuyorsa falan tamamlıyordurBenim oğlan sizinki kadar uyumuyor galiba kızlar ya
Mesela az önce sabah uykusuna yatırdım 7gibi uyanmıştı.
Günde 2 kez uyuyor ancak nadiren 3 uyku oluyor ama 3.uykusundan çok çabuk uyanıyor.
7gibi de gece uykusuna yatıyor.
Aslında normal olan 2 saat uyanıklık 2 saat uyku ama bizimki öyle olmuyor bende o nasıl istiyorsa öyle davranıyorum acikcasi
Seninki maaşallah ataklardan etkilenmemişKızlar bence düzen çok önemli
Ben ilk kızımda çok rahat etmiştim
Şimdi yine 1. Aydan itibaren bir düzen oturttuk
Sabah 7 gibi uyanıyor 9 da kızımı okula bırakıyorum bebişle eve gelince besliyorum yatırıyorum uyuması 9.30 u buluyor keyfi yerindeyse 12.30 u buluyor uyanması bir daha ki uykusu 14.30 da 16.15 e kadar falan uyuyor sonra yine birlikte büyük kızımı okuldan almaya gidiyoruz eve geliyoruz 17.30 gibi iki kızımıda alıp dışarı çıkarıyorum hava alsınlar diye bazen 18.00 gibi 15 dk lık bir şekerleme yapıyor bebek arabasında bazen yapmıyor 19.00 da eve giriş üst baş beslenme alt değişimi falan 19.30 da yatakta oluyor 10 dk içinde dalıyor gece uykusuna günü bitirmiş oluyoruz
Beşiğinde çok hafif sallıyorum canım ama gece uyandığında sallamıyorum hiç kendi dalıyor.Bu aralar gece normal rutininden fazla uyanıyor gazı oluyor ağlıyor kucağıma alıp sakinleştiriyorum beşiğine koyuyorum uyuyor tekrarSeninki maaşallah ataklardan etkilenmemişbi uyuduğundada büyük bebiş gibi uyuyabiliyor çok güzel. Sen nasıl uyutuyorsun peki? Kendi uyuyor mu sallıyormusun?
2. Uykumuza da dayanamadık erken başladık erken uyanmıştık çünküöğlene tekrar uyumak istemez inşaallah ne kadar zormuş bu iş. Uykusu var ama illa ağlayarak dalıyoruz..
Simdi uyandı ilk uykusundan. İkinciye de 12bucuk gibi uyur ama gece uykusundan önce çok kısa uyuyor bazen uyumuyor daO 2 uykuyu ne kadar uyuyor peki? Sağlıklı değil tabi ama iyi alıyorsa uykusunu yetiyordur belki cnm. Gecede uzun uyuyorsa falan tamamlıyordur
Aynı bizde park yatağında elini tutup sallıyorum ama buara uyuması uzun sürüyor uykusu gelse deBeşiğinde çok hafif sallıyorum canım ama gece uyandığında sallamıyorum hiç kendi dalıyor.Bu aralar gece normal rutininden fazla uyanıyor gazı oluyor ağlıyor kucağıma alıp sakinleştiriyorum beşiğine koyuyorum uyuyor tekrar
1 saatlik uyıyorsa biraz az cnm. En azından 3 saat falan uyusa o bile az ama erken yatıp gece iyi uyursa yeter ona. Gece uykusundan önce az uyumalı zaten en az 2 saat uyanık kalması yeter ona da. Uyku uykuyu çeker uyuyamadıkça sonrakilerde bozuluyor bizim dün öyle oldu meselaSimdi uyandı ilk uykusundan. İkinciye de 12bucuk gibi uyur ama gece uykusundan önce çok kısa uyuyor bazen uyumuyor da
Aynen illa bi protesto edicez uykuyuBugün aynı gidiyoruz galiba. Yarım saat uyanık kaldı ağlamaya başladı. Ya bunlar neden uykusu gelince kafalarını koyup uyumuyor da mızmızlanıyor
2 saat bizimkide durmak istemiyo ama erken uyuyunca o hızla uyanıyo 1saat olmadan. Az önce bi uyandı yine 15dksındaBenin kizim sanırım uykuya düşkün 2 saat zor tutuyorum ayakta gunduzleri uyuyor cok şükür simdi ikinci uykuya dalmak üzere aglamaz normalde ama uykusu varsa cok aglar uyuyarak rahatlıyorama bu dönem dönem değişiyor bazende uyumuyor sanırım atak dönemleri dedikleri şey
Mama vermemek için sağmaya başladim malesef öcü gibi gösterenle yüzünden ben de 2-3 saatten uzun uykum yok.. sağlikli olsunda. Anne sütü aliyor benim için yeter ama tabi mama kimseyi dinlememek lazim bu son dönemde çok çikti mamayi öcü gibi gösterenler.Anne sütünün önemi o kadar çok vurgulanıyor ki mama verince sanki bebeğe zehir vermiş gibi hissediyoruz ama gerçekten öyle değil. Benim tek bebeğim olduğu ve şu an çalışmadığım için dinlenebiliyorum ve emzirmeye uğraşabiliyorum ama yine yetmediği durumda mama verdiğim oluyor. Ama her seferinde kendimi kötü hissediyorum. Kötü hissetmemem gerektiğini bildiğim halde. Önemli olan söylediğin gibi hem bebeğin hem annenin hem varsa diğer çocukların hatta dolayısıyla babanın mutlu huzurlu olması. Bebek mamayla da anne sütüyle de her şekilde besleniyor.
