Anne sütünün önemi o kadar çok vurgulanıyor ki mama verince sanki bebeğe zehir vermiş gibi hissediyoruz ama gerçekten öyle değil. Benim tek bebeğim olduğu ve şu an çalışmadığım için dinlenebiliyorum ve emzirmeye uğraşabiliyorum ama yine yetmediği durumda mama verdiğim oluyor. Ama her seferinde kendimi kötü hissediyorum. Kötü hissetmemem gerektiğini bildiğim halde. Önemli olan söylediğin gibi hem bebeğin hem annenin hem varsa diğer çocukların hatta dolayısıyla babanın mutlu huzurlu olması. Bebek mamayla da anne sütüyle de her şekilde
Ya ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.Aynen cnm burda oyle dusunen cok az ama bizim milletimiz asiri kafasina takiyor.. kirkliylen sutum azaldiginda doktoruma sormustum napabilirim oda bana dedi eminimki elinden geleni yapmissindir ben sana mama yazacagim baktin hala ayni gelmiyor bunu vermeye basla dedi.. yani burda herkes asiri rahat bu konuda. Evet her defasinda vurguluyorlar anne sütünun önemini. Ama hersey sadece anne sutu degil. Huzurlu mutlu saglikli olmakta önemli
Maalesef ki haklısın cnm her söylediğinde keşke daha rahat bırakabilseler anneleri. Destek yerine köstek olmasalar ama bırak elalemi anamıza bile anlatamıyoruz durumu. Başlıyor ben sizi şöyle büyüttüm böyle büyüttüm.Ya ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.
Bazılarının aç kalsa bile şakır şakır sütü oluyor, bazıları sürekli yese, içse, takviye alsa bile zar zor yetiyor süt ya da yetmiyor mamayla destekliyor. Ben 2. Gruptayım hergün bi kere mama veriyorum ama bunu birilerine söylediğimde mama verme, emzir. keşke hiç mamaya alıştırmasaydın vs. Gibi saçma fikirlerle karşılaşıyorum. Sanki benim Çeşme gibi sütüm geliyordu da ben keyfimden mamaya alıştırdım bebeği. Öyle saçma konuşuyorlar. Aynı dediğiniz gibi ben de mama yaparken vicdan azabı çekerek mama yapıyorum artık bu psikolojik baskı yüzünden. Anne sütü alan her bebek süper zeka mı oluyor acaba bunu bi sorgulamak lazım. Mamayla büyüyüp gayet sağlıklı, akıllı çocuklar var yani lütfen kutsallaştırmayalım ve anneleri strese sokmayalım zaten annelik zor bi de vicdan azabı yükletiyorlar omzumuza.
Hamileliğin son ayında malesef instagramda takılmak gibi bir hataya düştüm orda öyle bir ortamla karşılaştım ki sürekli normal doğum ve emzirmeyi destekleme. Yok efendim ayşe hanımın muhteşem ağrısız kesisiz dikişsiz şahane normal doğumu, muhteşem annemiz gibisinden sürekli bi kutsallaştırma. Ben bi komşuma sezeryan oldu dediğimde keşke sezeryan tercih etmeseydin dedi. Tercih meselesi değil bu şartlar neyi gerektiriyorsa onu olduk. Bebekte ben de tehlikeye giriyorduk apar topar acil sezeryana aldı doktor. yani bunu anlattığımda hala olsun keşke normali deneseydin zorlasaydın diyor bana. Biri de diyor x kişi bebeğini sadece emziriyor hiç mama vermedi sen de vermeseydin keşke diye kıyas yapıyor. Eğer normal doğurmadıysan ya da mama veriyorsan kötü bi annesin gibi yani böyle lanse ediliyor resmen. Tabiki bunlar desteklenmeli ama elinde olmadan bunları yapamayan annelere de destek olmak lazm. Ay kusura bakmayın bu konuda çok doluyum öyle muhabbeti geçince patladım.
Valla ben nasil soyliiymYa ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.
Bazılarının aç kalsa bile şakır şakır sütü oluyor, bazıları sürekli yese, içse, takviye alsa bile zar zor yetiyor süt ya da yetmiyor mamayla destekliyor. Ben 2. Gruptayım hergün bi kere mama veriyorum ama bunu birilerine söylediğimde mama verme, emzir. keşke hiç mamaya alıştırmasaydın vs. Gibi saçma fikirlerle karşılaşıyorum. Sanki benim Çeşme gibi sütüm geliyordu da ben keyfimden mamaya alıştırdım bebeği. Öyle saçma konuşuyorlar. Aynı dediğiniz gibi ben de mama yaparken vicdan azabı çekerek mama yapıyorum artık bu psikolojik baskı yüzünden. Anne sütü alan her bebek süper zeka mı oluyor acaba bunu bi sorgulamak lazım. Mamayla büyüyüp gayet sağlıklı, akıllı çocuklar var yani lütfen kutsallaştırmayalım ve anneleri strese sokmayalım zaten annelik zor bi de vicdan azabı yükletiyorlar omzumuza.
