2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Maşallah kızlar kiminiz düzenini oturtmuş, kiminiz ise başladı, kiminiz hala bogusuyor meme reddiydi uykuyduama bütün bebislerin canı saolsun:) onlar iyi olsun sağlıklı olsun gerisi teferruat.insallah hepimizin ve bebeklerimizin her günü bu gününden kat kat güzel olsun.bizim eskiden uyku düzeni gayet iyiydi sabah 10-15 arası uyurdu akşam da 9-10 gibi uyuyup sabah 7 ye kadar uyurdu. Şimdi ne oldu oldu uyku düzeni diye bişey kalmadı sadece akşam 7-8 arasi gece uykusuna dalıyor arada emmek için kalkıyor saat 3 te bir saat oynuyor geri yatiyor sallayarak sonra beste tekrar.... inşallah en kısa zamanda düzene girer özellikle gece uykusu

Kızlar merhaba çoktandır giremiyordum. Bugün kalça ultrasonu çektirdik sağ kalça iyi çıktı ama sol kalça geriymiş biraz . Sizinkiler nasl çıkmıştı bnm gibi olan var mı acaba ? Şimdi ortopediye randevu alıcam birde o baksın . Çift bez bağlamaya başladım bakalım inşAllah sorun çıkmaz varsa da hemen geçer gider amiiiinnnn...

Ya ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.
Bazılarının aç kalsa bile şakır şakır sütü oluyor, bazıları sürekli yese, içse, takviye alsa bile zar zor yetiyor süt ya da yetmiyor mamayla destekliyor. Ben 2. Gruptayım hergün bi kere mama veriyorum ama bunu birilerine söylediğimde mama verme, emzir. keşke hiç mamaya alıştırmasaydın vs. Gibi saçma fikirlerle karşılaşıyorum. Sanki benim Çeşme gibi sütüm geliyordu da ben keyfimden mamaya alıştırdım bebeği. Öyle saçma konuşuyorlar. Aynı dediğiniz gibi ben de mama yaparken vicdan azabı çekerek mama yapıyorum artık bu psikolojik baskı yüzünden. Anne sütü alan her bebek süper zeka mı oluyor acaba bunu bi sorgulamak lazım. Mamayla büyüyüp gayet sağlıklı, akıllı çocuklar var yani lütfen kutsallaştırmayalım ve anneleri strese sokmayalım zaten annelik zor bi de vicdan azabı yükletiyorlar omzumuza.
Hamileliğin son ayında malesef instagramda takılmak gibi bir hataya düştüm orda öyle bir ortamla karşılaştım ki sürekli normal doğum ve emzirmeyi destekleme. Yok efendim ayşe hanımın muhteşem ağrısız kesisiz dikişsiz şahane normal doğumu, muhteşem annemiz gibisinden sürekli bi kutsallaştırma. Ben bi komşuma sezeryan oldu dediğimde keşke sezeryan tercih etmeseydin dedi. Tercih meselesi değil bu şartlar neyi gerektiriyorsa onu olduk. Bebekte ben de tehlikeye giriyorduk apar topar acil sezeryana aldı doktor. yani bunu anlattığımda hala olsun keşke normali deneseydin zorlasaydın diyor bana. Biri de diyor x kişi bebeğini sadece emziriyor hiç mama vermedi sen de vermeseydin keşke diye kıyas yapıyor. Eğer normal doğurmadıysan ya da mama veriyorsan kötü bi annesin gibi yani böyle lanse ediliyor resmen. Tabiki bunlar desteklenmeli ama elinde olmadan bunları yapamayan annelere de destek olmak lazm. Ay kusura bakmayın bu konuda çok doluyum öyle muhabbeti geçince patladım.

Maalesef ki haklısın cnm her söylediğinde keşke daha rahat bırakabilseler anneleri. Destek yerine köstek olmasalar ama bırak elalemi anamıza bile anlatamıyoruz durumu. Başlıyor ben sizi şöyle büyüttüm böyle büyüttüm.