Bizimki habire uyuyo ayakta sallamayınca sureklı uyanıyo bazen. Gece uykuları çok geç zar zor 12 ettim. Gündüz uykusunda uyanmıyo yada huzursuz oluyor öyle zaten etini çekiyoşar çocuğun öyle bi ağliyo bu aralar2 saat bizimkide durmak istemiyo ama erken uyuyunca o hızla uyanıyo 1saat olmadan. Az önce bi uyandı yine 15dksında
Bizimkide aynıBenin kizim sanırım uykuya düşkün 2 saat zor tutuyorum ayakta gunduzleri uyuyor cok şükür simdi ikinci uykuya dalmak üzere aglamaz normalde ama uykusu varsa cok aglar uyuyarak rahatlıyorama bu dönem dönem değişiyor bazende uyumuyor sanırım atak dönemleri dedikleri şey
Mama vermemek için sağmaya başladim malesef öcü gibi gösterenle yüzünden ben de 2-3 saatten uzun uykum yok.. sağlikli olsunda. Anne sütü aliyor benim için yeter ama tabi mama kimseyi dinlememek lazim bu son dönemde çok çikti mamayi öcü gibi gösterenler.
Okulun ilk haftası düzen bozuldu ya ben de naptım ettim uyutamadım öğlen uykusunu alsın bari dedim okuldan gelince ayağımdan indirmeden 2şer saat uyuttum hep. Ama baktım böyle olmayacak yatağa geri alıştırmaya çalışıyorum uyanıp dursa da. Bacaklarım ağrıyor sallamasam da indirdiğim an uyanıyoBizimki habire uyuyo ayakta sallamayınca sureklı uyanıyo bazen. Gece uykuları çok geç zar zor 12 ettim. Gündüz uykusunda uyanmıyo yada huzursuz oluyor öyle zaten etini çekiyoşar çocuğun öyle bi ağliyo bu aralar
Hiç üzülme bence o çok bilmişlerin hiç biri senin uğraştığın kadar uğraşamazdı emin ol. Valla bende uğraşamazdım çünkü öyle bir diyet yapabilcek hazırlayacak vaktim yok. Herkesin her zaman imkanı olmuyor. Öyle de böyle de büyüyecek bu çocuklarYa sorma bir de herkes akıl sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Anne sütü vermeye çalışırken anneler sürekli mama ver mama ver baskısı.
mamaya başladım anneleri mutlu ettik.
Dün bir arkadaşım aramış iş yerimden. Nasıl geçiyor gazı var mı şusu var mı soruyor. Alerji problemimizi anlattım. Detaya girmedim alerji problemi çıktı işte biraz biraz mamaya başladık. İşe başlayınca da kesicem anne sütünü komple özel mamaya geçmeyi planlıyoruz dedim.
Ayyy hayır yoktur alerjisi saçmalama en önemli şey emzirmek anne sütünü alması vs vs. Ya ben sana tüm her şeyi izah mı edicem mesela beslemek için yaptığım diyeti, çocuğun minnaklığını, zor emmesini, benim aşırı çabamla bu kadar kilo alabilmesini ve artık enerjim kalmadığını. Koskoca alerji prof u bilmiyor mama firmasından para almak için beni mamaya başlatıyor, sen biliyorsun.
En çok da bu süreçte emzirme danışmanlarından nefret ettim. Aşırı kutsallaştırmaya gerek yok meme vermeyi.
Sağmak zor meme vermek daha kolay tabi ama kısmet artık. Sağabildiğin kadar sağ sen de birkaç ay daha sonra bakarsın yoluna ek gıdaya geçince rahat edersin inşallah.
Hiç üzülme bence o çok bilmişlerin hiç biri senin uğraştığın kadar uğraşamazdı emin ol. Valla bende uğraşamazdım çünkü öyle bir diyet yapabilcek hazırlayacak vaktim yok. Herkesin her zaman imkanı olmuyor. Öyle de böyle de büyüyecek bu çocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?