Hamileliğin son ayında malesef instagramda takılmak gibi bir hataya düştüm orda öyle bir ortamla karşılaştım ki sürekli normal doğum ve emzirmeyi destekleme. Yok efendim ayşe hanımın muhteşem ağrısız kesisiz dikişsiz şahane normal doğumu, muhteşem annemiz gibisinden sürekli bi kutsallaştırma. Ben bi komşuma sezeryan oldu dediğimde keşke sezeryan tercih etmeseydin dedi. Tercih meselesi değil bu şartlar neyi gerektiriyorsa onu olduk. Bebekte ben de tehlikeye giriyorduk apar topar acil sezeryana aldı doktor. yani bunu anlattığımda hala olsun keşke normali deneseydin zorlasaydın diyor bana. Biri de diyor x kişi bebeğini sadece emziriyor hiç mama vermedi sen de vermeseydin keşke diye kıyas yapıyor. Eğer normal doğurmadıysan ya da mama veriyorsan kötü bi annesin gibi yani böyle lanse ediliyor resmen. Tabiki bunlar desteklenmeli ama elinde olmadan bunları yapamayan annelere de destek olmak lazm. Ay kusura bakmayın bu konuda çok doluyum öyle muhabbeti geçince patladım.
Evet normal doğum konusu da aynı şekilde. Ben de son anda sezaryene alındım, ağlayarak girdim operasyon sırasında da ağladım hatta bittikten sonra da lohusa psikolojisiyle aklıma geldikçe ağladım bi süre dahaYa ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.
Yalnız değilmişimya kızlar maşallah size ya benim ki gündüz en fazla 15 dk uyuyor ağlayarak uyanıyor. biz neden böyle olduk hiç bilmiyorum. çok yorucu çok zor. iki arada bir derede iş yapıyorum hiç yatmak istemiyor kucakta dursun evi gezelim derdinde.
Anlıyorum canım,bende sana benzer durumdayım.onbirbuçuğa doğru uyandı bugün benimki onikibıçuk gibi meme verdim almadı,çıktık evden abisini bırakmaya.git gel onbeş dk sürmüyor.yolda gelirken üç defa araba durdurdum susturmak için artık kapı önünde park yaparken çığlıklar yükseliyordu ağlamaktan,orada amaç bizi daraltmakEvet aslında normaldir belkide ama öğlen olunca sapıtıyor bizimki uyuyamadığı için hemen. Bak şimdi bi markete gideyim dedim dönüşte 2de uyutabildim ama geç kaldığı için çok ağladı en sonunda parmağını eme eme sakinleşip uyudu. Tek derdim okula gidip gelince huysuzlanmaması aslında
canım benim bebeğim çok gazlı uykudan bayılsa bile ağlayarak uyuyor ve yine ağlayarak uyanıyor sanırım ondan bu şekilde kısa kısa uyuyor. Çok zor nasıl düzelecek bilmiyorum.Yalnız değilmişim
Yazılanlara takılma sen hiç her bebek bir değil. Oğlum da kolikti mesela benim kundaksız ayaktan indirmeden uyutamazdık. Ya da memede uyurdu ağzından çıkınca uyanırdı. Yani sürekli destekle uyurdu destek kesildiği an uyanan bi bebek. Şuan düzeni oturtmaya çalışıyoruz daha sanma yatırıyoruz kendi uyuyor 1 2 saat:) kimi zaman sürekli uyanıyo açılmadan tekrar tekrar uyutuyoruz kimi zaman sallamadan uyumaya devam etmiyor. 5aylıkken otururmuş düzen biz sadece yolunu yapmaya çalışıyoruz şimdiden bakqlım sende yapabilirsin
Canim Allah razı olsun çok sağol yazdığın için. İnşallah düzelir 28 yaşındayım sanırım bu yasa kadar çok çocuk kinadim başıma geldi. İnşallah düzelir yoksa benim hayatım ful evde duş bile alamıyorum kendime ayircak 5 dk bile yok inşallah geçecek bu günlerYazılanlara takılma sen hiç her bebek bir değil. Oğlum da kolikti mesela benim kundaksız ayaktan indirmeden uyutamazdık. Ya da memede uyurdu ağzından çıkınca uyanırdı. Yani sürekli destekle uyurdu destek kesildiği an uyanan bi bebek. Şuan düzeni oturtmaya çalışıyoruz daha sanma yatırıyoruz kendi uyuyor 1 2 saat:) kimi zaman sürekli uyanıyo açılmadan tekrar tekrar uyutuyoruz kimi zaman sallamadan uyumaya devam etmiyor. 5aylıkken otururmuş düzen biz sadece yolunu yapmaya çalışıyoruz şimdiden bakqlım sende yapabilirsin
İnşallah canım uzar. Uyumasin önemli değil gündüz uykusu diyorum ah dursa ne kucakta ne salıncak ne oyun halısı hiç bir şekilde durmuyor uykusunu alınmayınca eee uyu evladım seni kaldıran mi var. Ses bile yapmıyoruz üst kat komşuyu kaç kez uyardım kavga edecez yakında onunda 2 yaşında bebeği var onun oyuncak sesine uyanıyor şaka gibiYarım saat uyuduğu için uyanıkken az süre neşeli kalıyor. Onu bir şekilde uzatmak lazım ama şimdi olmayabilir belki önümüzdeki ay oturur senin de.