Valla ben nasil soyliiym
Onceden cook takardim milletin lafini ama suan 27 yasima girdim veee artik inan kimseyi takmiyorum cocuk benim ister mama veririm ister anne sutu kimseyide ilgilendirmez yapabilene helal olsun ama ben 3 kucuk cocukla bebegimi surekli mememde tutamadim cunku 3 cocugumada kendim bakiyorum basindan beri annelerden yardim beklemedim sadece ben ve esim

Evet normal doğum konusu da aynı şekilde. Ben de son anda sezaryene alındım, ağlayarak girdim operasyon sırasında da ağladım hatta bittikten sonra da lohusa psikolojisiyle aklıma geldikçe ağladım bi süre daha
Bir de şimdi bazı instamomları takipten çıktım. Farkettim ki onlar da eksik hissettiriyor. Herşey mükemmelmiş gibi davranmalarının yanında sürekli bir alışveriş çılgınlığı.

Yalnız değilmişim

Anlıyorum canım,bende sana benzer durumdayım.onbirbuçuğa doğru uyandı bugün benimki onikibıçuk gibi meme verdim almadı,çıktık evden abisini bırakmaya.git gel onbeş dk sürmüyor.yolda gelirken üç defa araba durdurdum susturmak için artık kapı önünde park yaparken çığlıklar yükseliyordu ağlamaktan,orada amaç bizi daraltmakbende kırk hesap yapıyorum ağlamadan gidip geliyim diye

kızlar bugün kontrole götürdük asafı. üfürüm için dinledi çok çok az duyuyorum isterseniz götürün kardolojiye aklınızda kalmasın dedi. Gaz için ilaç istedim sizin probiyotik olandan verdi. ben demir ilacını kullanmıyordum mutlaka başla çocuk çarpık bacaklı olur düzeltemeyiz dedi ( ben kızımda kullanmamıştım ) bizde yine sizden duyduğum markayı aldık. kilo 7600 kafa 41 boy 63 çıktı boyunu ölçerken bacağını çok çekti bence tam ölçü alamadı. dedim bazen çok ağlıyor memeyide almıyor aç zannedip mama yapıyorum içmiyor dedi ki gazdan dolayı öyle. ilk önce masaj yap rahatlat sonra emzir. bizde durumlar böyle tam bir hafta sonra 3 aylık olacak kuzum.

Yalnız değilmişim
canım benim bebeğim çok gazlı uykudan bayılsa bile ağlayarak uyuyor ve yine ağlayarak uyanıyor sanırım ondan bu şekilde kısa kısa uyuyor. Çok zor nasıl düzelecek bilmiyorum.

Canim Allah razı olsun çok sağol yazdığın için. İnşallah düzelir 28 yaşındayım sanırım bu yasa kadar çok çocuk kinadim başıma geldi. İnşallah düzelir yoksa benim hayatım ful evde duş bile alamıyorum kendime ayircak 5 dk bile yok inşallah geçecek bu günler

İnşallah canım uzar. Uyumasin önemli değil gündüz uykusu diyorum ah dursa ne kucakta ne salıncak ne oyun halısı hiç bir şekilde durmuyor uykusunu alınmayınca eee uyu evladım seni kaldıran mi var. Ses bile yapmıyoruz üst kat komşuyu kaç kez uyardım kavga edecez yakında onunda 2 yaşında bebeği var onun oyuncak sesine uyanıyor şaka gibi

Tabi ki normal doğum ve emzirmek en güzeli de kimse kusura bakmasın emzirmek mamadan daha ucuz bir eylem değilmiş ben onu farkettim. Çünkü iyi beslenmen, uykuna, psikolojine dikkat etmen gerekiyor. Evde bir yardımcın olması gerekiyor. En ufak bir yorgunluk sinir bozukluğunda o süt çekiliyor resmen. Ben bugüne kadar çok zor geldim sadece sütle. Şükür imkanım vardı. Evde temizlik yapmıyorum başka çocuğum yok. Kocam yemek yapmayınca laf etmiyor ya kendi yapıyor ya dışarıdan söylüyor.
Ayrıca o bilip bilmeden konuşup moral bozanlar bile sütün azalmasının sebebi bence.
Yav bana komşumuzun kocası emiyor mu diye sordu. Adam sana ne sen de mi emecen? Eşime söyledim dur ben de onun eşine sorayım diyor siz çocuklarınızı emzirdiniz mi sütünüz oldu mu diyeyim

Canm seste uyanıyorsa müzik falan aç
Youtube da
white noise with lulabies
Lulabies and rain

Tarzı şeyleri bizimki çok seviyor. Hem müzik hem beyaz gürültü bir arada uyurken açıyorum. Biraz bağımlı oldu o sese ama gürültüye uyanmıyor. Bir de o müziği duyunca uyuması gerektiğini hissediyor. Ben de 15-20 gündür yapıyorum işime geldi açıkçası.

Ben de 33 yaşımdayım çok kınadım. Yav bakamayacaksanız yapmayın çok mu zor uyku eğitimi vermek şu çocukların eline tablet vermeyin restoranlarda dedim hep. Şu an büyüsün eline tablet vereyim restoranda rahat rahat yemek yiyim istiyorum

Kozlar canım burnumda gerçekten artık bezdim hiçbirşeye yetemiyorum . Hiçbirşeyim tam değil iki üç gündür genzi kuru hırıltı gibi ses geliyordu bebekten bugün birde ekstradan öksürmeye başladı doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu YİNE! Yani ben hrbiden bu çocuğa bakamıyorum ! doktora götürdüm hemşireye kreşe gidiyor dedim gözlerni açtı kaç aylık dedi 3 buçuk deyince bana malmışım gibi baktı. Napiym !! Bende isterim çocuğuma bakacak güvenilir bir bulmayı yok ama lanet olsun yok ! 4.000₺ 5000₺ istiyorlar ! Tanımadığım etmediğim insanlar. Annem gelemiyor onunda kendince sebepler var kardeşiim var ikitane çocuk değiller ama ısrar edemiyorum gel diye . Kaynanam deseniz bağlayan bişey yok ama teklif bile etmedi ! Evde oturup çocuğuma bakiym tamam . 10.000₺ kredi ödemem var kaça bölünceğimi şaşırdım ! Acil doktoru baktı bebeğe sorun yok sadece üst solunum enfeksiyonu var ciğerne inmedi calpol veriyorum 3 defa günde dedi antibiyotik yazıyorum ama kötü olmazsa kullanma dedi cin gibi zaten aktif bebek dedi . Ağladım utanmadan doktorun karşısında ağladım !! Anlattım kreşe veriyorum bakacak kimsem yok dedim resmen . Olur öyle şeyler bizdede aynı durumlar vardı hayat maalesef dedi sıkmayın canınızı dedi ama ne dese boş kendimi bok gibi hissediyorum. Sizinde başınızı şişirdim ama bizde durum bu bunaldım

Öncelikle çok geçmiş ama olabilir böyle şeyler çocuk ya. Kreşe ilk başlayınca olacağını biliyorduk zaten. Sakin ol lütfen.
Gerizekalı hemşire. Ona mı kalmış sorgulamak.
Annen fransa da değil mi canım? Nasıl gelsin bütün düzenini bırakıp. Kaynanayla da bir yerden sonra bayıyormuş insan onu da geç.
Çok bütçe ayıramıyorsan tanımadığım insanlarla çocuğumu evde tek bırakmak istemiyorum ben.5000 üstü ayırabilsem kaliteli birini bulsam neyse.

Canim ben 7 yıl bı bebek mağazasinda çalıştım civilde kınadığım çocuğun hattı hesabı yok sen düşün

Öyle işte kimseye de niye gelmiyorsun diyemiyorum ama artık bıktım . İş yerine evden çalışiym diyemiyorum evdende çalışsam iş beklemiyor çocuğa mı bakayım işmi yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…