Bizim de iyi kötü bir düzenimiz var sabaha karşı sıçma seremonileri başlaması dışında
Ya ben de mamanın öcü gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum. Yani tamam anne sütü mükemmel bişey, en ideali emzirmek ama bazen anne istese de olmuyor. Ya bebek reddediyor ya da süt olmuyor vs. Keyfimizden mama vermiyoruz kaldı ki keyfinden mama verenlere de bi nebze saygı duyarım.
İnşallah canım uzar. Uyumasin önemli değil gündüz uykusu diyorum ah dursa ne kucakta ne salıncak ne oyun halısı hiç bir şekilde durmuyor uykusunu alınmayınca eee uyu evladım seni kaldıran mi var. Ses bile yapmıyoruz üst kat komşuyu kaç kez uyardım kavga edecez yakında onunda 2 yaşında bebeği var onun oyuncak sesine uyanıyor şaka gibi
Canim Allah razı olsun çok sağol yazdığın için. İnşallah düzelir 28 yaşındayım sanırım bu yasa kadar çok çocuk kinadim başıma geldi. İnşallah düzelir yoksa benim hayatım ful evde duş bile alamıyorum kendime ayircak 5 dk bile yok inşallah geçecek bu günler
Kozlar canım burnumda gerçekten artık bezdim hiçbirşeye yetemiyorum . Hiçbirşeyim tam değil iki üç gündür genzi kuru hırıltı gibi ses geliyordu bebekten bugün birde ekstradan öksürmeye başladı doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu YİNE! Yani ben hrbiden bu çocuğa bakamıyorum !doktora götürdüm hemşireye kreşe gidiyor dedim gözlerni açtı kaç aylık dedi 3 buçuk deyince bana malmışım gibi baktı. Napiym !! Bende isterim çocuğuma bakacak güvenilir bir bulmayı yok ama lanet olsun yok ! 4.000₺ 5000₺ istiyorlar ! Tanımadığım etmediğim insanlar. Annem gelemiyor onunda kendince sebepler var kardeşiim var ikitane çocuk değiller ama ısrar edemiyorum gel diye . Kaynanam deseniz bağlayan bişey yok ama teklif bile etmedi ! Evde oturup çocuğuma bakiym tamam . 10.000₺ kredi ödemem var kaça bölünceğimi şaşırdım ! Acil doktoru baktı bebeğe sorun yok sadece üst solunum enfeksiyonu var ciğerne inmedi calpol veriyorum 3 defa günde dedi antibiyotik yazıyorum ama kötü olmazsa kullanma dedi cin gibi zaten aktif bebek dedi . Ağladım utanmadan doktorun karşısında ağladım !! Anlattım kreşe veriyorum bakacak kimsem yok dedim resmen . Olur öyle şeyler bizdede aynı durumlar vardı hayat maalesef dedi sıkmayın canınızı dedi ama ne dese boş kendimi bok gibi hissediyorum. Sizinde başınızı şişirdim ama bizde durum bu bunaldım
Canim ben 7 yıl bı bebek mağazasinda çalıştım civilde kınadığım çocuğun hattı hesabı yok sen düşünBen de 33 yaşımdayım çok kınadım. Yav bakamayacaksanız yapmayın çok mu zor uyku eğitimi vermekşu çocukların eline tablet vermeyin restoranlarda dedim hep. Şu an büyüsün eline tablet vereyim restoranda rahat rahat yemek yiyim istiyorum
Öyle işte kimseye de niye gelmiyorsun diyemiyorum ama artık bıktım . İş yerine evden çalışiym diyemiyorum evdende çalışsam iş beklemiyor çocuğa mı bakayım işmi yapayımÖncelikle çok geçmiş ama olabilir böyle şeyler çocuk ya. Kreşe ilk başlayınca olacağını biliyorduk zaten. Sakin ol lütfen.
Gerizekalı hemşire. Ona mı kalmış sorgulamak.
Annen fransa da değil mi canım? Nasıl gelsin bütün düzenini bırakıp. Kaynanayla da bir yerden sonra bayıyormuş insan onu da geç.
Çok bütçe ayıramıyorsan tanımadığım insanlarla çocuğumu evde tek bırakmak istemiyorum ben.5000 üstü ayırabilsem kaliteli birini bulsam neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?